Hoe krijg je vlekken van zonnebrand uit je kleding?

Hoewel op sociale media soms wordt opgeroepen geen zonnebrand meer op te smeren omdat het ongezond zou zijn, is het toch belangrijk om het wel te doen stellen artsen en dermatologen, omdat je anders huidziekten zoals kanker kunt ontwikkelen. Zonnebrand is dus belangrijk op de huid, maar geeft ondanks het goede doel ervan soms nare vlekken op kleding, vooral in witte kragen van overhemden en shirts. Hoe kom je van die vlekken af?Manieren om vlekken van zonnebrand uit je kleding te halen

Er bestaan een heleboel manieren om zonnebrand uit kleding te halen:

● Zo zweren sommige mensen bij het goed insmeren met groene zeep of een lichte shampoo

● Ook glansspoelmiddel van de vaatwasser wordt vaak genoemd

● Verder kunnen middeltjes als azijn en soda ook helpen

● Wasbenzine zou ook effectief zijn

● Werkt geen enkel middel? Er zijn ook speciale zonnebrandverwijderaars te kopen in sommige winkels

    Doorgaans zou met een goed vetvlekkenverwijderaar als zeep of shampoo of zelfs een speciale vlekkenverwijderaar de zonnebrand als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

    Voorkom dat vlekken vat krijgen op je kleding

    Hoewel vetvlekken van zonnebrand in je kleding dus prima te verwijderen zijn, is het natuurlijk altijd beter om het helemaal te voorkomen in plaats van hard te moeten boenen op je kleding. Zorg er daarom voor dat je de zonnebrand goed in je huid laat inwerken en opdrogen voordat je je shirt aantrekt.

    Verder zijn er ook speciale zonnebrands op de markt verkrijgbaar die minder vlekken achterlaten. Mocht je geen tijd hebben om te wachten tot de zonnebrand droog is, kies dan voor een shirt dat je speciaal voor het strand gebruikt. Bijvoorbeeld een geel of crèmekleurig shirt waarin de vlekken minder zichtbaar zijn. Op die manier houd je al je andere kleding mooi netjes en schoon.