Beste 5 verzwaringsdekens lights van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Je bent weer ouderwets de hele nacht aan het woelen, om dan weer vermoeid wakker te worden met een tekort aan nachtrust.

Een verzwaringsdeken is niet alleen de oplossing voor iedereen die geen zin meer heeft om ‘s nachts het hele bed overhoop te halen, het is een fantastische manier om stresshormonen af te doen nemen én ook nog eens goed voor je aanmaak van serotonine, waardoor je rustig en blijmoedig kunt gaan slapen.

Maar in een tijdperk waar verzwaringsdekens populair zijn geworden, zijn er ook een hoop extra modellen en varianten op de markt gekomen. En bij de verkeerde keus, eindigt je goede voornemen met een deken waar je maar moeilijk tot niet aan kunt wennen.

Hieronder staan de beste verzwaringsdekens van 2022. We vonden de Litollo Verzwaringsdeken 7 kg de beste koop. Voor meer informatie, bekijk in 1 oogopslag de vergelijkingen in de tabel of lees ons koopadvies in de koopgids.

Litollo Verzwaringsdeken 7 kg Bekijk prijzen
Materiaal: Polyester
Gewicht: 7 kilogram
Maat: 140 x 200
Hierom zijn we fan:
Polyester – Prijs – Wasbaar – Droger
Let hierop:
Lente- en zomer – Verdeling gewicht

Laten we beginnen met het beste verzwaringsdeken van 2022, het Litollo verzwaringsdeken. Doordat dit deken van polyester gemaakt is, slijt het een stuk minder snel dan de andere dekens van katoen. Daarnaast blijft de kleur lang mooi en is het ademend materiaal.

Een nadeel hiervan is wel dat het verzwaringsdeken vooral geschikt is voor de lente- en zomer. We hebben deze zelf in de winter getest en hebben ervaren dat het dan soms net wat te koud kan zijn. We adviseren daarom om een dekbed te gebruiken om de warmte te compenseren.

Tijdens het testen hebben we een nadeel ervaren dat snel werd opgelost. We hadden namelijk een deken waarvan de naden loslieten, waardoor het gewicht niet evenredig verdeeld werd. Na contact opgenomen te hebben met de klantenservice, was het probleem verholpen en kregen we een nieuwe.

Tijdens het testen zijn we er vervolgens achter gekomen dat het deken zeer prettig ligt. Ondanks dat we dit natuurlijk niet hebben kunnen meten, hadden we het gevoel een stuk beter te slapen. Zo zou het deken:

 • De aanmaak van serotonine versnellen
 • De aanmaak van melatonine versnellen
 • De aanmaak van het stresshormoon doen afnemen

En dit alles voor een zeer scherpe prijs. Kijken we namelijk naar de concurrenten, dan is de prijs van dit Litollo verzwaringsdeken prima in orde.

Schoonmaken 🧼

Een groot voordeel van het verzwaringsdeken is dat je deze prima op 30 graden kunt wassen. Hoewel we niet zouden adviseren om dit zeer regelmatig te doen, kan het wel. Daarnaast kan het verzwaringsdeken ook in de droger, waardoor deze binnen een aantal uur weer fris en fruitig is.

Voor een zeer redelijke prijs krijg je een heerlijk zacht verzwaringsdeken dat eenvoudig en snel schoon te maken is.

Verkrijgbaar bij:
Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG Bekijk prijzen
Materiaal: Polyester
Gewicht: 7 kilogram
Maat: 140 x 200
Hierom zijn we fan:
Polyester – Micro glasparel – Dekbedovertrek – Zomer én winter
Let hierop:
Droger - Handwas

Na het testen van verschillende verzwaringsdekens, is dit Slaapcity Verzwaringsdeken als beste uit de test gekomen. Dit komt allereerst doordat we er héérlijk onder geslapen hebben. Eigenlijk vanaf het moment dat ik het verzwaringsdeken uit de doos haalde, was ik al fan.

Dit kwam allereerst doordat het deken van polyester is gemaakt. Niet alleen voelt dit heerlijke zacht aan, ook ziet het er super uit. Daarnaast is een dekbedovertrek niet nodig. In tegenstelling tot veel andere verzwaringsdekens is er geen katoen gebruikt, waardoor het een lekker zachte stof is.

Daarnaast zitten er in het verzwaringsdeken micro glasparels, een uitstekende warmtegeleider. Waar andere verzwaringsdekens in de zomer voor verhoogde temperaturen kunnen zorgen, is dat bij dit deken niet het geval. We hebben nog geen enkel moment het gevoel gehad dat het te warm was in bed.

Wij hebben zelf ervaren dat het heerlijk slaapt onder dit verzwaringsdeken. Hoewel de 7 kilogram voor mij persoonlijk voldoende is, kan het voor anderen niet voldoende zijn. Hier moet je als koper rekening houden met de 10%-regel.

De nadelen 👎

Helaas is het ons ook opgevallen dat er een aantal nadelen aan dit verzwaringsdeken zitten. Allereerst moet je het deken met de hand wassen. Doe je dit niet, dan kunnen de volgende complicaties optreden:

 • De micro glasparels gaan zich onevenredig door het deken verplaatsen
 • De naden lopen schade op
 • Het verzwaringsdeken kan scheuren, waardoor je vulling verliest

Wil je dus de kwaliteit van je verzwaringsdeken behouden, dan is het aan te raden om deze met de hand te wassen. Heb je dit gedaan, dan moet je het deken niet in de droger doen. Door de roterende werking van de droger kan het deken beschadigen. Hang deze dus uit voor optimale bescherming van het deken.

Het best geteste verzwaringsdeken vanwege de heerlijke zachte stof en het gebruik van micro glasparels!

Verkrijgbaar bij:
Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg Bekijk prijzen
Materiaal: Katoen
Gewicht: 7 kilogram
Maat: 140 x 200
Hierom zijn we fan:
Kleine vakjes – 7-laags – Glazen parels – Katoen
Let hierop:
Droger – Prijs

Na verschillende verzwaringsdekens getest te hebben, is deze Nevali Verzwaringsdeken van 7 kilogram de beste in zijn soort. De belangrijkste reden hiervan is dat er gebruik is gemaakt van kleinere vakjes ten opzichte van de concurrentie. Hierdoor is de gewichtsverdeling een stuk beter en slaapt het beter.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van glazen parels. Deze glazen hebben een hogere massa dan andere vullingen die gebruikt worden. Het grote voordeel hiervan is dat het deken, ondanks dat deze natuurlijk 7 kilogram weegt, niet bijzonder groot of onhanteerbaar is.

De 7-laags technologie die is gebruikt heeft een tweetal grote voordelen. Allereerst zorgt dit er namelijk voor dat de parels niet uit het deken kunnen ‘lekken’ en je ’s nachts niet wakker wordt met allerlei parels in bed. Daarnaast is er hierdoor ruimte voor twee extra beschermlagen tegen slijtage.

Katoenen stof 🧺

Bij dit Nevali verzwaringsdeken is gebruik gemaakt van een katoenen stof die de maat heeft van de Europese dekbedovertrekken, in tegenstelling tot de hierboven genoemde verzwaringsdekens met polyester. Katoen heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van polyester:

 • Natuurlijk product
 • Uitstekende vochtopname
 • Katoen is huidvriendelijk en zeer ademend

Deze voordelen geven je de mogelijkheid om het product zowel in de zomer als in de winter te gebruiken. Helaas moeten we daarbij wel vermelden dat je dit verzwaringsdeken niet in de droger kunt doen. Door de centrifugale kracht kunnen de parels namelijk gaan verplaatsen.

Een ander klein nadeel is de prijs. Vergelijken we dit namelijk met andere eenpersoonsdekens, dan zien we dat de prijs net wat duurder is. Hoewel het maar een klein verschil is, wilde we dit toch nog even vermeld hebben. Hierdoor is dit verzwaringsdeken het duurste verzwaringsdeken uit deze review.

Het beste verzwaringsdeken van 7 kilogram door de katoenen stof en de kleinere vakjes!

Verkrijgbaar bij:
Nevali® Tweepersoons Verzwaringsdeken 13 KG Bekijk prijzen
Materiaal: Katoen
Gewicht: 13 kilogram
Maat: 200 x 200
Hierom zijn we fan:
Tweepersoons – 7-laags design – Slaapvoordelen – Opbergtas
Let hierop:
Verschil in gewicht – Gewenningsperiode

Natuurlijk hebben we in deze review ook een tweepersoons verzwaringsdeken voor je. Ook deze is afkomstig van Nevali. Dit Nevali tweepersoons verzwaringsdeken heeft een gewicht van 13 kilogram en afmetingen van 200 bij 200, waardoor je eenvoudig op een tweepersoons boxspring kunt leggen. 

Ook bij dit verzwaringsdeken heeft Nevali gebruik gemaakt van een 7-laags design, waardoor de kans op lekken sterk verkleind wordt. Doordat er in dit 7-laags design gebruik is gemaakt van de hierboven reeds genoemde glazen parels, is de deken zwaar, maar qua dikte erg prettig.

Nevali heeft zelf onderzoek gedaan naar de voordelen het verzwaringsdeken. Toch willen we de belangrijkste voordelen hier nogmaals op een rij zetten:

 • Je valt sneller in slaap
 • Vaste en onafgebroken slapen doordat je minder beweegt
 • Verhoogd energieniveau de volgende dag
 • Serotonine aanmaak door het gevoel geknuffeld te worden

Aangezien we het heel goed begrijpen als je dit verzwaringsdeken het liefst ook mee op vakantie neemt, heeft Nevali een handige opbergtas die is meegeleverd. Op die manier raakt de tas tijdens het vervoeren niet beschadigd en kun je deze zonder problemen meenemen.

De minpunten 👎

Er zijn nog een tweetal minpunten die we willen benadrukken. Dat is allereerst dat het verzwaringsdeken problemen kan opleveren als er grote verschillen in het gewicht van de twee personen zit. In dat geval kan dit voor de een heerlijk liggen, terwijl de andere weinig druk voelt op het lichaam.

Daarnaast zien we dat de gewenningsperiode van twee weken vrij lang is. Hoewel Nevali aangeeft dat het kan zijn dat je hierdoor twee weken minder slaapt, vinden we deze periode aan de lange tijd. Zeker als het na deze twee weken blijkt dat je er als consument geen voordeel uithaalt.

Het beste tweepersoons verzwaringsdeken dat momenteel op de markt is vanwege het 7-laags design en de talloze voordelen voor jullie nachtrust!

Verkrijgbaar bij:
Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG Bekijk prijzen
Materiaal: Katoen
Gewicht: 3 kilogram
Maat: 100 x 150
Hierom zijn we fan:
Voor kinderen – Glazen parels – Katoen – 7-laags
Let hierop:
Gewenningsperiode – Patroon

Voor kinderen heeft Nevali dit verzwaringsdeken van 3 kilogram geïntroduceerd. Met het lichtere gewicht is deze speciaal gericht op kinderen tussen de 20 en 35 kilo. Met dit deken bezorg je ze een zorgeloze nachtrust. Het doel van dit deken is ervoor te zorgen dat ze minder bewegen en daardoor rustiger slapen.

Ook bij dit deken is er gebruik gemaakt van glazen parels. Je hoeft er daarom ook niet bang voor te zijn dat je kind volledig onder het deken verdwijnt. Het deken is namelijk tot wel 60% dunner dan bij de concurrentie, waardoor je deze ook nog eens eenvoudig op kunt bergen.

Evenals hierboven zien we dat Nevali wederom gebruik heeft gemaakt van een katoenen deken. Dit natuurlijke materiaal is van nature erg zacht en ademend. Op die manier kan je kind er heerlijk onder slapen, zonder daarbij oververhit te raken. Je kunt het deken ook als dekbedovertrek gebruiken.

In de praktijk hebben we gezien dat er ook in dit geval sprake is van een gewenningsperiode. Deze gewenningsperiode van twee weken is voor je kinderen erg lang. Dit zien we daarom ook als een belangrijk nadeel, zeker als je kinderen gedurende twee weken slechts slapen.

Fysieke eigenschappen ⚖️

Qua fysieke eigenschappen is het grootste voordeel dat er gebruikt is gemaakt van een 7-laags design. Er zijn een aantal grote voordelen van het 7-laagse design:

 • Vulling blijft beter op zijn plek;
 • Twee extra polyester lagen zorgen voor een langere levensduur;
 • Gewicht van het deken optimaal verdeelt.

Als nadeel willen we nog wel het patroon van het verzwaringsdeken vermelden. Er is helaas maar één enkel patroon beschikbaar. Hoewel dit natuurlijk niet van invloed is op het nut van het deken, kan het voor je kinderen wél een issue zijn. Let heir dus goed op.

Laat je kinderen beter slapen met het beste zwaartedeken voor kinderen van 2022 met 7-laags design en katoenen stoffering!

Verkrijgbaar bij:
Product Materiaal Gewicht Maat
Litollo Verzwaringsdeken 7 kg Litollo Verzwaringsdeken 7 kg
Beste koop verzwaringsdeken
Polyester 7 kilogram 140 x 200 Bekijk prijzen
Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG
Best geteste verzwaringsdeken
Polyester 7 kilogram 140 x 200 Bekijk prijzen
Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg
Beste verzwaringsdeken 7 kg
Katoen 7 kilogram 140 x 200 Bekijk prijzen
Nevali® Tweepersoons Verzwaringsdeken 13 KG Nevali® Tweepersoons Verzwaringsdeken 13 KG
Beste verzwaringsdeken 11kg
Katoen 13 kilogram 200 x 200 Bekijk prijzen
Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG Nevali® Verzwaringsdeken Kind 3 KG
Beste verzwaringsdeken kind
Katoen 3 kilogram 100 x 150 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 22 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.