Beste 5 wake-up lights van 2023

Door: Stijn
Laatste update: 22 december 2022

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

In een ideale wereld word je wakker van het heerlijke warme zonlicht dat ’s ochtends over je lichaam valt. Je rekt je nog eens uit, luistert naar de fluitende vogeltjes buiten en kunt de versgemalen en -gebrouwen koffie al ruiken. Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid is het vaak nog erg donker als we moeten opstaan. Niet de fluitende vogeltjes, maar het opstartende verkeer is het eerste, mechanische geluid dat we horen.

Goed nieuws: met het heerlijke, multifunctionele wake-up light van Philips kun je een vervelende start van je dag voorkomen.

We hebben vijf wake-up lights getest en de Philips Somneo HF3672/01 kwam daar als beste uit. De Somneo HF3672/01 heeft liefst 8 wekgeluiden en ook een zonsondergang-modus. Maar het beste aan dit product, was toch wel dat ik mijn telefoon middels dit product kon opladen.

Beste wake-up light

 1. Beste koop wake-up light: Philips Somneo HF3672/01
 2. Best geteste wake-up light: DistinQ Wake-Up Light
 3. Beste Philips wake up light: Philips HF3531/01
 4. Beste wake up light met app: Wake up light
 5. Beste wake up light voor kids: Slaaptrainer kinderen

Wake-up lights vergelijken

Product Wekgeluiden Aantal wektijden Slaapmodus
Philips Somneo HF3672/01 Beste koop wake-up light
8 wekgeluiden 2 Ja Bekijk prijzen
DistinQ Wake-Up Light Best geteste wake-up light
7 wekgeluiden 2 Ja Bekijk prijzen
Philips HF3531/01 Beste Philips wake up light
7 wekgeluiden 2 Ja Bekijk prijzen
Wake up light Beste wake up light met app
10 wekgeluiden 1 Nee Bekijk prijzen
Slaaptrainer kinderen Beste wake up light voor kids
1 wekgeluid 3 Ja Bekijk prijzen
Swipe swipe

Beste koop wake-up light Philips Somneo HF3672/01

Hierom zijn we fan:
 • Zonsondergang
 • Applicatie
 • Telefoon opladen
 • Wekgeluiden
Let hierop:
 • Prijs
 • Bluetooth
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 254,99
Wekgeluiden: 8 wekgeluiden
Aantal wektijden: 2
Slaapmodus: Ja
Merk: Philips

De eerste wake-up light van deze review is de Philips Connected Somneo, bij ons ook wel bekend als de beste wake-up light van 2022. De ‘Connected’ functionaliteit van deze wake-up light is tevens een van de grote voordelen. Op die manier kun je via een applicatie namelijk de wake-up light besturen.

De applicatie geeft je daarnaast veel beter inzicht in de manier waarop je slaapt. De wake-up light heeft namelijk verschillende sensoren die de omstandigheden in jouw slaapkamer meten, waardoor je deze op termijn ook kunt verbeteren. Deze sensoren zijn:

 • Temperatuur
 • Vochtigheid
 • Geluid- en lichtintensiteit

Naast dat het apparaat je natuurlijk helpt om beter op te staan, kan deze je ook helpen om beter in slaap te vallen. De functionaliteit voor het in slaap vallen simuleert een zonsondergang, waarbij het licht verandert van rood via oranje naar geel. Daarnaast kun je acht verschillende wekgeluiden instellen.

Een laatste voordeel is dat je jouw telefoon, zowel Android-devices als een iPhone, kunt opladen via de wake-up light. Door de aansluiting via USB laad je jouw apparaat moeiteloos op, zonder dat je daar een extra stekker voor nodig hebt.

De nadelen

Er zijn een tweetal belangrijke nadelen die nog willen vermelden. Het eerste nadeel is dat de prijs in vergelijking met de concurrentie aan de hoge kant is. Hoewel je een kwalitatief goede wake-up light in huis haalt, vinden we het wel een nadeel als je nog twijfelt over de voordelen van een wake-up light.

Daarnaast zien we dat het niet mogelijk is om je telefoon te connecten via Bluetooth. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet je eigen wekgeluid installeren of muziek afspelen. Ook dit is een klein nadeel ten opzichte van andere wake-up lights.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Best geteste wake-up light DistinQ Wake-Up Light

Hierom zijn we fan:
 • Prijs
 • Lichtthema’s
 • Radio
 • Omgevingsgeluiden
Let hierop:
 • Bluetooth
 • Tijd aflezen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 44,95
Wekgeluiden: 7 wekgeluiden
Aantal wektijden: 2
Slaapmodus: Ja
Merk: DistinQ

Ben je op zoek naar een instapmodel wake-up light, dan is de DistinQ wake-up light enorm geschikt. Vanwege de zeer scherpe prijs is dit een ideaal model wanneer je wilt bekijken of een wake-up light wel aan jouw verwachtingen voldoet. Hoewel het niet de goedkoopste is, is de prijs zeker een voordeel.

De verschillende natuurgeluiden die in het wake-up light zijn geïntegreerd, maken het lekker wakker worden. Je kunt deze geluiden gebruiken om het schelle geluid van je wekkerradio te vervangen, zodat je plezieriger en vooral rustiger wakker wordt. In totaal heb je keuze uit 8 verschillende geluiden.

Daarnaast is het mogelijk om te luisteren naar de radio met deze wake-up light. Helaas is het niet mogelijk om je telefoon via Bluetooth te verbinden, waardoor je dus niet je eigen muziek kunt beluisteren. Dit vinden we wel een nadeel, aangezien het de wekker helemaal compleet zou maken.

Ondanks dat de wekker geen bluetooth heeft, kun je er wel je telefoon mee opladen. Er zit namelijk een USB-poort op, waardoor niet alleen jij, maar ook je telefoon 100% fit aan de dag begint.

Lichtthema’s

Daarnaast zien we de lichtthema’s als een groot voordeel van deze wake-up light. Er zijn maar liefst zeven verschillende lichtthema’s, die voor allerlei verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Zo kun je deze instellen als:

 • Sfeerverlichting
 • Nachtlampje
 • Leeslampje
 • Verschillende kleuren

Helaas zit er aan deze lichtthema’s ook een klein nadeel. We hebben namelijk ervaren dat als je het licht op volle sterkte instelt, het moeilijk is om de tijd nog af te kunnen lezen. Je kijk dan recht in het licht, terwijl de cijfers ongeveer dezelfde kleuren als het licht hebben. Dit maakt het wat lastig.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste Philips wake up light Philips HF3531/01

Hierom zijn we fan:
 • Smartphone opladen
 • Natuurlijke geluiden
 • Onafhankelijke onderzoeken
 • Gebruiksvriendelijk
Let hierop:
 • Prijs
 • Bluetooth
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 156,99
Wekgeluiden: 7 wekgeluiden
Aantal wektijden: 2
Slaapmodus: Ja
Merk: Philips

Philips staat in de markt al jarenlang bekend als een producent van kwalitatief hoogstaande wake-up lights. Ook met de Philips HF3521/01 zijn zij erin geslaagd een goede wake-up light te ontwerpen, waarbij je tevens de mogelijkheid hebt om je Android-telefoon of iPhone op te laden.

We zijn daarnaast enorm fan van de verschillende geluiden die je kunt kiezen. Je kunt daarbij kiezen uit natuurlijke geluiden, maar ook wat meer actieve geluiden zijn mogelijk. Zo heb je de keuze uit zeven verschillende, te weten:

 • Fluitende vogels
 • Vogels in het bos
 • Zen-melodie
 • Zachte piano
 • Koeien in de Alpen
 • Vroege vogels
 • Ontspannen yogamuziek

Naast dat wij de voordelen van deze wake-up light inzien, blijkt ook uit onafhankelijke onderzoeken dat maar liefst 92% van de gebruikers van deze wake-up light meer ontspannen wakker wordt. Ook wordt er een duidelijke verbetering merkbaar is vergeleken met een normale wekker.

Naast dat de wake-up light enorm gebruiksvriendelijk is door de rubberen anti-slipmat, zijn we gewoonweg ook erg fan van de natuurlijke verlichting die gebruikt wordt. Zo wordt er sneller melatonine aangemaakt om je te helpen slapen, terwijl je in de ochtend langzaam wordt blootgesteld aan licht.

De nadelen

Er zijn een tweetal nadelen die we willen benoemen, waarbij we allereerst de prijs als nadeel hebben. De prijs van deze wake-up light ligt redelijk wat hoger dan bij andere wake-up lights uit deze review, wat het een drempel kan maken om deze aan te schaffen.

Daarnaast zit er ook op deze wake-up light geen bluetooth, waardoor je je mobiele telefoon niet kunt verbinden en op die manier ook niet gewekt kunt worden met je favoriete nummer. Gelukkig is het wel mogelijk om met je favoriete radiozender gewekt te worden.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste wake up light met app Wake up light

Hierom zijn we fan:
 • Speaker – Aantal wekgeluiden
 • Prijs – Smartphone opladen
Let hierop:
 • Wektijden
 • Slaapmodus
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 35,95
Wekgeluiden: 10 wekgeluiden
Aantal wektijden: 1
Slaapmodus: Nee
Merk: Boostiv

Een van de eerste unieke elementen van deze Wake up light is dat er ook sprake is van een speaker die je kunt gebruiken. Je kunt de wake-up light via bluetooth met je Android– of iPhone-device verbinden en daardoor ook muziek afspelen. Hiermee heeft de wekker aan streepje voor op de concurrentie.

Wat betreft de prijs heeft deze wake-up light een streepje voor op de concurrentie. Het is namelijk de goedkoopste wake-up light in deze review. De batterijen van deze wake-up light blijken nog een ander voordeel te zijn. Hierbij zien we dat:

 • 10 uur muziek afspelen via de speaker
 • 168 uur standby
 • In 2 uur op te laden

Als laatste voordeel zien we dat je je smartphone kunt opladen met deze wake-up light. Dit komt door de USB-aansluiting die op de wake-up light zit. Hierdoor laad je elke telefoon op. Daarnaast kun je de speaker verbinden met je televisie om nóg beter geluid te krijgen en je favoriete serie te kijken!

Beste lichtwekker

Wat betreft het wakker worden, hebben we een groot voordeel en een groot nadeel. Laten we beginnen met het grote voordeel, aangezien je in slaap kunt vallen én wakker kunt worden met jouw eigen muziek! Daarnaast zijn er nog drie verschillende andere wekgeluiden die je kunt gebruiken.

Helaas is het niet mogelijk om verschillende wektijden in te stellen. We zien namelijk bij de andere wake-up lights in deze review dat er meerde wektijden mogelijk zijn, wat bijvoorbeeld ideaal is als jij en je partner andere werktijden hebben. Helaas is dit dus niet mogelijk bij dit wake-up light.

Daarnaast beschikt deze ook niet over een slaapmodus. Bij verschillende andere wake-up lights kun je deze ook gebruiken om een zonsondergang te simuleren. Hierdoor kun je beter in slaap komen. Omdat deze functionaliteit ontbreekt, hebben we hier een laatste minpuntje te pakken.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste wake up light voor kids Slaaptrainer kinderen

Hierom zijn we fan:
 • Ideaal voor kinderen
 • Slaaptrainer
 • Batterijduur
 • Leren klokkijken
Let hierop:
 • Prijzig
 • Aantal knoppen
Bekijk prijzen
Wekgeluiden: 1 wekgeluid
Aantal wektijden: 3
Slaapmodus: Ja
Merk: Your Essentials

En als laatste in deze review hebben we deze slaaptrainer voor kinderen. Deze slaaptrainer geeft duidelijk aan je kinderen aan wanneer het tijd is om te gaan slapen of wanneer ze wakker moeten worden. De wake-up light zorgt ervoor dat het wakker worden geleidelijk aan gebeurt.

De slaaptrainer zorgt ervoor dat zij gewend raken aan het licht en op vaste tijden gaan slapen. Dit ritme zorgt ervoor dat het kind voldoende slaap krijgt en zich optimaal kan ontwikkelen. Naast dat ze dit ritme krijgen, worden ze ook vrolijker wakker en hebben ze gedurende de dag meer energie.

Een van de grootste voordelen is dat de batterijduur met 24 dagen enorm lang is. Na het eenmalig opladen van deze wake-up light kun je deze zonder bedrading en dus zonder zorgen in de kamer van je kinderen zetten. Je hoeft er daarmee niet bang voor te zijn dat je kind iets met de kabel gaat doen.

Een laatste voordeel is dat je kind met deze slaaptrainer kan leren klokkijken. Er is namelijk sprake van een digitale tijdsweergave en klokfunctie. Op die manier kun je je kind leren klokkijken op een speelse manier.

Het aantal knoppen

Helaas zien we ook een aantal nadelen, waarvan het aantal knoppen de eerste is. Deze zijn voor kinderen moeilijker te bedienen, waardoor je deze altijd als ouder moet instellen. Op de bovenkant zien we zeven verschillende knoppen, waaronder:

 • Aan/uit knop
 • Volumeknoppen
 • Lichtfunctie

En een laatste nadeel van deze slaaptrainer is de prijs. Vergelijken we dit met een reguliere wekkerradio, dan is deze een stuk duurder. Ook zijn er goedkopere wake-up lights beschikbaar in deze review. Wil je je kinderen toch beter laten slapen zonder slaaptrainer, dan hebben we hier een aantal tips voor je!

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Hoe we wake-up lights vergelijken

Bij het vergelijken van de verschillende wake-up lights hebben we allereerst een lijst met specificaties opgesteld waaraan de wake-up light minimaal moest voldoen. Vervolgens zijn we gaan kijken naar de specificaties. Pas als de wake-up light aan de specificaties voldeed, hebben we deze in de test opgenomen. Hieronder hebben we de specificaties op een rij gezet:

 • Licht en geluid: Allereerst hebben we gekeken of de wekker op zowel licht als geluid werkt. Naast dat de wake-up light je via een steeds sterker wordend licht wakker maakt, moet er ook sprake zijn van een weksignaal als het licht op haar sterkst is. Op die manier weten we zeker dat je gewekt wordt en dat je niet te lang onder je dekbed blijft liggen!
 • Verschillende wekgeluiden: Het moet ook mogelijk zijn om de wekgeluiden van de wake-up light naar wens aan te passen. Dit moet ervoor zorgen dat je op jouw eigen manier wakker kunt worden. Iedereen heeft namelijk een specifieke voorkeur. Hoe meer mogelijkheden er zijn, hoe beter het natuurlijk is. Toch zijn we al tevreden als er maar een aantal mogelijkheden zijn.
 • Mobiele telefoon opladen: Op de wake-up light voor kinderen na, hebben we alleen wake-up lights geselecteerd waarmee je jouw mobiele telefoon kunt opladen. Hoewel deze niet langer als wekker hoeft te fungeren, is het wel lekker als je ’s ochtends gewoon met een volle telefoon aan de slag kan. Deze lader is geschikt voor zowel iPhone als Android-toestellen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wake-up light? 2022 koopgids

Aangezien je de wake-up light waarschijnlijk veelvuldig gaat gebruiken, is het wel belangrijk om een wake-up light te kopen die bij jouw wensen aansluit. Om je alvast op weg te helpen, hebben we hieronder een lijstje met punten waar je op moet letten bij het kopen van een wake-up light:

 • Functionaliteiten: Tegenwoordig zijn er wake-up lights met allerlei verschillende functionaliteiten beschikbaar. Kijk er dus goed naar of de functionaliteiten die jij wil ook ondersteund worden. Denk daarbij aan de aanwezigheid van een (wekker)radio, of er ook een zonsondergang functionaliteit is en of de tijd geprojecteerd wordt of dat je deze gewoon kunt aflezen.
 • Koppelingen: Bekijk daarnaast ook of je de wake-up light bijvoorbeeld kunt koppelen met je home assistant. Maak je gebruik van smart verlichting in huis, dan is het vaak ook mogelijk om deze te koppelen met je wake-up light. Waar je dan ook bent in huis, de verlichting past zich aan jouw ritme aan.
 • Licht en/of geluid: Kijk daarnaast ook naar de mogelijke lichtinstellingen. Vaak zien we dat hoe duurder het model, hoe geavanceerder de lichtinstellingen. Sta je elke morgen fris en fruitig langs je boxspring of kies je voor het eenvoudigste model met het minder geavanceerde licht? Ook het weksignaal kun je aanpassen op jouw voorkeuren, zodat deze minder schel is dan bijvoorbeeld de wekken van je iPhone of Android toestel.
 • Prijs: En tot slot is natuurlijk altijd de prijs van het toestel van belang. Hoewel bij veel toestellen geldt dat hoe duurder het toestel, hoe beter de kwaliteit is, moet je jezelf altijd afvragen of de functionaliteiten bij jouw budget passen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een wake-up ligt?

Een wake-up light staat ook wel bekend als een lichtwekker. Het natuurlijke zonlicht wordt gesimuleerd, waardoor je geleidelijk wakker wordt en niet meer door een luide en irritante wekker uit je slaap gehaald wordt.

Waarom een wake-up light?

Een wake-up light heeft als grote voordeel dat je niet meer abrupt uit je slaap gehaald wordt en rustiger aan de dag kunt beginnen. Je lichaam wordt namelijk geleidelijk aan meer licht blootgesteld, waardoor het lijkt alsof de dag ook echt gaat beginnen.

Hoe koppel ik een home assistant met mijn wake-up light?

Het is mogelijk om je wake-up light aan je home assistant te koppelen. Dit is echter enorm afhankelijk of jouw wake-up light deze koppeling ondersteund en welke home assistant je hebt. Kijk hiervoor dus goed op de gebruiksaanwijzing of zoek het op internet op.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *