Beste volautomaat top 5 2020

Laatste ge-update in door Vera

Met een volautomatische espressomachine (ook wel volautomaat genoemd), zet je met slechts één druk op de knop verschillende koffiespecialiteiten. Wil je een cappuccino, een cortado, een caffè latte of gewoon een espresso? Een volautomaat kan het allemaal!

Koffie uit een volautomaat

Een volautomaat is een soort koffiezetapparaat maar zet geheel automatisch koffie. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is dat de volautomaat gevuld is, dat er een kopje onder de koffie-uitloop staat en je het juiste knopje indrukt.

Volautomaten gebruiken verse koffiebonen die door de geïntegreerde bonenmaler gemaald worden, waarna er direct koffie van wordt gezet. Je hebt dus steeds weer verse koffie uit een volautomaat. Een volautomaat is vaak naar wens af te stellen. Bij veel volautomaten kun je de instellingen opslaan, zo heb je altijd de koffie precies zoals jij hem lekker vindt.

De meeste volautomaten zijn voorzien van een geïntegreerd melkreservoir of een melkslang. De volautomaten zijn zo gemaakt, dat ze zelfs vers bereide cappuccino of andere specialiteiten voor jou maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op de knop te drukken. Met een volautomatische espressomachine haal je dus veel gemak in huis.

Welke volautomaat kopen?

Als je van plan bent om een volautomatische espressomachine aan te schaffen dan is het goed om eerst wat onderzoek te doen. Zo is dit artikel van de Consumentenbond, over de onderhoud van volautomaten interessant. Voor de aanschaf van een volautomaat zijn er een aantal specificaties waar je op kunt letten. Denk onder andere aan de melktoevoer, de instelmogelijkheden en prijs. Deze specificaties kunnen je helpen om je keuze voor een bepaalde volautomaat makkelijker te maken. Onderaan deze pagina vind je een koopgids waarin deze en andere specificaties worden toegelicht.

Top 5 beste volautomaten
# Product Prijs v.a.
1 Melitta Barista T Smart F830-102
Best getest
€ 839,00
2 Philips 3000 serie HD8824/01
Beste koop
€ 314,00
3 Siemens EQ9 € 797,31
4 Saeco Xelsis SM7685/00 € 1.419,00
5 Jura Ena 8 € 999,00
Laatste prijs-update: dinsdag 26 januari 2021
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail