Hoe kun je een zelfbruiner verwijderen van je handen?

Laatste update: 27 september 2022

Zelfbruiner aanbrengen doe je normaliter met een speciale handschoen, die ook wel een tanning handschoen wordt genoemd, toch is zo’n handschoen niet altijd voor handen. Daarom moet je soms de zelfbruiner aanbrengen met je blote handen, maar hoe krijg je de overtollige zelfbruiner er weer af? 

Maak je handen weer schoon

Je handen schoonmaken na zelfbruiner aangebracht te hebben op je huid of gezicht kan nog erg lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende handige manieren om de zelfbruiner van je handen af te krijgen. We hebben hieronder een kleine lijst samengesteld:

  • Was je handen grondig met zeep als je niet heel bruin zijn
  • Azijn, soda en citroensap zijn huis- tuin en keukenmiddelen die goed werken
  • Sommige mensen maken hun handen weer schoon met babydoekjes
  • Een andere methode is het gebruik van nagellakremover of bleekmiddel
  • Ook olie of een body scrub kan een manier zijn om je handen schoon te maken van zelfbruiner

Voorkom bruine handen

Hoewel er dus verschillende methoden zijn om je handen weer schoon te maken na het aanbrengen van een zelfbruiner, is voorkomen altijd beter. Houd je handen bijvoorbeeld gehydrateerd met olie wanneer je de zelfbruiner aanbrengt. Ook kun je ze zo snel mogelijk afspoelen met wat water na afloop. Laat sowieso de zelfbruiner nooit te lang zitten. Na ongeveer 15 minuten droogt de bruiner al op en na 3 tot 6 uur heeft water helemaal geen effect meer.

Zelfs als je geen tanning handschoen in de buurt hebt, zijn er nog altijd verschillende manieren om je handen schoon te houden. Gebruik bijvoorbeeld een sok of een washandje. Ook huishoudfolie of een gewone rubberen handschoen zijn alternatieven. Daarnaast maken steeds meer mensen gebruik van een zelfbruiner-spray in plaats van een crème. Met een spray kun je van een afstandje van ongeveer 30 centimeter ook je huid voorzien van een gebruinde kleur.

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer