Hoe lang moet je wimperserum gebruiken?

Door: Eva
Laatste update: 5 juni 2022

Lange en gezonde wimpers, dat willen we allemaal wel. Toch is het niet vanzelfsprekend om gezonde wimpers te hebben. Weer en wind kunnen wimpers beschadigen. En zolang je niet met opgeplakte nepwimpers wilt rondlopen, zul je naar een wimperserum moeten grijpen om die glanzende en gezonde wimpers te bereiken die je zo graag wilt. Maar hoe lang moet je zo’n wimperserum blijven gebruiken?

De groeicyclus van je wimpers

Je wimpers hebben een natuurlijke groeicyclus van zo’n 6 tot 8 weken. Om je wimpers optimaal te ondersteunen moet je een wimperserum daarom ongeveer 12 weken gebruiken om ze te ondersteunen. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

● Omdat niet elke haar boven je oogleden tegelijk zal groeien, moet je 12 weken blijven smeren met het serum. Sommige haartjes zullen namelijk al uitgegroeid zijn en andere nog niet.

● Om te zorgen dat alle haartjes een kans krijgen een groei door te maken met het serum, moet je langdurig, dus zeker 12 weken, blijven smeren. Smeer het liefst eenmaal of tweemaal dagelijks voor je gaat slapen.

● Als je klaar bent hiermee kun je je wimpers blijven onderhouden door deze volgens de gebruiksaanwijzing een aantal keer per week te blijven smeren.

  Hoe veilig is een wimperserum?

  Omdat je een wimperserum in de eerste fase dagelijks aanbrengt, vraag je je misschien af hoe veilig het is voor je lichaam om dit dagelijks te doen. Een wimperserum is bedoeld om de haartjes niet meer uit te laten vallen en je wimpers voller en mooier te maken. Sommige wimperserums bevatten een stofje dat bimatoprost bevat. Dit stofje kan het pigment van je ogen veranderen en daarom is het in principe uit de handel gehaald, maar soms blijven er fabrikanten dit stofje gebruiken. Bimatoprost zit ook in oogdruppels voor de oogziekte glaucoom. Omdat het stofje nooit getest is op zwangere vrouwen, is er veel onzekerheid of het veilig is. Ook een hormoon met de naam prostaglandine kan in een wimperserum zitten en van invloed zijn tijdens de zwangerschap.

  Over de auteur

  Eva
  Hoofdredacteur

  Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer