Beste wifi versterker 2023. 5x de beste wifi versterkers

Laatste ge-update in door Jasper

Nieuwbouwhuizen, isolatiemateriaal en veel beton zorgen vandaag de dag voor een steeds slechter wifi bereik in huis. Hierdoor is het voor steeds meer huishoudens nodig om het wifi signaal in huis te versterken. Daarvoor zijn enorm veel verschillende wifi versterkers verkrijgbaar, waarbij het onderscheidt gemaakt wordt tussen de verschillende banden, de beveiliging en de snelheid.

Heb je zelf ook problemen met het wi-fi signaal in huis? Dan hebben we hier de beste wi-fi versterkers van 2023 voor je op een rij gezet. Daarbij kijken we onder meer naar de 5 GHz snelheid, het aantal ethernet poorten en welke frequentiebanden ondersteund worden. Daar is de TP-link RE650 als beste wifi versterker van 2023 naar voren gekomen. Laten we daar eens naar gaan kijken.

TP-Link RE650 Bekijk prijzen
5 GHz snelheid: 1733 Mbit/s
Ethernet poorten: 1
Frequentiebanden: Simultaneous dual band
Hierom zijn we fan:
Snelheid 5 GHz - Lichtgevende knop - Bekabelde aansluiting - Beveiliging
Let hierop:
Snelheid 5 GHz - Lichtgevende knop - Bekabelde aansluiting - Beveiliging

Laten we beginnen met de beste wifi versterker uit deze review, de TP-link RE650. Het grote voordeel van deze wifi-versterker is dat deze een enorme snelheid heeft op de 5 GHz band. Hierdoor kun je moeiteloos met meerdere personen op hetzelfde kanaal gamen.

Ondanks de mogelijke snelheid van 5 GHz, moeten we daarbij twee kanttekeningen vermelden. De eerste is dat je router wel de mogelijkheid moet hebben om maar liefst 1.733 Mbit/s te ondersteunen. Daarnaast wordt de wifi snelheid gehalveerd, waardoor je een zeer goede router moet hebben om een dusdanige snelheid ook echt op je wifi versterker te krijgen.

Aansluiting

Wil je het apparaat aansluiten, dan gebruik je hiervoor het stopcontact. Hiervoor gebruik je eenvoudig de lichtgevende knop die gebruik is. Door middel van een rode of blauwe kleur geeft de wifi-versterker namelijk aan waar je deze het beste kunt installeren.

Door de ethernet poort kun je ook één apparaat bedraad aansluiten, zoals je laptop, gaming laptop of game PC. Hierdoor geniet je bij deze apparaten van een snellere verbinding, zonder dat je het risico loopt dat de wi-fi verbinding onderbroken wordt.

Een nadeel dat we wel nog willen vermelden is het feit dat je wel een aansluiting van je stopcontact verliest. Er is namelijk geen sprake van een geïntegreerd stopcontact, dus je krijgt er ook geen stopcontact mee terug.

Beveiliging

Als laatste punt willen we nog de beveiliging vermelden waar de wifi versterker gebruik van maakt. Zo ondersteund de versterker:

 • WEP
 • WPA (PSK)
 • WPA2 (PSK)

De beste wifi versterker van 2022 vanwege de uitstekende beveiliging, de hoge snelheid 5 GHz en de mogelijkheid om een apparaat aan te sluiten.

AVM FRITZ!Repeater 6000 Bekijk prijzen
5 GHz snelheid: 2400 Mbit/s
Ethernet poorten: 2
Frequentiebanden: Simultaneous tri-band
Hierom zijn we fan:
Wifi snelheid - Mesh netwerk - Snelheidsverlies - Simultaneous tri band
Let hierop:
Repeater - Groot model

Deze AVM Fritz Repeater 6000 is een simultaneous tri band wifi versterker. Het grote voordeel van deze versterker is dat er 3 frequentiebanden zijn:

 • 2,4 GHz band
 • 5 GHz band
 • Additionele 5 GHz band of 60 GHz band voor connectie op enkele meters

Is dat nog niet voldoende en wil je profiteren van de optimale snelheid, dan kun je tot wel twee apparaten aansluiten met een ethernet kabel. Dit is een voordeel ten opzichte van de hierboven genoemde TP-Link RE650 of de TP-Link RE450. Deze hebben namelijk maar één ethernet aansluiting.

Geen snelheidsverlies

In tegenstelling tot andere wifi versterkers, is er bij deze versterker geen sprake van snelheidsverlies. Dit komt doordat er op een aparte frequentieband met de router wordt gecommuniceerd. De wifi snelheid van je router blijft dus behouden. Het feit dat de wifisnelheid op 5 GHz tot wel 2.400 Mbps bedraagt, zorgt voor uitstekende ondersteuning van zelfs de beste routers.

Het is met deze wifi repeater ook mogelijk om een heel mesh netwerk op te zetten. Dit doe je door ook de FRITZ!Box router aan te schaffen. Hiermee zet je een compleet netwerk in huis op, waardoor de belasting op het netwerk beter verdeeld kan worden.

Wifi repeater

Let er wel op dat het ook in dit geval om een wifi repeater gaat. Dit wil zeggen dat deze wifi versterker alleen werkt als het signaal sterk genoeg is. Heb je geen sterk wi-fi signaal op de plek waar je de versterker gebruikt, dan heeft dit ook weinig zin.

Een tweede punt van kritiek is nog de omvang van het apparaat. Deze is namelijk een stuk groter dan andere wifi versterkers in deze review. Doordat je deze ook niet in het stopcontact steekt, staat deze vrijwel altijd in het zicht.

De best geteste wifi versterker van dit jaar vanwege de wifi snelheid, geen snelheidsverlies en de mogelijkheid om een mesh netwerk op te zetten.

TP-Link RE450 Bekijk prijzen
5 GHz snelheid: 1300 Mbit/s
Ethernet poorten: 1
Frequentiebanden: Dual band
Hierom zijn we fan:
Hoge wifi-snelheid – LED lampjes kun je uitschakelen - Netwerkpoort voor kabel
Let hierop:
Geen geïntegreerd stopcontact – Stekker is groot – Grote antennes

Minpunten: Dual band - Stopcontact

Deze TP-Link RE450 moet je in het stopcontact steken. Hiermee voorkom je dat je de wifi versterker op een tv meubel of een andere plek in de kamer moet plaatsen, zoals dat bij de AVM Fritz wel het geval is. Dit geeft je wat voordelen, maar ook een nadeel:

 • Pluspunt: Geen doorn in het oog
 • Pluspunt: Vrijwel overal in huis te plaatsen
 • Minpunt: Je hebt een extra stopcontact nodig voor andere apparaten

Installatie

Een groot voordeel van deze wifi versterker is dat je deze enorm snel kunt installeren. Ondanks dat er wel een installatiegids wordt meegeleverd, kun je op de WPS-knop van je router en van de wifi versterker drukken, waarna er direct een verbinding wordt opgezet. Er is daarbij geen verdere configuratie nodig.

Daarnaast kun je door middel van de signaalindicator bepalen wat de beste plek voor de wi-fi versterker is. Het lampje geeft namelijk aan wanneer er een wifi signaal wordt opgepikt en hoe sterk deze is. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van je wifi verbinding.

Meerdere apparaten verbinden

Door de uitstekende snelheid die ondersteund wordt in 5 GHz, kun je de wifi versterker voor verschillende doeleinden gebruiken, waaronder gamen, films streamen op je 4K televisie of met meerdere apparaten tegelijk op het internet surfen. Er is daarnaast ook nog één ethernet poort aanwezig, waardoor je altijd een apparaat bekabeld kunt aansluiten.

Let er daarbij wel op dat het in dit geval gaat om een dual band wifi versterker. Dat wil zeggen dat je, in tegenstelling tot andere wifi repeaters in deze review, gebruik kunt maken van 2,4 GHz óf 5 GHz, maar niet allebei tegelijk.

De beste wifi repeater voor in het stopcontact die je binnen enkele minuten instelt en die je in elke ruimte moeiteloos wegwerkt!

TP-LINK RE200 Bekijk prijzen
5 GHz snelheid: 450 Mbit/s
Ethernet poorten: 1
Frequentiebanden: Simultaneous dual band
Hierom zijn we fan:
Online gamen - Bekabelde aansluiting - Smal design - Prijs
Let hierop:
Intensief gebruik - Configuratie

Niet iedereen heeft thuis een game console of hoge internetsnelheid nodig. In dat geval is de TP-Link RE200 een geschikte wifi versterker voor je. Deze is qua prijs namelijk enorm voordelig, terwijl je alsnog het wifi signaal in huis kunt verbeteren!

Wifi signaal

Evenals bij de andere simultaneous dual band routers heeft ook deze TP-Link gecombineerde draadloze snelheden. Zo kun je zowel 2,4 GHz en 5 GHz tegelijkertijd aan. Afhankelijk van je router moet je naar de webpagina gaan om de configuratie te voltooien. Dit is wel een puntje van kritiek, aangezien je verschillende andere versterkers in deze review hebt waarbij het binnen enkele tellen is opgezet.

Het draadloze wifi signaal kun je bij deze versterker gebruiken voor verschillende doeleinden:

 • Basis online gamen
 • Streamen met meerdere personen
 • Internetten
 • Zakelijke activiteiten, zoals online meetings

Daarbij moeten we nog wel vermelden dat het niet mogelijk is om met meerdere personen intensief te streamen. In dat geval is de frequentieband voor zowel 2,4 GHz en 5 GHz aan de lage kant. Ondanks dat je geen slecht wifi bereik hebt, kan dit wel zo aanvoelen door de traagheid.

Het design

Een groot voordeel is het smalle design van het apparaat. Hierdoor stop je deze moeiteloos achter een kastje in het stopcontact. Ook als deze wel in het zicht zit, heb je er niet direct last van. Via de ethernet poort is het daarnaast nog mogelijk om één apparaat bekabeld aan te sluiten voor een snellere internetverbinding.

Het beste basismodel wifi versterker van 2022 vanwege de scherpe prijs, de bekabelde aansluiting en het smalle design!

Netgear EX8000 Bekijk prijzen
5 GHz snelheid: 1734 Mbit/s
Ethernet poorten: 4
Frequentiebanden: Simultaneous tri-band
Hierom zijn we fan:
Wifi Analytics app - Ethernet poorten - Simultaneous tri band - Wifi netwerk
Let hierop:
Prijs - Groot design

En tot slot hebben we nog de Netgear EX8000, de duurste maar tevens een van de beste wifi versterkers voor topsnelheid overal in huis. Met deze versterker heb je namelijk de mogelijkheid om een compleet wifi netwerk op te zetten. Zo kun je:

 • Het netwerk uitbreiden tot maximaal 230 m2
 • Meer dan 50 apparaten voorzien van draadloos internet
 • Tot wel 4 apparaten bedraad aansluiten

Verbinden met de draadloze wifi router

Voordat je met de router gaat verbinden, is het aan te raden om de Wifi Analytics app van Netgear te downloaden. Hiermee kun je de wifi sterkte in huis meten, die je vervolgens ook kunt gebruiken als je de Netgear EX8000 hebt opgezet. Zo kun je meten of de verbinding verbeterd is nadat deze is ingeplugd.

Het verbinden met de draadloze router is geen enkel probleem door de WPS-knop. Deze druk je in op de router én op de wifi versterker, waarna er automatisch verbinding wordt gemaakt. Binnen enkele minuten is de verbinding opgezet.

De minpunten

Er zijn ook een tweetal minpunten die we bij deze versterker moeten vermelden. Allereerst de prijs. Deze is in vergelijking met andere wifi versterkers in deze review bijna 10 keer duurder. Ondanks dat je er topsnelheid voor terugkrijgt, kan het zijn dat je ook aan basissnelheid voldoende hebt.

Daarnaast is het design aan de grote kant. Je kunt deze minder goed wegwerken bij het stopcontact, waardoor deze ook meer ruimte inneemt. Zeker in de huiskamer is dit niet altijd waar je naar op zoek bent.

De beste wifi versterker voor topsnelheid, een draadloze verbinding met wel 50 apparaten en maar liefst 4 ethernet poorten!

Product 5 GHz snelheid Ethernet poorten Frequentiebanden
TP-Link RE650 TP-Link RE650
Beste koop
1733 Mbit/s 1 Simultaneous dual band Bekijk prijzen
AVM FRITZ!Repeater 6000 AVM FRITZ!Repeater 6000
Best geteste
2400 Mbit/s 2 Simultaneous tri-band Bekijk prijzen
TP-Link RE450 TP-Link RE450
Beste wifi versterker stopcontact
1300 Mbit/s 1 Dual band Bekijk prijzen
TP-LINK RE200 TP-LINK RE200
Beste wifi versterker basissnelheid
450 Mbit/s 1 Simultaneous dual band Bekijk prijzen
Netgear EX8000 Netgear EX8000
Beste wifiversterker topsnelheid
1734 Mbit/s 4 Simultaneous tri-band Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit