Vriezer voor in de auto kopen?

Door: Eva
Laatste update: 6 januari 2023

Je gaat op kamperen in het oh zo mooie Zuid-Frankrijk. Je hebt dus nog een aardige rit te gaan. Aangezien je het liefst je eigen eten en drinken meeneemt, besluit je halverwege je broodje rosbief van achter te pakken. Tot je grote schrik blijkt die ineens warm te zijn.

Tja; het is een leuk idee om je broodjes en flesjes Fanta in je 8-uur-durende autorit mee te nemen, maar hoe zorg je ervoor dat het koel en goed blijft onderweg?

Daar hebben we zeker een oplossing voor. Een autovriezer komt op dit moment goed van pas. Met een vriezer in de auto ga je zorgeloos op vakantie, zonder dat je over het eten en drinken hoeft in te zitten.

Wat is een autovriezer?

De naam zegt het al: een autovriezer is een vriezer voor in de auto. Ideaal voor als je op vakantie gaat of lange rit op de vrachtwagen moet rijden. Een autovriezer kun je gemakkelijk aansluiten op de 12V-aansluiting, ofwel de sigarettenaansteker van je auto. Zo doet de accu het werk voor je. Geen zorgen, er zit vaak een alarm op voor als de accu bijna leeg is.

Bij de aanschaf van een autovriezer moet je goed letten op het formaat van de vriezer. Een vriezer kan al snel veel plek innemen, vooral als je alle ruimte nodig hebt voor je koffers en bagage.

Een autovriezer wordt vaak verward met een coolbox voor in de auto. Het verschil tussen de twee is dat de autovriezer veel kouder kan worden en dus écht je eten en drinken bevriest. Wat je ook vaak ziet is een combinatie van beide. Dit is dan een coolbox en vriesbox in één.

Wat zijn de voordelen van een vriezer voor in de auto?

Een vriezer voor in de auto kan erg handig zijn. Met name als je veel kilometers moet afleggen en je wil dat je eten en drinken lekker koel blijven. Ga je op vakantie naar een ver en warm land? En ben je van plan om dit met de auto te doen? Dan is een autovriezer echt ideaal.

Coolbox of vriesbox? Het is aan jou!

Een vriezer voor in de auto is lekker makkelijk. Maar wist je dat je hem vaak ook als coolbox kunt gebruiken? Zo bevriezen je spullen niet, wanneer je dat niet wil. Je zet hem gewoon een paar graden warmer en alles blijft heerlijk koel.

Heb je wel spullen in de vriesbox zitten die bevroren moeten worden? Dan zet je hem koeler. Autovriezers kunnen tot wel -15 graden Celsius afkoelen. Ook handig voor als je vriezer het niet doet.

Altijd een lekker koel drankje

Je bent eindelijk aangekomen op de camping. Je pakt je spullen uit, zet de tent op, klapt je stoeltje uit en gaat erbij zitten. Nu is het tijd voor een lekkere, koele cola! En gelukkig heb jij je autovriezer bij je.

Ook voor een feestje achter in de tuin komt een autovriezer goed van pas. Sommige autovriezers kunnen ook aangesloten worden op een regulier stopcontact. Zo worden je drankjes heerlijk koel en kan je zomerfeestje beginnen! Het voordeel van een vriezer in plaats van een koelkast is dat de drankjes nog sneller koud worden. Dat is nog eens iets anders dan een koelkast voor in de schuur.

Wat zijn de nadelen van een vriezer voor in de auto?

Hoewel een autovriezer erg goed klinkt, zijn er toch wel wat minpunten. We nemen ze even met je door!

Een autovriezer kan erg zwaar zijn

Super fijn, zo’n vriezertje in de auto. Maar wanneer je hem eruit haalt, valt het ineens flink tegen. De vriezer op zichzelf kan al erg zwaar zijn. Moet je nagaan hoe zwaar hij is als hij helemaal volgepropt is! Zo is hij niet meer te tillen. Een goed stel spierballen werkt op dit moment zeker in je voordeel!

De vriezer voor in de auto neemt veel ruimte in

Natuurlijk zit er een verschil in grootte van de autovriezers. Hoe groter de vriezer, hoe meer spullen je erin kan doen. Maar toch neemt de vriezer dan erg veel ruimte in beslag. Je moet er dus iets voor over hebben om dat koude drankje bij aankomst te kunnen drinken.

De accu van de auto kan leegraken

Als je even niet oplet en de auto staat al een tijd stil, kan de accu leegraken. Dit is niet met alle vriesboxen zo. Vaak zit er een soort alarmpje op, dat aangeeft dat je accu bijna leeg is. Mocht zo’n alarm er niet op zitten, dan moet je even de vriezer in de gaten houden.

    Over de auteur

    Eva
    Hoofdredacteur

    Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer