Beste wifi versterker & wifi repeater 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Met een wifi versterker versterk je het signaal van je router zodat je ook boven of buiten kunt internetten. Om de beste wifi versterker voor jouw situatie te vinden, kun je natuurlijk de beste wifi versterker volgens de consumentenbond opzoeken. Of je kijkt wat de best geteste wifi versterker is. Dat wil helaas niet altijd zeggen dat dit ook de beste versterker voor jouw situatie is.

Hoe kies je de beste wifi versterker?

Niet elke repeater zal bij jou thuis even goed werken. Wat voor jou de beste wifi repeater is, hangt namelijk af van:

 • je huidige router
 • de afstand die de versterker moet overbruggen
 • de leeftijd van de apparaten die je op de wifi aansluit
 • het aantal apparaten waarmee je gaat internetten

Een belangrijke eigenschap van een wifi versterker is de snelheid. De dual band repeaters zijn het snelst, omdat ze op 2 verschillende frequenties werken: de snelle 5 GHz frequentie en de langzamere 2,4 GHz frequentie. Oudere routers gebruiken alleen de 2,4 GHz frequentie. Het heeft dan niet zoveel zin om een dual band repeater te kopen. Een single band is dan beter geschikt.

Snel internet? Ja graag

Moet de repeater het signaal versterken door dikke muren of een paar verdiepingsvloeren heen? Of zijn er veel apparaten die internet nodig hebben, denk aan televisies, tablets en computers? Kies dan voor een exemplaar met veel antennes en een hoge internetsnelheid om haperingen te voorkomen. Er zijn ook repeaters die werken met een ethernetkabel. Dat zorgt voor storingsvrij internet. Meer tips nodig? Kijk dan even in onze Koopgids!

Inspiratie nodig voor je keuze? We hebben hier 5 wifi repeaters onderzocht en hun eigenschappen met elkaar vergeleken.

# Product Wifi standaard Aantal wifi antennes Type repeater Prijs v.a.
1 TP-Link RE450
Beste wifi repeater
Wireless AC, Wireless G, Wireless N 3 Simultaneous dual-band € 59,99
2 TP-Link RE650
Beste wifi versterker via stopcontact
Wireless A, Wireless AC,Wireless G,Wireless N 4 Simultaneous dual-band € 69,98
3 TP-LINK RE200
Beste koop wifi versterker
Wireless AC, Wireless G, Wireless N 3 Simultaneous dual-band € 26,95
4 Netgear Nighthawk EX7300
Beste geteste wifi versterker
Wireless AC, Wireless G, Wireless N 6 Simultaneous dual-band € 85,99
5 FirmEdge Wifi Versterker Wireless A, Wireless B, Wireless G 2 Single band € 0,00
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
TP-Link RE450 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Hoge wifi-snelheid – LED lampjes kun je uitschakelen - Netwerkpoort voor kabel
Geen geïntegreerd stopcontact – Stekker is groot – Grote antennes

Met deze TP-Link RE450 wifi versterker kun je ook op je slaapkamer of thuiskantoor een goed wifi-signaal krijgen. Het draadloze bereik van je router wordt flink vergroot met deze wifi versterker. Met 3 antennes pakt deze wifi-stekker van TP-LINK snel het bestaande signaal op en versterkt dit.

Deze TP-Link RE450 stop je in het stopcontact en met 1 druk op de knop heb je meer bereik. Het apparaat heeft helaas geen geïntegreerd stopcontact. Gebruik je het bij een dubbel stopcontact, dan kun je het 2e stopcontact dus niet gebruiken.

De led-lampjes laten wel zien wat het beste stopcontact is om te gebruiken, dus dat hoef je niet zelf te bedenken. Je kunt deze lampjes trouwens ook uitzetten. Dat is handig als je de repeater op je slaapkamer wilt gebruiken.

Verbind deze wifi repeater met of zonder kabel

Deze repeater werkt alleen op een plek waar het signaal van je originele router nog sterk genoeg is. Op deze TP-Link RE450 wordt de signaalsterkte met blauwe lampjes aangeduid. Hou er wel rekening mee dat de stekker behoorlijk groot is en dus niet overal past.

Deze wifi repeater heeft wel een paar super fijne eigenschappen, waaronder:

 • de wifi snelheid is 1300 Mbps op de 5 GHz wifi band. Dat is sneller dan vergelijkbare repeaters
 • de repeater heeft 1 netwerkpoort waarop je een apparaat met een kabel aansluit.

Internetten via de kabel is dus ook mogelijk. Dankzij de netwerkpoort sluit je eenvoudig een tablet, televisie of printer aan. Zoek je een goede wifi extender? Kies dan voor deze TP-Link RE450.

TP-Link RE650 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Goede verbinding – Netwerkpoort – Sterke dual core processor
Grote stekker – Geen geïntegreerd stopcontact – Werkt alleen als routersignaal sterk genoeg is

Wifi-versterkers zijn een belangrijk stukje elektronica in huis. Met deze TP-Link RE650 repeater breid je je draadloze netwerk uit naar je tuin, je garage of de bovenverdieping. Deze repeater met 4 antennes is een simultanous dual-band repeater. Dat houdt in dat de versterker snelheden van 1733 Mbps op 5 GHz en 800 Mbps op 2.4 GHz haalt. Dit signaal is sterk genoeg voor internetten en streamen.

Heb je geen idee waar je de versterker op moet hangen? De lichtgevende knop op het apparaat geeft met een rode of blauwe kleur aan wat de beste plaats is om je repeater te installeren. Deze repeater heeft ook een netwerkpoort die geschikt is voor aansluiting van een kabel. Zo koppel je er direct een smart tv, laptop of tablet aan.

De beste wifi repeater voor een goede verbinding

Niet is vervelender dan een haperende netwerkverbinding. Want dat is natuurlijk juist waarom je een versterker nodig hebt. Deze TP-Link RE650 heeft gelukkig een sterke dual-core processor, die alle signalen snel verwerkt. Zo ontstaat een verbinding die nauwelijks hapert. Met je smartphone of tablet en de TP-Link app bedien je deze versterker bovendien heel gemakkelijk. Helaas heeft deze repeater geen geïntegreerd stopcontact, dus je verliest een stopcontact als je dit apparaat gebruikt.

Dit apparaat heeft de volgende voordelen:

 • met de lichtgevende knop vind je snel het beste stopcontact in huis
 • via de netwerkpoort sluit je makkelijk apparaten aan
 • door de extra antenne heeft deze repeater een goede ontvangst

Het apparaat werkt alleen goed op een plek waar het signaal van je router nog sterk genoeg is.

Wil je een versterker met een stabiele internetverbinding? Dan is deze TP-Link RE650 echt iets voor jou.

TP-LINK RE200 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Voordelige versterker – Netwerkpoort – Dual band
Geen geïntegreerd stopcontact – Redelijk lage snelheid – Geen wireless A

Met deze betaalbare TP-Link RE200 AC750 wifi repeater gebruik je je Chromebook overal: op je slaapkamer, in je thuiskantoor of op je terras. Met dit apparaat versterk je het bestaande wifi-signaal dat je router uitzendt, zodat je op meerdere plekken het internet kunt gebruiken. Een repeater werkt alleen op een plek waar het signaal van je router nog sterk genoeg is. Deze TP-Link RE200 AC750 heeft de volgende kenmerken:

 • met de led lampjes vind je het beste stopcontact in huis
 • op de netwerkpoort sluit je een apparaat met een kabel aan
 • met een snelheid van 433 Mbps op 5 GHz en 300 Mbps op 2.4 GHz is dit niet de snelste versterker

Om de hoogste snelheid te kunnen halen, moet de aangesloten router de wifi-standaard AC ondersteunen.

Wifi met 1 druk op de knop

Deze TP-Link RE200 AC750 zet je aan met 1 druk op de knop. Stop het apparaat in het stopcontact en je kunt meteen met de wifi verbinden. Deze versterker ondersteunt helaas geen Wireless A. Er zit geen stopcontact in deze versterker, dus als je de stekker in het stopcontact steekt, dan kun je dat stopcontact niet meer gebruiken.

Netgear Nighthawk EX7300 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Sterk signaal – Geschikt voor aansluiting gamecomputer – Access point
Geen ingebouwd stopcontact – Groot apparaat – Duurder apparaat

Lekker televisie kijken op je slaapkamer? Dat kan met deze Netgear wifi versterker. Steek dit apparaat in het stopcontact en het wifi signaal van je router wordt versterkt. Helaas heeft dit apparaat geen ingebouwd stopcontact. Het stopcontact waarin je het steekt, kun je dus niet meer gebruiken voor andere apparaten.

Snel internet willen we natuurlijk allemaal. Daarom heeft deze Netgear wifi versterker een dual band frequentie. De snelheid van de 2,4 Ghz-band is 400 Mbit/s en de snelheid van de 5 Ghz-band is 1733 Mbit/s. Dat is een flinke snelheid, zodat je verbinding nauwelijks hapert. Deze wifi versterker biedt daarnaast:

 • 1 netwerkpoort waarop je een apparaat met een kabel aansluit
 • een wifi Analytics-app die je helpt om de repeater op de beste locatie in je huis te plaatsen
 • de Netgear EX7300 is een dual-band wifi repeater en access point in 1.

De beste wifi versterker voor gaming

Als je graag aan gaming doet, sluit dan je spelcomputer rechtstreeks aan op de gigabit netwerkpoort. Deze is ook geschikt voor aansluiting van je televisie of NAS, waarmee je bestanden in het draadloze netwerk deelt.

Zoek je een wifi versterker die een goed signaal geeft en ook een acces point is? Koop dan deze Netgear EX7300.

FirmEdge Wifi Versterker Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Geschikt voor oudere routers – Betaalbaar – Etherkabel aansluiting
Geen 5 GHz frequentie – Niet geschikt voor gamen – Beperkte snelheid

Met de FirmEdge wifi repeater heb je voortaan overal in huis internet. Deze versterker ondersteunt Wireless A, B en G. Dat maakt dit apparaat geschikt voor gebruik met wat oudere routers. De snelheid van 300 Mbps kun je alleen op de 2,4 GHz frequentie gebruiken. Deze repeater heeft niet de mogelijkheid voor de 5 GHz frequentie. Er zit wel een GE poort op die je kunt gebruiken voor een snelle verbinding via een ethernetkabel. Een paar kenmerken op een rij:

 • 2 externe wifi-antennes
 • wifi snelheid bij 2,4 GHz is 300 Mbps
 • single band versterker

De wifi versterker met meerdere mogelijkheden

De wifi-verbinding is voldoende om met je Chromebook te internetten of HD te streamen. Wil je graag gamen of een hoge snelheid, dan kun je beter de bijgeleverde etherkabel aansluiten via de AP-modus. Deze repeater heeft ook moeite als er meerdere apparaten intensief gebruik maken van de wifi. Als je het signaal over meerdere verdiepingen wilt versterken, kies dan voor de repeater modus waarin de range extender en router draadloos worden verbonden.

Wil je een betaalbare wifi versterker die ook geschikt is voor oudere routers? Dan is deze FirmEdge Wifi Versterker geschikt.

Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail