Vriezer met 8 lades kopen? Hier moet je op letten

In de zomer een lekker ijsje eten, je barbecuevlees invriezen of je restjes voor volgende week bewaren: een vriezer kan hierbij niet ontbreken.

Bij het uitkiezen van de juiste vriezer moet je letten op een aantal belangrijke zaken. Het formaat van de vriezer speelt hierbij een grote rol. Ook kun je kiezen uit bepaalde modellen. Denk eens aan een vrieskist of een tafelmodel.

In dit artikel vertellen we jou alles waar je op moet letten bij de aanschaf van een vriezer met 8 lades. We leggen de voor- en nadelen naast elkaar, zodat jij straks de perfecte keuze maakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een vriezer met 8 lades?

Je bent je te kleine vriezer helemaal zat en dus ga je op zoek naar een ander, ruimer model. Een vriezer met 8 lades is één van de opties die je voor ogen hebt. Maar hoe weet je zeker of dit type vriezer goed bij je past?  Wij hebben de voor- en nadelen even voor jou op een rijtje gezet.

Lekker veel ruimte

Een vriezer met 8 lades betekent: een mega-grote vriezer waarin je nooit meer te weinig ruimte hebt. Een heel diner maken voor je geboortedorp? Past erin. 528 kaassoufflés koelen? Past erin. Deze grote vriezer is oneindig. Vooral als je begint met hem te vullen. Of als je het kleine vriesvakje van de koelkast gewend bent.

Aparte vriesvakken voor al je voedsel

Omdat de vriezer zo groot is, is structuur van belang. Zo raak je de weg niet kwijt in deze grote vriezer.

De vriezer is opgedeeld in 8 lades, dus 8 vriesvakken. Elk vriesvak kun je gebruiken voor verschillende soorten voedsel. Een lade voor de restjes, een lade voor pizza’s, een lade voor alle frituursnacks en ga zo maar door. Als je het handig vindt, kun je de lades labelen. Zo weet je zeker dat je in één keer goed zit!

Een grote vriezer neemt veel ruimte in beslag

Een vriezer met 8 lades is een van de grotere modellen als het op vriezers aankomt. Houd er daarom rekening mee dat het apparaat ook erg veel ruimte in kan nemen. Dit type vriezer is dus niet voor iedereen weggelegd.

Wanneer je een schuur of een garage hebt, waar plek over is, raden we je aan om de vriezer in deze ruimte te plaatsen. Wel moet je rekening houden dat een vriezer voor in de schuur aan een aantal eisen moet voldoen.

Een grote vriezer verbruikt meer energie

Over het algemeen gebruiken grotere vriezers meer energie dan kleinere vriezers. Dit ligt ook zeker aan de kwaliteit van het apparaat. Voordat je een keuze maakt over welke vriezer met 8 lades je koopt, is het een goed idee om even het energielabel te checken. Hoe dichter bij de A+++, hoe beter. A+++ is namelijk het zuinigste label dat een apparaat kan hebben.