Beste wimperkruller 2023

Door: Marle
Laatste update: 27 oktober 2022

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

Lange, gekrulde wimpers; wie wilt ze nu niet? Helaas zien onze wimpers er meestal van nature niet zo uit als we ze graag willen zien. Een wimperkruller komt dan goed van pas. Met een goede wimperkruller laat je je ogen sprankelen.

Maar, hoe vind je nu een goede wimperkruller? Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende wimperkrullers te vinden. Van traditionele metalen wimperkrullers tot elektrische modellen. Wij hebben verschillende krullers getest en ze andere beoordeeld op gebruiksgemak en het behaalde resultaat. De beste wimperkrullers hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. We waren zelf het meest tevreden over de wimperkruller van Allures. Verder vind je in onze 2022 top-5 de best geteste wimperkruller, de beste elektrische wimperkruller, de beste verwarmde wimperkruller en de beste traditionele wimperkruller.

Beste wimperkruller 2022

 1. Beste koop wimperkruller: Allures
 2. Best geteste wimperkruller: V-Goods
 3. Beste elektrische wimperkruller: MoreWomen®
 4. Beste verwarmde wimperkruller: Elianzo
 5. Beste traditionele wimperkruller: Allsa

Wimperkrullers vergelijken

Product Soort wimperkruller Extra siliconen pads Aantal standen (elektrisch)
Allures Beste koop wimperkruller
Traditioneel Ja (3 stuks) N.v.t. Bekijk prijzen
V-Goods Best geteste wimperkruller
Traditioneel Ja (4 stuks) N.v.t. Bekijk prijzen
MoreWomen® Beste elektrische wimperkruller
Elektrisch N.v.t. 3 Bekijk prijzen
Elianzo Beste verwarmde wimperkruller
Elektrisch N.v.t. 3 Bekijk prijzen
Allsa Beste traditionele wimperkruller
Traditioneel Ja (4 stuks) N.v.t. Bekijk prijzen
Swipe swipe

Beste koop wimperkruller Allures

Hierom zijn we fan:
 • Ligt fijn in de hand
 • Geschikt voor alle typen ogen
 • Met beschermende pad
 • Compact formaat
Let hierop:
 • Prijzig
 • Ietwat stoef
Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Traditioneel
Extra siliconen pads: Ja (3 stuks)
Aantal standen (elektrisch): N.v.t.
Merk: Allures

Geschikt voor: Dankzij de brede opening geschikt voor alle type ogen.

De wimperkruller waar we het meest van onder de indruk waren, is de wimperkruller van Allures. Deze wimperkruller is enorm populair en dat is dan ook terug te zien aan het grote verkoopaantal. Dankzij de brede ronding bereik je niet alleen moeiteloos iedere wimper, maar is deze kruller ook geschikt voor alle type ogen.

Beste wimperkruller van 2022

Ik werd vooral erg blij van het ergonomische handvat. Hierdoor ligt de kruller onwijs comfortabel en stabiel in de hand. Daarnaast is deze wimperkruller voorzien van een flexibele, beschermende siliconen pad. Zo hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen aan je wimpers. De wimperkruller is verkrijgbaar in twee mooie kleuren:

 • zwart
 • rosé goud

Dankzij het compacte formaat is deze kruller gemakkelijk mee te nemen op pad. Erg handig om achter de hand te houden in een tas of jaszak. Je weet immers maar nooit wanneer je er eentje nodig hebt. Omdat deze wimperkruller niet elektrisch is, is hij altijd direct klaar voor gebruik.

Waar ik wat minder tevreden over was, is de stroefheid tijdens het aandrukken. Je moet wat meer druk zetten dan bij bijvoorbeeld de wimperkruller van V-Goods. Uiteindelijk geniet je wel van een prachtig resultaat. En dat is waar het om gaat natuurlijk. Na het krullen zagen mijn wimpers er een stuk voller en langer uit.

Een tweede nadeel is de prijs. Dit is de duurste traditionele wimperkruller uit onze top-5. Voor het geld van één Allures wimperkruller, kun je bijna twee Allsa wimperkrullers kopen.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Best geteste wimperkruller V-Goods

Hierom zijn we fan:
 • Extra veilig
 • Ligt comfortabel in de hand
 • Krullende wimpers
 • Met extra navullingen
Let hierop:
 • Enkel verkrijgbaar in het rosé goud
 • Iets dunner handvat
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 13,95
Soort wimperkruller: Traditioneel
Extra siliconen pads: Ja (4 stuks)
Aantal standen (elektrisch): N.v.t.
Merk: V-Goods

Geschikt voor: Het creëren van volle wimpers met een prachtige krul.

Een tweede wimperkruller die geschikt is voor alle typen ogen, is de wimperkruller van V-Goods. Ook deze wimperkruller is weer voorzien van siliconen rubbertjes die je wimpers beschermen tegen beschadigingen. De kruller ligt fijn in de hand en ik was meer dan tevreden over het behaalde resultaat. Mede hierdoor én de goede prijs- / kwaliteitsverhouding, kwam deze kruller als best uit onze tests.

Best geteste wimperkruller 2022

Het eerste dat ons opviel was het prachtige kleurtje. Hoewel het de werking niet beïnvloedt, wilt het oog natuurlijk ook wat. Bij de kruller krijg je vier extra rubberen pads. Ideaal, want zo kun je een hele tijd vooruit met deze kruller. De vervangbare pads zijn gemakkelijk op de kruller te plaatsen.

Het handvat heeft een iets anders ontwerp dan het hierboven besproken model. Ik gaf zelf de voorkeur aan de iets dikkere handvaten van de Allures. Dit is natuurlijk een erg persoonlijke voorkeur. Over het resultaat heb ik niets negatiefs op te merken. Ik genoot van natuurlijk ogende, mooie gekrulde wimpers. De wimperkruller heeft de volgende eigenschappen:

 • veilig te gebruiken
 • direct klaar voor gebruik
 • inclusief vier siliconen pads

Hoewel wij de kleur erg mooi vonden, geven sommige gebruikers de voorkeur aan een meer standaard kleur. Helaas is deze kruller enkel in het rosé goud verkrijgbaar. Geef je de voorkeur aan zwart of zilver, dan kunnen we je de wimperkruller van Allsa aanraden.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste elektrische wimperkruller MoreWomen®

Hierom zijn we fan:
 • Supersnel verwarmd
 • Verschillende temperaturen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Compact formaat
Let hierop:
 • Accu gaat vlot leeg
 • Duurt langer om je wimpers te krullen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 18,95
Soort wimperkruller: Elektrisch
Extra siliconen pads: N.v.t.
Aantal standen (elektrisch): 3
Merk: MoreWomen

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een elektrische wimperkruller.

Na een aantal traditionele wimperkrullers getest te hebben, was het tijd voor de elektrische modellen. We waren uiteindelijk het meest onder de indruk van de wimperkruller van MoreWomen. De wimperkruller verwarmt super snel, waarna je moeiteloos en veilig je wimpers kunt krullen. Daarnaast blijven je wimpers 24 uur lang gekruld én beschermd tegen beschadigingen.

Beste elektrische wimperkruller 2022

Het grootste nadeel van vele elektrische wimperkrullers is de lange voorverwarmingtijd. Daar heb je met zowel deze wimperkruller als de wimperkruller van Elianzo gelukkig geen last van. In slechts 10 seconden is het apparaat klaar voor gebruik! Doordat de kruller slechts over een paar knoppen beschikt, is hij erg gemakkelijk te bedienen.

Je kunt kiezen uit drie verschillende temperatuurstanden. Aan de hand van de oplichtende lichtjes zie je welke stand je hebt gekozen:

 • Blauw: lage stand. (45 graden / voor zachte wimpers).
 • Geel: middelhoge stand. (65 graden / voor normale en zachte, korte wimpers).
 • Rood: hoge stand. (75 graden / voor harde wimpers).

Door de hoge temperatuur zijn mijn wimpers in no-time van meer volume gezien. We zijn onder de indruk van het resultaat!

Waar ik ook erg tevreden over was, is het gebruiksgemak. Het apparaatje heeft dezelfde grootte als een mascara en neemt daardoor niet veel ruimte in beslag. Daarnaast is de kruller oplaadbaar, waardoor je nooit rekening hoeft te houden met snoeren en stopcontacten. Ideaal! Met het bijgeleverde borsteltje breng je je wimpers na het krullen nog beter in model.

Echter, doordat je meerdere kleine plukjes krult, kost het krullen iets meer tijd dan bijvoorbeeld met de wimperkruller van V-Goods. Dit is toch wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast is de accu vrij snel leeg, waardoor je hem vrij regelmatig moet opladen.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste verwarmde wimperkruller Elianzo

Hierom zijn we fan:
 • Resultaat is lang zichtbaar
 • Snel voorverwarmd
 • Thermische wimperkruller
 • Oplaadbaar
Let hierop:
 • Lastig te zien welke stand is ingesteld
 • Geen duidelijkheid over de temperaturen
Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Elektrisch
Extra siliconen pads: N.v.t.
Aantal standen (elektrisch): 3
Merk: Merkloos

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een verwarmde wimperkruller.

Een tweede elektrische wimperkruller waarvan we onder de indruk waren, is de Elianzo. Anders dan bij bovenstaand model, klemt deze kruller om je wimpers heen. Ik vond dit zelf wel fijn werken. Daarnaast komt de kruller met een borsteltje voor je wimpers en een borsteltje om de kruller mee schoon te maken.

Beste verwarmde wimperkruller 2022

De wimperkruller heeft drie temperatuurstanden, maar het is helaas onduidelijk hoe warm iedere stand precies is. Waar de MoreWomen wimperkruller voorzien is van handige lichtjes, is deze wimperkruller dat niet. Het ontwerp is simpel: niet te veel poespas. Dit maakt de kruller dan wel weer erg gemakkelijk te bedienen.

Wat me ook een fijn gevoel gaf, zijn de thermische beschermingsgroeven. Deze voorkomen dat de warmte rechtstreeks in contact komt met je oogleden, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je oogleden verbrandt. Ben je een beginner, dan geeft deze kruller je net dat beetje extra vertrouwen. De wimperkruller:

 • krult op een natuurlijke manier
 • is snel voorverwarmd
 • zorgt voor een langdurige krul
 • is compact en lichtgewicht
 • is veilig te gebruiken

Uiteraard hebben we de wimperkruller ook getest. Het resultaat was alles waar we op gehoopt hadden. Mooie, vollere wimpers met een perfecte krul. Doordat deze kruller ook weer oplaadbaar is, genoten we van voldoende bewegingsruimte. Daarnaast ging het voorverwarmen erg snel; na slechts 10 seconden waren we klaar om aan de slag te gaan. Wij zijn fan!

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste traditionele wimperkruller Allsa

Hierom zijn we fan:
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Met vier extra siliconen pads
 • Goed geprijsd
 • Intense krul
Let hierop:
 • Minder mooi design
 • Enkele gebruikers ontvingen een andere kleur
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 7,99
Soort wimperkruller: Traditioneel
Extra siliconen pads: Ja (4 stuks)
Aantal standen (elektrisch): N.v.t.
Merk: Merkloos

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een traditionele metalen wimperkruller

Ben je op zoek naar een traditionele wimperkruller, dan kunnen we je de Allsa wimperkruller aanraden. Het ontwerp is simpel, maar effectief. De kruller doet precies wat hij zou moeten doen. En dat doet hij, in onze ogen, erg goed.

Beste traditionele wimperkruller

De wimperkruller is soepel op de wimpers te klikken. Het uitoefenen van druk ging makkelijker dan bij de ietwat stroeve kruller van Allures. Na tien seconden waren mijn wimpers overduidelijk van meer volume voorzien. En ook niet onbelangrijk; de krul bleef de hele dag zitten.

Je hebt bij deze wimperkruller keuze uit twee varianten: een zilveren en een zwart model. De wimperkruller kent de volgende specificaties:

 • totale lengte: 6.8 cm
 • breedte: 5.8 cm
 • materiaal: roestvrij staal
 • gewicht: 50 gram
 • inclusief vier extra siliconen pads

De wimperkruller is erg goed geprijsd en dat is ook in het ontwerp terug te zien. Hij heeft een minder luxe ontwerp dan bijvoorbeeld de kruller van V-Goods. Toch zijn de resultaten uitstekend. Daarnaast melden enkele gebruikers dat zij de zwarte variant hebben besteld, maar een zilveren kruller ontvingen. Ben je specifiek op zoek naar een zwarte wimperkruller, dan is dit toch iets om rekening mee te houden.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Hoe wij wimperkrullers vergelijken

We geven je graag wat meer inzicht in de manier waarop we hebben getest. We hebben de specificaties gekeken, de belangrijkste eigenschappen van ieder model in kaart gebracht en de behaalde resultaten met elkaar vergeleken. Voordat we begonnen zijn hebben we een lijst met criteria opgesteld. Enkel wimperkrullers die aan deze criteria voldoen hebben we opgenomen in onze test. We hebben onder andere gelet op:

Vervangbare pads

De kussentjes (pads) van een wimperkruller zijn ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van de kruller. We hebben dan ook enkel traditionele wimperkrullers in onze 2022 test opgenomen, als ze voorzien zijn van vervangbare kussentjes. Vervang ze tijdig, zodat er geen ophoping van bacteriën ontstaat. Er blijven toch altijd wat oude make-up restjes en dode huidcellen op de kruller zitten.

Door de pads goed schoon te houden, voorkom je vervelende ooginfecties. Bovendien kunnen plakkerige pads je wimpers lostrekken. Reden te meer dus om je pads tijdig de vervangen. Alle traditionele wimperkrullers uit onze top-5 worden met een aantal extra pads geleverd.

Veilig te gebruiken

We hebben enkel wimperkrullers getest waarvan we weten dat ze veilig te gebruiken zijn. Daarom hebben we enkel traditionele wimperkrullers getest die voorzien zijn van een siliconen beschermpad. Let er wel op dat je eerst je wimperkruller gebruikt en daarna pas mascara aanbrengt.

Bij een elektrische kruller is het belangrijk dat je de wimperkruller niet te lang op je wimpers houdt. Doe je dit wel, dan worden je wimpers te heet en kunnen ze breken. Een seconde is vijf is meestal meer dan voldoende voor het creëren van een prachtige krul.

Meerdere temperaturen

We hebben enkel elektrische wimperkrullers getest die over meerdere temperatuurstanden beschikken. Ieder soort wimper vereist immers een andere verzorging. Met meerdere temperatuurstanden kun je net wat meer kanten op. Alle twee de elektrische wimperkrullers uit onze 2022 top-5 zijn hierdoor geschikt voor ieder soort wimper.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wimperkruller? – 2022 Koopgids

Van nature staan onze wimpers naar beneden of recht naar voren. Echter, gekrulde wimpers laten je ogen opvallen en halen het beste uit de vorm van je ogen. Een wimperserum laat je wimpers groeien. Een wimperkruller kan je helpen bij het creëren van een krul. Je kunt een wimperkruller ook wel vergelijken met een krultang, maar dan voor je wimpers.

De meest bekende wimperkruller is het traditionele model. De laatste tijd zijn er steeds meer elektrische modellen op de markt gekomen. Voor je zomaar een wimperkruller bestelt, is het goed om stil te staan bij de verschillende modellen en mogelijkheden. We hebben hieronder de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

Soort wimperkruller

Er zijn drie verschillende soorten wimperkrullers te onderscheiden. Voor je een wimperkruller aanschaft, is het handig om stil te staan bij het type waar jij het liefst gebruik van maakt. Je kunt kiezen uit:

 • Traditionele wimperkruller: Met deze metalen kruller voorzie je je wimpers van extra volume. Een van de voordelen is dat dit type kruller direct klaar is voor gebruik. Daarnaast blijft de krul lang zitten. Wel heb je voor het maken van een mooie krul wat behendigheid voor nodig. Oefening baart kunst! Voorbeelden van fijne traditionele wimperkrullers zijn de Tweezerman Classic Lash Curler en de Allsa.
 • Thermische kruller: Dit type kruller maakt gebruik van warmte. In de meeste gevallen gaat het om een elektrische wimperkruller. Voorbeelden van fijne elektrische wimperkrullers zijn de Dol op Beauty Elektrische Wimperkruller en de wimperkruller van MoreWomen. Dankzij de warmte geef je je wimpers gemakkelijk meer volume. Een nadeel is dat je even moet wachten voor de kruller is opgewarmd. Kies je voor een thermisch of elektrisch model, ga dan op zoek naar een draadloze variant. Zo geniet je altijd van voldoende bewegingsvrijheid.
 • Thermische wimperkrulborstel: Deze wimperkruller is te vergelijken met bovenstaande kruller, maar dan in borstelvorm.

Vorm van je ogen (bij traditionele wimperkruller)

Ga je voor een traditionele wimperkruller, dan is het belangrijk om op de hoek van de wimperkruller te letten. Je behaalt het beste resultaat met een wimperkruller waarvan de hoek overeen komt met de vorm van je ogen.

 • Ronde ogen: Heb je ronde ogen, dan kun je het best op zoek gaan naar een wimperkruller met een 60 graden boog.
 • Amandelvormige ogen: Heb je amandelvormige ogen, dan kun je beter voor een kruller met een 38 graden hoek kiezen.

Lastig om de juiste hoek te bepalen? Je kunt ook voor een precisie wimperkruller kiezen. Deze zijn geschikt voor alle oogvormen. De kruller is wat kleiner dan een reguliere kruller, waardoor je je wimpers in delen moet krullen. Je bent wat langer bezig met het krullen, maar je kunt wel iedere stukje wimper meepakken.

Gebruikstemperatuur (bij elektrische wimperkrullers)

De meeste elektrische wimperkrullers beschikken over meerdere temperatuurstanden. Hoe warmer de kruller, des te makkelijker het krullen gaat. Het lijkt wellicht een goed idee om direct de hoogte stand uit te kiezen, maar toch kunnen we dit niet aanraden. Te hoge temperaturen kunnen je wimpers beschadigingen.

Ben je van plan een elektrische wimperkruller aan te schaffen, let dan goed op de aanwezige temperatuurstanden. Hoewel het krullen op een lage temperatuur wat meer moeite en tijd kost, is het een stuk beter voor je wimpers. Bekijk onderstaande tabel en ga vervolgens gericht op zoek naar een kruller die het best bij jouw wimpers past:

 • Max 95 graden: Valse wimpers.
 • Max 85 graden: Dikke, harde wimpers.
 • Max 75 graden: Normale wimpers.
 • Max 65 graden: Fijne, delicate wimpers.

Veelgestelde vragen

Hoelang kun je met een wimperkruller doen?

Als je je wimperkruller goed onderhoudt, kun je er een hele tijd mee vooruit. Allereerst is het belangrijk dat je hem goed reinigt, zodat er geen oude restjes mascara of eyeliner
aan de kruller blijven kleven. Zie je dat de siliconen pads zijn verslechterd, vervang deze dan direct.

Hoe moet je wimpers krullen?

Een wimperkruller gebruiken is niet lastig, maar het kan wel even wennen zijn. Zorg er allereerst voor dat je wimpers schoon, droog en mascaravrij zijn. Open voorzichtig de wimperkruller en klem deze op de bovenste wimperlijn. Knijp vervolgens voorzichtig de kruller dicht.

Het lijkt verleidelijk om de kruller hard dicht te knijpen, maar dit is geen goed idee. De wimperharen breken op deze manier snel af. Houd de wimperkruller zo’n tien tellen vast. Bekijk nu je wimpers. Als het goed is, zijn ze nu van extra volume voorzien. Is er een plek niet naar wens, herhaal de stappen dan totdat je de gewenste krul hebt bereikt.

Wat eerst mascara of wimperkruller?

Je krult altijd eerst je wimpers en brengt daarna pas mascara aan. Mascara maakt je wimpers stijf. De druk van de wimperkruller kan je wimpers breken. Zorg er dus dat je wimpers goed schoon zijn alvorens een wimperkruller te gebruiken. Zo voorkom je dat je wimpers beschadigd.

Over de auteur

Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ond... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *