Beste wimperkruller 2022

Laatste ge-update in door Marle

Lange, gekrulde wimpers; wie wilt ze nu niet? Helaas zien onze wimpers er meestal van nature niet zo uit als we ze graag willen zien. Een wimperkruller komt dan goed van pas. Met een goede wimperkruller laat je je ogen sprankelen.

Maar, hoe vind je nu een goede wimperkruller? Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende wimperkrullers te vinden. Van traditionele metalen wimperkrullers tot elektrische modellen. Wij hebben verschillende krullers getest en ze andere beoordeeld op gebruiksgemak en het behaalde resultaat. De beste wimperkrullers hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. We waren zelf het meest tevreden over de wimperkruller van Allures. Verder vind je in onze 2022 top-5 de best geteste wimperkruller, de beste elektrische wimperkruller, de beste verwarmde wimperkruller en de beste traditionele wimperkruller.

Allures Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Traditioneel
Extra siliconen pads: Ja (3 stuks)
Aantal standen (elektrisch): N.v.t.
Hierom zijn we fan:
Ligt fijn in de hand
Geschikt voor alle typen ogen
Met beschermende pad
Compact formaat
Let hierop:
Prijzig
Ietwat stoef

Geschikt voor: Dankzij de brede opening geschikt voor alle type ogen.

De wimperkruller waar we het meest van onder de indruk waren, is de wimperkruller van Allures. Deze wimperkruller is enorm populair en dat is dan ook terug te zien aan het grote verkoopaantal. Dankzij de brede ronding bereik je niet alleen moeiteloos iedere wimper, maar is deze kruller ook geschikt voor alle type ogen.

Beste wimperkruller van 2022

Ik werd vooral erg blij van het ergonomische handvat. Hierdoor ligt de kruller onwijs comfortabel en stabiel in de hand. Daarnaast is deze wimperkruller voorzien van een flexibele, beschermende siliconen pad. Zo hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen aan je wimpers. De wimperkruller is verkrijgbaar in twee mooie kleuren:

 • zwart
 • rosé goud

Dankzij het compacte formaat is deze kruller gemakkelijk mee te nemen op pad. Erg handig om achter de hand te houden in een tas of jaszak. Je weet immers maar nooit wanneer je er eentje nodig hebt. Omdat deze wimperkruller niet elektrisch is, is hij altijd direct klaar voor gebruik.

Waar ik wat minder tevreden over was, is de stroefheid tijdens het aandrukken. Je moet wat meer druk zetten dan bij bijvoorbeeld de wimperkruller van V-Goods. Uiteindelijk geniet je wel van een prachtig resultaat. En dat is waar het om gaat natuurlijk. Na het krullen zagen mijn wimpers er een stuk voller en langer uit.

Een tweede nadeel is de prijs. Dit is de duurste traditionele wimperkruller uit onze top-5. Voor het geld van één Allures wimperkruller, kun je bijna twee Allsa wimperkrullers kopen.

Voorzie je wimpers moeiteloos van meer volume met deze populaire wimperkruller van Allures.

Verkrijgbaar bij:
V-Goods Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Traditioneel
Extra siliconen pads: Ja (4 stuks)
Aantal standen (elektrisch): N.v.t.
Hierom zijn we fan:
Extra veilig
Ligt comfortabel in de hand
Krullende wimpers
Met extra navullingen
Let hierop:
Enkel verkrijgbaar in het rosé goud
Iets dunner handvat

Geschikt voor: Het creëren van volle wimpers met een prachtige krul.

Een tweede wimperkruller die geschikt is voor alle typen ogen, is de wimperkruller van V-Goods. Ook deze wimperkruller is weer voorzien van siliconen rubbertjes die je wimpers beschermen tegen beschadigingen. De kruller ligt fijn in de hand en ik was meer dan tevreden over het behaalde resultaat. Mede hierdoor én de goede prijs- / kwaliteitsverhouding, kwam deze kruller als best uit onze tests.

Best geteste wimperkruller 2022

Het eerste dat ons opviel was het prachtige kleurtje. Hoewel het de werking niet beïnvloedt, wilt het oog natuurlijk ook wat. Bij de kruller krijg je vier extra rubberen pads. Ideaal, want zo kun je een hele tijd vooruit met deze kruller. De vervangbare pads zijn gemakkelijk op de kruller te plaatsen.

Het handvat heeft een iets anders ontwerp dan het hierboven besproken model. Ik gaf zelf de voorkeur aan de iets dikkere handvaten van de Allures. Dit is natuurlijk een erg persoonlijke voorkeur. Over het resultaat heb ik niets negatiefs op te merken. Ik genoot van natuurlijk ogende, mooie gekrulde wimpers. De wimperkruller heeft de volgende eigenschappen:

 • veilig te gebruiken
 • direct klaar voor gebruik
 • inclusief vier siliconen pads

Hoewel wij de kleur erg mooi vonden, geven sommige gebruikers de voorkeur aan een meer standaard kleur. Helaas is deze kruller enkel in het rosé goud verkrijgbaar. Geef je de voorkeur aan zwart of zilver, dan kunnen we je de wimperkruller van Allsa aanraden.

Veilig te gebruiken én een prachtig resultaat; deze wimperkruller van V-Goods kwam als best uit onze tests.

Verkrijgbaar bij:
MoreWomen® Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Elektrisch
Extra siliconen pads: N.v.t.
Aantal standen (elektrisch): 3
Hierom zijn we fan:
Supersnel verwarmd
Verschillende temperaturen
Gemakkelijk te gebruiken
Compact formaat
Let hierop:
Accu gaat vlot leeg
Duurt langer om je wimpers te krullen

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een elektrische wimperkruller.

Na een aantal traditionele wimperkrullers getest te hebben, was het tijd voor de elektrische modellen. We waren uiteindelijk het meest onder de indruk van de wimperkruller van MoreWomen. De wimperkruller verwarmt super snel, waarna je moeiteloos en veilig je wimpers kunt krullen. Daarnaast blijven je wimpers 24 uur lang gekruld én beschermd tegen beschadigingen.

Beste elektrische wimperkruller 2022

Het grootste nadeel van vele elektrische wimperkrullers is de lange voorverwarmingtijd. Daar heb je met zowel deze wimperkruller als de wimperkruller van Elianzo gelukkig geen last van. In slechts 10 seconden is het apparaat klaar voor gebruik! Doordat de kruller slechts over een paar knoppen beschikt, is hij erg gemakkelijk te bedienen.

Je kunt kiezen uit drie verschillende temperatuurstanden. Aan de hand van de oplichtende lichtjes zie je welke stand je hebt gekozen:

 • Blauw: lage stand. (45 graden / voor zachte wimpers).
 • Geel: middelhoge stand. (65 graden / voor normale en zachte, korte wimpers).
 • Rood: hoge stand. (75 graden / voor harde wimpers).

Door de hoge temperatuur zijn mijn wimpers in no-time van meer volume gezien. We zijn onder de indruk van het resultaat!

Waar ik ook erg tevreden over was, is het gebruiksgemak. Het apparaatje heeft dezelfde grootte als een mascara en neemt daardoor niet veel ruimte in beslag. Daarnaast is de kruller oplaadbaar, waardoor je nooit rekening hoeft te houden met snoeren en stopcontacten. Ideaal! Met het bijgeleverde borsteltje breng je je wimpers na het krullen nog beter in model.

Echter, doordat je meerdere kleine plukjes krult, kost het krullen iets meer tijd dan bijvoorbeeld met de wimperkruller van V-Goods. Dit is toch wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast is de accu vrij snel leeg, waardoor je hem vrij regelmatig moet opladen.

Breng je wimpers moeiteloos in model met deze fijne, elektrische wimperkruller.

Verkrijgbaar bij:
Elianzo Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Elektrisch
Extra siliconen pads: N.v.t.
Aantal standen (elektrisch): 3
Hierom zijn we fan:
Resultaat is lang zichtbaar
Snel voorverwarmd
Thermische wimperkruller
Oplaadbaar
Let hierop:
Lastig te zien welke stand is ingesteld
Geen duidelijkheid over de temperaturen

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een verwarmde wimperkruller.

Een tweede elektrische wimperkruller waarvan we onder de indruk waren, is de Elianzo. Anders dan bij bovenstaand model, klemt deze kruller om je wimpers heen. Ik vond dit zelf wel fijn werken. Daarnaast komt de kruller met een borsteltje voor je wimpers en een borsteltje om de kruller mee schoon te maken.

Beste verwarmde wimperkruller 2022

De wimperkruller heeft drie temperatuurstanden, maar het is helaas onduidelijk hoe warm iedere stand precies is. Waar de MoreWomen wimperkruller voorzien is van handige lichtjes, is deze wimperkruller dat niet. Het ontwerp is simpel: niet te veel poespas. Dit maakt de kruller dan wel weer erg gemakkelijk te bedienen.

Wat me ook een fijn gevoel gaf, zijn de thermische beschermingsgroeven. Deze voorkomen dat de warmte rechtstreeks in contact komt met je oogleden, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je oogleden verbrandt. Ben je een beginner, dan geeft deze kruller je net dat beetje extra vertrouwen. De wimperkruller:

 • krult op een natuurlijke manier
 • is snel voorverwarmd
 • zorgt voor een langdurige krul
 • is compact en lichtgewicht
 • is veilig te gebruiken

Uiteraard hebben we de wimperkruller ook getest. Het resultaat was alles waar we op gehoopt hadden. Mooie, vollere wimpers met een perfecte krul. Doordat deze kruller ook weer oplaadbaar is, genoten we van voldoende bewegingsruimte. Daarnaast ging het voorverwarmen erg snel; na slechts 10 seconden waren we klaar om aan de slag te gaan. Wij zijn fan!

Geniet van prachtige, gekrulde wimpers; tot wel 24 uur!

Verkrijgbaar bij:
Allsa Bekijk prijzen
Soort wimperkruller: Traditioneel
Extra siliconen pads: Ja (4 stuks)
Aantal standen (elektrisch): N.v.t.
Hierom zijn we fan:
Gemakkelijk te gebruiken
Met vier extra siliconen pads
Goed geprijsd
Intense krul
Let hierop:
Minder mooi design
Enkele gebruikers ontvingen een andere kleur

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een traditionele metalen wimperkruller

Ben je op zoek naar een traditionele wimperkruller, dan kunnen we je de Allsa wimperkruller aanraden. Het ontwerp is simpel, maar effectief. De kruller doet precies wat hij zou moeten doen. En dat doet hij, in onze ogen, erg goed.

Beste traditionele wimperkruller

De wimperkruller is soepel op de wimpers te klikken. Het uitoefenen van druk ging makkelijker dan bij de ietwat stroeve kruller van Allures. Na tien seconden waren mijn wimpers overduidelijk van meer volume voorzien. En ook niet onbelangrijk; de krul bleef de hele dag zitten.

Je hebt bij deze wimperkruller keuze uit twee varianten: een zilveren en een zwart model. De wimperkruller kent de volgende specificaties:

 • totale lengte: 6.8 cm
 • breedte: 5.8 cm
 • materiaal: roestvrij staal
 • gewicht: 50 gram
 • inclusief vier extra siliconen pads

De wimperkruller is erg goed geprijsd en dat is ook in het ontwerp terug te zien. Hij heeft een minder luxe ontwerp dan bijvoorbeeld de kruller van V-Goods. Toch zijn de resultaten uitstekend. Daarnaast melden enkele gebruikers dat zij de zwarte variant hebben besteld, maar een zilveren kruller ontvingen. Ben je specifiek op zoek naar een zwarte wimperkruller, dan is dit toch iets om rekening mee te houden.

Simpel, maar erg effectief: deze traditionele kruller doet zijn werk erg goed.

Verkrijgbaar bij:
Product Soort wimperkruller Extra siliconen pads Aantal standen (elektrisch)
Allures Allures
Beste koop wimperkruller
Traditioneel Ja (3 stuks) N.v.t. Bekijk prijzen
V-Goods V-Goods
Best geteste wimperkruller
Traditioneel Ja (4 stuks) N.v.t. Bekijk prijzen
MoreWomen® MoreWomen®
Beste elektrische wimperkruller
Elektrisch N.v.t. 3 Bekijk prijzen
Elianzo Elianzo
Beste verwarmde wimperkruller
Elektrisch N.v.t. 3 Bekijk prijzen
Allsa Allsa
Beste traditionele wimperkruller
Traditioneel Ja (4 stuks) N.v.t. Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 25 maart 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!