Beste Volautomatische koffiemachine 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

De koffieplant werd ergens in de 10e of 11e eeuw ontdekt in Ethiopië en sindsdien werd er ook koffie gedronken. Gemiddeld drinken Nederlanders zo'n 1.84 kopjes koffie per dag. Naast dat we veel koffie buiten de deur drinken (zo'n 29%) of op het werk (zo'n 55%), willen we ook genieten van heerlijke koffie thuis. En dat is ook precies de reden dat we in deze review gaan kijken naar de beste volautomatische koffiemachine van 2022.

Deze machines hebben we vergeleken op basis van het aantal koffiespecialiteiten, de instelbare koffiesterkte, de melkopschuimer, het geluidsniveau en prijs. Daar is de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch als beste volautomatische koffiemachine van 2022 uit naar voren gekomen. Toch vind je hier nog een aantal andere goede volautomatische koffiemachines terug! Laten we daar eens naar gaan kijken.

De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: 5
Koffiesterkte instellen: Ja
Melkopschuimer: Melkreservoir
Geluidsniveau: Onbekend
Hierom zijn we fan:
Groot melkreservoir
Touch bediening
Instelbaar koffievolume
Schoonmaakindicator
Let hierop:
Melkreservoir doorspoelen
Klein waterreservoir

Geschikt voor: Mensen die eenvoudig en snel willen genieten van een heerlijke cappuccino of latte macchiato!

We trappen deze review af met de beste volautomatische koffiemachine van 2022, de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch. Deze heeft een geïntegreerde melkopschuimer, waardoor je enorm snel een heerlijke cappuccino kunt klaarmaken. Deze beschikt over de volgende kenmerken:

 • 350 milliliter melkreservoir
 • Instelbaar melkvolume
 • Doorspoelen na gebruik

Vooral dit laatste puntje is iets waar je rekening mee moet houden, aangezien het dus wel wat langer duurt voordat je een volgende cappuccino kunt zetten. Toch geeft het melkreservoir je de mogelijkheid om tot wel 8 koffiespecialiteiten te zetten zónder dat je het reservoir hoeft bij te vullen.

Schoonmaken van de koffiemachine

Met betrekking tot het schoonmaken van de koffiemachine hebben we twee grote voordelen. Allereerst maakt de koffiemachine namelijk gebruik van een schoonmaakindicator, waardoor je precies weet wanneer het apparaat moet worden schoongemaakt. Hierdoor hoef je dit dus ook niet zelf bij te houden.

Daarnaast beschikt deze volautomatische koffiemachine ook over Touch bediening. Niet alleen ziet dit er enorm goed uit, ook zorgt dit ervoor dat je gemakkelijk met een vochtige doek de buitenkant van het apparaat kunt reinigen. Handig als je met een grote schoonmaak van de keuken bezig bent!

Het waterreservoir

Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,9 liter, waarmee je in totaal zo'n 8 kopjes koffie (Lungo) kunt zetten. Als we dit vergelijken met andere merken volautomatische koffiemachines, dan zien we dat dit aan de lage kant is. De andere koffiemachines hebben namelijk allemaal een waterreservoir dat minimaal 200% groter is.

Door het instelbare koffievolume is het zelfs mogelijk dat je nog minder koffie kunt zetten. Daarbij is het instellen van de hoeveelheid koffie natuurlijk wel een groot voordeel, zeker als je zowel koffie in een klein kopje als cappuccino in een grotere mok wilt zetten. Dit is dan wel weer een voordeel.

De beste volautomatische koffiemachine van Nespresso vanwege het instelbare koffievolume, de melkopschuimer en de Touch bediening!

Philips 3200 EP3246/70 Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: 5
Koffiesterkte instellen: Ja
Melkopschuimer: Melkreservoir
Geluidsniveau: 74 dB
Hierom zijn we fan:
Melkreservoir
Ontkalken
2 kopjes
Instelbare watertemperatuur
Let hierop:
Klein melkreservoir
Warmhoudplaat

Geschikt voor: Mensen die twee kopjes tegelijkertijd willen zetten en veel gebruiksgemak willen

Lekker met z'n tweetjes genieten van heerlijke koffie? Met deze Philips 3200 EP3246/70 kan het! Doordat je tegelijkertijd twee kopjes koffie van versgemalen bonen kunt zetten, geniet je nooit alleen! Neem er een heerlijk plakje zelfgemaakte warme cake uit de oven bij en genieten maar!

Het personaliseren

Een groot voordeel van deze koffiemachine is dat je jouw kopje koffie volledig kunt personaliseren. Zo kun je namelijk het volgende instellen:

 • Instelbare koffiesterkte
 • Instelbaar koffievolume
 • Instelbare watertemperatuur
 • Extra shot espresso

Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een lekkere americano, cappuccino, espresso of latte macchiato te zetten. Door het melkreservoir heb je dat ook snel gedaan, aangezien er met één druk op de knop verschillende koffievarianten gezet kunnen worden. Let er wel op dat het melkreservoir aan de kleine kant is, waardoor je deze regelmatig moet bijvullen.

Ondanks dat je allerlei manieren kunt gebruiken om de koffie te personaliseren, heeft het apparaat helaas geen warmhoudplaat om de kopjes voor te verwarmen. Een oplossing kan zijn om even kort voor te verwarmen in een combimagnetron. Hierdoor blijft de koffie ook wat langer warm.

Onderhoud aan een van de beste volautomatische koffiemachines

Het onderhoud aan deze koffiemachine is zowel een voor- als nadeel. Het grote voordeel is dat je de machine maar één keer per 1,5 jaar hoeft te ontkalken wanneer je kiest voor de AquaClean waterfilter. Daarentegen staat deze machine wel bekend als een machine met veel onderhoud. Zo moet je wel regelmatig de zetgroep reinigen en moet het melksysteem regelmatig schoongemaakt worden.

Deze goede volautomaat koffiemachine beschikt over veel personalisatiemogelijkheden, een melkreservoir en de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te zetten.

JURA WE8 Dark Inox Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: 10
Koffiesterkte instellen: Ja
Melkopschuimer: Melkslang
Geluidsniveau: 71 dB
Hierom zijn we fan:
Onderhoud
Waterreservoir
Melkslang
Koffiespecialiteiten
Let hierop:
Geluidsniveau
Warmhoudplaat

Geschikt voor: Kleine kantoren die weinig onderhoud willen plegen aan een koffiemachine.

Bij grotere kantoren is er vaak sprake van een derde partij die onderhoud pleegt, waaronder het bijvullen van de koffiemachine. Bij kleine kantoren moet dat vaak zelf gedaan worden, waardoor een machine met weinig onderhoud gewenst is. In dat geval zijn JURA koffiemachines vaak een goede keuze! Deze JURA WE8 is daar een voorbeeld van!

Grote koffiemachine

Het grote voordeel van deze koffiemachine is dat je er enorm veel koffie mee kunt zetten. Zo is er ruimte in het bonenreservoir voor 30 koppen gemalen koffie, is het waterreservoir maar liefst 3 liter en kun je maar liefst 16 verschillende koffiespecialiteiten zetten, waaronder:

 • Flat White
 • Espresso macchiato
 • Ristretto
 • Doppio

Bij het bereiden van deze specialiteiten kun je gebruik maken van een melkslang. Dit zien we als een groot voordeel, aangezien je hierdoor gewoon een pak melk kunt gebruiken en deze na gebruik gewoon weer lekker in de koeling kunt zetten. Dit voorkomt veel onderhoud aan de machine.

Minpunten van deze volautomatische espressomachine

Er zijn een tweetal minpunten die we je niet willen onthouden. Allereerst is dat het geluidsniveau. Worden er namelijk bonen gemalen, dan produceert de machine maar liefst 71 dB. Hierdoor is deze minder geschikt om in de leefkeuken te plaatsen. Het kan namelijk gesprekken verstoren en kan irritant zijn als je bijvoorbeeld aan het bellen bent.

Helaas is het ook niet mogelijk om een kop koffie van tevoren op te warmen. Hierdoor koelt de koffie wel wat sneller af dan wellicht gewenst. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de kopjes vooraf op te warmen.

De beste volautomatische koffiemachine voor een klein kantoor vanwege het grote waterreservoir, het bonenreservoir en de verschillende soorten koffie.

JURA D4 Piano Black Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: 3
Koffiesterkte instellen: Ja
Melkopschuimer: Geen
Geluidsniveau: 71 dB
Hierom zijn we fan:
Onderhoud
Personaliseren
Speciale zetmethode
Bediening via de app
Let hierop:
Geen melkspecialiteiten
Display

Geschikt voor: Mensen die thuis willen genieten van een lekkere kop koffie, maar geen melkspecialiteiten willen drinken

Wil je vanuit je luie stoel alvast een heerlijke kop koffie kunnen zetten, dan moet je deze JURA d4 Piano hebben. Door de Jura Smart Connect zender te kopen, kun je kiezen deze nieuwe volautomatische koffiemachine gewoon op afstand besturen. En dat is precies een van de voordelen ten opzichte van de hierboven behandelde volautomatische espressomachines van Philips en De'Longhi.

Een speciale zetmethode

Bij deze machine wordt er namelijk een extractieproces van ongelijke druk gebruikt. Het grote voordeel van deze manier van koffie zetten, is dat het water hierdoor langer in contact komt met de gemalen koffie. Hierdoor geniet je van de lekkerste koffie, zeker als je ook verse koffiebonen gebruikt!

De koffie die je zet kun je daarnaast ook op jouw eigen manier personaliseren. Zo kun je kiezen voor:

 • Instelbare koffiesterkte, waarbij je het aantal gram koffiebonen instelt
 • Instelbaar koffievolume, zodat je de hoeveelheid water kunt instellen
 • Extra shot espresso toevoegen

Je moet er daarbij wel rekening mee houden dat je geen melkspecialiteiten kunt zetten. Hierdoor zet je alleen maar een dubbele espresso, espresso en lungo, wat dus wel een nadeel is ten opzichte van de andere koffiemachines.

Het onderhoud

In vergelijking met andere volautomatische koffiemachines heeft deze heel weinig onderhoud nodig. Dit komt mede omdat je dus geen melkspecialiteiten kunt zetten, maar ook omdat het automatische reinigingsprogramma je vliegensvlug door het programma loodst. Dit maakt het ook de beste volautomatische espressomachine voor thuis.

Helaas moeten we daarbij wel vermelden dat het apparaat geen display heeft. Hierdoor word je tijdens het koffie zetten niet begeleid door een menu met keuzeopties. Dit maakt het apparaat van de buitenkant juist wél weer gemakkelijk te reinigen.

De beste machine voor thuis vanwege de speciale zetmethode, de bediening via de app en het minieme onderhoud.

Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: 16
Koffiesterkte instellen: Ja
Melkopschuimer: Melkreservoir
Geluidsniveau: 64,5 dB
Hierom zijn we fan:
Weinig geluid
Melkspecialiteiten zetten
Gebruikersprofielen
Applicatie
Let hierop:
Warmhoudplaat
Prijs

Geschikt voor: Mensen die vanuit hun luie stoel vast een heerlijke kop koffie willen zetten.

En als laatste koffiemachine hebben we nog deze Siemens EQ 700 Integral. Deze kun je volledig op afstand bedienen door middel van een applicatie. Vanuit je luie stoel kun je daarom eenvoudig en snel een kopje koffie zetten. Deze kun je ook nog eens naar wens aanpassen.

Verschillende gebruikersprofielen

Een van de grote voordelen is dat je op deze Siemens koffiemachine maar liefst 20 gebruikersprofielen kunt instellen. Daarbij kun je de volgende punten instellen:

 • Koffiesterkte
 • Hoeveelheid koffie
 • Temperatuur

De koffiespecialiteiten die je met deze koffiemachine kunt zetten, kun je zelfs per twee zetten. Hiermee onderscheidt de Siemens koffiemachine zich ten opzichte van andere koffiemachines, aangezien je daarbij vaak meer één koffiespecialiteit tegelijkertijd kunt zetten.

Tijdens het zetten van de koffie wordt er maar weinig geluid gemaakt. Met een geluidsniveau van maar 64,5 decibel tijdens het malen van de koffie, maakt deze veel minder geluid dan bijvoorbeeld de JURA koffiemachines die hierboven behandeld worden.

De verbeterpunten

Er zijn een aantal verbeterpunten die we willen benoemen. Het eerste is namelijk het ontbreken van de warmhoudplaat. Evenals vele andere koffiemachines in deze review moet je je kopje dus in de magnetron even opwarmen.

Daarnaast valt ook de prijs van het apparaat op. Je betaalt namelijk ruim 5 keer meer dan de goedkoopste koffiemachine uit deze review. Ondanks dat je wel smaakvolle koffie kunt zetten, is deze koffiemachine minder geschikt voor mensen die graag minder geld aan een koffiemachine uit willen geven. In dat geval is de De'Longhi machine aan te raden.

De beste volautomatische koffiemachine met mobiele applicatie die je gemakkelijk op afstand kunt bedienen.

Product Koffiespecialiteiten Koffiesterkte instellen Melkopschuimer Geluidsniveau
De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
Beste Nespresso volautomaat
5 Melkreservoir Onbekend Bekijk prijzen
Philips 3200 EP3246/70 Philips 3200 EP3246/70
Best volautomaat met melkreservoir
5 Melkreservoir 74 dB Bekijk prijzen
JURA WE8 Dark Inox JURA WE8 Dark Inox
Beste volautomaat voor (klein) kantoor
10 Melkslang 71 dB Bekijk prijzen
JURA D4 Piano Black JURA D4 Piano Black
Beste automaat voor thuis
3 Geen 71 dB Bekijk prijzen
Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 Siemens EQ.700 Integral TQ705R03
Beste automaat met app
16 Melkreservoir 64,5 dB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 7 februari 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.