Beste video deurbel: kijk wie er buiten staat

Laatste ge-update in door Jasper

Kijken wie er voor de deur staat, het detecteren van beweging voor je huis en het afschrikken van potentiële inbrekers: het is een veilig gevoel om weer een video deurbel bij je voordeur te plaatsen, maar het is nog een heel gedoe om er één uit te zoeken. Zo heb je te maken met de horizontale kijkhoek, de verticale kijkhoek en de IP-certificering. Met wat slecht researchwerk kan je opgescheept zitten met een product die alleen maar ergernis oplevert door de onduidelijke beelden.

Daarom vergeleken we vijf verschillende video deurbellen om te kijken welke de beste video-resolutie had en welke het meeste geheugen om beelden op te slaan. Maar vooral: welke de beste koop video deurbel was. We waren geen fan van de Winnes video deurbel en werden aangenaam verrast door de Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Chime. Deze heeft een meegeleverde ontvanger en hoge video-resolutie.

Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Chime Bekijk prijzen
Kijkhoek horizontaal / verticaal: 120 graden / 90 graden
Certificering: IP65
Videoresolutie: 2560 / 1920 pixels
Hierom zijn we fan:
Extra ontvanger meegeleverd – Geen cloud nodig – Oplaadbare batterij - Videoresolutie
Let hierop:
Geheugen niet uit te breiden

In de categorie beste koop video deurbel komt de Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Chime als beste uit de test. Een van de belangrijkste redenen hiervan is de meegeleverde ontvanger bij deze set. Dit zorgt er namelijk voor dat je nooit meer een bezoeker aan de deur mist.

Daarnaast zien we de hoge videoresolutie als een groot voordeel. Door dit te combineren met een redelijke grote kijkhoek, zie je altijd we er voor de deur staat. Het helpt je enorm om de beelden duidelijk en haarscherp op je iPhone of tablet weer te geven. Het is daarmee de beste deurbel met camera!

De Eufy Video deurbel heeft daarnaast de mogelijkheid om mensen en dieren te onderscheiden. Zo krijg je geen beelden te zien als er een vogel voor de deurbel langs vliegt, maar juist wel als er daadwerkelijk iemand aanbelt. Dit voorkomt dat je continu meldingen krijgt.

Deze deurbel maakt daarnaast gebruik van een oplaadbare batterij. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld in een appartementencomplex, waar je niet altijd een stroomvoorziening bij de voordeur hebt. Met de draadloze batterij los je dit probleem eenvoudig op. Andere accessoires die zijn meegeleverd:

 • Montageplaat
 • Pluggen
 • Schroeven
 • Usb dongel

Geheugen

Het gebruik van het interne geheugen heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen abonnementen nodig hebt om je beelden naar de cloud te versturen. Kijken we naar de concurrentie, dan zien wel vaak dat deze hiervoor abonnementen aanbieden.

Een tegenvaller is dan weer dat het geheugen van 16GB niet uit te breiden is. Hoewel dit meer dan prima is, moet je wel regelmatig beelden uit de app verwijderen. Dit moet je niet vergeten, aangezien je anders beelden misloopt die wel belangrijk kunnen zijn.

Met de Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Chime haal je de beste koop video deurbel in huis!

Verkrijgbaar bij:
Ring Video Doorbell 3 + Chime Pro Gen. 2 Bekijk prijzen
Kijkhoek horizontaal / verticaal: 160 graden / 84 graden
Certificering: IP65
Videoresolutie: 1920 / 1080 pixels
Hierom zijn we fan:
Meegeleverde gong – Bewegingsdetectie – Dual-band wifi
Let hierop:
Sterk signaal nodig – Abonnement nodig

Bij de Ring Video Doorbell 3 zien we de gong als het grootste voordeel. Deze werkt hetzelfde als een klassieke gong, waardoor je een signaal hoort als er iemand aanbelt. Hierdoor krijg je een signaal als er iemand aanbelt en wordt het wifi-signaal versterkt. Daarmee is het de beste wifi deurbel met camera.

Nu we het toch over het wifi-signaal hebben, moeten we opmerken dat je een sterk signaal nodig hebt bij de voordeur om de beelden naar je telefoon te sturen. We raden daarom in de meeste gevallen aan om een wifi-versterker in huis te halen. Zo weet je zeker dat je geen beelden misloopt.

Het dual-band wifisysteem zorgt er daarnaast nog voor dat verbindingsproblemen zo veel mogelijk voorkomen worden. Toch raden we altijd de versterker aan voor de zekerheid. Heb je jouw router ook bij de voordeur staan, dan is dit natuurlijk overbodig.

Ook willen we de bewegingsdetectie nog even benadrukken. Deze kun je namelijk instellen van 1,5 meter tot zelfs 9 meter. Bij grotere huizen met een langere oprit raden we de verste stand aan, terwijl we bij stadswoningen bijvoorbeeld zouden aanraden om de bewegingsdetectie zo kort mogelijk in te stellen.

Abonnement

Helaas heb je bij deze Ring videodeurbel wel een abonnement nodig om de volledige functionaliteiten van het apparaat te ontgrendelen. Onderstaande functies zijn alleen met een abonnement mogelijk:

 • Opslaan van beelden
 • Delen van beelden
 • Meerdere apparaten aansluiten
 • Terugkijken van beelden

Vooral dit laatste is vervelend. Je kunt namelijk beelden niet meer terugkijken, waardoor je wellicht niet kunt zien als er ongewenst bezoek aan de deur is. In tegenstelling tot de concurrentie zien we dit als een groot nadeel.

De Ring Video Doorbell 3 + Chime Pro Gen. 2 is de best geteste video deurbel van dit moment!

Verkrijgbaar bij:
Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set Bekijk prijzen
Kijkhoek horizontaal / verticaal: 120 graden / 90 graden
Certificering: IP65
Videoresolutie: 2560 / 1920 pixels
Hierom zijn we fan:
Bewegingsdetectie – Lokale opslag – Oplaadbare batterij – Geen abonnement
Let hierop:
Geheugen niet uit te breiden

Met de Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set haal je de beste deurbel met camera zonder abonnement in huis. Dit is direct het grote voordeel ten opzichte van de concurrentie. Doordat je geen abonnement nodig hebt, komen er ook geen onverwachte kosten om de hoek kijken.

Daarnaast zijn we enorm fan van de lokale opslag, die je de mogelijkheid geeft om belangrijke beelden op te slaan of juist terug te kijken. Helaas is het niet mogelijk om het interne geheugen van 16GB verder uit te breiden, waardoor je wel regelmatig filmpjes zal moeten wissen.

Door het basisstation krijg je een melding als er iemand voor de deur staat, waarbij de bewegingsdetectie onderscheidt kan maken tussen mensen en dieren. Hierdoor krijg je alleen meldingen die ertoe doen. Daarnaast kun je het basisstation ook eenvoudig koppelen aan:

 • Google Assistant
 • Amazon Alexa

Het is momenteel dus nog niet mogelijk om de Eufy videodeurbel aan een Apple Home device te koppelen, waardoor het wellicht wat minder geschikt is voor mensen die het huis ingericht hebben met Appleapparatuur, zoals iPhones, Macbooks, iPads en de Apple Home.

Oplaadbare batterij

De oplaadbare batterij geeft je de mogelijkheid om de deurbel ook wat verder van een stroomvoorziening af te hangen. Je hebt dus niet direct een stroomvoorziening nodig, maar je moet er wel op letten dat de deurbel vrij makkelijk te verwijderen is, ook voor anderen.

We hebben zelf ook ervaren dat de deurbel makkelijk te verwijderen is zonder al te veel moeite. Ook online lezen we veel reviews die deze claim ondersteunen. We adviseren daarom wel om de deurbel op een of andere manier vast te zetten, zodat diefstal in ieder geval een stuk moeilijker is.

Verkrijgbaar bij:
Ring Video Doorbell Gen. 2 Donkerbrons Bekijk prijzen
Kijkhoek horizontaal / verticaal: 155 graden / 155 graden
Certificering: IPX4
Videoresolutie: 1920 / 1080 pixels
Hierom zijn we fan:
Ingebouwde speaker en microfoon – Camera - Bewegingsdetectie
Let hierop:
Sterk signaal nodig – Batterij niet verwisselbaar

De beste Ring deurbel is de Ring Video Doorbell Gen. 2 Donkerbrons. Hiermee haal je een deurbel in huis met een ingebouwde speaker en microfoon, waardoor je haarscherp hoort wie er voor de deur staat. Je kunt daardoor moeiteloos met diegene communiceren, waarbij je de bezoeker goed verstaat.

Daarnaast heeft de deurbel de mogelijkheid om beelden in Full HD zichtbaar te maken, waardoor je erg goed kunt zien wie er voor de deur staat. Hier draagt natuurlijk ook de kijkhoek van 155 graden aan bij. Zeker met een goede smartphone met Android bijvoorbeeld heb je duidelijk beeld.

De bewegingsdetectie tot maximaal 9 meter geeft je de mogelijkheid om ook op afstand vast te leggen wie er voor de deur staat. Wordt er namelijk een beweging gedetecteerd, dan wordt er automatisch een screenshot gemaakt. Inbrekers ontkomen er dus niet aan om vastgelegd te worden!

Batterijduur

Let hier wel mee op als je bijvoorbeeld midden in de stad woont. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er enorm veel screenshots worden gemaakt. Na het testen en regelmatig langslopen zien we dat de batterij sneller leegloopt, waar je dus wel voor moet opletten.

Daarnaast is de batterij niet verwisselbaar. Je moet de complete deurbel verwijderen om deze op te laden, waardoor je tijdelijk geen gebruik kunt maken van de functionaliteiten. Om dit te voorkomen zou je ervoor kunnen kiezen om de deurbel op netstroom aan te sluiten.

Tot slot willen we nog het signaal benadrukken. Dit moet namelijk enorm sterk zijn bij de deurbel. Heb je de router wat verder van de deurbel af staan, dan adviseren we om een wifi-versterker te gebruiken. Dit voorkomt krakerig geluid of onduidelijke beelden.

Met de haarscherpe beelden van de Ring Video Doorbell Generation 2 mis je nooit meer iemand die voor de deur staat.

Verkrijgbaar bij:
Eufy by Anker Video Doorbell Battery + Eufycam 2 Duo Pack Bekijk prijzen
Kijkhoek horizontaal / verticaal: 120 graden / 90 graden
Certificering: IP65
Videoresolutie: 2560 / 1920 pixels
Hierom zijn we fan:
Onderscheidend vermogen – Lokale opslag – Oplaadbare batterij
Let hierop:
Geheugen niet uit te breiden - Batterijduur

Als laatste in deze review hebben we nog de beste Eufy deurbel, de Eufy by Anker Video Doorbell Battery + Eufycam 2 Duo Pack. Zoals we in de naam al kunnen lezen, krijg je bij deze doorbel ook twee camera’s bijgeleverd. Deze kun je op andere plekken richten, zoals de achterdeur of wellicht de straat.

Deze apparaten kun je gemakkelijk aan het basisstation koppelen, waardoor je alle apparaten overzichtelijk kunt gebruiken. Het basisstation slaat al deze beelden lokaal op, waardoor je geen cloud verbinding nodig hebt om de beelden op te slaan. In dit pakket zit onder mee:

 • Eufy Homebase 2
 • 2x Eufycam
 • Video Doorbell
 • Verlengdraden
 • Handleiding

Daarbij moeten we wel direct vermelden dat de opslagruimte van 16 GB niet uit te breiden is. Zeker als je de gehele set koopt met de twee camera’s, kan de opslagruimte snel vol geraken. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je de camera’s erbij koopt én deze ook beelden op laat slaan.

De beelden kun je snel en gemakkelijk terugkijken, zeker als je gebruik maakt van een van de nieuwste iPhones. Hiermee heb je kraakhelder beeld en zie je direct wie er voor de deur staat. Door een melding bij bewegingen en het onderscheidende vermogen tussen mens en dier, krijg je alleen nuttige meldingen.

Batterij

De batterij is zowel het sterke als het zwakke punt van deze deurbel. Het sterke punt is dat de batterij gemakkelijk op te laden is. Deze kun je daarnaast ook gewoon aansluiten op de netstroom, waardoor je nooit met een lege batterij zit.

Het nadeel is echter wel dat de batterij snel leeg gaat als je de camera meer dan vijf minuten per dag gebruikt. We adviseren daarom om de camera’s alleen te activeren als deze ook daadwerkelijk een beweging registreren. Op die manier kun je de batterij sparen.

Met deze complete set is dit de beste draadloze deurbel met camera waarmee je alles registreert in én rondom het huis!

Verkrijgbaar bij:
Product Kijkhoek horizontaal / verticaal Certificering Videoresolutie
Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Chime Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Chime
Beste koop video deurbel
120 graden / 90 graden IP65 2560 / 1920 pixels Bekijk prijzen
Ring Video Doorbell 3 + Chime Pro Gen. 2 Ring Video Doorbell 3 + Chime Pro Gen. 2
Best geteste video deurbel
160 graden / 84 graden IP65 1920 / 1080 pixels Bekijk prijzen
Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set
Beste video deurbel zonder abonnement
120 graden / 90 graden IP65 2560 / 1920 pixels Bekijk prijzen
Ring Video Doorbell Gen. 2 Donkerbrons Ring Video Doorbell Gen. 2 Donkerbrons
Beste ring deurbel
155 graden / 155 graden IPX4 1920 / 1080 pixels Bekijk prijzen
Eufy by Anker Video Doorbell Battery + Eufycam 2 Duo Pack Eufy by Anker Video Doorbell Battery + Eufycam 2 Duo Pack
Beste eufy deurbel
120 graden / 90 graden IP65 2560 / 1920 pixels Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit