Dé 5 beste airfryers van 2021 (voor snacks en meer)

Laatste ge-update in door Joel

Gezond eten is helemaal hip! Om mensen toch te laten genieten van gefrituurde snacks, zijn de airfryers op de markt gebracht. Producenten van levensmiddelen haken hier handig op in door snacks te maken die specifiek voor de airfryer gemaakt zijn. Deze producten bevatten minder vet én minder calorieën, waardoor het een gezonde vervanger is van de frituurpan. Maar wat is nou de beste airfryer van allemaal? Het verschil tussen de goedkoopste en duurste airfryer is zelfs meer dan €200!

Dit is precies waar wij je bij gaan helpen. Aan de hand van verschillende kenmerken vergelijken we de beste vijf airfryers met elkaar. We testen de airfryers uitgebreid uit, zodat jij met een gerust hart een goede keuze kunt maken! Wel kunnen we alvast verklappen dat de Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90 het beste uit onze test naar voren komt. We hebben ook de beste kleine airfryer en een airfryer voor een groot huishouden voor je uitgelicht! Lees je mee?

 • Beste koop airfryer - Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90
 • Best geteste airfryer - Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
 • Beste kleine airfryer - Tefal Easy Fry Compact EY3018
 • Beste airfryer groot huishouden - Philips Airfryer XL Essential HD9260/90
 • Beste airfryer klein huishouden - Philips Airfryer L HD9252/70
# Product Capaciteit Geurfilter
1 Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90
Beste koop airfryer
1,4 kg Bekijk prijzen
2 Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
Best geteste airfryer
1,4 kg Bekijk prijzen
3 Tefal Easy Fry Compact EY3018
Beste kleine airfryer
0,4 kg Bekijk prijzen
4 Philips Airfryer XL Essential HD9260/90
Beste airfryer groot huishouden
1,2 kg Bekijk prijzen
5 Philips Airfryer L HD9252/70
Beste airfryer klein huishouden
0,8 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 27 november 2021
Beste koop airfryer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Eten ontdooien - Twin TurboStar technologie - 4 tot 5 personen
 • Geen geurfilter - Zware airfryer
Productreview:

Deze airfryer van Philips behoort tot de grote jongens. Met een laadgewicht van 1,4 kg mag het zichzelf een echte XXL airfryer noemen. Door het hoge laadgewicht heb je de mogelijkheid om voor 4 à 5 personen tegelijk snacks in de airfryer te doen. Ideaal dus als je met een groter gezelschap bent of voor vrienden moet koken. 

Ten opzichte van de concurrentie heeft deze airfryer twee belangrijke eigenschappen. Allereerst is het mogelijk om eten te ontdooien, doordat je het apparaat in kunt stellen op 40 graden. Ben je dus vergeten om eten uit de vriezer te halen, dan biedt de airfryer uitkomst! Dit vinden wij echt een ideale uitvinding.

Voorgeprogrammeerde progamma’s

Om je te voorzien in van de beste gerechten, is het mogelijk om gebruik te maken van een aantal voorgeprogrammeerde programma’s. Zo kun je kiezen uit:

 • Friet
 • Kip
 • Taart
 • Vis
 • Vlees
 • Warmhouden

Door deze uitgebreide mogelijkheden hoef je zelf geen kookwonder te zijn om lekkere gerechten op tafel te zetten!

Opwarmen niet noodzakelijk

Daarnaast geeft de Philips Avance je de mogelijkheid om zonder voor te verwarmen direct te beginnen met bakken. Hierdoor zet je binnen no-time de lekkerste snacks op tafel! Helaas is er geen sprake van een geurfilter, waardoor onaangename geuren door het huis verspreidt kunnen worden. Heb je een afzuigkap boven een inductie kookplaat, dan zou ik adviseren om deze te gebruiken om de geur af te voeren. Ook het wegzetten van de airfryer in de garage kan natuurlijk.

Ga voor het beste van het beste met de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90.

Best geteste airfryer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Favoriete gerechten opslaan - Schudindicator - Twin TurboStar technologie - 4 tot 5 personen
 • Geen geurfilter - Prijzige airfryer - Zware airfryer
Productreview:


Voor de Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90 hebben we een beste airfryer test aankoop gedaan. Wat direct opvalt, is dat de airfryer met 8 kilo aan de zware kant is, waardoor we niet zouden aanraden om deze telkens uit de kast te moeten halen en weer terug te moeten zetten. Voor een groot huishouden is het echter en perfecte aanvulling op andere keukenapparatuur. Natuurlijk hebben we ook deze apparatuur uitvoerig getest!

Prijzige airfryer

Wat wij direct vinden opvallen in vergelijking met de andere airfryers, is dat de prijs aan de hoge kant is. Toch is dit zeker de moeite waard, aangezien je voor maar liefst 4 tot 5 personen snacks en andere gerechten kunt klaarmaken. Doordat je het apparaat niet hoeft voor te verwarmen, is het ideaal als je snel aan de gang wilt.

Airfryer met gemak op #1

Met een dergelijke grote airfryer is het natuurlijk heerlijk om alles in de vaatwasser te kunnen doen. Gelukkig is dat met deze airfryer van Philips mogelijk. Zowel de binnenpan als het mandje kun je in de vaatwasser doen. Door de handige draaiknoppen krijg je ook geen vette vingers op een touchscreen. De airfryer blijft hierdoor mooi schoon en direct klaar voor gebruik!

Doordat er ook verschillende voorgeprogrammeerde programma’s zijn, kun je binnen no-time en zonder gezeur de lekkerste gerechten op tafel zetten. De volgende programma’s zijn bij deze airfryer inbegrepen:

 • Cake
 • Diepvriesfriet
 • Friet
 • Kip
 • Taart
 • Vis

Helaas staan er dus geen andere vleeswaren die je kunt gebruiken om in de airfryer te doen. In dat geval moet je zelf wat onderzoek doen om de juiste instellingen te vinden! 

Gebruik de schudindicator van deze Philips airfryer zodat je precies weet wanneer je de friet even moet schudden voor perfect gebakken frieten!

Beste kleine airfryer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Bakprogramma’s - Goed doorbakken snacks - Klein gezelschap
 • Geen geurfilter - Grote gezelschappen
Productreview:

Deze Tefal Easy Fry Compact EY3018 is de beste kleine airfryer die je momenteel kunt krijgen. Door het compacte formaat van deze airfryer kun je deze eenvoudig naast een keukenmachine plaatsen, waardoor je al jouw keukenactiviteiten op één plek hebt staan. Wij vinden deze ideaal als je met een klein gezelschap bent. Ben je echter met een groter gezelschap, dan is het beter om de oven te gebruiken. Deze heeft dezelfde eigenschappen, maar kan grotere maaltijden bereiden.

In tegenstelling tot een aantal andere airfryers, zorgt het rekje in deze airfryer ervoor dat de snacks aan alle kanten goed doorbakken zijn. De bakprogramma’s die vooraf zijn ingesteld helpen je om het juiste programma te kiezen voor specifieke gerechten. Het opslaan van je favoriete gerechten helpt daar ook bij. Zo kun je kiezen uit:

 • Friet
 • Snacks
 • Vlees
 • Kip
 • Vis
 • Cake

Wil je zelf aan de instellingen sleutelen, dan is dat mogelijk via het gebruiksvriendelijke Touch screen.

Lage kosten

Het lage aantal wattages van de airfryer is ideaal voor mensen die graag op de portemonnee letten. Je verbruikt namelijk weinig stroom, terwijl de airfryer zichzelf ook automatisch uitschakelt als de timer afgaat. Met het handige en gebruiksvriendelijke touchscreen kun je eenvoudig de timer en temperatuur inschakelen. Door het uiterlijk van de airfryer is het ook een waar pareltje op het aanrecht!

En deze lage kosten, die zien we ook terug in de prijs. In vergelijking met andere airfryers is deze aan de goedkopere kant. Wie graag op de centen let is bij deze airfryer aan het juiste adres!

Deze airfryer is de kleinste airfryer die perfect geschikt is voor kleine huishoudens!

Beste airfryer groot huishouden Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geurfilter voor onaangename geuren - Favoriete gerechten opslaan - Bereiden voor 3 à 4 personen tegelijk.
 • Het snoer is met 0,8 meter wat aan de korte kant - Veel accessoires moet je er apart bijkopen
Productreview:

Twijfel je tussen en kleine airfryer of een XXL-airfryer? Met deze tussenmaat hebben we de beste oplossing voor je gevonden. De Philips Essential Airfryer XL HD9260/90 is de beste airfryer voor een groot huishouden. Binnen een handomdraai zet je heerlijke snacks voor 3 à 4 personen op tafel! Het apparaat is wel aan de grote kant, waardoor ik zou adviseren om deze op één plek dicht bij een stopcontact neer te zetten.

Gemak dient de mens

Door de breedte van het apparaat kun je het makkelijk schoonmaken, terwijl je de binnenpan en het mandje eenvoudig in de vaatwasser doet. De druktoetsen zorgen ervoor dat je het apparaat snel schoon hebt. Dit is echt ideaal, zeker als je net als ik weinig zin hebt om steeds de frituurpan na het bakken schoon te maken.

Hoewel er geen sprake is van voorgeprogrammeerde programma’s, kun je met deze airfryer wel zelf programma’s aanmaken en opslaan. Zo kun je jouw favoriete gerechten binnen een handomdraai op tafel zetten, zoals:

 • Friet
 • Vlees
 • Vis
 • Cake
 • Groenten

Weg met onaangename geuren

Ten opzichte van vorige versies heeft deze airfryer een geurfilter geïntegreerd, waardoor er geen onaangename geuren verspreid worden. Met het basismodel kies je vooral voor eenvoud, terwijl je met uitbreidingsset ook de mogelijkheid hebt om meerdere gerechten tegelijkertijd te maken. Als nadeel moeten we wel vermelden dat veel accessoires los gekocht moeten worden.

Geen paniek met grote gezelschappen. De Philips Essential Airfryer XL biedt uitkomst!

Beste airfryer klein huishouden Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Enorm stil - Formaat
 • Automatische bakprogramma’s - Korte snoer
Productreview:

Ben je op zoek naar een airfryer die geschikt is voor meer dan één persoon, maar heb je geen behoefte aan een extreem grote airfryer? Dan is deze Philips Airfryer L HD9252/00 de beste kandidaat voor een klein huishouden. De airfryer geeft je namelijk de mogelijkheid om voor 2 à 3 personen te bakken. Dit is direct ook het grote voordeel ten opzichte van de concurrentie. Er kan in totaal ongeveer 0,8 kilo tegelijk in de airfryer. Let er wel op dat je de airfryer niet te vol doet, aangezien het daardoor wat langer kan duren.

Chefkok binnen enkele minuten

De automatische bakprogramma’s, die eenvoudig via het touch screen in te stellen zijn, maken deze airfryer geschikt voor zelfs de beginnende koks. Zelfs ik kan nu de lekkerste gerechten voor mijn vrienden op tafel zetten! Daarnaast krijg je het touchscreen ook nog eens lekker makkelijk schoon. Onder andere de volgende bakprogramma’s zijn voor je beschikbaar:

 • Bakken
 • Braden
 • Cake
 • Friet
 • Vis
 • Vlees
 • Groenten
 • Taart
 • Warmhouden

Heb je zelf echter betere instellingen gevonden, dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van het Touch screen. Hiermee verander je eenvoudig de instellingen van de programma’s, waardoor je jouw persoonlijke touch aan het gerecht kunt geven.

Fysieke eigenschappen

Door het handige formaat is het ook makkelijk om de airfryer op de aanrecht neer te zetten. Daarbij moet de airfryer wel binnen 0,8 meter van het stopcontact staan. Door de korte snoer moet je hier wel rekening mee houden. Hij neemt weinig plek in en kan na gebruik eenvoudig in de la opgeborgen worden. Dit in tegenstelling tot de andere XXL-apparaten van bijvoorbeeld Philips. Deze zijn dusdanig zwaar dat ik ze zelf niet telkens wil verplaatsen.

Met deze kleine en compacte airfryer zet je ook met gezelschap binnen no-time de lekkerste snacks op tafel!

Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail