Hoe moet je een zelfbruiner spray aanbrengen?

Je wilt een zomers tintje, maar ziet vanwege de gezondheidsnadelen de zonnebank niet zo zitten. Dan is een zelfbruiner een goed idee. Met een zelfbruiner kun je zonder in de zon te zitten je huid een zomerse tint geven. Er zijn zelfbruiners die werken met een tube, maar veel zelfbruiners komen echter in de vorm van een spray, maar hoe breng je deze spray aan? Wij geven je enkele tips.

Een zelfbruiner spray aanbrengen op je huid

Een zelfbruiner gebruiken in de vorm van een spray is een goed idee. Hoewel het lijkt of je dit product maar op een manier kan gebruiken, zijn er eigenlijk verschillende methoden om de spray aan te brengen en ook verschillende stappen die je zou kunnen volgen:

  • Scrub je huid de dag voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Je poriën staan dan lekker open
  • Draag geen kleding als je de spray aanbrengt, om vieze vlekken op kleding te voorkomen
  • Breng de spray aan door het van een afstandje van ongeveer 30 centimeter van je huid vandaan te houden
  • Breng de spray aan op een borsteltje of een speciale tanning handschoen en smeer het vervolgens uit

Moeilijk bereikbare plaatsen

Sommige plaatsen, zoals je rug, zullen moeilijk bereikbaar zijn. Soms vragen gebruikers daarom een partner om hulp, maar je kunt ook aan de hand van hulpmiddelen, zoals een doucheborstel en een tanning handschoen je rug beter zelf bereiken.

Hoe lang moet je wachten tot de spray is opgedroogd?

Over het algemeen kun je na een kwartiertje je kleding weer aantrekken. Toch is het niet verstandig om binnen 3 tot 6 uur alweer een douche te nemen of te gaan sporten waarbij je veel zweet, omdat je hiermee mogelijk de tanning van je huid beïnvloedt. Je moet dus geduldig zijn met een zelfbruiner.