Beste 5 wake-up lights van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

In een ideale wereld word je wakker van het heerlijke warme zonlicht dat ’s ochtends over je lichaam valt. Je rekt je nog eens uit, luistert naar de fluitende vogeltjes buiten en kunt de versgemalen en -gebrouwen koffie al ruiken. Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid is het vaak nog erg donker als we moeten opstaan. Niet de fluitende vogeltjes, maar het opstartende verkeer is het eerste, mechanische geluid dat we horen.

Goed nieuws: met het heerlijke, multifunctionele wake-up light van Philips kun je een vervelende start van je dag voorkomen.

We hebben vijf wake-up lights getest en de Philips Somneo HF3672/01 kwam daar als beste uit. De Somneo HF3672/01 heeft liefst 8 wekgeluiden en ook een zonsondergang-modus. Maar het beste aan dit product, was toch wel dat ik mijn telefoon middels dit product kon opladen.

Best geteste wake-up light
DistinQ Wake-Up Light
Bol.com
DistinQ Wake-Up Light
Beste Philips wake up light
Philips HF3531/01
Bol.com
Philips HF3531/01
Beste wake up light met app
Wake up light
Bol.com
Wake up light
Beste wake up light voor kids
Slaaptrainer kinderen
Bol.com
Slaaptrainer kinderen
Philips Somneo HF3672/01 Bekijk prijzen
Wekgeluiden: 8 wekgeluiden
Aantal wektijden: 2
Slaapmodus: Ja
Hierom zijn we fan:
Zonsondergang – Applicatie – Telefoon opladen – Wekgeluiden
Let hierop:
Prijs - Bluetooth

De eerste wake-up light van deze review is de Philips Connected Somneo, bij ons ook wel bekend als de beste wake-up light van 2022. De ‘Connected’ functionaliteit van deze wake-up light is tevens een van de grote voordelen. Op die manier kun je via een applicatie namelijk de wake-up light besturen.

De applicatie geeft je daarnaast veel beter inzicht in de manier waarop je slaapt. De wake-up light heeft namelijk verschillende sensoren die de omstandigheden in jouw slaapkamer meten, waardoor je deze op termijn ook kunt verbeteren. Deze sensoren zijn:

 • Temperatuur
 • Vochtigheid
 • Geluid- en lichtintensiteit

Naast dat het apparaat je natuurlijk helpt om beter op te staan, kan deze je ook helpen om beter in slaap te vallen. De functionaliteit voor het in slaap vallen simuleert een zonsondergang, waarbij het licht verandert van rood via oranje naar geel. Daarnaast kun je acht verschillende wekgeluiden instellen.

Een laatste voordeel is dat je jouw telefoon, zowel Android-devices als een iPhone, kunt opladen via de wake-up light. Door de aansluiting via USB laad je jouw apparaat moeiteloos op, zonder dat je daar een extra stekker voor nodig hebt.

De nadelen

Er zijn een tweetal belangrijke nadelen die nog willen vermelden. Het eerste nadeel is dat de prijs in vergelijking met de concurrentie aan de hoge kant is. Hoewel je een kwalitatief goede wake-up light in huis haalt, vinden we het wel een nadeel als je nog twijfelt over de voordelen van een wake-up light.

Daarnaast zien we dat het niet mogelijk is om je telefoon te connecten via Bluetooth. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet je eigen wekgeluid installeren of muziek afspelen. Ook dit is een klein nadeel ten opzichte van andere wake-up lights.

Ondanks de prijs de beste wake-up light vanwege de kwalitatieve verlichting en verschillende sensoren.

DistinQ Wake-Up Light Bekijk prijzen
Wekgeluiden: 7 wekgeluiden
Aantal wektijden: 2
Slaapmodus: Ja
Hierom zijn we fan:
Prijs – Lichtthema’s – Radio – Omgevingsgeluiden
Let hierop:
Bluetooth – Tijd aflezen

Ben je op zoek naar een instapmodel wake-up light, dan is de DistinQ wake-up light enorm geschikt. Vanwege de zeer scherpe prijs is dit een ideaal model wanneer je wilt bekijken of een wake-up light wel aan jouw verwachtingen voldoet. Hoewel het niet de goedkoopste is, is de prijs zeker een voordeel.

De verschillende natuurgeluiden die in het wake-up light zijn geïntegreerd, maken het lekker wakker worden. Je kunt deze geluiden gebruiken om het schelle geluid van je wekkerradio te vervangen, zodat je plezieriger en vooral rustiger wakker wordt. In totaal heb je keuze uit 8 verschillende geluiden.

Daarnaast is het mogelijk om te luisteren naar de radio met deze wake-up light. Helaas is het niet mogelijk om je telefoon via Bluetooth te verbinden, waardoor je dus niet je eigen muziek kunt beluisteren. Dit vinden we wel een nadeel, aangezien het de wekker helemaal compleet zou maken.

Ondanks dat de wekker geen bluetooth heeft, kun je er wel je telefoon mee opladen. Er zit namelijk een USB-poort op, waardoor niet alleen jij, maar ook je telefoon 100% fit aan de dag begint.

Lichtthema’s

Daarnaast zien we de lichtthema’s als een groot voordeel van deze wake-up light. Er zijn maar liefst zeven verschillende lichtthema’s, die voor allerlei verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Zo kun je deze instellen als:

 • Sfeerverlichting
 • Nachtlampje
 • Leeslampje
 • Verschillende kleuren

Helaas zit er aan deze lichtthema’s ook een klein nadeel. We hebben namelijk ervaren dat als je het licht op volle sterkte instelt, het moeilijk is om de tijd nog af te kunnen lezen. Je kijk dan recht in het licht, terwijl de cijfers ongeveer dezelfde kleuren als het licht hebben. Dit maakt het wat lastig.

Met verschillende lichtthema’s en natuurlijke omgevingsgeluiden de best geteste wake-up light van 2022.

Verkrijgbaar bij:
Philips HF3531/01 Bekijk prijzen
Wekgeluiden: 7 wekgeluiden
Aantal wektijden: 2
Slaapmodus: Ja
Hierom zijn we fan:
Smartphone opladen – Natuurlijke geluiden – Onafhankelijke onderzoeken – Gebruiksvriendelijk
Let hierop:
Prijs - Bluetooth

Philips staat in de markt al jarenlang bekend als een producent van kwalitatief hoogstaande wake-up lights. Ook met de Philips HF3521/01 zijn zij erin geslaagd een goede wake-up light te ontwerpen, waarbij je tevens de mogelijkheid hebt om je Android-telefoon of iPhone op te laden.

We zijn daarnaast enorm fan van de verschillende geluiden die je kunt kiezen. Je kunt daarbij kiezen uit natuurlijke geluiden, maar ook wat meer actieve geluiden zijn mogelijk. Zo heb je de keuze uit zeven verschillende, te weten:

 • Fluitende vogels
 • Vogels in het bos
 • Zen-melodie
 • Zachte piano
 • Koeien in de Alpen
 • Vroege vogels
 • Ontspannen yogamuziek

Naast dat wij de voordelen van deze wake-up light inzien, blijkt ook uit onafhankelijke onderzoeken dat maar liefst 92% van de gebruikers van deze wake-up light meer ontspannen wakker wordt. Ook wordt er een duidelijke verbetering merkbaar is vergeleken met een normale wekker.

Naast dat de wake-up light enorm gebruiksvriendelijk is door de rubberen anti-slipmat, zijn we gewoonweg ook erg fan van de natuurlijke verlichting die gebruikt wordt. Zo wordt er sneller melatonine aangemaakt om je te helpen slapen, terwijl je in de ochtend langzaam wordt blootgesteld aan licht.

De nadelen

Er zijn een tweetal nadelen die we willen benoemen, waarbij we allereerst de prijs als nadeel hebben. De prijs van deze wake-up light ligt redelijk wat hoger dan bij andere wake-up lights uit deze review, wat het een drempel kan maken om deze aan te schaffen.

Daarnaast zit er ook op deze wake-up light geen bluetooth, waardoor je je mobiele telefoon niet kunt verbinden en op die manier ook niet gewekt kunt worden met je favoriete nummer. Gelukkig is het wel mogelijk om met je favoriete radiozender gewekt te worden.

De beste Philips wake-up light van 2022 vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de prettige natuurlijke wekgeluiden.

Verkrijgbaar bij:
Wake up light Bekijk prijzen
Wekgeluiden: 10 wekgeluiden
Aantal wektijden: 1
Slaapmodus: Nee
Hierom zijn we fan:
Speaker – Aantal wekgeluiden - Prijs – Smartphone opladen
Let hierop:
Wektijden - Slaapmodus

Een van de eerste unieke elementen van deze Wake up light is dat er ook sprake is van een speaker die je kunt gebruiken. Je kunt de wake-up light via bluetooth met je Android- of iPhone-device verbinden en daardoor ook muziek afspelen. Hiermee heeft de wekker aan streepje voor op de concurrentie.

Wat betreft de prijs heeft deze wake-up light een streepje voor op de concurrentie. Het is namelijk de goedkoopste wake-up light in deze review. De batterijen van deze wake-up light blijken nog een ander voordeel te zijn. Hierbij zien we dat:

 • 10 uur muziek afspelen via de speaker
 • 168 uur standby
 • In 2 uur op te laden

Als laatste voordeel zien we dat je je smartphone kunt opladen met deze wake-up light. Dit komt door de USB-aansluiting die op de wake-up light zit. Hierdoor laad je elke telefoon op. Daarnaast kun je de speaker verbinden met je televisie om nóg beter geluid te krijgen en je favoriete serie te kijken!

Beste lichtwekker

Wat betreft het wakker worden, hebben we een groot voordeel en een groot nadeel. Laten we beginnen met het grote voordeel, aangezien je in slaap kunt vallen én wakker kunt worden met jouw eigen muziek! Daarnaast zijn er nog drie verschillende andere wekgeluiden die je kunt gebruiken.

Helaas is het niet mogelijk om verschillende wektijden in te stellen. We zien namelijk bij de andere wake-up lights in deze review dat er meerde wektijden mogelijk zijn, wat bijvoorbeeld ideaal is als jij en je partner andere werktijden hebben. Helaas is dit dus niet mogelijk bij dit wake-up light.

Daarnaast beschikt deze ook niet over een slaapmodus. Bij verschillende andere wake-up lights kun je deze ook gebruiken om een zonsondergang te simuleren. Hierdoor kun je beter in slaap komen. Omdat deze functionaliteit ontbreekt, hebben we hier een laatste minpuntje te pakken.

De beste wake-up light van 2022 die je door een applicatie kunt gebruiken!

Verkrijgbaar bij:
Slaaptrainer kinderen Bekijk prijzen
Wekgeluiden: 1 wekgeluid
Aantal wektijden: 3
Slaapmodus: Ja
Hierom zijn we fan:
Ideaal voor kinderen – Slaaptrainer – Batterijduur – Leren klokkijken
Let hierop:
Prijzig – Aantal knoppen

En als laatste in deze review hebben we deze slaaptrainer voor kinderen. Deze slaaptrainer geeft duidelijk aan je kinderen aan wanneer het tijd is om te gaan slapen of wanneer ze wakker moeten worden. De wake-up light zorgt ervoor dat het wakker worden geleidelijk aan gebeurt.

De slaaptrainer zorgt ervoor dat zij gewend raken aan het licht en op vaste tijden gaan slapen. Dit ritme zorgt ervoor dat het kind voldoende slaap krijgt en zich optimaal kan ontwikkelen. Naast dat ze dit ritme krijgen, worden ze ook vrolijker wakker en hebben ze gedurende de dag meer energie.

Een van de grootste voordelen is dat de batterijduur met 24 dagen enorm lang is. Na het eenmalig opladen van deze wake-up light kun je deze zonder bedrading en dus zonder zorgen in de kamer van je kinderen zetten. Je hoeft er daarmee niet bang voor te zijn dat je kind iets met de kabel gaat doen.

Een laatste voordeel is dat je kind met deze slaaptrainer kan leren klokkijken. Er is namelijk sprake van een digitale tijdsweergave en klokfunctie. Op die manier kun je je kind leren klokkijken op een speelse manier.

Het aantal knoppen

Helaas zien we ook een aantal nadelen, waarvan het aantal knoppen de eerste is. Deze zijn voor kinderen moeilijker te bedienen, waardoor je deze altijd als ouder moet instellen. Op de bovenkant zien we zeven verschillende knoppen, waaronder:

 • Aan/uit knop
 • Volumeknoppen
 • Lichtfunctie

En een laatste nadeel van deze slaaptrainer is de prijs. Vergelijken we dit met een reguliere wekkerradio, dan is deze een stuk duurder. Ook zijn er goedkopere wake-up lights beschikbaar in deze review. Wil je je kinderen toch beter laten slapen zonder slaaptrainer, dan hebben we hier een aantal tips voor je!

De beste slaaptrainer voor kinderen door het kinderlijke design en de lange batterijduur zonder kabel!

Verkrijgbaar bij:
Product Wekgeluiden Aantal wektijden Slaapmodus
Philips Somneo HF3672/01 Philips Somneo HF3672/01
Beste koop wake-up light
8 wekgeluiden 2 Bekijk prijzen
DistinQ Wake-Up Light DistinQ Wake-Up Light
Best geteste wake-up light
7 wekgeluiden 2 Bekijk prijzen
Philips HF3531/01 Philips HF3531/01
Beste Philips wake up light
7 wekgeluiden 2 Bekijk prijzen
Wake up light Wake up light
Beste wake up light met app
10 wekgeluiden 1 Bekijk prijzen
Slaaptrainer kinderen Slaaptrainer kinderen
Beste wake up light voor kids
1 wekgeluid 3 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 21 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.