Beste zaagtafel 2023. 5x zaagtafels

Laatste ge-update in door Jasper

In een tijd van dure bouwmaterialen en klusbedrijven met meer dan genoeg werk, kan het interessant zijn om zelf aan de slag te gaan. Daarbij mag een zaagtafel natuurlijk niet ontbreken. Deze zorgt niet alleen voor kaarsrechte sneden, maar zorgt er ook voor dat je aan je vrienden of vriendinnen kunt laten zien hoe handig je wel niet bent!

Weet je nog niet welke zaagtafel je moet hebben? Wij bieden je de oplossing. Wij hebben namelijk verschillende zaagtafels vergeleken op basis van de maximale zaagdiepte, het toerental, de aanwezigheid van een onderstel en natuurlijk de prijs. De Black+Decker BES720-QS is door ons uitgeroepen door beste zaagtafel van 2023! Benieuwd naar de rest? Hier lees je er alles over!

Best geteste zaagtafel
Metabo TS 254
Bol.com
Metabo TS 254
Beste zaagtafel voor de af-en-toe klusser
Einhell TC-TS 2225 U
Bol.com
Einhell TC-TS 2225 U
Beste zaagtafel voor de fanatieke doe-het-zelver
Bosch AdvancedTableCut 52
Coolblue
Bosch AdvancedTableCut 52
Beste zaagtafel voor de professional
Makita 2704N 260
Coolblue
Makita 2704N 260
BLACK+DECKER BES720-QS Bekijk prijzen
Maximale zaagdiepte (recht/schuin): Zaagdiepte recht: 85 mm - Zaagdiepte schuin: 56 mm
Toerental: 4800 RPM
Onderstel: Aanwezig
Hierom zijn we fan:
Dikke materialen – Tafelverbreding – Licht gewicht – Inclusief onderstel
Let hierop:
Zaagblad - Onderstel

We beginnen deze review natuurlijk met de beste tafelzaag van 2022, de Black+Decker BES720-QS. Dit komt allereerst door de zaagdiepte, die zowel recht als schuin meer dan uitstekend is. Hoewel de Makita 2704N wat dat betreft nog net wat meer mogelijkheden heeft, is deze ook een stuk duurder. Dat is een belangrijk voordeel van de Black+Decker zaagtafel.

Evenals de andere zaagtafels kun je de tafel in lengte verstellen. Hoewel deze standaard een lengte van 68 centimeter heeft, kun je deze maximaal uitschuiven tot 103,5 centimeter. Hierdoor kun je ook langere materialen gemakkelijk zagen. De zaagtafel is geschikt voor het zagen van:

 • (Hard) Hout
 • Kunststoffen
 • Laminaat
 • MDF

Ondanks dat je bij deze zaagtafel een onderstel meegeleverd krijgt, is deze met een gewicht van 16 kilogram relatief licht. Hierdoor kun je deze makkelijk verplaatsen. Er is nog één lichtere zaagtafel in deze review, namelijk de Bosch AdvancedTableCut 52, maar toch zijn we zeer tevreden over het gewicht.

Let er bij het kopen van deze goede zaagtafel wel voor op dat er maar één zaagblad met 48 tanden wordt meegeleverd. Wil je een zaagblad met minder tanden voor meer snelheid of met meer tanden voor meer precisie? Dan zul je deze zelf moeten aanschaffen.

Het onderstel

Als we gaan kijken naar het onderstel, kunnen we een voor- en nadeel benoemen. Het grootste voordeel ten opzichte van bijna alle andere zaagtafels is dat je wel een onderstel meegeleverd krijgt. Toch moeten we daar ook wel een aantal nadelen bij vermelden.

Zo is het namelijk niet mogelijk om materiaal onder de zaagtafel op te bergen, is deze niet in hoogte te verstellen en zitten er ook geen wielen onder het onderstel. Hoewel dit zorgt voor stevigheid, was het wel makkelijker geweest als je de zaagtafel bij je kettingzaag, handzaag en decoupeerzaag in de schuur wilt zetten.

De beste tafelzaag van dit jaar vanwege het meegeleverde onderstel, de tafelverbreding en het lichte gewicht!

Verkrijgbaar bij:
Metabo TS 254 Bekijk prijzen
Maximale zaagdiepte (recht/schuin): Zaagdiepte recht: 80 mm - Zaagdiepte schuin: 48 mm
Toerental: 4200 RPM
Onderstel: Niet aanwezig
Hierom zijn we fan:
Zaagdiepte – Geleiders – Tafelverlenging – Zachtaanloop
Let hierop:
Netsnoer - Onderstel

Na allerlei tests te hebben uitgevoerd, is het debeste.com panel eensgezind over de beste geteste zaagtafel. Dat is namelijk de Metabo TS 254 M, vooral vanwege de prima zaagdiepte en de zogenaamde zachtaanloop waar gebruik van gemaakt is. Dit geeft het apparaat een langere levensduur.

De zachtaanloop is namelijk een functionaliteit die ervoor zorgt dat de zaagtafel niet direct het volledige vermogen gebruikt als deze wordt aangezet. Deze komt wat langzamer op gang, wat over het algemeen beter is voor de motor. Vergelijk dit met het opwarmen van de motor bij het autorijden.

Een ander punt waarmee deze Metabo zich onderscheidt, is dat het werkblad ook in de lengte verstelbaar is. Deze functionaliteit zien we bijvoorbeeld niet terug bij de Bosch AdvancedTableCut 52, de Makita 2704N of de Black+Decker BES720-QS. Hierop heeft het dus een streepje voor.

Verder zien we nog dat je verschillende geleiders krijgt meegeleverd, die het werken niet alleen een stuk veiliger maken, maar ook zorgen voor een rechte zaagsnede. Zo krijg je:

 • Parallelgeleider voor 90 graden zagen
 • Haakse geleider voor 45 graden zagen
 • Duwstok voor de laatste stukjes zonder dat je vingers een risico lopen

De fysieke eigenschappen

Qua fysieke eigenschappen zijn ons een tweetal dingen opgevallen. Allereerst is dit het netsnoer, dat met 2 meter aan de korte kant is. Waar andere merken kiezen voor 2,5 meter of meer, heeft Metabo dat niet gedaan. Hierdoor moet je een verlengsnoer gebruiken of de zaagtafel dicht bij een stopcontact plaatsen.

Daarnaast ontbreekt ook het onderstel. Je kunt dit oplossen door een losse verhoging aan te schaffen of er direct zelf een te maken. Ben je van plan om meer gereedschap aan te schaffen, zoals een afkortzaag of cirkelzaag, let er dan op dat ook deze apparaten op de verhoging of werkbank passen.

De best geteste zaagtafel van 2022 vanwege de meegeleverde geleiders en de zachtaanloop voor een langere levensduur!

Einhell TC-TS 2225 U Bekijk prijzen
Maximale zaagdiepte (recht/schuin): Zaagdiepte recht: 80 mm Zaagdiepte schuin: 55 mm
Toerental: 4250 RPM
Onderstel: Aanwezig
Hierom zijn we fan:
Prijs – Zaagdiepte – Vermogen – Onderstel
Let hierop:
Zaagblad - Onderstel

Klus je niet vaak, maar wil je al het nodige gereedschap in huis hebben, dan rekenen we dit tot een zaagtafel uit de categorie ‘beste koop’. Dit baseren we onder meer op de scherpe prijs, het meegeleverde onderstel en het uitstekende vermogen van de Einhell TC-TS 2225 U.

Als we namelijk kijken naar de prijs, is het de goedkoopste tafelzaag uit deze review. De andere zaagtafels zijn 50 tot soms wel 500% duurder dan deze Einhell zaagtafel, wat de tafel dus ook ideaal maakt voor beginners. Daar zit ook een onderstel bij, wat je bij sommige duurdere varianten niet krijgt.

Daarnaast is tijdens het zagen het uitstekende vermogen opgevallen. Met een vermogen van 2.200 Watt, gecombineerd met de rechte zaagdiepte van 80 mm, zaag je moeiteloos door verschillende materialen. Denk daarbij aan:

 • Hard hout
 • Hout
 • Laminaat
 • MDF

De verbeterpunten

Bij het uitpakken van de tafelzaag werd er helaas maar één zaagblad met 48 tanden meegeleverd. Dit maakt het erg geschikt voor preciezere klussen. Wil je juist op snelheid werken en moeten de materialen vooral functioneel gezaagd worden, dan zijn minder tanden aan te raden.

Hiervoor heeft Coolblue een gids opgesteld, zodat je een betere keuze kunt maken welk zaagblad je moet gaan gebruiken. Deze gids kun je ook uitstekend gebruiken voor het aanschaffen van een zaagblad voor ander gereedschap, zoals een afkortzaag, invalzaag of decoupeerzaag.

Hoewel we met deze scherpe prijs niet al te veel mogen verwachten, is het onderstel helaas niet verrijdbaar en is het ook niet mogelijk om hier je accessoires of gereedschap in op te slaan. Hierdoor is de kans groter dat je bijvoorbeeld je duwstok een keer kwijt raakt.

Een van de beste zaagtafels van 2022 voor beginners vanwege de scherpe prijs, diepe zaagdiepte en het vermogen!

Bosch AdvancedTableCut 52 Bekijk prijzen
Maximale zaagdiepte (recht/schuin): Zaagdiepte recht: 52 mm - Zaagdiepte schuin: 35 mm
Toerental: 8200 RPM
Onderstel: Niet aanwezig
Hierom zijn we fan:
Gewicht – Tafelverbreding – Netsnoer - Duwstok
Let hierop:
Onderstel - Verstekgeleider

Een zaagtafel die voor mij als fanatieke doe-het-zelver enorm geschikt is, de Bosch AdvancedTableCut 52. Dit komt allereerst door de scherpe prijs van het product, maar ook het feit dat deze licht van gewicht en erg compact is, ideaal voor als je een kleine schuur bij een rijtjes- of hoekwoning hebt. De specificaties luiden als volgt:

 • Standaard lengte werkblad: 42 centimeter
 • Standaard breedte werkblad: 49 centimeter
 • Gewicht: 9 kilogram

Toch heb je nog altijd de mogelijkheid om de tafelverbreding te gebruiken, bijvoorbeeld voor als je langere planken gaat zeggen. Het verstek zagen kan met de kantelbare zaagkop, maar let er wel op dat deze maar naar één kant kantelt. Je moet de plank dus draaien als je meer versteksneden wilt uitvoeren.

Door het lichte gewicht neem je de tafel gemakkelijk mee, waardoor je het onderstel niet snel mist. Toch is het wel belangrijk om te benadrukken dat je de zaagtafel op een stevige ondergrond moet zetten om te voorkomen dat de tafel gaat bewegen of dat je scheve sneden krijgt.

Evenals de hierboven genoemde Metabo TS 254 M heeft ook deze Bosch tafelzaag een netsnoer van maar liefst 3 meter. Dit geeft je meer ruimte dan de andere drie tafelzagen in deze review, waarbij het netsnoer korter is. De kans dat je een verlengsnoer nodig hebt is daarmee een stuk kleiner!

De accessoires

Qua accessoires wordt er een duwstok meegeleverd. Hoewel dit vrij standaard is bij een tafelzaag, viel deze vooral in de smaak vanwege de stevige handgreep. Daarnaast is de lengte met 30 centimeter meer dan voldoende, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je vingers het zaagblad raken. Doordat je er ook een bouwstofzuiger op kunt aansluiten, zorgt het ook nog eens voor minder stof!

Hoewel er wel een parallelgeleider meegeleverd wordt, speciaal voor de rechte sneden, wordt er geen verstekgeleider meegeleverd. Als beginner is het wel een product dat je mist als je verstek gaat zagen. Hiermee wordt het werkstuk namelijk langs de geleider tegen het zaagblad aangeduwd.

Voor fanatieke doe-het-zelvers als ik de ideale zaagtafel vanwege het compacte formaat en lichte gewicht!

Makita 2704N 260 Bekijk prijzen
Maximale zaagdiepte (recht/schuin): Zaagdiepte recht: 93 mm - Zaagdiepte schuin: 64 mm
Toerental: 4800 RPM
Onderstel: Niet aanwezig
Hierom zijn we fan:
Zaagdiepte – Accessoires – Netsnoer - Beveiliging
Let hierop:
Prijs - Gewicht

Sta je elke dag achter de zaagtafel of wil je de allerhoogste kwaliteit gereedschap in huis hebben, dan moet je de Makita 2704N hebben! Met de verschillende meegeleverde accessoires ben je bij deze zaagtafel van alle gemakken voorzien. Zo krijg je onder meer:

 • Langs- en verstekgeleider
 • Duwstok
 • Afzuigadapter
 • Steek-, ring- en inbussleutel

Dat de zaagtafel gericht is op professionals, zien we ook terug in de zaagdiepte die gebruikt is. Met een maximale rechte zaagdiepte van 93 mm en schuine zaagdiepte van 64 mm, kun je hiermee de dikste materialen doorzagen. Hiermee onderscheidt de Makita zaagtafel zich ten opzichte van de concurrenten. Aangezien ik zelf meer een fanatieke doe het zelver ben, is deze minder geschikt voor mij.

De grote voordelen van de zaagtafel vertalen zich helaas ook in de prijs. Het is namelijk veruit de duurste tafelzaag in deze review, dus daar moet je wel rekening mee houden. Let er daarnaast nog op dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Voor meer mogelijkheden moet je extra zaagbladen aanschaffen. Belangrijk om te vermelden is dat het zaagblad van een cirkelzaag of afkortzaag NIET op een tafelzaag past!

De zaagtafel maakt gebruikt van een nulspanningsbeveiliging. Dit wil zeggen dat het apparaat automatisch afslaat als de stroom weg is gevallen en ook niet plotseling aan kan gaan. Deze schakelaar zit aan de voorkant van het apparaat en zorgt voor een extra stukje veiligheid.

Het plaatsen van de zaagtafel

Bij het plaatsen van de zaagtafel in de schuur zijn we zowel ten eerste tegen een nadeel aangelopen. Dat is namelijk dat de zaagtafel met maar liefst 34 kilogram erg zwaar is. Waar de andere zaagtafels nog onder de 25 kilo blijven, is dat bij deze zeker niet het geval.

Een voordeel is dan wel weer dat het netsnoer dat gebruikt is maar liefst 2,5 meter lang is. Hierdoor hoef je (vaak) geen verlengsnoer te gebruiken om de tafelzaag op de werkbank te plaatsen. Aangezien er geen onderstel bij inbegrepen zit, heb je direct je eerste project al te pakken!

De beste professionele zaagtafel van 2022 vanwege de meegeleverde accessoires en de zaagdiepte!

Product Maximale zaagdiepte (recht/schuin) Toerental Onderstel
BLACK+DECKER BES720-QS BLACK+DECKER BES720-QS
Beste koop zaagtafel
Zaagdiepte recht: 85 mm - Zaagdiepte schuin: 56 mm 4800 RPM Aanwezig Bekijk prijzen
Metabo TS 254 Metabo TS 254
Best geteste zaagtafel
Zaagdiepte recht: 80 mm - Zaagdiepte schuin: 48 mm 4200 RPM Niet aanwezig Bekijk prijzen
Einhell TC-TS 2225 U Einhell TC-TS 2225 U
Beste zaagtafel voor de af-en-toe klusser
Zaagdiepte recht: 80 mm Zaagdiepte schuin: 55 mm 4250 RPM Aanwezig Bekijk prijzen
Bosch AdvancedTableCut 52 Bosch AdvancedTableCut 52
Beste zaagtafel voor de fanatieke doe-het-zelver
Zaagdiepte recht: 52 mm - Zaagdiepte schuin: 35 mm 8200 RPM Niet aanwezig Bekijk prijzen
Makita 2704N 260 Makita 2704N 260
Beste zaagtafel voor de professional
Zaagdiepte recht: 93 mm - Zaagdiepte schuin: 64 mm 4800 RPM Niet aanwezig Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 21 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit