Airfryer gaat niet meer aan

Door: Jasper
Laatste update: 4 november 2019

Een vreselijke nachtmerrie, de airfryer doet het niet meer. Erg vervelend, zeker als je er dagelijks gebruik van maakt. Handen in het haar, want nu kan je jouw geplande maaltijd niet maken. En wat moet je nu doen? Lees snel verder als je wilt weten wat je moet doen als je airfryer niet meer aan gaat.

Airfryer gaat niet meer aan

Airfryer gaat niet meer aan

De airfryer is geen moeilijk apparaat om aan te doen. Het is juist erg eenvoudig om een airfryer te bedienen. Het begint ermee dat je op de aan/uit knop drukt om te zorgen dat de airfryer aan gaat. Maar wat als er niets gebeurt wanneer je op de knop drukt? Kortom, de airfryer gaat niet meer aan! Volg het volgende stappenplan om er zeker van te zijn dat je het probleem oplost.

  1. Stop de stekker goed in het stopcontact. Het klinkt zo eenvoudig, maar het gebeurt vaker dan je denkt dat de stekker niet goed in het stopcontact zit. Misschien komt het omdat je de airfryer hebt schoongemaakt en daardoor de stekker los is komen te zitten. Of er heeft iemand anders gebruik gemaakt van je airfryer en daardoor de stekker uit het stopcontact gehaald. Wat de reden ook kan zijn, check de stekker altijd als eerste.
  2. Controleer op welke tijd de timer staat. Wanneer de timer op minder dan5 minuten is ingesteld, kan het zijn dat de airfryer niet aan gaat. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen, door de timer op meer dan 5 minuten te zetten.
  3. Check ook of er niet te veel elektronica op hetzelfde stopcontact zijn aangesloten. Gebruik een ander stopcontact of haal de stekkers eruit van de apparaten die je nu niet gebruikt.

Wat als de airfryer nog steeds niet aan gaat?

Wanneer de airfryer nog steeds niet aan gaat, kan het zijn dat de airfryer te vettig is en daardoor minder goed reageert. Je kan dan het beste de buitenkant van de airfryer vetvrij maken, met een doek en wat heet water. Vervolgens kan je het randje van het display en de buitenkap voorzichtig schoonmaken en vetresten weghalen met bijvoorbeeld een oude tandenborstel. Als het goed is kan je de airfryer nu weer aan krijgen! 

Mocht dit nog steeds niet het geval zijn, dan is het verstandig om contact op te nemen met de fabrikant. Je airfryer kan nog onder de garantie vallen. En wie weet kan de fabrikant je verder helpen. In het ergste geval zal het nodig zijn om je airfryer te vervangen. Kijk dan in de top 10 beste airfryers van dit moment. Je ziet de belangrijkste voor- en nadelen samen met een korte omschrijving van de airfryers.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer