Beste zonnebrand 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Kun jij ook zo genieten van de eerste zonnestralen na een lange, donkere winter? Als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen, begint het bij veel mensen weer te kriebelen. 

Het wordt dan weer tijd om lekker naar buiten gaan, een barbecue te organiseren of een terrasje op te zoeken en heerlijk van de zon te genieten. Pas in het voorjaar wel goed op. Vaak is de zon feller dan je denkt en voordat je het weet loop je met een rood gezicht rond.

Smeer je dus altijd in met een goede zonnebrand crème, zowel in het voorjaar als in de zomer. En natuurlijk ook als je op wintersport gaat. Zo’n crème beschermt je huid tegen felle UVA en UVB straling, zodat je minder snel verbrandt. Wil je graag weten wat de beste zonnebrandcrème voor je gezicht is? Lees dan onze zonnebrand Koopgids. Daarin staat een overzicht van de belangrijkste eigenschappen die een zonnebrandcrème moet hebben. Dat maakt de keuze een beetje makkelijker.

Hoe gebruik je een zonnebrand?

Een zonnebrandcrème kun je meestal gewoon op je huid smeren, sprayen of rollen. Als je dagcrème geen beschermingsfactor heeft, dan kun je er een zonnebrandcrème overheen doen. Kinderen moeten natuurlijk extra goed beschermd worden in de zon omdat hun huid snel verbrandt. De beste zonnebrand voor een kind of baby heeft daarom een hoge beschermingsfactor, bijvoorbeeld 50 of hoger. Voor kleine kinderen is een stick of roller vaak praktischer dan een fles zonnebrandmelk.

Hoe kies je de beste zonnebrand?

Als je wilt weten wat de beste zonnebrandcrème is, dan kun je verschillende zonnebrandcrème tests bekijken. Daarin vind je de best geteste zonnebrand middelen. Wij hebben een eigen test uitgevoerd, om te bepalen wat de beste zonnebrandcrème is. Je leest de resultaten in onze top 5 en je kunt dan ook meteen de beste zonnebrandcrème voor jou bestellen.

Sunscreen
# Product Waterbestendig Beschermingsfactor Verpakking
1 Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand - 50 ml
Beste zonnebrand voor je gezicht met acne
50 Pompje Bekijk prijzen
2 Vision Absolute Anti Age zonnebrandcrème - SPF30 - 50ml
De beste zonnebrand voor elke dag
30 Tube Bekijk prijzen
3 Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50 - 50ml
De beste zonnebrand voor het gezicht
50 Tube Bekijk prijzen
4 NIVEA SUN Kids Protect & Sensitive Roll-on SPF 50+ - 50 ml
De beste zonnebrand voor baby & kind
50 Roller Bekijk prijzen
5 NIVEA SUN Protect & Bronze Zonnespray SPF 30 - 200 ml
De best geteste zonnebrand
30 Spray Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 18 mei 2022
NIVEA SUN Protect & Bronze Zonnespray SPF 30 - 200 ml Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Plakt niet – Waterproof – Met zelfbruiner voor snel resultaat
 • Geeft soms bruine vlekken – SPF 30 is te laag voor baby’s – Spuitmond wordt vies bij gebruik
Productreview:

Deze NIVEA SUN Protect & Bronze Zonnespray SPF 30 is wat ons betreft een winnaar. Deze makkelijk te gebruiken zonnespray beschermt je meteen na het sprayen tegen UVA en UVB straling. Wachten hoeft dus niet, je kunt meteen de zon in. Dankzij factor 30 kun je lang in de zon blijven voordat je opnieuw moet smeren. Deze factor is echter wat te laag voor baby’s.

In deze zonnespray zit pro-melanine extract, wat zorgt dat je sneller bruin wordt. Zo krijg je een mooie egale bruine kleur, zonder dat je een aparte zelfbruiner hoeft te gebruiken. De zelfbruiner geeft soms wel bruine vlekken in de zon. Als je deze spray steeds gebruikt als je in de zon gaat, dan word je lekker snel bruin.

Geen plakkerig gedoe met deze zonnebrandspray

Vind jij een plakkerige zonnebrandcrème ook niet zo fijn? Deze NIVEA SUN Zonnebrand - Protect & Bronze Zonnebrandspray is licht en voelt niet vet aan. Bovendien is het bestand tegen water dus je kunt de spray ook gebruiken als je gaat zwemmen. Er zitten geen schadelijke stoffen in, zoals octinoxate en oxybenzone. Dat betekent dat deze spray het koraal in de zee niet aantast.

De pluspunten van deze zonnespray nog even samengevat:

 • Stimuleert het eigen bruiningsproces
 • Licht en niet vet
 • Waterproof
 • Geeft een mooie egale bruine kleur

Wil je een milieubewuste zonnespray waarmee je snel bruin wordt? Bestel dan nu deze NIVEA SUN Zonnebrand - Protect & Bronze Zonnebrandspray.

Verkrijgbaar bij:
NIVEA SUN Kids Protect & Sensitive Roll-on SPF 50+ - 50 ml Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor kinderen – Hoge UVA bescherming – Handig meeneemformaat
 • Klein flesje – Snel op - Als de roller bijna leeg is, komt de lotion er moeilijk uit
Productreview:

Baby’s en kinderen hebben vaak geen geduld om te wachten totdat jij ze helemaal hebt ingesmeerd. Maar ze hebben wel een gevoelige huid, dus je moet ze goed beschermen in de zon. Gebruik dan deze NIVEA SUN Kids Zonnebrand - Protect & Sensitive Roll-on. NIVEA SUN is het meest gekozen merk zonbescherming voor kinderen. Niet zo gek als je bedenkt dat deze roller makkelijk te gebruiken is en direct bescherming biedt. Waarom is deze stick zo geschikt voor kinderen?

 • De samenstelling is geschikt voor de gevoelige kinderhuid
 • Met de handige roller kun je je kinderen snel insmeren
 • Hoge UVA bescherming

De stick is niet groot. Daardoor kun je het makkelijk meenemen, maar het is ook sneller op.

Hoge UVA-bescherming-ideaal voor kinderen

Deze zonnebrandcrème geeft een hoge UVA bescherming. De crème is niet geparfumeerd en verzorgt de tere en gevoelige kinderhuid op de juiste manier. Deze NIVEA SUN Kids Zonnebrand is extra waterbestendig, dus de bescherming blijft ook bestaan als je kinderen lekker willen zwemmen of met water willen spelen. Met de handige roller wordt het aanbrengen van zonnecrème makkelijk en leuk!

Zoek je een zonnebrandcrème die geschikt is voor kinderen en makkelijk te gebruiken is? Dan is deze NIVEA SUN Kids Zonnebrand - Protect & Sensitive Roll-on echt iets voor jou.

Verkrijgbaar bij:
Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50 - 50ml Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Voor gevoelige huid – SPF 50 – UVA- en UVB-bescherming
 • Niet gebruiken rondom de ogen – Je huid kan gaan glimmen – Smeert niet zo makkelijk uit
Productreview:

Soms zijn zonebrandcrèmes voor je lichaam niet zo fijn om op je gezicht te gebruiken. Daarom is Biodermal gevoelige huid Zonnecrème gezicht SPF 50 speciaal voor je gezicht ontwikkeld. Deze zonnecrème heeft goede UVB-/UVA-filters die je gezicht direct beschermen. Ben je allergisch voor parfum? Dan kun je deze crème gerust gebruiken, want het is parfumvrij.

Een lekker zachte huid in de zon

Om uitdroging van je huid te voorkomen, voegde Biodermal het Triple Moist Complex toe. Dit zorgt voor een directe, diepe, intensieve en langdurige hydratatie van de huid. Bovendien is de crème dermatologisch getest. Deze crème:

 • Is geschikt voor de gevoelige huid
 • Is niet plakkerig of vet
 • trekt snel in.

Deze Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid is heel goed bestand tegen water. Je kunt dus gerust even gaan zwemmen om af te koelen. De hoge beschermingsfactor van 50 beschermt je gezicht tegen schadelijke UV-straling. Smeer het product niet in de buurt van je ogen, want daar kan het irritaties veroorzaken.

Verkrijgbaar bij:
Vision Absolute Anti Age zonnebrandcrème - SPF30 - 50ml Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Niet-vette formule – Speciaal voor het gezicht – Water- en zweetbestendig
 • Kan vlekken in kleding veroorzaken – Vrij duur – Voor voldoende bescherming moet je voldoende crème opbrengen
Productreview:

Heb je een lichte, bleke huid, dan moet je je huid extra goed beschermen in de zon. Deze zonnebrandcrème van Vision beschermt je huid langdurig met factor 30. Je hoeft je dus niet zo vaak in te smeren om toch goed beschermd te zijn.

Deze Vision crème houdt UVA- en UVB-straling tegen zodat je niet snel verbrandt. Je kunt deze zonnebrandcrème zelfs gebruiken als je een gevoelige huid hebt, want hij bevat geen parfum en is dermatologisch getest.

Niet-vette crème die goed beschermt

Zonnebrandcrème is vaak wat plakkerig als je het opsmeert. Deze crème van Vision is makkelijk te gebruiken. De crème trekt snel in en voelt niet vet. Geen geplak dus. Daarnaast is de crème zeer waterbestendig. Je kunt er dus een duik mee nemen. Het zweet ook niet zomaar van je gezicht af, dus je hoeft het niet steeds opnieuw op te smeren. Ondanks dat de crème goed blijft zitten, kan het wel vlekken op je kleding veroorzaken.

Wil jij een zonnebrandcrème die je elke dag op je gezicht kunt smeren en die de volgende eigenschappen heeft:

 • Niet-vet
 • Beschermt tegen UVA- en UVB-straling
 • Geeft langdurige bescherming

Bestel dan deze Vision Every Day Sun Protection Zonnebrandcrème met SPF 30, zodat je de hele dag beschermd bent tegen zonnebrand.

Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand - 50 ml Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen glimmend gezicht – Handig pompje – Beschermt tegen huidschade
 • Vrij duur – Klein potje – Niet speciaal geschikt voor kinderen
Productreview:

Een beetje zon kan wonderen voor je huid doen als je last hebt van acné. Toch moet je ook een huid met acné goed beschermen in de zon, omdat er anders schade aan je huid optreedt. Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ biedt elke dag een uitstekende UV-bescherming voor je gezicht. Deze crème is speciaal bedoeld voor een vette of acnégevoelige huid. Om je gezicht mat te houden, zijn de volgende ingrediënten toegevoegd:

 • L-carnitine
 • 3 lipide-absorberende pigmenten

Deze zorgen dat je huid niet gaat glimmen, ook niet in een warm en vochtig klimaat.

Frisse gel-crème voor je huid

Je kunt deze zonnebrandcrème elke dag gebruiken. Met behulp van geavanceerde technologie wordt je huid goed beschermd tegen schade door UV-straling. De crème bevat ook een combinatie van Licochalcone A en Glycyrrhetinezuur die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Glycyrrhetinezuur ondersteunt het erfelijk materiaal in je huidcellen en helpt je huid herstellen van beschadiging door UV-straling. Je kunt deze lichte gel-crème perfect onder make-up gebruiken.

Heb je last van acné? Bestel dan deze Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand die je huid niet verstopt.

Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail