Beste zilvershampoo 2022

Laatste ge-update in door Els

Je hebt net zelf je haren geblondeerd en lijkt nu op een kanarie! Wat nu? Je zoekt op internet en vindt snel de oplossing: Zilvershampoo!

Goede zilvershampoo helpt je niet alleen bij noodgevallen, maar is voor iedereen met blond, wit of grijze haren een absolute must om een gele gloed in de haren tegen te gaan.

Maar welke zilver shampoo werkt en past nu het beste bij jouw haartype?

Wij hebben voor jou verschillende zilver shampoos met elkaar vergeleken, op prijs, kwaliteit, werking, gezonde ingrediënten en geur. We vonden de 5 beste zilvershampoos van 2022! Lees snel hieronder voor onze winnaar!

Best geteste zilvershampoo
Fudge Clean
Bol.com
Fudge Clean
Beste zilvershampoo voor highlights
Olaplex Nº 4P
Bol.com
Olaplex Nº 4P
Beste zilvershampoo zonder sulfaten en parabenen
Milk Shake Silver Shine
Bol.com
Milk Shake Silver Shine
Beste zilvershampoo voor grijs haar
IVY
Bol.com
IVY
Fanola No Yellow Shampoo Bekijk prijzen
Werking: Effect na 1 wasbeurt
Gezonde ingrediënten: Baobab olie
Geur: Licht fris
Hierom zijn we fan:
In deze Fanola No Yellow shampoo zit een bijzonder krachtig paars pigment dat warme (gele) tinten in je haar pijlsnel omtovert in koele tinten.
Let hierop:
De grote flacon heeft geen pompje, waardoor het lastig doseren is.

De beste koop zilvershampoo 2022 is de Fanola No Yellow Shampoo omdat deze populaire No Yellow shampoo heel snel en krachtig werkt tegen gele tinten in je haar. Daarnaast bevat deze shampoo baobab olie die je hoofdhuid intensief voedt.

Martje heeft deze zilvershampoo getest en vindt het een goed werkende shampoo die ze vaker gaat gebruiken.

Geur

Zilvershampoos ruiken niet altijd lekker. Deze Fanola No Yellow zilvershampoo heeft geen overdreven parfumgeur maar een lichte geur die wij heel fris en aangenaam vonden.

Werking

Door de krachtige effectieve werking gebruik je deze goede zilvershampoo niet vaak. Eén keer om de 3 of 4 wasbeurten is voldoende. De andere wasbeurten gebruik je een voedende shampoo, zoals de Love Beauty and Planet Sheabutter & Cedar Wood.

Blauwe shampoo haalt echt alle gele gloed uit mijn blond haar en geeft een mooie grijze tint, alleen wel handschoentjes aan doen anders zijn je handen blauw, maar verder topproduct!

Fudge Clean Bekijk prijzen
Werking: Effect na 1 wasbeurt
Gezonde ingrediënten: Guarana
Geur: Licht zoet
Hierom zijn we fan:
Deze zilvershampoo neutraliseert in één haarwasbeurt ongewenste gele en koperkleurige tinten èn herstelt, versterkt en hydrateert je haar.
Let hierop:
Bij te lang laten intrekken krijg je een paarse gloed. Geen paniek, de paarse gloed verdwijnt na 2x wassen met normale shampoo.

De beste geteste zilvershampoo 2022 is één van de meest gebruikte zilvershampoos De Fudge Clean Blonde Shampoo. Deze shampoo is sterk geconcentreerd en neutraliseert ongewenst gele en koperkleurige tinten.

Geur

Deze Fudge Clean Blonde zilvershampoo ruikt lekker! We vonden hem een beetje zoet ruiken maar niet overdreven zwaar.

Werking

Door de sterke concentratie heb je per wasbeurt niet veel van de shampoo nodig. Verdeel de shampoo goed. Je kunt de zilvershampoo gebruiken naast je normale shampoo of droogshampoo.

Het is wel een duurdere shampoo dan bijvoorbeeld de Fanola No Yellow Shampoo maar je doet er erg lang mee. De prijs kwaliteit-verhouding is in balans.

Nog een pluspunt is dat deze zilvershampoo je haar beschermt tegen de zon. Dat is dubbel fijn omdat je door de zon een gele gloed in je haar krijgt.

Na 1 keer gebruiken zie je al verschil. Het hoeft niet lang in te trekken. Wel erg prijzig, maar je hoeft 'm zeker niet iedere dag te gebruiken, bij 2-3 wasbeurten per week gaat hij zeker 2 maanden mee.

Verkrijgbaar bij:
Olaplex Nº 4P Bekijk prijzen
Werking: Effect na 1 wasbeurt
Gezonde ingrediënten: 100% vegan ingrediënten
Geur: Citroenfris
Hierom zijn we fan:
Deze shampoo is puur natuur, licht je highlights mooi op en herstelt droog & beschadigd haar.
Let hierop:
Deze zilvershampoo is bijna waterdun waardoor je snel teveel pakt, dat is jammer want je hebt maar een klein beetje nodig.

De beste zilvershampoo voor highlights is de Olaplex Nº 4P omdat deze verzorgende shampoo een prachtige koele tint geeft aan je haar en je highlights mooi oplicht. Daarnaast herstelt deze paarse shampoo droog haar, handig voor haar dat vaak wordt geverfd of door de krultang beschadigd is.

Geur

Deze zilvershampoo ruikt citroenfris, niet een hele zware geur maar precies goed, vonden wij.

Werking

Een klein beetje van deze zilvershampoo gebruiken is genoeg voor direct resultaat. De shampoo schuimt niet. Onze proefpersoon had de neiging om meer te pakken, maar dat heeft geen zin. Deze shampoo is niet gemaakt om te schuimen.

Het is een volledig natuurlijk product dat geen siliconen bevat. Het is duurder dan andere shampoos maar het is ook sterk geconcentreerd waardoor je er lang mee doet.

Beste zilver shampoo tot nu toe voor mijn dun, beschadigd en pluizig blond haar!Heel weinig nodig voor heel veel effect. Love it.

Verkrijgbaar bij:
Milk Shake Silver Shine Bekijk prijzen
Werking: Effect na 1 wasbeurt
Gezonde ingrediënten: Mix van bessenextracten en melkproteïnen
Geur: Fruitig
Hierom zijn we fan:
Deze mild reinigende shampoo neutraliseert de ongewenste warme gele en oranje tinten uit je blonde haar en laat het shinen!
Let hierop:
Gebruik de shampoo niet té vaak want je haar kan er wel droger van worden.

De beste shampoo zonder sulfaten en parabenen is de Milk_Shake Silver Shine. Deze shampoo bevat specifieke blauw-violet pigmenten die gele tinten of oranje ondertonen in blond haar tegengaan.

Geur

Deze sulfaatvrije shampoo ruikt fris en fruitig volgens mijn collega die de shampoo 3 keer uitprobeerde.

Werking

Mijn collega gebruikte handschoenen en dat ging prima. Ze liet de shampoo 3 minuten intrekken en na de eerste keer zag ze al meteen resultaat.

Na de derde keer wassen voelde het haar wat droog aan en heeft ze de Milk_Shake verzorgende conditioner erbij gebruikt. Daarna met de föhn het haar gedroogd en het resultaat? Een mooie koele tint en natuurlijke glans!

Gebruik deze sulfaatvrije shampoo 1 of 2 keer in de week en je hebt al het gewenste resultaat.

Het is een prijzige shampoo omdat het een volledig natuurlijk product is maar je hebt er maar weinig van nodig.

Ik gebruik dit al jaren, 2x per week.. het voorkomt dat mijn blond haar gelig wordt. Zo blijft mijn haarkleur mooi behouden!

Verkrijgbaar bij:
IVY Bekijk prijzen
Werking: Effect na 1 wasbeurt
Gezonde ingrediënten: 100% vegan verrijkt met Lijnzaadolie en tarwe proteïne
Geur: Bloemen & fruit
Hierom zijn we fan:
Deze 100% vegan shampoo bevat violetpigmenten die de ongewenste gele of oranje gloed uit je haren in no-time laat verdwijnen.
Let hierop:
De silver shampoo is donkerpaars van kleur en geeft af op je handen vooral je nagelriemen zijn dan lastig schoon te maken. Gebruik handschoenen, dan heb je hier geen last van.

De beste zilvershampoo voor grijs haar is de IVY silver shampoo omdat het de gelige gloed neutraliseert in het grijze haar. Verder krijgt je haar door voedende ingrediënten als lijnzaadolie en tarwe proteïne een flinke vitamine boost.

Geur

De IVY hair care zilvershampoo ruikt fris, een mix van bloemen en fruit, heerlijk!

Werking

Breng het aan op vochtig haar en masseer het in. Deze shampoo hoef je maar kort in te laten trekken en schuimt een beetje, maar niet heel heftig. Je haar voelt wel wat droger aan na gebruik, maar dat is weer ideaal als je sneller vet haar hebt.

Deze silver shampoo voor grijs haar kan ook gecombineerd en zelfs gemengd worden met een gewone shampoo, waardoor je minder gebruikt. Dit is fijn, omdat deze shampoo aan de duurdere kant is en je hierdoor langer plezier hebt van het product.

Ik had de paarse Ivy hair care zilvershampoo kort laten intrekken en meteen het gevoel dat mijn grijs haar iets lichter was geworden. Het is wel sterk spul, dus niet te lang laten intrekken.

Verkrijgbaar bij:
Product Werking Gezonde ingrediënten Geur
Fanola No Yellow Shampoo Fanola No Yellow Shampoo
Beste koop zilvershampoo
Effect na 1 wasbeurt Baobab olie Licht fris Bekijk prijzen
Fudge Clean Fudge Clean
Best geteste zilvershampoo
Effect na 1 wasbeurt Guarana Licht zoet Bekijk prijzen
Olaplex Nº 4P Olaplex Nº 4P
Beste zilvershampoo voor highlights
Effect na 1 wasbeurt 100% vegan ingrediënten Citroenfris Bekijk prijzen
Milk Shake Silver Shine Milk Shake Silver Shine
Beste zilvershampoo zonder sulfaten en parabenen
Effect na 1 wasbeurt Mix van bessenextracten en melkproteïnen Fruitig Bekijk prijzen
IVY IVY
Beste zilvershampoo voor grijs haar
Effect na 1 wasbeurt 100% vegan verrijkt met Lijnzaadolie en tarwe proteïne Bloemen & fruit Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Els

Els heeft ruim 6 jaar ervaring als copywriter. Ze is nieuwsgierig en duikt graag diep in een onderzoek om de beste producten naar boven te halen. Ze wordt blij als ze jou kan helpen bij keuzestress!