Beste wokpan 2022

Laatste ge-update in door Eva

Wokken is een traditionele manier van koken die is over komen waaien vanuit Azië. Naast dat het er enorm spectaculair uit ziet, is het ook nog eens een erg gezonde manier van koken. In tegenstelling tot het koken met een koekenpan, braadpan of hapjespan, worden de ingrediënten minder lang verhit en blijven de smaak en voedingsstoffen beter behouden.

Dat is ook de reden dat we deze review van de beste wokpan van 2023 geschreven hebben! Wij hebben de wokpannen vergeleken op basis van diameter, warmtebron, antiaanbaklaag, vaatwasser bestendigheid en prijs. Uiteindelijk is daar de Tefal Hard Titanium Pro als beste wokpan van 2023 naar voren gekomen. Benieuwd naar andere goede wokpannen voor jouw warmtebron? Wij vertellen het je!

Tefal Hard Titanium Wokpan 28 cm Bekijk prijzen
Diameter: 28 cm
Warmtebronnen: Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven
Antiaanbaklaag: Ja
Vaatwasser: Nee
Hierom zijn we fan:
Sterk
Tefal Thermo Signal
Antiaanbaklaag
Licht gewicht
Let hierop:
Warmte vasthouden
Vaatwasser

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een duurzame lichtgewicht pan

We beginnen deze review natuurlijk met de beste wokpan van 2022, de Tefal Hard Titanium Pro. Het grote voordeel van deze wokpan is dat deze een titanium baklaag heeft. Hierdoor is de pan:

 • Sterk
 • Slijt deze minder hard
 • Kun je deze voor alle warmtebronnen gebruiken

Daarnaast beschikt de wokpan over het zogenaamde Tefal Thermo Signal. Dit is een speciale stip die op verschillende pannen van Tefal zit, waaronder bijvoorbeeld koekenpannen, braadpannen en hapjespannen. Deze stip in het midden van de pan kleurt rood als deze op temperatuur is, zodat je precies weet wanneer je de ingrediënten moet toevoegen.

Ook beschikt de wokpan over een antiaanbaklaag, zodat je minder boter of vet hoeft te gebruiken om een heerlijke Aziatisch gerecht op tafel te zetten. Met een diameter van 28 centimeter is de wokpan voldoende groot om voor meerdere personen te koken.

Aluminium wokpan

Aangezien het een aluminium wokpan is, zitten hier een aantal voor- en nadelen aan. Het belangrijkste voordeel is dat de wokpan hierdoor enorm licht van gewicht is, zodat je niet met een zware pan hoeft te lopen. Helaas kan de pan hierdoor niet in de vaatwasser en moet je de pan met de hand schoonmaken.

Daarnaast heeft een aluminium pan vaak ook meer moeite om de warmte vast te houden, waardoor je op een hoger vermogen of op hoog vuur moet blijven koken om de ideale temperatuur vast te houden. Dit is een belangrijk punt om in het achterhoofd te houden.  

De beste wokpan van 2022 vanwege het lichte gewicht, de antiaanbaklaag en de Tefal Thermo Signal stip.

Tefal Intensity Keramische wokpan 28 cm Bekijk prijzen
Diameter: 28 cm
Warmtebronnen: Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven
Antiaanbaklaag: Ja
Vaatwasser: Ja
Hierom zijn we fan:
Vaatwasser bestendig
Keramische baklaag
Tefal Thermo-Signal
PFAS-vrij
Let hierop:
Kunststof greep
Hoge pan

Geschikt voor: Mensen die een duurzame pan willen met een keramische baklaag

Na allerlei testen voltooid te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Tefal Intensity als beste uit de tests is gekomen. Dit komt onder meer doordat je de wokpan probleemloos in de vaatwasser kunt doen, waardoor je niet na elk wokgerecht alles met de hand af hoeft te wassen.

Ook deze pan beschikt over de Tefal Thermo Signal stip in het midden van de keramische baklaag. Dit zorgt ervoor dat je weet wanneer de ingrediënten de pan in kunnen. De keramische baklaag is daarnaast erg sterk, waardoor deze minder hard slijt en je een erg duurzaam pan in huis haalt.

Kijken we naar de fysieke aspecten, dan valt het op dat de pan aan de hoge kant is. Hoewel je hierdoor voor grote groepen kunt koken, verspreidt de warmte zich wel minder goed als je bijvoorbeeld op een inductie kookplaat aan de gang gaat. De fysieke kenmerken van deze goede wokpan luiden als volgt:

 • Diameter: 28 centimeter
 • Gewicht: 0,7 kilogram
 • Hoogte: 10,4 centimeter

Het laatste grote voordeel van deze wokpan is dat deze PFAS vrij is. Dit is een pan met een alternatieve antiaanbaklaag, waardoor deze niet kunstmatig is gemaakt. Hierdoor zijn er geen schadelijke stoffen gebruikt en hoef je je dus ook geen zorgen te maken dat het schadelijk is als deze laag loskomt.

Kunststof greep

Als laatste klein minpunt willen we nog de kunststof greep benoemen. Hoewel deze er door de koude greep voor zorgt dat je deze eigenlijk altijd vast kunt pakken, moet je er wel mee oppassen als je deze enorm warm wast óf als je met gas aan het koken gaat.

De warmte die langs de pan omhoog komt kan er in dat geval namelijk voor zorgen dat de kunststof handgreep gaat smelten. Pak je ‘m op dat moment vast, dan is dat nog een stuk gevaarlijker. Hier moet je dus goed mee opletten. Het advies is om een pannenlap te gebruiken, net zoals wanneer je een ovenschaal uit de oven zou halen.

De beste keramische wokpan die PFAS-vrij is, een antiaanbaklaag heeft en ook Tefal Thermo-Signal gebruikt.

BK Fortalit Wokpan 28 cm Bekijk prijzen
Diameter: 28 cm
Warmtebronnen: Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven
Antiaanbaklaag: Nee
Vaatwasser: Ja
Hierom zijn we fan:
Roestvrijstaal
Alle warmtebronnen
Kunststof greep
Geëmailleerde binnenzijde
Let hierop:
Deksel
Gewicht

Geschikt voor: Mensen met een inductie kookplaat die graag een stevige pan willen

Ben je op zoek naar een stevige wokpan die zeer geschikt is voor inductie, dan moet je de BK Fortalit hebben. Deze wokpan is gemaakt van staal, waardoor je een pan in huis haalt die niet kapot te krijgen is. Daarnaast is deze ook geschikt voor het koken op:

 • Inductie kookplaat
 • Gas
 • Keramische kookplaat
 • Elektrische kookplaat

De kunststof greep zorgt er daarnaast voor dat je de pan altijd van het fornuis kunt halen, zeker als je gebruik maakt van inductie. Deze kan soms warm worden, maar zal nooit heet worden. Dit is natuurlijk ook een stuk veiliger voor je kinderen als ze willen zien wat er in de wokpan zit.

Daarbij komen we ook direct op een van de nadelen. Er wordt standaard namelijk geen deksel bij de wokpan meegeleverd, waardoor je deze nog los moet aanschaffen. Ondanks dat de prijs van de wokpan erg laag is, moet je deze kosten nog wel meenemen.

Roestvrij stalen pan

Zoals je wellicht wel weet, zorgt een roestvrijstalen pan ervoor dat je deze gewoon in de vaatwasser kunt doen. Zo kun je na het eten genieten van een heerlijke espresso uit de espressomachine en kun je de vaatwasser zijn werk laten doen. De geëmailleerde binnenzijde zorgt ervoor dat er geen groenten aan de pan blijven plakken!

Je moet er dan wel rekening mee houden dat de pan een stuk zwaarder is. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met de hierboven genoemde Tefal Intensity wokpan, dan is deze BK Fortalit met 1,4 kilogram maar liefst twee keer zo zwaar. Inclusief het eten kan de pan dus erg zwaar worden!

De beste inductie wokpan van RVS met geëmailleerde binnenkant, kunststof greep en geschikt voor alle warmtebronnen.

Verkrijgbaar bij:
BK Conical Deluxe Wok 30 cm Bekijk prijzen
Diameter: 28 cm
Warmtebronnen: Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven
Antiaanbaklaag: Ja
Vaatwasser: Ja
Hierom zijn we fan:
RVS pan
Reliëfbodem
Warmtebronnen
PFAS-vrij
Let hierop:
Aanbakken
Gewicht

Geschikt voor: Mensen met een gasfornuis die een stevige pan willen die in de vaatwasser kan

Kook je nog op gas, dan is deze BK Conical Deluxe wokpan er eentje om aan te schaffen. Deze stevige RVS pan heeft een topklasse bouwkwaliteit en gaat daarom een leven lang mee! Daarnaast zorgt het materiaal ervoor dat de pan eenvoudig op temperatuur blijft, terwijl je het vlees makkelijk dicht kunt schroeien met de reliëfbodem.

In principe is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief de oven. Waar deze wokpan zich onderscheidt ten opzichte van de BK Fortalit, is dat deze ook tot iedere temperatuur in de oven kan. De BK Fortalit kan maar tot 160 graden in de oven. Dit is een belangrijk verschil.

De pan is daarnaast ook PFAS-vrij. PFAS is een verzamelnaam voor poly- en perfluoroalkylstof. Dit zijn chemische stoffen die door mensen zijn gemaakt en niet in het milieu voorkomen, stoffen die vaak voor de antiaanbaklaag gebruikt worden. De antiaanbaklaag bij deze pan is gemaakt van natuurlijke stoffen, maar heeft nog steeds de volgende eigenschappen:

 • Waterafstotend
 • Vetafstotend
 • Vuilafstotend
 • Stofafstotend

Beste wokpan zonder antiaanbaklaag

Kies je ervoor om vlees dicht te schroeien of te bakken op een hoge temperatuur, dan moet je wel waken voor aangebakken groenten. De pan heeft namelijk een RVS baklaag, waardoor ingrediënten gemakkelijker aan de pan blijven kleven.

Daarnaast is het ook een zwaardere pan ten opzichte van de eerder genoemde pannen in deze review. Met een gewicht van 1,5 kilogram zonder deksel én zonder ingrediënten, kan het voor sommige mensen lastig zijn om de pan te tillen.

De beste wokpan voor gas vanwege het materiaal en de geschiktheid in de oven!

Westinghouse Wokpan Inductie Bekijk prijzen
Diameter: 30 cm
Warmtebronnen: Inductie Keramisch Elektrisch Gas Halogeen
Antiaanbaklaag: Ja
Vaatwasser: Ja
Hierom zijn we fan:
Alle warmtebronnen
Cool Touch
PFAS-vrij
Vaatwasser bestendig
Let hierop:
Handwas
Zwaar

Geschikt voor: Mensen die eenmalig een zeer goede wokpan in huis willen halen!

De laatste wokpan in deze review is de Westinghouse wokpan. Ondanks dat de fabrikant aangeeft dat dit de beste inductie wokpan is, is deze geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder:

 • Elektrisch
 • Gas
 • Halogeen
 • Inductie
 • Keramisch

Door de Cool Touch handgreep pak je de pan moeiteloos vast, zelfs als deze al een aantal uren op het vuur heeft gestaan. De pan zorgt ervoor dat de keuken niet onder het vet komt te zetten en dat je de dweilrobot gewoon in de kast kunt laten staan. Vet op je kleding is verleden tijd!

Het feit dat de pan ook nog PFAS-vrij is, zorgt ervoor dat je geen schadelijke stoffen binnenkrijgt. De antiaanbaklaag zorgt er dan weer voor dat je eten niet aanbakt en je geen luchtreiniger nodig hebt om de stinkende lucht uit je huis te krijgen!

Wokpan kopen waar op letten

Er zijn een tweetal punten waar je wel op moet letten bij het kopen van deze wokpan. Hoewel de wokpan geschikt is om in de vaatwasser te doen, wordt dit door de fabrikant niet aangeraden. Zij raden aan om de wokpan gewoon met de hand af te wassen, om te voorkomen dat deze beschadigd.

Daarnaast is het gewicht ook een puntje waar je rekening mee moet houden. De pan weegt namelijk ruim 2,3 kilogram, exclusief het eten wat je erin stopt. Aangezien deze een diameter heeft van 30 centimeter, kan er ook nog eens veel meer eten in. Hierdoor kan de pan erg zwaar worden!

De beste gietijzeren wokpan van 2022 vanwege de Cool Touch handgreep en de PFAS-vrije antiaanbaklaag!

Verkrijgbaar bij:
Product Diameter Warmtebronnen Antiaanbaklaag Vaatwasser
Tefal Hard Titanium Wokpan 28 cm Tefal Hard Titanium Wokpan 28 cm
Beste koop
28 cm Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven Bekijk prijzen
Tefal Intensity Keramische wokpan 28 cm Tefal Intensity Keramische wokpan 28 cm
Best geteste
28 cm Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven Bekijk prijzen
BK Fortalit Wokpan 28 cm BK Fortalit Wokpan 28 cm
Beste wokpan voor inductie
28 cm Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven Bekijk prijzen
BK Conical Deluxe Wok 30 cm BK Conical Deluxe Wok 30 cm
Beste premium wokpan
28 cm Inductie Keramisch Elektrisch Gas Oven Bekijk prijzen
Westinghouse Wokpan Inductie Westinghouse Wokpan Inductie
Beste wokpan met deksel
30 cm Inductie Keramisch Elektrisch Gas Halogeen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.