Beste voedingskussen 2023. 5x goede voedingskussens voor tweelingen

Laatste ge-update in door Eva

Het beste voedingskussen is onmisbaar als er bij jou een baby op komst is. Het biedt ondersteuning tijdens je zwangerschap. Je kunt er bijvoorbeeld op slapen. Is je baby eenmaal geboren? Dan gebruik je het kussen voor de borstvoeding of het geven van een flesje.

Ben je benieuwd wat het beste voedingskussen van 2023 is? Met deze voedingskussen review willen we je helpen met het kiezen van het beste zwangerschapskussen. Hier lees je wat de beste zwangerschapskussens zijn, met de voor- en nadelen. Zo kun je snel beslissen wat voor jou een goed zwangerschapskussen is.

We hebben verschillende voedingskussens getest in diverse prijsklassen. Zo hebben we o.a. het beste Snoozzz voedingskussen en het beste Doomoo voedingskussen getest. Het Bamboom voedingskussen kwam als beste uit onze test.

Bamboom Voedingskussen Bekijk prijzen
Materiaal: 50% bamboe, 50% katoen
Lengte: 160 cm
Afneembare hoes: Ja
Hierom zijn we fan:
Hoes afritsbaar – Tweezijdig te gebruiken – Met drukknopen klik je de uiteinden aan elkaar
Let hierop:
Kan niet in de droger – Het kussen kan krimpen in de was

We beginnen onze review met dit Bamboom Voedingskussen Soft Stone Warm Grijs. Bij het uitpakken voelden we meteen dat dit kussen is gemaakt van heerlijk zacht bamboe en katoen. Aan de ene kant zit een softstone stof en de andere kant is ook lekker zacht.

Wat we erg handig vinden is dat de hoes afritsbaar is. Zo kun je de hoes wassen waardoor je voedingskussen lekker fris blijft. De hoes mag niet in de droger en dat is dan weer een nadeel. Je moet dan een tijdje wachten tot de hoes droog is, of er een tweede losse hoes bij kopen.

Dit Bamboo voedingskussen heeft een lengte van 160 cm en dat is lang genoeg om het om je middel te kunnen vouwen bij het voeden. Zo zit je snel klaar als de babyfoon afgaat en je baby laat weten dat hij of zij honger heeft.

Dit kussen heeft verder aan de uiteinden handige drukknoopjes waarmee we de einden aan elkaar hebben vastmaakt. We vonden dit positief, want na het voeden kun je dan je baby op het kussen leggen, zonder dat het kussen wegglijdt.

Beste koop voedingskussen met afritsbare hoes

Dit voedingskussen kun je tijdens je zwangerschap gebruiken om me te slapen. Na de bevalling gebruik je het voor de voedingen of om je baby even in de box te laten liggen.

De pluspunten nog even op een rij:

 • Afritsbare hoes
 • Drukknopen aan de uiteinden
 • Gemaakt van zacht materiaal

Door deze pluspunten krijgt dit voedingskussen van ons de titel Beste koop voedingskussen 2022.

Dit kussen is gemaakt van zachte bamboe en katoen

Verkrijgbaar bij:
Form Fix XL Voedingskussen Bekijk prijzen
Materiaal: 100% jersey katoen
Lengte: 185 cm
Afneembare hoes: Ja
Hierom zijn we fan:
Stevige vulling – Afneembare hoes – Hoes mag in de droger
Let hierop:
Je kunt de uiteinden niet aan elkaar vastmaken – Niet zo zacht als hoes met bamboe

Dit Form Fix XL voedingskussen is het tweede voedingskussen wat we hier reviewen. In vergelijking met het Bamboom voedingskussen is dit kussen met een lengte van 185 cm zo’n 25 cm langer. Het kussen heeft dezelfde hoefijzervorm als het Bamboom kussen en je vouwt het makkelijk om je heen.

We hebben natuurlijk meteen gevoeld aan de stof van het kussen om te beoordelen of het net zo zacht is als het Bamboom voedingskussen. Dit Form Fix kussen is gemaakt van een zachte jersey katoen en wij vinden het wat koeler aanvoelen dan de hoes met bamboe erin.

Het kussen heeft geen drukknopen aan de uiteinden, zoals de Bamboom hoes wel heeft. Je kunt de uiteinden dus niet aan elkaar klikken als je het kussen gebruikt om je baby te laten uitrusten. Wat we wel handig vinden, is de elastische stof in de ronding. Daardoor konden we het kussen beter vouwen.

De hoes van dit zwangerschapskussen is ook afneembaar, dus je kunt het wassen. Het kussen is gevuld met kleine bolletjes die zorgen voor warmte. Wij vinden het kussen vrij stevig, dus er zit aardig wat vulling in. Het is persoonlijk of je daarvan houdt, of niet.

Best geteste voedingskussen 2022 met stevige vulling

Als je na het voeden nog even de luiers pakt, dan is het handig dat je baby nog even op het kussen kan blijven liggen. Omdat dit kussen zo goed gevuld is, ligt je baby er stevig bovenop. De hoes van dit voedingskussen mag wel in de droger, terwijl de Bamboom hoes niet in de droger mag.

De pluspunten van dit kussen nog even samengevat:

 • Dik gevuld kussen
 • Afneembare hoes
 • Elastische stof waardoor je het kussen makkelijk vouwt

En daarom vinden wij dit Form Fix XL voedingskussen het Best getest voedingskussen 2022.

Door de elastische stof vouw je dit voedingskussen makkelijk om je heen

Verkrijgbaar bij:
Snoozzz Voedingskussen Bekijk prijzen
Materiaal: 100% katoen
Lengte: 185 cm
Afneembare hoes: Ja
Hierom zijn we fan:
Navulbaar – Afneembare hoes – Vulling los bij te kopen
Let hierop:
Vulling wordt snel slap – Geen elastische band

Het derde kussen wat we hier reviewen is het Snoozzz voedingskussen. Dit kussen zit verpakt in een luxe tas met een rits. Dat is handig als je het kussen mee wilt nemen op vakantie of als je het wilt opbergen.

Bij het uitpakken zagen we dat dit kussen net zo lang is als het Form Fit XL voedingskussen. De vulling leek er minder strak in te zitten dan bij het Form Fit kussen. De vulling bestaat uit extra kleine eps microbolletjes. Een pluspunt is dat je de vulling los kunt kopen en dat je het kussen kunt navullen.

Dit kussen kun je gebruiken om je baby te voeden, of om op te slapen tijdens je zwangerschap. Het kussen is buigzaam en je vouwt het makkelijk om je heen.  Het heeft geen elastische band zoals het Form Fix XL kussen wel heeft.

De afneembare hoes kun je wassen in de wasmachine op 40°C.  In vergelijking met de vorige twee kussens die we hebben getest, weegt dit kussen heel weinig. Dit kussen weegt namelijk maar 800 gram terwijl de andere kussens tussen de 1,5 en 2 kilo wegen.

Beste Snoozzz voedingskussen met verwisselbare hoes

De hoes van dit voedingskussen kun je vervangen door bijvoorbeeld een relaxhoes van zachte teddy. Zo kun je het kussen ook gebruiken als je het niet meer nodig hebt als voedingskussen.

De sterke punten van dit voedingskussen zijn:

 • Licht gewicht
 • Vulling navulbaar
 • Verwisselbare hoes

Dit Snoozz voedingskussen is wat ons betreft het beste voedingskussen waarvan de vulling navulbaar is.

Dit voedingskussen kun je bijvullen als het slap wordt

Tweeling Voedingskussen Bekijk prijzen
Materiaal: 100% katoen
Lengte: 100 cm
Afneembare hoes: Ja
Hierom zijn we fan:
Afneembare hoes – Geschikt voor 2 kindjes – Comfortabele stof
Let hierop:
Voedingskussen weegt 3 kilo – Vervangende hoezen zijn duur

Het volgende voedingskussen dat we reviewen is speciaal geschikt voor tweelingen. Daarmee wijkt het een beetje af van de andere voedingskussens die we hier beoordeeld hebben. Op dit kussen is namelijk plaats voor twee kindjes.

Het kussen is ongeveer 1 bij 1 meter groot. Toen we het optilden, vonden we het redelijk zwaar. Het weegt namelijk 3 kilo en is daarmee zeker 1 kilo zwaarder dan alle kussens die we hiervoor getest hebben. Je moet dus wel even tillen als je dit kussen wilt verplaatsen.

Topen we het kussen oppakten, voelde de katoenen hoes lekker zacht aan. De stof is een beetje geribbeld waardoor je kindjes niet zo makkelijk van het kussen afglijden en goed blijven liggen. Er is genoeg ruimte voor twee kindjes die naast elkaar liggen.

Wil je naast een tweeling kinderwagen ook een tweeling voedingskussen, dan is dit kussen een fijne en comfortabele optie. De hoes is afneembaar en kan gewassen worden. Er zijn ook losse hoezen te koop voor dit voedingskussen.

Beste voedingskussen tweeling met zachte stof

Wij vinden dit het beste voedingskussen voor een tweeling door de volgende pluspunten:

 • Voldoende ruimte voor twee kindjes
 • Zachte kussenhoes
 • Afneembare hoes

Het kussen is helaas niet goedkoop en hetzelfde geldt voor de vervangende hoezen. Maar als je een tweeling hebt dan is dit kussen wel heel handig om in huis te hebben.

Dit tweeling voedingskussen heeft genoeg ruimte voor 2 baby’s

Verkrijgbaar bij:
Doomoo Buddy Chine Voedingskussen Bekijk prijzen
Lengte: 180 cm
Materiaal: 95% biokatoen & 5% elastan
Afneembare hoes: Ja
Hierom zijn we fan:
Afneembare, wasbare hoes – Kan bijgevuld worden – Zachte elastische stof
Let hierop:
Mag niet in de droger – Vrij duur kussen

Het laatste voedingskussen dat we hier reviewen is het Doomoo Buddy Chine voedingskussen met een lengte van 180 cm. Daarmee is het ongeveer net zo groot als de kussens van Form Fix en Snoozzz, maar langer dan het Bamboom kussen.

Dit kussen is ook hoefijzervormig en de hoes is gemaakt van zacht katoen. We vinden het ook hier erg handig dat je de hoes eraf kunt halen. Je kunt deze wassen in de wasmachine zodat de hoes lekker fris blijft. Helaas mag de hoes niet in de wasdroger gedroogd worden.

Wij zijn echt fan van de elastische zachte stof waarvan de hoes is gemaakt.  Dat maakt het namelijk makkelijker om de hoes te verwisselen als je deze hebt gewassen. Dit voedingskussen is gevuld met microvezelkorrels. Als je wat extra vulling wilt, dan kun je dat los bijkopen en je kussen vullen.

Een voedingskussen is net zo onmisbaar als een buggy voor je kleintje. Je kunt er tijdens de zwangerschap mee slapen, want daar is het groot genoeg voor. Na de bevalling gebruik je het kussen dan voor de voedingen van je baby.

Beste Doomoo voedingskussen met elastische hoes

Dit Doomoo voedingskussen is makkelijk te gebruiken. Het past makkelijk om je middel en is lekker comfortabel. De belangrijkste pluspunten zijn:

 • Super zachte elastische stof in biologisch katoen
 • Extra fijne & zeer stille microkorrels
 • Afneembare hoes

De uiteinden kunnen niet aan elkaar geklikt Wat ons betreft is dit het beste Doomoo voedingskussen uit deze review.

Dit voedingskussen kun je tijdens je zwangerschap gebruiken om mee te slapen

Verkrijgbaar bij:
Product Materiaal Lengte Afneembare hoes
Bamboom Voedingskussen Bamboom Voedingskussen
Beste koop voedingskussen
50% bamboe, 50% katoen 160 cm Bekijk prijzen
Form Fix XL Voedingskussen Form Fix XL Voedingskussen
Best geteste voedingskussen
100% jersey katoen 185 cm Bekijk prijzen
Snoozzz Voedingskussen Snoozzz Voedingskussen
Beste snoozzz voedingskussen
100% katoen 185 cm Bekijk prijzen
Tweeling Voedingskussen Tweeling Voedingskussen
Beste voedingskussen tweeling
100% katoen 100 cm Bekijk prijzen
Doomoo Buddy Chine Voedingskussen Doomoo Buddy Chine Voedingskussen
Beste doomoo voedingskussen
95% biokatoen & 5% elastan 180 cm Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.