Wat is een wasmachineslang met waterslot?

Door: Eva
Laatste update: 9 november 2020

Een wasmachine slang met waterslot is een onderdeel van de trommel dat bovenop de trommel past. Dit stuk wordt ook wel een ring genoemd en het heeft een metalen ring die een luchtdichte afdichting vormt met de ringen aan beide uiteinden.

De rol van dit onderdeel in een wasmachine is om te voorkomen dat er water uit de bovenkant van de trommel loopt terwijl deze draait. Wanneer je een lekkage hebt, kan je wasmachine overlopen en je huis onder water zetten. Een lekkende ring betekent dat je deze zo snel mogelijk moet vervangen om grote schade of financieel verlies te voorkomen.

Hoe kies ik het juiste waterslot voor mijn wasmachine?

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, is de realiteit dat er veel overwegingen zijn waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een waterslot voor uw wasmachine.

Het eerste waar je aan moet denken, is de grootte van je wasmachine. De afdichting moet groot genoeg zijn om niet alleen de onderkant, maar ook alle vier de hoeken van het apparaat te bedekken.

Een andere factor waarmee je rekening moet houden, is hoe vaak je je machine gebruikt en hoe vaak je hem gebruikt. Als het elke dag in gebruik is, kun je kiezen voor een duurzamere afdichting, zoals siliconen of rubber.

Wat zijn de voordelen van een waterslot op mijn nieuwe of bestaande wasmachine slang?

Een waterslot is een rubberen of plastic connector die op de wasmachine slang tussen de kraan en de hoofdunit wordt geschroefd. Het heeft twee primaire doelen:

  1. het voorkomt dat er water uit de wasmachine lekt.
  2. het voorkomt dat koud water in de warmwaterzijde van je wasmachine komt, wat problemen met de koudwaterleiding kan veroorzaken.

Conclusie

Na verloop van tijd kan er water in je wasmachine lekken en schimmelgroei veroorzaken. Schimmel laat sporen vrij die schadelijk zijn voor de mens. Het is daarom belangrijk om het waterslot regelmatig te vervangen voor een nieuw exemplaar.

De installatie van het waterslot kan worden gedaan door een professionele loodgieter of door doe-het-zelvers met elementaire loodgietersvaardigheden. Het proces is niet ingewikkeld, maar het vereist tijd en geduld vanwege de lange duur.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer