Beste wipstoel 2022

Laatste ge-update in door Marle

Een babyaccessoire dat iedere kersverse ouder in huis zou moeten hebben, is een wipstoel. Het is je baby’s eerste stoel, waarin hij of zij op een comfortabele en veilige manier kan spelen of relaxen. De schommelende bewegingen kalmeren ieder kind.

Er zijn vandaag de dag vele verschillende soorten wipstoelen verkrijgbaar. Niet iedere stoel is even goed. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar de beste wipstoel van 2022, hebben we hieronder vijf goede wipstoelen op een rijtje gezet. We waren zelf het meest onder de indruk van de Maxi-Cosi Kori. Verder vind je in onze top-5 de best geteste wipstoel, de beste wipstoel baby, de beste elektrische wipstoel en de beste BabyBjörn wipstoel.

Maxi-Cosi Kori Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 9 kg.
Soort wipstoel: Klassiek
Aantal standen: 3
Inklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Praktisch en gemakkelijk te gebruiken.
Let hierop:
Geen extra functies, zoals een speelboog.

Geschikt voor: Kindjes tot 9 kilogram.

Met de Maxi-Cosi Kori zit je eigenlijk altijd wel goed. We waren onder andere ontzettend tevreden over het gebruiksgemak en hoe praktisch het stoeltje is. Zo is het stoeltje met slechts één hand te verstellen. De zachte materialen zorgen voor het nodige comfort én geven het stoeltje een prachtige uitstraling. De prijs is, in onze ogen, erg goed. Reden te meer dus om deze wipstoel tot beste koop 2022 te bestempelen.

Beste wipstoel 2022

Maxi-Cosi is één van de bekendste merken in babyland. Naast dat ze uitstekende autostoeltjes produceren, kun je ook bij hen terecht voor andere baby producten, waaronder wipstoeltjes. Het merk staat bekend om haar goede kwaliteit artikelen. Ook deze Maxi-Cosi wipstoel heeft een robuuste bouw. Het stoeltje is verkrijgbaar in drie prachtige kleuren:

 • donkerblauw
 • grijs
 • lichtblauw

Zoals we al zeiden is de stoel met één hand te verstellen is. Dat komt toch wel ontzettend goed van pas. Ook met je kindje in je hand stel je gemakkelijk een andere hoogtestand in. Je kunt bij deze wipstoel kiezen uit drie verschillende hoogtes. Het stoeltje is plat op te vouwen, waardoor je hem gemakkelijk onder een bank schuift of meeneemt op pad.

Het enige dat we misten was een speelboog, zoals de Little Dutch wipstoel die heeft. Maar, ook met een losse rammelaar kan je kindje zich in deze stoel prima vermaken. Let wel op: deze wipstoel is enkel geschikt voor kindjes tot 9 kilogram.

Laat je kindje helemaal tot rust komen in deze mooie én betrouwbare wipstoel van Maxi-Cosi.

Chicco Hoopla Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 18 kg.
Soort wipstoel: Klassiek
Aantal standen: 4
Inklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Dankzij de verkleiner kan je kindje extra lang van deze wipstoel genieten.
Let hierop:
Bekleding is niet verwijderbaar.

Geschikt voor: Kindjes tot 18 kilogram.

Één van de grootste voordelen van deze stoel is, in onze ogen, de bijgeleverde verkleiner. Met verkleiner is de stoel geschikt voor kindjes vanaf de geboorte tot een maand of 6 (0 tot 9 kilogram). Echter, door de verkleiner en de gordel te verwijderen, kun je de stoel ook daarna nog als comfortabele ligstoel gebruiken (tot 18 kilogram). Deze wipstoel gaat dus net wat langer mee dan de meeste andere wipstoelen uit onze top-5.

Het verstellen van de stoel ging ons gemakkelijk af. De stoel heeft:

 • vier hoogtestanden
 • een vaste stand
 • een schommelstand

De schommelstand komt goed van pas bij het relaxen of spelen, de vaste stand is ideaal voor het geven van hapjes.

Waar we ook van onder de indruk waren, zijn de vele mogelijkheden van de speelboog. De verstelbare speelboog is uitgerust met het zogeheten ‘SideLine systeem’, waardoor je gemakkelijk nieuwe speeltjes langs de boog kunt schuiven. Iedere dag kun je een nieuw speelscenario creëren.

Een minpuntje is dat de speelboog enkel in de zitstand te gebruiken is. In de ligstand hangen de speeltjes net wat te ver weg. Verder zou het fijn zijn geweest als de bekleding te verwijderen was, zoals bij de Maxi-Cosi Kori. Dit maakt het schoonmaken toch wat gemakkelijker.

Dankzij de bijgeleverde verkleiner gaat deze wipstoel van Chicco ontzettend lang mee!

Little Dutch Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 9 kg.
Soort wipstoel: Klassiek
Aantal standen: 2
Inklapbaar: Nee
Hierom zijn we fan:
Wipstoel wordt geleverd met verkleiner.
Let hierop:
Wipstoel is niet inklapbaar.

Geschikt voor: Kindjes tot 9 kilogram.

Ben je op zoek naar een goede én veilige wipstoel voor de allerkleinsten, dan kunnen we je de Little Dutch wipstoel aanraden. De wipstoel is dankzij de bijgeleverde verkleiner direct vanaf de geboorte te gebruiken. Hij gaat mee tot je kindje een maand of zes oud is. Dankzij de afzonderlijk verstelbare rugleuning en voetensteun geniet je kindje te allen tijde van de nodige ondersteuning.

Beste wipstoel baby

Het eerste dat ons opviel, is de prachtige uitstraling van het stoeltje. Het is één van de mooiste stoeltjes die we hebben getest. De stoel is verkrijgbaar in drie kleuren en wordt geleverd met een vrolijke speelboog. Je krijgt er drie leuke knuffelbeestjes van Little Dutch bij:

 • een bij
 • een vogel
 • een insect

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om andere speeltjes aan de boog te hangen.

Een groot voordeel is de verwijderbare hoes. De bekleding is niet geschikt voor machinewas, maar kan wel op de hand gewassen worden. Ook deze stoel heeft weer een schommelstand en een vaste stand voor het geven van hapjes.

Wat we minder handig vonden, is dat de stoel niet inklapbaar is. De stoel is hierdoor minder gemakkelijk mee te nemen op pad. Wil je de wipstoel ook bij opa en oma kunnen gebruiken dan komt een inklapbaar model, zoals de BABYBJÖRN Bliss, waarschijnlijk beter van pas.

Ook de allerkleinsten kunnen in deze prachtige wipstoel van Little Dutch helemaal tot rust komen.

Verkrijgbaar bij:
4Moms MamaRoo 4 Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 9 kg.
Soort wipstoel: Elektrisch
Aantal standen: 5
Inklapbaar: Nee
Hierom zijn we fan:
Vele mogelijkheden.
Let hierop:
Wipstoel is behoorlijk aan de prijs.

Geschikt voor: Kindjes tot 9 kilogram.

Uiteraard konden we in onze top-5 geen elektrisch model laten ontbreken. De elektrische wipstoel waarvan we het meest onder de indruk waren, is de 4Moms MamaRoo 4. De stoel bootst de natuurlijke bewegingen van ouders na. Je hebt keuze uit vijf verschillende standen:

 • kangaroo
 • autorijden
 • schommel
 • oceaan
 • rock

Uiteraard heeft de stoel naast verschillende schommelstanden ook een vaste stand. Je kunt de stoel zowel in een zit- als lig-positie vastzetten.

Beste elektrische wipstoel

De wipstoel is voorzien van speakers met vooringesteld natuurgeluiden. Je kunt er ook voor kiezen om je telefoon op de stoel aan te sluiten, waarna je je kindje kunt laten luisteren naar zijn of haar favoriete deuntjes. Download je de 4moms-applicatie, dan kun je ook op afstand een andere schommelstand instellen. Ideaal!

Het grootste nadeel is de prijs. Voor deze multifunctionele stoel leg je een behoorlijk bedrag neer. Wil je gebruikmaken van een extra inlegger, dan zul je deze apart aan moeten schaffen. Een tweede minpuntje is dat de voetensteun niet verstelbaar is.

De natuurlijke bewegingen die deze elektrische wipstoel nabootst, kalmeren ieder kind!

Verkrijgbaar bij:
BABYBJÖRN Bliss Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 13 kg.
Soort wipstoel: Klassiek
Aantal standen: 3
Inklapbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Bekende stoel die al meerdere onderscheidingen heeft gewonnen.
Let hierop:
In deze stoel kan je kindje niet rechtop zitten.

Geschikt voor: Kindjes tot 13 kilogram.

Het wipstoeltje ziet er vrij simpel, maar toch stijlvol uit. De stoel is verkrijgbaar in vele kleuren en je kunt hem zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt er onder andere de volgende accessoires bij bestellen:

 • verschillende speelbogen
 • transporttas
 • draagzak
 • cape voor draagzak
 • slabbertje

De ergonomische (2017, Ergonomie site) zitting ondersteunt het hoofdje, de rug en het nekje van je kindje. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld waardoor je kindje altijd comfortabel zit. Door de relatieve bewegingsvrijheid kan je kindje op een natuurlijke manier trappelen, wippen, schommelen en bewegen.

Een groot voordeel is de uitstekende kwaliteit. Het is een stevige stoel die lang mee gaat. Ook bij veelvuldig gebruik blijft de stoel mooi. Je kunt hem dus prima voor meerdere baby’s inzetten. Dat mag ook wel, want deze wipstoel is behoorlijk aan de prijs.

Een ander groot voordeel is dat deze stoel geschikt is voor kindjes tot 13 kg. De meeste stoelen, zoals de 4Moms MamaRoo 4, zijn geschikt voor kinderen tot 9 kg. Je kindje kan dus langer van deze stoel gebruikmaken. Het enige dat we misten was een stand waarop je kindje rechtop zit.

De BABYBJÖRN Bliss is sinds 1961 al één van de geliefdste wipstoelen

Verkrijgbaar bij:
Product Maximaal gewicht Soort wipstoel Aantal standen Inklapbaar
Maxi-Cosi Kori Maxi-Cosi Kori
Beste koop wipstoel
9 kg. Klassiek 3 Bekijk prijzen
Chicco Hoopla Chicco Hoopla
Best geteste wipstoel
18 kg. Klassiek 4 Bekijk prijzen
Little Dutch Little Dutch
Beste wipstoel baby
9 kg. Klassiek 2 Bekijk prijzen
4Moms MamaRoo 4 4Moms MamaRoo 4
Beste elektrische wipstoel
9 kg. Elektrisch 5 Bekijk prijzen
BABYBJÖRN Bliss BABYBJÖRN Bliss
Beste baby Bjorn wipstoel
13 kg. Klassiek 3 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!