Wat is bonte was? Alle informatie op een rijtje!

Door: Eva
Laatste update: 7 december 2022

Het doen van de was is zeker niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Veel mensen zien er zelfs tegen op, terwijl het in de praktijk een kleine moeite is. Je hoeft eigenlijk alleen maar de juiste kleding bij elkaar te verzamelen, waarna je het juiste programma op jouw wasmachine moet selecteren.

Wat is nou het juiste programma? Dat hangt volledig af van de kleren die je wilt gaan wassen. In dit artikel richten we onze pijlen op één specifiek soort was: de bonte was. We bespreken graag wat bonte was is, hoe je bonte was kunt wassen en wat de beste wasmachine voor bonte was is. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval direct hoe je de bonte was het beste kunt wassen.

Met dit artikel proberen we jou zo uitgebreid te informeren: dat is sowieso iets wat wij op Witgoedsite.nl graag doen. Daarbij bieden we ook allerlei handige apparaten voor in huis aan, waaronder allerlei soorten wasmachines en drogers. Mede daarom bespreken we in dit artikel ook wat de beste wasmachine voor de bonte was is. Mogelijk heb je vervolgens direct interesse in de aanschaf van die wasmachine; dat is ook direct mogelijk via onze website!

Wat is bonte was precies?

Heb je een groot gezin? Of leef je alleen in jouw woning? Als je alleen woont, is het een stuk makkelijker om direct alle was te scheiden. Als je in een groot gezin woont, gaat dat een stukje lastiger. Desalniettemin is het super belangrijk om jouw was altijd heel goed te scheiden. Daarbij kun je onderscheid maken tussen de volgende soorten was:

  • Bonte was
  • Witte was
  • Donkere was

De witte was en de donkere was spreken hoogstwaarschijnlijk wel voor zich. Maar, welke kledingstukken vallen dan onder de noemer ‘bonte was’? Nou, dat is eigenlijk al het gekleurde wasgoed. Een rode trui, een lichtblauw shirtje of een lichtgekleurd overhemd. Het zijn stuk voor stuk kledingstukken die onder de noemer ‘bonte was’ vallen.

Let echter wel op: witte overhemden en witte shirts horen niet thuis in de bonte was. Je hebt immers ook op jouw wasmachine een apart programma voor de witte was. Houd dus altijd de witte was en de donkergekleurde was apart van elkaar. Datgene wat je vervolgens overhoudt, valt eigenlijk onder de noemer bonte was.

Bij het scheiden van jouw kleding is het dus zaak om naar de kleur te kijken. Alle gekleurde kledingstukken kun je hierbij apart leggen, waarna je deze kledingstukken in de wasmachine kunt stoppen. Kies nu voor het bonte was programma, maar let daarbij wel héél goed op de temperatuur. Waarom? Dat bespreken we graag hieronder.

Wat is de beste was temperatuur voor bonte was?

Het antwoord op deze vraag is helaas niet zo makkelijk als we hadden gehoopt. De juiste was temperatuur hangt namelijk af van het materiaal van de bonte was. Als je bijvoorbeeld een wollen gekleurde trui hebt, kun je deze op maximaal 30 graden wassen. Heb je echter een gekleurde trui van polyester? Dan kun je deze trui op 40 graden wassen.

Je moet de temperatuur dus altijd afstemmen op het materiaal van de kleding. Nadat je jouw wasgoed op kleur verdeeld hebt, is het dus ook zaak om de kleding op materiaal te gaan verdelen. Leg kledingstukken van dezelfde materialen bij elkaar en draai vervolgens het juiste wasprogramma.

Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om meerdere materialen met elkaar te combineren. Zolang je deze materialen maar op dezelfde was temperatuur kunt wassen, is er geen vuiltje aan de lucht. Onder aan de streep is het wel van cruciaal belang om hier de nodige tijd aan te besteden. Alleen als je jouw kledingstukken op de juiste manier weet te verdelen, kun je jouw kledingstukken op de juiste manier wassen.

Wat is het belang van een goede wasmachine?

Heb je enig idee waarom wij zo’n uitgebreid aanbod van wasmachines aanbieden? Dat komt met name door de verschillende voorkeuren en wensen van de consument. Daarnaast hebben ook meerdere merken hun uiterste best gedaan om allerlei soorten wasmachines op de markt te brengen. Die combinatie heeft uiteindelijk voor het uitgebreide aanbod van wasmachines gezorgd.

Wat is dan de reden om altijd voor één van de beste wasmachines te kiezen? Eén van die redenen is terug te vinden in de hoeveelheid wasprogramma’s. Dankzij deze wasprogramma’s kun je bijvoorbeeld jouw bonte was altijd op de perfecte manier wassen.

Hierdoor blijft jouw bonte was langdurig fraai. Wat we hiermee bedoelen? Nou, de kleur van de kledingstukken vervaagd niet, het materiaal blijft netjes en ook een opdruk gaat bijvoorbeeld niet vervagen. Hierdoor kun je jarenlang blijven genieten van die ene leuke trui, die leuke blouse of dat leuke shirtje. Ook als deze kledingstukken gekleurd zijn en dus vallen onder de ‘bonte was’.

Wat is de beste wasmachine voor bonte was?

Wil je jouw bonte was op de best mogelijke manier gaan wassen? Dan heb je daar twee dingen voor nodig: het beste wasmiddel en de beste wasmachine. Onderschat het belang van het wasmiddel in dit geval écht niet. Alleen met het beste wasmiddel ben je in staat om de bonte was op de juiste manier te wassen.

Daarvoor heb je dus ook een geschikte wasmachine nodig. Wat is nou de beste wasmachine voor de bonte was? Je hebt hier echt veel keuze voor, maar wij kunnen onder meer de AEG L7FENS96 van harte aanraden. Deze wasmachine van het merk AEG kent veel verschillende wasprogramma’s, maakt gebruik van de juiste technologieën en heeft een vulgewicht van 9 kilogram.

Door deze eigenschappen kun je zonder enige twijfel jouw gekleurde kledingstukken wassen. Je weet zeker dat jouw kledingstukken hun kleur behouden en heerlijk droog en zacht worden.

Bijkomend voordeel is dat de AEG L7FENS96 vrij voordelig te noemen is. In onze webshop betaal je namelijk een bedrag van slechts 599 euro. Gezien de kwaliteit en de mogelijkheden van deze wasmachine is dat echt voordelig te noemen. Check dus direct deze wasmachine in ons assortiment en schaf deze wasmachine direct aan!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer