Beste warmtepompdrogers 2023. 5x de beste warmtepompdrogers

Laatste ge-update in door Eva

Met de stijgende energieprijzen is het natuurlijk belangrijk kosten te besparen waar mogelijk. Met een warmtepompdroger is dit zo gepiept. Door de warmte die hergebruikt wordt, startuitstel voor drogen in de daluren en automatisch uitschakelen bespaar je stroom binnen een handomdraai.

In deze review hebben we de beste warmtepompdroger voor je beoordeelt. Daarbij is de Samsung DV80TA220AE als beste uit de test gekomen. De warmtepompdrogers zijn beoordeeld op de vochtuitstoot, de prij, de energiekosten per jaar en of je hem kan bedienen via je mobiele telefoon. Wel zo handig toch! Benieuwd welke we nog meer getest hebben? Hier lees je het!

Samsung DV80TA220AE Bekijk prijzen
Mobiele applicatie: Nee
Vochtuitstoot: 3%
Energiekosten per jaar: €40,48
Hierom zijn we fan:
OptimalDry – Energieklasse – Condenswater afvoeren – Programmakeus
Let hierop:
Onderhoud nodig – Mobiele applicatie

De beste koop warmtepompdroger is de Samsung DV80TA220AE, de eerste Samsung warmtepompdroger uit deze review. De belangrijkste reden hiervoor is het geïntegreerde OptimalDry systeem, waar gebruik wordt gemaakt van vochtigheidssensoren.

Deze vochtigheidssensoren zorgen ervoor dat de mate van vocht gereguleerd wordt, zodat het wasgoed niet krimpt. Daarbij wordt er natuurlijk ook gebruik gemaakt van de kleding beschermende trommel. De speciale structuur zorgt ervoor dat je kleding niet beschadigd.

Evenals de andere warmtepompdrogers uit deze review heeft ook deze droger van Samsung energieklasse A+++. Dit wil zeggen dat je enorm veel geld kunt besparen op de lange termijn, waarbij we wel moeten vermelden dat de initiële aanschaf erg prijzig kan zijn.

Bij deze warmtepompdroger zien we daarnaast ook nog een ruim aanbod aan programma’s. Hierdoor kun je het beste programma voor jouw kleren kiezen. Een aantal vaak gebruikte programma’s zijn:

 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • Katoen
 • Kort
 • Sportkleding
 • Overhemden

Helaas is het niet mogelijk om de warmtepompdroger door middel van een mobiele applicatie te beheren. Hoewel dit natuurlijk jammer is, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van startuitstel. In dat geval wordt een mobiele applicatie al snel overbodig.

Condenswater

Door middel van een afvoerslang is het condenswater eenvoudig en snel af te voeren. Je kunt ervoor kiezen om deze aansluiting te laten doen, aangezien dit niet erg moeilijk is. Wel moet je natuurlijk de aansluiting hebben liggen. Heb je dit niet, dan kun je het beste contact opnemen met een loodgieter.

Helaas is de condensor waar gebruik van wordt gemaakt niet volledig zelfreinigend. Dit wil zeggen dat je de condensor na verloop van tijd zelf moet onderhouden of dit moet laten doen. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dat lees je hier!

Met afstand de beste warmtepompdroger die er momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Verkrijgbaar bij:
Samsung DV90T8240SH Bekijk prijzen
Energiekosten per jaar: €44,62
Mobiele applicatie: Ja
Vochtuitstoot: 13%
Hierom zijn we fan:
Mobiele applicatie – OptimalDry systeem – Zuinig – Programma’s
Let hierop:
Onderhoud nodig - Prijs

De best geteste warmtepompdroger is de Samsung DV90T8240SH. Een van de belangrijkste redenen is de mobiele applicatie die beschikbaar is. Daarmee heb je de mogelijkheid om de droger te starten wanneer je maar wilt, maar kun je ook zien hoelang een programma nog duurt!

Daarnaast is bij deze warmtepompdroger ook gebruik gemaakt van het OptimalDry systeem. Zoals we hierboven al hebben benoemd, wordt hiermee voorkomen dat je kleding krimpt. Doordat je maar liefst 9 kilogram in de droger kunt doen, is deze extreem geschikt voor grotere gezinnen.

Met een energielabel van A+++ is deze warmtepompdroger enorm zuinig. Over de gehele levensduur van de warmtepompdroger bespaar je €888, terwijl je jaarlijks minder dan €45 kwijt bent voor het gebruik van de droger. Hierdoor is de prijs wat hoger, zeker in vergelijking met andere drogers in deze review.

Programma’s

We zijn zeer te spreken over het aantal beschikbare programma’s. We zien namelijk dat er maar liefst 18 programma’s beschikbaar zijn. Vergelijken we dit met andere warmtepompdrogers uit deze review, dan is dit erg veel. Dit is volgens ons dan ook een belangrijk pluspunt.

Qua gebruiksgemak zien we dat deze warmtepompdroger verschillende handige features heeft, waaronder:

 • Kinderbeveiliging
 • Startuitstel
 • Trommelverlichting
 • Vochtigheidssensor

Helaas ontbreekt daarbij wel het geursysteem. Er zijn namelijk drogers beschikbaar waarbij je een flacon in de droger kunt doen. In dat geval ruikt de was ook na het drogen nog lekker. We zien namelijk dat de geur na het drogen van het wasgoed vaak verdwijnt. Dit is nog een klein minpuntje.

Met de best geteste droger uit deze review haal je gebruiksgemak en een grote kostenbesparing in huis!

AEG T8DBE86W Bekijk prijzen
Mobiele applicatie: Nee
Vochtuitstoot: 14%
Energiekosten per jaar: €40,48
Hierom zijn we fan:
AbsoluteCare systeem – SensiDry technologie – Zuinig – Glazen deur
Let hierop:
FiberPro systeem - Trommelverlichting

Het grootste voordeel van de beste AEG warmtepompdroger is het AbsoluteCare systeem. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat het droogprogramma wordt aangepast aan het type wasgoed. Hierdoor krimpt je kleding niet. Wil je weten hoe dit precies werkt, dan lees je dat hier!

Een andere uniek technologie is de SensiDry technologie. Daarbij wordt de was op een lage temperatuur gedroogd om je kleding te beschermen. Een extra voordeel hierbij is dat het ook nog eens energie bespaart, doordat de droger geen extreem hoge temperaturen bereikt.

Een technologie die dan weer ontbreekt, is de FiberPro technologie. Normaal wordt deze technologie gebruikt om de was op een gelijkmatige manier te drogen, waardoor de vezels zacht blijven. Dit is goed voor de was en voorkomt dat deze beschadigd raakt. Helaas ontbreekt deze technologie.

Wel zien we andere elementen die ervoor zorgen dat de was er goed uitkomt, waaronder:

 • Antikreukfase
 • Kleding beschermende trommel
 • Vochtigheidssensor
 • Beladingssensor

Met het A+++ energielabel is deze goede warmtepompdroger vergelijkbaar met de concurrentie. Samen met twee van de Samsung drogers hebben zij de laagste energiekosten per jaar, namelijk €40,48. Over de gehele levensduur van de warmtepompdroger kun je daarmee zo’n €888 besparen.

De trommel

Helaas hebben we een voordeel en een nadeel als het aankomt op de trommel. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van trommelverlichting, waardoor de inhoud van de trommel soms lastig zichtbaar is. Je moet de was er vaak uithalen om er zeker van te zijn dat alles in orde is

Dit wordt redelijk gecompenseerd door de glazen deur waar AEG gebruik van heeft gemaakt. Hierdoor kun je wel in de gaten houden hoe het met de was staat. Natuurlijk zouden we hier graag een lichtje bij hebben, maar dit is dus niet het geval. Hiervoor moet je kiezen voor een andere droger.

Miele TSF 763 WP Ecospeed Bekijk prijzen
Vochtuitstoot: 5%
Mobiele applicatie: Ja
Energiekosten per jaar: €64,48
Hierom zijn we fan:
Zuinig – PerfectDry systeem – Snelle droger – Vochtuitstoot - Met app
Let hierop:
Mist stoomfunctie

De Miele TSF 763 WP Ecospeed is absoluut de beste Miele warmtepompdroger van dit moment. Natuurlijk heeft ook deze droger energieklasse A+++. Hoewel het de duurste warmtepompdroger is uit deze review, zien we er het voordelen van in. Op jaarbasis kan er veel geld bespaard worden: minimaal 65 euro. Miele's staan bekend om hun sterke machines. Daardoor bespaar je op de levensduur van deze warmtepompdroger maar liefst 1585 euro. 

Het PerfectDry systeem zorgt er ook nog eens voor dat je wasgoed niet krimpt. Dit komt door de vochtigheidssensoren waar gebruik van is gemaakt. Deze houden de was goed in de gaten, waardoor deze de originele maat behoudt.

Ook van de vochtuitstoot zijn we erg fan. Dit geeft je de mogelijkheid om de warmtepompdroger in een kleinere ruimte te zetten. Heb je deze normaal gesproken achter schotten of in de kast opgeborgen, dan is deze Miele warmtepompdroger met een vochtuitstoot van 5% zeer geschikt. Ook kun je 'm aansluiten op je waterafvoer, waardoor je niet hoeft na te denken over het legen van je waterbak.

En dan: het drogen. In 165 minuten heb je een perfect droge was en dan is de trommel volledig gevuld. Ook heeft deze Miele een sneldroogfunctie. Vergelijken we dit met de concurrentie, dan ziet dit er enorm goed uit. Met 12 verschillende programma’s hoef je daarnaast niet te klagen. Daaronder vallen onder meer:

 • Beddengoed
 • Katoen
 • Overhemden
 • Wol

Miele warmtepompdroger

Bij deze droger ontbreekt helaas de stoomfunctie. Dit is een functionaliteit die ervoor zorgt dat je veel eerder klaar bent met strijken. Het aantal kreukels in je wasgoed vermindert namelijk sterk door het gebruik van stoom. Er is wel een antikreukfase, maar wel zonder stoom. 

Deze Miele heeft ook een appfunctie, waardoor je 'm van een afstand kunt aanzetten. Dat is handig als je bijvoorbeeld op je werk bent en toch droge was wilt hebben als je thuis komt. Ook kan deze machine zelf de condensor reinigen. Handig!

Samsung DV80T7220BH Bekijk prijzen
Mobiele applicatie: Ja
Vochtuitstoot: 13%
Energiekosten per jaar: €40,48
Hierom zijn we fan:
martThings applicatie – OptimalDry systeem – Geluidsniveau – Glazen deur
Let hierop:
Onderhoud nodig – Geursysteem

De beste Samsung warmtepompdroger is de Samsung DV90T7220BH. Deze warmtepompdroger maakt gebruik van een enorm gebruiksvriendelijke mobiele applicatie, waardoor je eenvoudig je was op afstand aanzet en de status van de programma’s in de gaten houdt. Ideaal om op het werk de droger aan te zetten.

Daarnaast gebruikt ook deze droger van Samsung het OptimalDry systeem, die moet voorkomen dat kleding. Gelukkig zijn er nog verschillende andere kenmerken die je kleding beschermen, waaronder:

 • Antikreukfase
 • Automatisch uitschakelen
 • Kleding beschermende trommel
 • Vochtigheidssensor

Vergelijken we deze warmtepompdroger met de concurrentie, dan valt het vooral op dat deze erg stil is. Zelfs al slaap je in de kamer erlangs, dan heb je er nog geen last van dat de droger ’s nachts aanstaat. Dit is met andere drogers en wasmachines vaak een heel ander verhaal.

Door de glazen deur kun je tot slot ook nog eens de was enorm goed in de gaten houden. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van trommelverlichting, zodat je snel kunt zien wat er in de droger zit én wat de status van de was is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere drogers uit deze review.

De nadelen

Helaas zijn er ook een tweetal nadelen die we moeten benoemen. Allereerst het geursysteem, wat helaas ontbreekt. Hierdoor verliest de was haar geur als je de kleren in de wasmachine hebt gehad. Daarnaast ontbreekt helaas ook de stoomfunctie, waardoor je nog veel moet strijken na het drogen.

Ook is er nog onderhoud van de condensor nodig, aangezien er geen sprake is van een zelfreinigende condensor. Hierdoor moet je zelf nog de condensor schoonmaken. Dit is wel erg belangrijk. Wordt je condensor namelijk vies, dan wordt de warmtepompdroger minder energiezuinig.

Product Vochtuitstoot Energiekosten per jaar Mobiele applicatie
Samsung DV80TA220AE Samsung DV80TA220AE
Beste koop warmtepompdroger
3% €40,48 Bekijk prijzen
Samsung DV90T8240SH Samsung DV90T8240SH
Best geteste warmtepompdroger
13% €44,62 Bekijk prijzen
AEG T8DBE86W AEG T8DBE86W
Beste AEG warmtepompdroger
14% €40,48 Bekijk prijzen
Miele TSF 763 WP Ecospeed Miele TSF 763 WP Ecospeed
Beste Miele warmtepompdroger
5% €64,48 Bekijk prijzen
Samsung DV80T7220BH Samsung DV80T7220BH
Beste Samsung warmtepompdroger
13% €40,48 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.