Yoga voor beginners

image

Yoga is een beoefening die door iedereen op elke leeftijd kan worden gedaan. Het is een manier om op een meer bewuste manier contact te maken met je lichaam en geest door lichaam, adem en geest te verenigen. Met yoga kun je stress, angst en depressie verminderen en tegelijkertijd een verhoogd gevoel van eigenwaarde bevorderen.

Hatha yoga

Hatha yoga - wat een van de meest populaire vormen van yoga is - is een prima startpunt voor beginners. Hatha is een traditionele vorm van yoga die studenten leert hoe ze hun adem en houdingen kunnen gebruiken om spanning in het lichaam los te laten. Het helpt ook om de flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

De houdingen staan bekend als "asana's" in het Sanskriet, de oorspronkelijke taal van yoga.

Hier zijn een paar houdingen waar je alvast mee kunt oefenen:

  • De voorwaartse buiging
  • De cobra
  • De sprinkhaan
  • De cat-cow

Waarom zou ik beginnen aan yoga?

Er zijn veel voordelen voor degenen die regelmatig aan yoga doen - van stressvermindering, meer energie tot een positievere kijk op het leven.

Van mensen die regelmatig yoga beoefenen is aangetoond dat ze een betere balans en houding hebben. Het helpt ook mensen met chronische rugpijn hun bewegingsbereik te verbeteren en de pijn die ze ervaren aanzienlijk te verminderen. Onderzoek toont ook aan dat het beoefenen van yoga mensen met artritis kan helpen om zich minder stijf en flexibeler te voelen. Yoga kan mensen zelfs rustiger maken door hun hartslag te vertragen en angst of depressie te verminderen. De ademhalingsoefeningen die bij veel yogastijlen betrokken zijn, kunnen mensen ook helpen hun longcapaciteit te verbeteren, wat vooral belangrijk is voor mensen die aan astma lijden.

Uiteindelijk is het aan jou of je door wilt gaan met het worden van een yoga-beginner of niet. Yoga staat bekend om zijn fysieke en mentale voordelen, maar er zijn enkele vereisten waaraan moet worden voldaan voordat iemand als beginner yoga kan gaan beoefenen. Een van de belangrijkste benodigdheden is een yoga mat.