Black Angus met Wortelen hondenvoer van BROK

Laatste update: 7 november 2022

Brokken met granen of goedkoop hondenvoer: wat kan ik mijn hond geven? We deden al een vergelijking naar het beste hondenvoer, en nu doken we in 1 specifiek merk: BROK. In hun voer zit vooral veel vlees, geen granen, goede bacteriën en andere middeltjes die er voor zorgen dat je hond goed eet. 

Dat mag ook wat resultaat leveren. Voor een zak van 70,- krijgt je hond o.a. een langer leven, een betere vacht, een sterker immuunsysteem en een prettige gemoedstoestand: allemaal in 1 brok. Ik was dus heel benieuwd naar dit hondenvoer, besloot ‘m te testen en ik kan je vertellen: dat liep anders dan verwacht. 

Even over Luna

Luna, ons testpanel

Ik heb thuis een labrador (Luna) en voor alle niet-hondeneigenaren: labradors eten álles. Dan kom je thuis en dan weet ze op een bepaalde manier op de tafel te komen, om de al-lege-slabak nóg leger te eten, vind ik ineens een leeg zakje van een boterham die ik ooit had meegenomen of dan loopt ze fluitend de bosjes uit, nadat ze hondenpoep heeft gegeten.

Vraag mij niet waarom, maar dezelfde hond is ook kieskeurig in haar brokken. Je zou zeggen: als je hondenpoep eet, dan eet je ook wel brokken met lamssmaak, maar dat is dan weer niet het geval. Als ik brokken koop die haar niet aanstaan, blijft ze net zo lang honger hebben tot ze er écht aan moet toegeven om haar bakje leeg te eten. 

Sommigen hondeneigenaren zijn super voorzichtig met wat ze hun hond geven. Zo ben ik niet. Nogmaals: mijn hond eet poep en ook al is een boterham omgeven met blauwschimmel, ze eet het gewoon op. Echt. Je snapt dus: ik heb dus niet zo’n hoge pet op van haar eetgewoontes. Ze krijgt daarom simpele brokken uit de supermarkt (die ze overigens heerlijk vindt en netjes leeg-eet). 

Wat is BROK?

BROK is een merk dat hondenvoeding maakt, omdat de eigenaar zelf tegen verkeerde hondenvoeding aanliep. De eigenaar, die ook hondentrainer is, besloot zelf een brok samen te stellen die geen granen bevatten en die echte kwaliteit zou leveren. 

Dus ik probeerde die BROK. Ik geef Luna wel eens een stuk vlees, maar zulke chique brokken heeft mijn hond nog niet gehad. Ook kon ik kiezen tussen smaken als Wilde Zalm of Black Angus. Ik koos voor het laatste en niet veel later stond er een zak BROK op mijn stoep.

Een zak BROK op mijn stoep.

Een paar dagen later was het zo ver: de doos met brokken stond voor de deur. Luna was verkocht. Ze kwispelde het hele huis door en deed braaf haar hele repertoire aan kunstjes om een brokje te proeven. 

Mijn vriend stelde voor om zelf ook even een brok te testen. Hij had al vaker Luna’s eten voorgeproefd en vond dit een uitstekende test om nog een keer te doen. Vraag mij alsjeblieft niet waarom. Na een half brokje was zijn mening duidelijk: híj proefde geen verschil. 

Nu moet je nog even weten: Luna is een extreme wijsneus. Ze komt alleen naar je toe als ze daar zin in heeft, ookal schreeuw je over het hele hondenveld dat je wilt vertrekken. Een zakkie Black-Angus-brokjes in je zak, zodat er een beetje tempo in zit, is dus heel handig. Het merk promoot ook dat je de brokjes kan gebruiken als snoepjes, dus ook dat testte ik. 

De testdagen met BROK

De dagen vlogen voorbij en we hielden ons trouw aan de gebruiksaanwijzing van het hondenmerk. Luna werd steeds bekender met haar nieuwe, speciale brok. En die enthousiasme, begon ook steeds weer een beetje af te nemen. 

Eerst was het onschuldig: ze liep nog een extra rondje als ik haar weer ‘es riep met m’n brokjes. Of als ik zei dat ze moest zitten, deed ze daar íets te lang over. Maar het grote omslagpunt kwam op een doodnormale maandagavond.

Ik kwam terug van een avondwandeling op de Veluwe. Luna rende overal achteraan en kwam vermoeid terug naar huis. Ze kreeg haar avondmaaltje en op het menu stond Black Angus en wortelen. De luxe brokjes kwamen in haar bakje, Luna rook eraan en… ze bleven liggen.

Waar er hier precies is omgeslagen, weet ik niet. Maar ook hierbij gold haar standaard ik-wil-deze-brokken-niet-meer: de brokjes bleven net zo lang liggen tot ze honger had en er écht aan moest beginnen.

Eindresultaat van BROK

Ik denk dat de hondentrainer Kenneth echt een hele goede brok heeft gemaakt: zonder granen, met goede voedingsstoffen. En ik geloof ook echt dat je hond een betere vacht en stoelgang krijgt van goede hondenbrokken. Helaas heb ik geen hond: ik heb een eigenwijze trien op 4 poten die liever over-de-datum-lasagne leegschrokt, dan brokjes met vlees eet. 

Is deze brok Eva-approved? Nee. Niet voor mijn eigen Luna, want die eet liever haar simpele, andere brokken. Ik had ook verwacht dat mijn hond, helemaal voor die 70,- , meer zou genieten van de hondenbrok. Maar mocht je echt moeite hebben met het vinden van goede brokken, dan zou ik zeker een proefpakket aanvragen.

Dingen testen met Luna kun je vergelijken met een kerstdiner organiseren voor je hele familie: of het gaat heel goed, of het is absoluut geen succes. Voor nu wordt het de goede brokken mixen met haar oude, standaard brokken. En weer andere snoepjes kopen, voordat ze weer als een maniak de straat oversteekt, omdat er iemand is waar ze 1 seconden oogcontact mee had. 

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Eva Hoogland
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer