Wasmachine met stoomfunctie

Door: Jasper
Laatste update: 10 augustus 2023

Stel je voor: jij of je kinderen hebben een voetbalwedstrijd gespeeld. Je hebt net een was gedraaid met sportkleding en de vlekken zitten nog in je witte T-shirt of voetbalbroekje… Dit is niet iets wat jij en je kinderen willen na een wasje. Je begint te twijfelen of je niet een nieuwe wasmachine moet aanschaffen. Je begint je zoektocht op verschillende websites naar de beste wasmachine, en BOEM. Daar zie je het staan: ‘ProSteam-function’. De naam klinkt al aantrekkelijk, het klinkt modern. Maar wat is het? Waar staat het voor?

ProSteam

Ik heb niks met strijken. Dus ik heb een wasmachine met stoomfunctie aangeschaft! Een wasmachine zorgt ervoor dat de was minder gekreukt uit de machine komen en dus niet gestreken hoeft te worden. Win-win situatie, als je het mij vraagt. Een wasmachine met ProSteam function biedt:

  • Minder beschadigde kleding
  • Een strijkvoordeel
  • Schonere was

AEG L8FB86ES

Dit is de ‘lone ranger’ onder de wasmachines met stoomfunctie. Debeste.com heeft een onderzoek uitgevoerd naar de top 5 beste wasmachines van 2021. Vier van de vijf wasmachines heeft geen stoomfunctie. Maar ééntje… Eéntje heeft wel een stoomfunctie: de AEG L8FB86ES.

Deze machine is perfect voor een huishouden van drie of vier personen en biedt een vulgewicht van 8 kilo. AEG heeft het energielabel B. Laatste belangrijke weetje: hij centrifugeert met 1600 toeren. Let wel op als je de stoomfunctie wil inschakelen! Stop geen kleding erin dat niet in de droger mag (tenzij je wil dat je kleding gaat krimpen).

De minpunten van deze wasmachine zijn dat:

  • Je niet via een app de wasmachine kan aan-en uitzetten
  • Geen ‘SoftWater technologie’
  • Geen automatische dosering

Conclusie

Al met al kan ik iedereen aanraden de aanschaf van deze AEG in twijfel te nemen. Vooral omdat hij tijd-efficiënt is. Dankzij het stoomprogramma zorgt hij ervoor dat je T-shirt en je sweater niet meer gestreken hoeft te worden, waardoor je meer tijd hebt om die zaterdagavond op de bank te blijven zitten.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer