Waar kan ik het beste mijn wifi-versterker plaatsen?

Je hebt eindelijk je wifi-versterker gekocht om het signaal van je wifi in je hele huis optimaal te krijgen. Je weet echter niet zeker waar je de versterker moet plaatsen voor het optimale signaal. Wij zochten voor je huis wat de beste plaats is.

Hier plaats je de wifi-versterker

Het antwoord op de vraag waar je de wifi-versterker plaatst is niet zo eenduidig. Het hangt namelijk af van een aantal factoren:

  • Wat voor muren heb je thuis? Gips, steen of beton?
  • Heb je houten vloeren of juist stenen vloeren?
  • Hoe ver ligt de ruimte waar je een beter signaal wilt af van de router?
  • Waar heb je stopcontacten in huis?

Om de wifi-versterker aan te sluiten moet je doorgaans een afstand van vijf tot acht meter aanhouden vanaf de router. Te dichtbij kan ervoor zorgen dat het signaal niet de ruimte bereikt waar je het wilt versterken. Tenzij je natuurlijk een ruimte hebt waar het signaal simpelweg net niet goed genoeg is naar je zin, maar wel binnen ongeveer tien meter van je router ligt. Houd er echter wel rekening mee dat je signaal misschien sterker is, het internet zal wel wat langzamer worden dan het signaal van de bron.

Uitproberen wat werkt

Om te bepalen wat de beste plek is, zul je simpelweg moeten bepalen aan de hand van een telefoon op wifi waar het signaal zwak wordt. Bepaal de plaats waar je het signaal beter wilt hebben en plaats daartussenin de versterker op een plek waar het signaal nog steeds goed is.

Is een wifi-signaal dat wordt versterkt schadelijk?

Een wifi-signaal is op zichzelf niet schadelijk. Het bestaat uit straling van elektromagnetische velden, maar die zijn wettelijk ingesteld zodat ze nooit schadelijk zijn voor mensen. Ze zijn ook niet schadelijk als ze worden versterkt door een wifi-versterker. Dit apparaat geeft enkel een signaal door, maar verlaagt ook de snelheid van je wifi-signaal. Bovendien moet je onthouden dat bijvoorbeeld zonlicht ook bestaat uit straling en van nature al veel schadelijker is dan straling van internet of radiogolven.