Is wimperserum veilig om te gebruiken?

Door: Eva
Laatste update: 5 juni 2022

Wie gek is op mooie, gezonde en lange wimpers zal nog wel eens naar een wimperserum gebruiken. Dit is samen met een mascara de manier om je eigen wimpers voller en langer te maken. Niet iedereen is echter zeker of het gebruik van een wimperserum veilig. Dat roept de vraag op of je zo’n serum inderdaad gewoon veilig kunt gebruiken of niet.

Waar moet je op letten bij veiligheid?

Hoewel een wimperserum in principe gewoon een veilig product om te gebruiken is voor zowel mannen als vrouwen, is er zeker een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om een wimperserum helemaal veilig te gebruiken:

● Wimperserums met bimatoprost kunnen je ogen van kleur laten veranderen. Dit stofje wordt normaliter gebruikt in oogdruppels voor de oogziekte glaucoom. Hoewel de kans op verkleuring klein is, is dit door deskundigen wel aangetoond.

● Een kunstmatig hormoon als prostaglandine is niet veilig voor iedereen. Zeker niet voor zwangeren.

● Zwangere vrouwen kunnen wimperserums doorgaans beter vermijden of in ieder geval letten of het veilig getest is voor vrouwen en niet de bovenstaande stofjes bevat die onveilig kunnen zijn voor zwangere vrouwen.

● Een dermatologische test betekent niet dat een product per se veilig is. Dus staar je niet blind op deze statements. Meestal is dit een marketingkreet.

● Breng het serum alleen aan op je wimpers en zorg dat het wimperserum niet in je ogen komt om eventuele irritatie te voorkomen.

  Wanneer en hoe vaak breng je een wimperserum aan?

  Je wimpers groeien in een periode van zes tot acht weken. Om alle haartjes te kunnen verzorgen tijdens je verzorgingsroutine, moet je het serum twaalf weken lang een keer of twee keer per dag aanbrengen. Na die twaalf weken heb je meestal een onderhoudsfase van zo’n vier keer per week nodig. Volg hiervoor altijd de aanwijzingen op de verpakking.

  Over de auteur

  Eva
  Hoofdredacteur

  Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer