Beste voetbalschoenen 2022

Laatste ge-update in door Stijn

De zomer is weer voorbij, we kunnen weer de voetbalvelden op. Voetbal is al jarenlang de nummer één sport in Nederland met meer dan 1,2 miljoen leden. En of je nu lekker op zaterdag op het veld staat, als scheidsrechter actief bent of in de hoogste regionen actief bent, goede voetbalschoenen mogen niet ontbreken.

Daarom hebben we in deze review de beste voetbalschoenen van 2022 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar de ondergrond, het materiaal van de schoenen, het aantal noppen en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk is de Kipsta Viralto III Air Mesh als beste voetbalschoen van 2022 uit de bus gekomen. Benieuwd naar andere goede paren? Hier zetten we ze voor je op een rij!

Kipsta Viralto III Bekijk prijzen
Ondergrond: Natuurgras
Materiaal: Air Mesh synthetisch materiaal
Aantal noppen: 12 noppen
Hierom zijn we fan:
Verschoven veterlijn
Lange levensduur
Stabiliteit
Goede grip
Let hierop:
Handmatig schoonmaken
Natuurlijk gras

Geschikt voor: Voetballers die veel op een natuurlijke ondergrond spelen en perfecte balcontrole willen!

Laten we beginnen met de beste voetbalschoen van 2022, de Kipsta Viralto III Air Mesh FG. Met deze voetbalschoenen zorg je voor een geweldige balcontrole, onder meer door de verschoven veterlijn. Doordat deze 10% naar buiten is geplaatst, heb je een groter oppervlak waarop je de bal perfect kan raken.

De stabiliteit en grip

Wat ons betreft is de stabiliteit van de schoen een van de grote voordelen. Je hebt echt het gevoel dat je een stevige schoen aanhebt, waardoor je minder bang hoeft te zijn voor het omzwikken van je enkels. Dit komt onder meer door:

 • Dual Hardness systeem
 • Nauwe aansluiting aan je voeten
 • Irritatiewerend zool

Het Dual Hardness systeem is door Kipsta geïntroduceerd om verschillende hardheidsniveaus te gebruiken voor verschillende delen van de schoen. Hierdoor heb je de ondersteuning waar je deze mag verwachten. Door de 12 noppen heb je uitstekende grip op natuurgras.

Daarbij moet je er wel direct op letten dat de schoenen alleen geschikt zijn voor natuurlijk gras. Voor stevige ondergronden als kunstgras velden heeft deze schoen namelijk te weinig noppen.

Het onderhouden van de beste voetbalschoenen

Voor het onderhoud van de schoenen is het belangrijk dat je dit handmatig doet. Dit doe je door de schoenen uit de tas te halen na gebruik, deze met een handsopje schoon te maken en niet in de wasmachine te stoppen. In deze video legt Decathlon uit hoe je dit het beste kunt doen!

Volg je de instructies, dan gaan de voetbalschoenen erg lang mee. In vergelijking met andere voetbalschoenen op de markt, gaan deze schoenen een stuk langer mee.

De perfecte voetbalschoenen voor voetballers die op zoek zijn naar grip, stabiliteit en balcontrole!

Verkrijgbaar bij:
Adidas Copa Mundial Bekijk prijzen
Ondergrond: Natuurgras
Materiaal: Kangoeroeleer
Aantal noppen: 12 noppen
Hierom zijn we fan:
Schokdemping
Kangoeroeleer
Stabiliteit
Ronde noppen
Let hierop:
Prijs
Neus

Geschikt voor: Voetballers die op zoek zijn naar soepele schoenen die zich vormen naar de voet.

Na verschillende ondergronden getest te hebben, zijn we enorm tevreden over deze Adidas Copa Mundial voetbalschoenen. Ondanks dat de prijs van de schoen hoger ligt dan bij de concurrentie, zijn er een aantal goede redenen waarom dit het geval is:

 • Schokdemping in de zool
 • Gemaakt van premium leer, namelijk kangoeroeleer
 • Stabiliteit doordat de schoen zich naar de voet vormt

Een van de beste producten van Adidas

Een van de redenen dat het een van de tien beste voetbalschoenen aller tijden is, is dat de schoen al sinds het wereldkampioenschap voetbal van 1982 in Spanje een echte hit is. Inmiddels zijn er zelfs van de witte variant al meer dan 10 miljoen modellen verkocht!

Dit paar voetbalschoenen is dus al enorm lang op de markt, onder meer doordat de schoen zich naar de voet vormt en deze veel stabiliteit biedt. Die komt mede door de schokdemping in de zool, waardoor je minder last krijgt van knieën, enkels of voeten. De ronde noppen van deze schoenen zorgen ervoor dat je veel grip hebt.

De verbeterpunten

Er zijn een tweetal punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van deze schoenen. Allereerst is dat de prijs, aangezien andere schoenen in deze review soms wel de helft goedkoper zijn. Hoewel je lang met deze schoenen kunt doen, is het wel een investering.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de neus van de voetbalschoenen sneller kapot kan gaan als je er veel mee op kunstgras speelt. In dat geval kun je beter voor de Adidas Mundial Team kiezen, die speciaal gemaakt zijn voor kunstgrasvelden. Let er ook op dat deze niet geschikt is voor smalle voeten, aangezien Adidas vaak bredere schoenen maakt.

Spelers die veel op kunstgras voetballen óf andere sporten beoefenen op kunstgras!

adidas Mundial Team Bekijk prijzen
Ondergrond: Kunstgras
Materiaal: Kangoeroeleer
Aantal noppen: 66 noppen
Hierom zijn we fan:
Multifunctioneel
Veel grip
Vormt naar de voet
Let hierop:
Prijzig
Brede voeten

Geschikt voor: Spelers die veel op kunstgras voetballen óf andere sporten beoefenen op kunstgras!

Hierboven kwam de Adidas Copa Mundial al voorbij, maar ook met deze Adidas Mundial Team heeft Adidas een zeer goede schoen ontworpen. Dit komt vooral doordat deze multifunctioneel is. Zo kun je deze ook gebruiken voor:

Speciaal ontworpen voor kunstgras

Het doel van Adidas is echter geweest om deze speciaal voor kunstgras te maken. Dit komt onder meer door het grote aantal nopjes dat gebruikt is, waardoor je enorm veel grip in de schoenen hebt.

Evenals de hierboven genoemde Adidas Copa Mundial, is deze ook gemaakt van premium kangoeroeleer. Dit vormt zicht perfect naar de voet, waardoor de schoen na verloop van tijd alleen maar beter gaat zitten. Let er wel op dat deze schoenen dus meer onderhoud nodig hebben. Een aantal tips zijn:

 • Direct uit de tas halen na het sporten
 • Voldoende laten luchten
 • Niet in de wasmachine
 • Invetten met ledervet

Voetbalschoenen passen

Bij het kopen van deze Adidas voetbalschoenen raden we wel aan om goed te passen. Deze voetbalschoenen hebben namelijk een bredere pasvorm, waardoor deze minder geschikt is voor mensen met smalle voeten. Zoek je een smalle pasvorm, dan kan de Nike Tiempo voetbalschoen uitkomst bieden.

Daarnaast is het passen belangrijk vanwege de prijs van de schoenen. Doordat het een duurdere schoen is, wil je natuurlijk wel dat deze goed zit. Het kan daarom een oplossing zijn om meerdere maten te bestellen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat in huis hebt.

De beste voetbalschoenen voor kunstgras vanwege het leer, de grip en het gebruik voor verschillende sporten!

Adidas Kaiser 5 Bekijk prijzen
Ondergrond: Natuurgras
Materiaal: Leer
Aantal noppen: Leer
Hierom zijn we fan:
Grip
100% leer
Schokdemping
Aantrekken
Let hierop:
Slijtage neus
Drassige velden

Geschikt voor: Mensen met bredere voeten die op zoek zijn naar veel comfort

Heb je bredere voeten, dan kan het zijn dat veel schoenen niet lekker zitten. Met de Adidas Kaiser 5 Liga is dat verleden tijd. Deze schoenen zijn geschikt voor natuurgras en hebben een brede schokdempende zool. Dit voorkomt ook nog eens blessures!

Vergelijking Nike Tiempo

In tegenstelling tot de schoenen van Nike, hebben we bij deze schoenen geen problemen gehad met het aantrekken. De Nike Tiempe schoen was erg smal, waardoor dit niet lekker ging. Door de brede opening hebben we daar geen last van gehad.

Een groot voordeel van de schoen is dat deze opgebouwd is uit drie verschillende aspecten:

 • Bovenwerk van 100% volnerfleer
 • Zoolblok in PU
 • Tussenzool in EVA

Deze tussenzool zorgt er aan de ene kant voor dat je veel grip hebt, mede door de 12 noppen die gebruikt zijn, maar zorgt van de andere kant ook voor veel flexibiliteit en stabiliteit. Dit maakt het een van de beste schoenen van dit moment.

Metalen noppen

Er zijn een tweetal punten die we nog willen benadrukken. Allereerst is dat de slijtage aan de neus. Speel je er namelijk ook mee op kunstgras, dan kan dit ervoor zorgen dat de neus los gaat laten. Het kan daarom verstandig zijn om dit bij een schoenmaker een keer extra te laten stikken.

Een ander puntje van kritiek zijn het ontbreken van stalen noppen. Hierdoor heb je namelijk een stuk minder grip op nattere ondergronden. Als je de voetbalschoenen koopt, kun je deze het beste gebruiken bij drogere weersomstandigheden.

De beste voetbalschoenen met een bredere pasvorm, uitstekend comfort en schokdemping.

Kipsta Viralto III Bekijk prijzen
Ondergrond: Natuurgras
Materiaal: Synthetisch materiaal
Aantal noppen: 12 noppen
Hierom zijn we fan:
Flexibiliteit
Snelheid
Balcontrole
Prijs
Let hierop:
Vormen naar de voet
Strakke pasvorm

Geschikt voor: Buitenspelers die graag met een gedurfde kleurstellingen spelen!

Ben je op zoek naar een mooie goedkope voetbalschoen voor je kinderen, dan is de Kipsta Viralto III zeer geschikt. Het grote voordeel van deze schoen is natuurlijk dat de prijs erg laag ligt. Aangezien je kinderen er vaak snel uitgroeien, hoef je niet elk jaar veel geld uit te geven.

Adidas Predator

Ondanks dat de prijs een stuk lager ligt, heeft deze Kipsta voetbalschoen dezelfde kwaliteit als het Adidas Predator model. zo profiteer je bijvoorbeeld van:

 • Flexibiliteit
 • Veel snelheid door het lichte gewicht
 • Goede balcontrole

Dit zijn allerlei voordelen die de Kipsta Viralto III je ook kunnen bieden, ideaal voor als je je kinderen wil zien schitteren op de voetbalvelden! En dit alles tegen een zeer scherpe prijs.

Ook de stabiliteit speelt daarbij een belangrijke rol, vooral op jonge leeftijd. Je wilt natuurlijk niet dat je kind op jonge leeftijd al geblesseerd raakt. Door de stabiele Flex-H technologie beweegt de schoen mee met de bewegingen van je kind.

De pasvorm

Bij deze schoenen moet je wel rekening houden met de pasvorm van de schoenen. De schoen voelt van nature eigenlijk als een tweede huid aan, wat alleen mogelijk is doordat de schoen zo strak zit. Dit is een persoonlijke voorkeur, maar wel belangrijk om rekening mee te houden.

Let er daarnaast ook op dat de schoen zich daarna niet meer aan de voet gaat aanpassen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de hierboven genoemde schoenen van Adidas, zijn deze niet van leer gemaakt en vormen deze zich niet meer naar de voet.

De goedkoopste voetbalschoenen van deze review met een licht gewicht en gemaakt voor snelheid!

Verkrijgbaar bij:
Product Ondergrond Materiaal Aantal noppen
Kipsta Viralto III Kipsta Viralto III
Beste koop voetbalschoenen
Natuurgras Air Mesh synthetisch materiaal 12 noppen Bekijk prijzen
Adidas Copa Mundial Adidas Copa Mundial
Best geteste voetbalschoenen
Natuurgras Kangoeroeleer 12 noppen Bekijk prijzen
adidas Mundial Team adidas Mundial Team
Beste kunstgras voetbalschoenen
Kunstgras Kangoeroeleer 66 noppen Bekijk prijzen
Adidas Kaiser 5 Adidas Kaiser 5
Beste voetbalschoenen voor brede voeten
Natuurgras Leer Leer Bekijk prijzen
Kipsta Viralto III Kipsta Viralto III
Beste kinder voetbalschoenen
Natuurgras Synthetisch materiaal 12 noppen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.