Vriezer voor in de schuur? Waar moet je op letten?

Door: Eva
Laatste update: 6 januari 2023

Pizza’s, diepvriesgroenten en restjes bewaar je natuurlijk het liefst in de vriezer. Maar wat nou als je geen plek hebt voor een vriezer in de keuken? Of is de vriezer kapot gegaan en wil je graag een grotere vriezer? Dan heb je nog altijd de schuur: een plek die je niet veel gebruikt en waarbij je ruimte zat hebt om je collectie bitterballetjes te bewaren.

Voordat je een vriezer koopt, moet je op een aantal dingen letten. Zo is de grootte natuurlijk belangrijk, maar ook of de vriezer er überhaupt mag staan. In dit artikel leggen we je uit waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een vriezer voor in de schuur.

Let op! Is de vriezer geschikt voor een koude schuur?

Vaak zijn vriezers niet geschikt voor een koude schuur. De compressor van de vriezer werkt niet goed bij een te lage temperatuur. Ga daarom eerst na of je schuur geïsoleerd of verwarmd is. Dat doe je zo:

Hang een thermostaat op in de schuur om te checken hoe warm of koud het daar wordt. Is het een koude winterdag? Kijk dan even op de thermostaat. Vanaf dit moment kun je bepalen of de vriezer die je op het oog hebt, geschikt is voor in je schuur. Dit kan per merk en type vriezer verschillen, dus let goed op bij het lezen van de productomschrijving en de productspecificaties.

Voor- en nadelen: hier moet je op letten voor een vriezer in de schuur

Twijfel je nog of je een vriezer in de schuur wil plaatsen? Wij hebben de voor- en nadelen van het plaatsen van een vriezer in de schuur even voor je op een rijtje gezet. Na het lezen hiervan, weet je precies waarom je het wel of niet moet doen.

Een grote vriezer voor in de schuur

Als je een schuur hebt en je doet hier niet zo veel mee, is het tijd om hier verandering in te brengen. Niet iedereen heeft genoeg ruimte om de vriezer in de keuken te plaatsen en vaak is de vriezer die er wel geplaatst wordt niet erg groot.

Dit is je kans om een lekker ruime vriezer in de schuur te plaatsen! Hier kun je al je voedsel in kwijt en heb je nooit meer te weinig ruimte wanneer je met je goede gedrag de overgebleven pastasaus wilt invriezen.

Ruimtebesparend

Door je vriezer in de schuur of garage te plaatsen, bespaar je enorm veel ruimte in de keuken. Zo creëer je meer ruimte in je koelkast bijvoorbeeld. Een schuur dient vaak maar als opbergplaats of plek om lekker te hobbyen. Die vriezer kan er dan ook nog wel bij.

De vriezer staat niet om de hoek

Het nadeel aan een vriezer in de schuur, is dat je soms een stukje moet lopen. Als je gelukt hebt, is de schuur aangesloten op je woning, maar met een beetje pech moet je eerst met je sokken door een regenbui om wat vlees uit de vriezer te halen.

Niet elke vriezer kun je in de schuur plaatsen

Zoals eerder beschreven, kan niet elke vriezer in de schuur gezet worden. Dit heeft te maken met de omgevingstemperatuur. De ene vriezer kan niet goed tegen koudere temperaturen, terwijl andere vriezers er juist voor zijn gemaakt. Let er dus even op of jouw vriezer tegen de kou kan.

Waar kun je een vriezer voor in de schuur kopen?

Een vriezer voor in de schuur kun je op verschillende plekken kopen. Je moet in de gaten houden of de vriezer goed blijft functioneren bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Anders heb je kans dat de vriezer ontdooit bij een te lage omgevingstemperatuur. 

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer