Ons review proces

Blenders met ijsfunctie, een thermosbekers of een airfryer met max. 180 graden gaat: als je zoekt naar een product, heb je heel erg veel keuze. Maar welke keuze past eigenlijk het beste bij jou?

Daarom struinen wij het internet af naar de beste producten, die we vervolgens zelf testen. Maar dat testproces, hoe ziet dat eruit?

Zo selecteren wij

Voordat je een product in onze koopgids vindt, zitten er al uren aan onderzoek, overwegingen en testen in. Op het moment wij een onderwerp onder handen nemen, dan gaat dat zo:

Vooronderzoek:

Een nieuwe koopgids start altijd bij een nieuw onderwerp, bijvoorbeeld blenders. Dat begint altijd vanuit het perspectief van de gebruiker: als je een blender koopt, waar gebruik je ‘m dan precies voor?

Als we weten waar je een product voor gebruikt, beginnen we met onderzoeken.
Welke blenders zijn op dit moment populair? Welke komen goed uit andere testen? Wat zeggen de reviews op verkoopsites?

De criteria

Uit dat onderzoek komen vervolgens een paar goede producten, waar we verder in duiken. Ook hier stellen we weer vragen als: welke functies heeft het product en sluit die aan bij de gebruiker? Is het merk van het product betrouwbaar? En ook: vraagt het merk er een goede prijs voor?

Terug naar die producten. Van de tientallen opties zijn er inmiddels maar een paar concrete producten overgebleven. Weer leggen we onze basisvraag neer: waar gebruik je ‘m voor?

Bij een blender is dat bijvoorbeeld om smoothies mee te maken, om harde ingrediënten te vermalen of om simpel beslag te blenden.

Hebben we die criteria vastgesteld? Check. Dan gaan we door naar het laatste punt: de prijs.

Je kan een heel prijzig product kopen of juist een budgetvriendelijke. Maar: wat krijg je daarvoor terug? We nemen daarom producten uit verschillende prijscategorieën. Uiteindelijk kijken we in onze koopgids ook naar de prijs/kwaliteit. Heb je een goedkoop product met goede resultaten? Dan eindigt die hoger dan een prijzig product met goede resultaten.

De expert

Aan het einde raadplegen we nog een expert. Dit is iemand die het product óf veel gebruikt of er veel vanaf weet. We interviewen de expert met vragen als: waar moet je op letten als je dit product koopt? Hoe kun je de levensduur van het product verlengen? En wat zijn de belangrijkste functies die op het product moeten zitten?

Met de informatie van de expert en ons eigen onderzoek naast elkaar, zoeken we de producten uit. Op het moment dat we de juiste producten hebben gekocht, begint het leukste deel van ons testproces: het testen zelf!

Helaas lukt het ons niet altijd om een expert te bereiken of beschikbaar te krijgen voor een interview. In die gevallen leunen we zwaarder op ons eigen onderzoek en beschikbare bronnen om de producten uit te zoeken. Ondanks deze uitdaging blijft het doel ongewijzigd: de juiste producten selecteren die aan onze criteria voldoen.

Ons testproces

We testen vanuit het perspectief van de gebruiker. Voordat we daarmee beginnen, hebben we al een document vol staan met testcases, vragen en criteria. Die halen we rechtstreeks uit ons vooronderzoek én uit ons gesprek met de expert.

 

Voorbeeld van een uitgewerkte test case

We kijken of het product goed functioneert en of onze criteria voldaan zijn. Zo hebben we moeilijke smoothies met chiazaadjes gemaakt met de blender, gekeken of de antwoorden van de weegschaal consistent bleven als we er 4x op stonden met een pak rijst en hebben we tandpasta gecheckt op ingrediënten en smaak.

Onze testbijkeuken

Een kamer met verlichtingsapparatuur en een keuken.

Een kijkje achter de schermen

Aangezien onze gebruikers de producten thuis gebruiken, testen wij dus ook: thuis! Zo hebben we toegang tot dezelfde, simpele hulpmiddelen. We kijken naar de resultaten van de testen, leggen ze naast elkaar en bepalen dan welk product het beste uit de test is gekomen.

Na alle testcases, koppelen we de winnende producten vaak ook aan een productkenmerk. Bij blenders is dit bijvoorbeeld: de beste blender voor smoothies, waarbij de blender tijdens de test de allerbeste smoothies maakte. Vaak maken we ook gebruik van beste koop (waarbij we kijken naar prijs-kwaliteit), beste budget (welke goedkoop is én goed werkt) en best geteste (die het allerbeste werk, ongeacht de prijs). Hieruit creëren we dan de koopgids, die jij weer vindt op onze website!

Op het moment dat jij een koopgids van ons leest, lees je de 5 winnaars. We testen vaak meer producten, die de uiteindelijke lijst niet halen. De criteria die we hebben gebruikt lees je per koopgids. Dit geldt ook voor de manier waarop we hebben getest. Alle belangrijke informatie op 1 plek!

Jasper tijdens het testen van de weegschalen

Alles wordt hergebruikt

Twee mannen staan met ballonnen voor een kantoor.

Jasper met Wim van de Arme Kant van Zeewolde

Na het testen, hebben we natuurlijk de producten over. En die worden nooit weggegooid of in de kast gezet. In plaats daarvan omarmen we een beleid van verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu.

Onze benadering is eenvoudig: producten die na de tests nog in uitstekende staat verkeren, krijgen een nieuw doel. We geloven in het hergebruiken.

Sommige van deze hoogwaardige producten bieden we aan via platforms zoals Marktplaats, waardoor anderen de kans krijgen om te profiteren van de kwaliteit die wij hebben ervaren. Anderzijds schenken we met plezier veel van onze overgebleven producten aan de Arme Kant van Zeewolde.

 

Wat is jouw ervaring?

Stel: jij hebt een vervelende óf juist een hele fijne ervaring met een product? Dan horen we dat graag! We schrijven voor de consument en die consument; dat ben jij!

Je mening, kijk en beleving zijn voor ons super relevant. Wil je dat met ons delen? Heel graag!

Neem contact op