Beste yogamat 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Liggende vlinder, omgekeerde boot of blije baby? Als je aan yoga doet, dan weet je dat dit liggende houdingen zijn die je met behulp van een yogamat kunt uitvoeren. Met yoga ontspan je je lichaam en kom je tot rust. De mat is hierbij de buffer tussen jou en de harde vloer, zodat je rug, heupen en knieën gespaard worden.

Hoe kies je de beste yogamat?

Wat voor jou de beste yogamat is, hangt af van je lengte, je gewicht en je persoonlijke voorkeur. Ben je wat zwaarder dan is een dikke yogamat fijn om op te liggen. Een extra brede yogamat kan in dit geval ook prettig zijn, omdat je dan meer ruimte hebt. Ben je vrij lang, kies dan voor een extra lange yogamat. Vind je de gewone matten maar saai? Dan kun je ook kiezen voor een yogamat met print of een eco yogamat.

Als je je matje steeds zelf meeneemt, let dan ook op het gewicht van de mat of kies voor een reis yogamat. Voor alle matten geldt dat ze anti-slip eigenschappen moeten hebben zodat de mat niet wegglijdt als je je oefeningen doet.

Er zijn heel veel yogamatten te koop. Om je een beetje te helpen bij het kiezen van een passend matje voor de yoga, hebben wij er 5 getest. Kijk ook even in onze Koopgids als je wilt weten waaraan je een goed matje kunt herkennen.

yogamat
Inhoudsopgave
# Product Lengte Dikte Eigenschap Prijs v.a.
1 Njoy Your Sports Yoga Mat 183 cm 1 cm Lekker dikke yogamat € 27,99
2 Tunturi Pro Fitnessmat 180 cm 1,5 cm Deze mat kun je ophangen € 59,95
3 Matchu Sports Anti Slip Yogamat 172 cm 0.6 cm Yogamat met leuke print € 19,95
4 Love Generation Yoga Mat / Fitness Mat 183 cm 0.6 cm Chique mat met fijne lengte € 34,45
5 Nike Fitnessmat - zwart/grijs 173 cm 0.3 cm Vrij van Latex en PVC € 0,00
Laatste prijs-update: woensdag 3 maart 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail