Hoe kun je zelfbruiner aanbrengen zonder tanning handschoen?

Zelfbruiners zijn een simpele manier om je huid een tintje te geven alsof je heel lang in de zon hebt gezeten. Veel mensen brengen de zelfbruiner aan op hun huid met een speciale tanning handschoen. Maar wat als je niet zo’n handschoen in huis hebt? We hebben een paar alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Alternatieve methoden om zelfbruiner aan te brengen op je huid

Er zijn tal van manieren om een zelfbruiner aan te brengen op je huid zonder een handschoen te gebruiken, maar we hebben een aantal van de beste tips hieronder voor je”

  • Gebruik een washandje
  • Gebruik een sok
  • Gebruik huishoudfolie
  • Gebruik een spray
  • Gebruik je handen

Het washandje

Wat lijkt erg op een handschoen? Precies, een washandje. Het principe werkt eigenlijk hetzelfde als met de handschoen. Probeer wel een zo glad mogelijk washandje te vinden, anders kan het resultaat wat grillig worden.

Sokken

Een sok kan ook dienen als een soort handschoen. Gebruik geen wollen sokken, maar goede gladde katoenen sokken of eentje met veel polyester. De sok binnenstebuiten keren is een goed idee om de zelfbruiner nog dieper in te brengen.

Huishoudfolie

Huishoudfolie werkt eigenlijk als een bescherming voor je handen en wikkel je simpelweg om je hand terwijl je de zelfbruiner op je huid aanbrengt.

Een spray

Met een spray kunnen je ook zonder je handen vuil te maken van een afstandje een zelfbruiner op je huid aanbrengen.

Met je handen

Ga je toch je handen gebruiken? Was ze dan na afloop goed af, bijvoorbeeld met nagellakremover, soda of azijn. Je handen kunnen namelijk zoveel zelfbruiner opnemen dat ze een stuk donkerder worden dan de rest van je huid.

Zorg voor een goede hydratatie na het insmeren

Je kunt je huid na afloop van het inbrengen van de zelfbruiner zonder handschoen het beste even insmeren met een goed huidolie om de huid goed te hydrateren. Dit zorg dat de tint beter hecht en voorkomt rare droge plekken.