Welk wasmachine merk?

Door: Jasper
Laatste update: 10 augustus 2023

Wil je je kapotte wasmachine snel vervangen door een nieuwe? Dan vraag je je misschien af wat het beste wasmachine merk is. Wij hebben het antwoord voor je. Uit tests van de Consumentenbond blijkt namelijk steeds weer dat wasmachines van Miele hoog scoren. Andere merken die goed presteren zijn Samsung, Bosch en Siemens.

Kies je dus voor een wasmachine van deze merken, dan zit je aardig goed. Deze merken hebben wel veel verschillende modellen in hun assortiment. Om je op weg te helpen, hebben wij een handige top 10 van wasmachines gemaakt. Natuurlijk ontbreken daarin de bekende merken niet.

Voor een gemiddeld gezin

Wij hebben de Siemens WMN16T3471 – iQ500 – iSensoric op de eerste plaats gezet in onze top 10. Deze wasmachine is als beste getest door de Consumentenbond. Deze Siemens is echt top. Hij wast opvallend goed schoon en is makkelijk te gebruiken. Bovendien is dit een stille wasmachine. Heb je een groot gezin tot 5 personen, dan raden we de Miele WCI 330 WCS XL – PowerWash aan. Deze is misschien nog wel beter dan de Siemens, maar daar hangt dan ook een ander prijskaartje aan. Dankzij Powerwash kun je met deze machine ook heel zuinig een klein wasje draaien, mocht dat nodig zijn.

Wasmachines voor een klein huishouden

Ben je alleen of met z’n tweeën? Dan is de Miele WDB 030 WCS een fijn apparaat. Speciale sensoren stemmen de hoeveelheid water en energie af op het gewicht van de was en de wasmachine is lekker stil. Vind je Miele aan de dure kant? De Siemens WM14N021NL – iQ300 – iSensoric heeft dezelfde capaciteit als de Miele, maar kost een paar honderd euro minder. Dat is dus een prima alternatief.

Wasmachine merk voor bovenladers

Heb je weinig ruimte, of heb je moeite met bukken, dan kan een wasmachine met bovenlader echt handig zijn. Wij testten er 2: de Miele W 667 en de AEG L6TB73G. In de AEG kan 1 kilo extra wasgoed en de machine heeft startuitstel. De Miele heeft dat niet, maar die heeft weer een Thermo-SoftCare-trommel die je kleding prima beschermt.

Kies voor een goed merk als je wilt dat je wasmachine lang meegaat. In onze Koopgids en wasmachine Top 10 vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste wasmachine te vinden.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer