Beste weerstandband 2023. 5x de beste weerstandsbanden

Laatste ge-update in door Eva

Thuis sporten is sinds Corona niet weg te denken uit het dagelijks leven. Het geeft je niet alleen een fit lichaam, maar ook de mogelijkheid om te sporten waar en wanneer je dat wil. Weerstandsbanden bieden hierbij een uitstekende toevoeging en zijn in allerlei lengtes, diktes en weerstanden te bestellen.

In deze review gaan we kijken naar de beste weerstandsbanden van 2023. Daarbij kijken we naar gesloten weerstandsbanden, de weerstand, de dikte van de band en natuurlijk de prijs. Daar is de Athletics Official Fitness Elastiek als beste weerstandsband van 2023 naar voren gekomen. Benieuwd naar andere goede weerstandsbanden voor een fit lijf? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

FITELASTIX® Premium Weerstandsband Lang Bekijk prijzen
Breedte: 4 cm
Weerstand: 250 cm
Gesloten weerstandsband: Ja
Hierom zijn we fan:
Dikte - Verschillende secties - Stof
Let hierop:
Prijs

Laten we beginnen met de beste weerstandsband van 2023. Dat is deze Fitelastix's. Dit komt onder meer door de lengte en de dikte. Doordat deze meer dan één meter lang is, heb je de mogelijkheid om veel spiergroepen te trainen. Ook heb je secties op deze band staan, waardoor je voor jezelf de band eventueel kunt verkorten over verlengen. Dit zijn 'losse' vakjes in de band. 

Resistance band

Ook de dikte van de weerstandsband is een van de grote voordelen. Doordat deze namelijk een dikte heeft van maar liefst 4 centimeter, hoef je ook niet bang te zijn dat het elastiek breekt. Verder heeft de band de volgende kenmerken:

 • Lengte: 110 centimeter
 • Uitrekbaar: 250 centimeter
 • Gewicht: 100 gram

Ook het feit dat deze van katoen gemaakt is, is een groot voordeel. Zeker als we kijken naar het gebruik bij de dames, dan wordt een weerstandsband vaak gebruikt om benen en billen te trainen. Doordat het een katoenen weerstandsband is, gaat dit ook niet schuren.

Verschillende kleuren

Verder is deze band ook unisex. Of nouja: het komt in veel verschillende kleuren. Zo kun je kieze uit roze, blauw en groen. De band is bij aankoop misschien aan de prijzige kant, maar door de goede stof is het uiteindelijk geen duurkoop.

Daarnaast krijg je bij deze band ook 40 oefeningen. Ben je nog niet bekend met sporten met de weerstandsbanden? Dan helpt deze Fitelastix je verder! band

Verkrijgbaar bij:
Corength 15 kilogram Bekijk prijzen
Gesloten weerstandsband: Ja
Weerstand: 15 kg
Breedte: 3 centimeter
Hierom zijn we fan:
Beginners - Elastieken - Duurzaam - Lang
Let hierop:
Rubberen band - Handvat

De Corength 15 kilogram behoort tot de langere weerstandsbanden van deze review. Met een lengte van meer dan een meter, is het veel gemakkelijker om deze rond een paal te doen of om deze te gebruiken bij het optrekken. Daarnaast worden er twee kleine elastiekjes meegeleverd om de band gemakkelijk op te vouwen.

Warming up

We zien dat deze elastiek uitstekend gebruikt kan worden door beginners, vooral omdat het elastiek pas de volledige weerstand biedt als deze volledig is uitgerekt. Hierdoor kun je deze prima gebruiken om mee op te starten, terwijl het voor gevorderde sporters uitstekend is om een warming up mee te doen. Denk dan aan:

 • Rek- en strekoefeningen voor het hardlopen
 • Krachtoefeningen om de spieren op te warmen
 • Mobiliteitsoefeningen

Helaas ontbreken er wat ons betreft wel de handvaten. Zeker als je borstoefeningen gaat doen, is het een stuk prettiger aan de handen om een handvat vast te kunnen houden. Nu kan het zijn dat je last van je handen krijgt omdat het rubber in je hand snijdt.

Materiaal

Zoals we hierboven al kort benoemde, is het een rubberen band. Het grote voordeel is natuurlijk dat deze enorm duurzaam is. We hebben deze zelf voornamelijk gebruikt voor het ondersteunen bij een pull up. Er zitten nog geen scheurtjes in en het voelt nog erg stevig aan.

Helaas is de rubberen band wel een stuk minder geschikt voor het gebruik op de blote huid. In dat geval kan het rubber namelijk gaan schuren, bijvoorbeeld als je deze gebruikt bij het opdrukken of als vrouwen deze gebruiken bij het doen van beenoefeningen.

Door het lichte gewicht en het compacte design een van de beste weerstandsbanden van 2022.

Voorbeeldreview.."Perfect om thuis recreatief enkele oefeningen uit te voeren zonder jezelf te overbelasten."
Bekijk meer reviews op decathlon.nl

Verkrijgbaar bij:
Kaytan Sports 35 Bekijk prijzen
Gesloten weerstandsband: Ja
Weerstand: 35 kg
Breedte: 3 centimeter
Hierom zijn we fan:
Weerstand - Elastieken - Dikke weerstandsband - Full body workout
Let hierop:
Rubber - Gevorderden

Een weerstandsband die genoeg weerstand biedt maar toch gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie? Hier hebben we de Kaytan Sports 35 voor je, die je mede door de elastiekjes gemakkelijk kunt opvouwen, opbergen en mee kunt nemen!

Full Body workout

Doordat de band een maximale weerstand behaalt van 35 kilogram bij een volledige strekking, zijn er nog tientallen verschillende weerstandsniveaus die tussen volledige ontspanning en volledige strekking zitten. Hierdoor kun je deze weerstandsband gebruiken om allerlei verschillende spiergroepen tijdens het sporten te trainen. Denk daarbij aan:

 • Pull up
 • Push ups
 • Squats

Daarbij is het ook opgevallen dat het een enorm dikke weerstandsband is. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn dat deze snel breekt en kun je ook echt genoeg kracht zetten. Door deze dikte is deze wel minder geschikt om oefeningen met de hand te doen, aangezien je deze lastiger vastpakt.

Zware weerstand

Door de zware weerstand van de resistance band moet je er wel rekening mee houden dat deze minder geschikt is voor beginners, tenzij je deze wilt gebruiken voor pull ups. Wil je deze ook gebruiken om je biceps, triceps en schouders te trainen, dan is deze wel aan de zware kant.

Daarnaast hebben we hier wederom te maken met een rubberen band. Let dus op met allergieën en het contact met de huid. Dit kan namelijk onprettig aanvoelen en gaan schuren, zeker bij veel herhaling.

De beste weerstandband van 35 kilogram met een dik en duurzaam ontwerp, zeer geschikt voor full body workouts.

Voorbeeldreview... "In deze tijd super handig om thuis een volledige work-out ervaring te hebben. Via internet vind je in no-time zo veel oefeningen als je nodig hebt voor elke spiergroep die je je kunt bedenken. Veel veelzijdiger dan ik dacht toen ik dit product aanschafte!"
Meer reviews op bol.com

Verkrijgbaar bij:
Corength 35kg Bekijk prijzen
Gesloten weerstandsband: Ja
Weerstand: 5, 6, 7 kg
Breedte: 4 centimeter
Hierom zijn we fan:
Verschillende weerstanden - Beginners - Prijs - Opbergen
Let hierop:
Gewichtsklassen - Kort

Een echte set voor beginners, dat is de Domyos set van Decathlon. Naast dat het gewicht laag ligt, heeft Decathlon ook verschillende oefeningen aangegeven die je met deze set kunt doen. Denk daarbij aan oefeningen voor je:

 • Core stabiliteit
 • Billen en benen
 • Schouders en armen

Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat de weerstandsbanden set een stuk korter is dan de Corength van 15 en 35 kilogram. Hierdoor kun je deze niet gebruiken met andere attributen, bijvoorbeeld door deze om een paal te doen en je rugspieren te trainen.

Fitness elastieken set

Bij de Domyos resistance bands krijg je een drietal weerstandsbanden van 5, 6 en 7 kilo weerstand. Hierdoor kun je een resistance band kiezen die bij jouw niveau past. Door de neutrale kleuren is dit een echte uniseks set weerstandsbanden.

Qua gewichtsklassen hebben we hier ook wel wat op aan te merken. Het verschil tussen de resistance bands is namelijk erg klein, waardoor je niet direct enorm veel meer weerstand voelt als je van 5 naar 6 kilogram gaat. Hierdoor is de kans groter dat je alsnog een andere set gaat aanschaffen.

Elastieken meenemen

Kijken we naar de compactheid van deze weerstandsbanden set, dan is dit een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten. Je kunt deze namelijk gemakkelijk meenemen in de zak van je jas. Zelfs als je hardlopend naar het bos gaat om daar wat oefeningen te doen, is dat geen enkel probleem.

Als laatste voordeel willen we nog even de prijs van het product benoemen. Het is namelijk de goedkoopste weerstandsbanden set van deze review. Voor een klein prijsje haal je tal van oefeningen in huis die bij jou sportdoelen passen!

Met drie weerstandsbanden van verschillende niveaus de beste weerstandsbanden set van 2022.

Voorbeeldreview... "Goede prijs kwaliteit verhouding. Ideaal voor verschillende oefeningen.En de verschillende sterktes zijn leuk omdat je anders traint met benen dan met armen."
Meer reviews op decathlon.nl

Verkrijgbaar bij:
Domyos Bekijk prijzen
Gesloten weerstandsband: Ja
Weerstand: 45, 65, 75 kg
Breedte: 3,8 centimeter
Hierom zijn we fan:
Gripstrips - Katoen - Prijs - Opbergtasje
Let hierop:
Weerstand - Billen en benen

En als laatste hebben we in deze review nog de beste stoffen weerstandsbanden van dit moment. Doordat deze van katoen gemaakt zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat je schuurplekken krijgt. Zowel als je met blote benen of met een legging sport is dat geen enkel probleem.

Aan de binnenkant van de weerstandsband zit daarnaast ook een gripstrip, waardoor de weerstandsband altijd op zijn plek blijft zitten. Dit is een uniek element ten opzichte van de andere weerstandsbanden in deze review en dat allemaal voor een zeer scherpe prijs.

Fitness elastieken

De fitness elastieken komen in drie verschillende kleuren, allemaal met verschillende weerstanden:

 • Lila weerstandsband van 75 kilogram
 • Roze weerstandsband van 65 kilogram
 • Mint groene weerstandsband van 45 kilogram

Zoals je hieraan wel kunt zien, is de weerstand wel aan de hoge kant, zeker voor beginners. Doordat de weerstand begint vanaf 45 kilogram, is deze set vooral geschikt voor gevorderde sporters en dames die meerdere keren per week op de yogamat bezig zijn.

Naast dat je een drietal weerstandsbanden krijgt, krijg je ook een handig opbergzakje. Zo kun je de weerstandsbanden handig meenemen en raak je ze minder snel kwijt. Ook voorkomt dit dat je drie losse banden mee naar de sportschool moet nemen.

Billen en benen

Bij deze weerstandsbanden krijg je een boekje met negen eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen. Hierdoor kun je zonder losse gewichten of apparaten nog steeds progressie boeken op de oefeningen in het boekje. Heb je nog meer inspiratie nodig, dan hebben we hier wat oefeningen voor je.

Helaas zien we daarbij wel dat de oefeningen vooral gericht zijn op de benen en billen. Dit komt omdat de weerstandsbanden een stuk korter zijn dan de andere weerstandsbanden in deze review. Het trainen van het bovenlichaam gaat dan een stuk moeilijker.

De beste weerstandsbanden gemaakt van katoen, zodat het niet gaat schuren bij je fitness oefeningen.

Voorbeeldreview... "Fijne sterke weerstandsbanden die er ook nog eens mooi uitzien. Komen met een klein boekje met oefeningen en een tasje om ze in te vervoeren. Zou ze zelf vooral voor benen gebruiken, voor armen zijn ze iets te zwaar voor de gemiddelde sporter."
Meer reviews op Bol.com

Verkrijgbaar bij:
Product Gesloten weerstandsband Weerstand Breedte
FITELASTIX® Premium Weerstandsband Lang FITELASTIX® Premium Weerstandsband Lang
Beste koop weerstandsbanden
250 cm 4 cm Bekijk prijzen
Corength 15 kilogram Corength 15 kilogram
Best geteste weerstandsband
15 kg 3 centimeter Bekijk prijzen
Kaytan Sports 35 Kaytan Sports 35
Beste weerstandsbanden 35kg
35 kg 3 centimeter Bekijk prijzen
Corength 35kg Corength 35kg
Beste weerstandsbanden set
5, 6, 7 kg 4 centimeter Bekijk prijzen
Domyos Domyos
Beste weerstandsbanden stof
45, 65, 75 kg 3,8 centimeter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.