Yoga spullen

image

Yoga is een vorm van spirituele oefening met een diepgaande impact op lichaam en geest. Het doel van yoga is om meer ontspannen te worden en een gevoel van welzijn te ontwikkelen. Het doet dit door houdingen uit te voeren die je helpen spieren te strekken, gifstoffen uit het systeem te verwijderen, ademhalingspatronen te verbeteren en een innerlijke stilte of vrede te vinden.

Om deze doelen te bereiken heb je bepaalde yoga spullen nodig.

Welke yoga spullen heb je nodig?

Dit zijn de essentiële benodigdheden die het beoefenen van yoga makkelijker zullen maken:

  • Een yoga mat
  • Een yoga broek
  • Twee yogablokken
  • Een yoga handdoek
  • Een yoga riem
  • Een bolster

En wat voor functie hebben deze spullen?

Yoga mat: Een yoga mat biedt opvulling en ondersteuning voor de knielende houdingen.
Er zijn veel soorten yoga matten op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste voor jou is. Bijvoorbeeld: Een dikke en plakkerige mat kan geschikt zijn voor iemand die hot yoga beoefent, terwijl iemand die zachte yoga beoefent misschien iets lichter en dunner wil.

Yoga broek: Yogabroeken helpen ons de juiste uitlijning te behouden tijdens poses, wat onze energie bespaart en de belasting van onze spieren en gewrichten vermindert.

Twee yogablokken: Yogablokken zijn rechthoekige blokken gemaakt van schuim die in yoga worden gebruikt om de houdingen stabieler te maken.

Yoga handdoek: Handdoeken zijn een belangrijk onderdeel van het beoefenen van yoga omdat ze tijdens de les helpen om het zweet van je lichaam te verwijderen. Het kan ook dienen als een extra laag opvulling op je mat tijdens herstellende houdingen. Dit helpt je comfortabel te blijven tijdens deze langere stukken.

Yoga riem: Een yogariem is een effectief hulpmiddel om stabiliteit te geven en om verlichting te bieden voor spanningen en blessures.

Bolster: Een bolster is een groot kussen dat wordt gebruikt als steun in yoga houdingen.
Een bolster wordt meestal gebruikt om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden en te helpen bij het uitlijnen. Een bolster kan worden gebruikt voor nek- en rug ondersteuning, maar ook als armleuning en zitkussen.