Beste airfryer 2022 (Vergelijk Philips, Tefal en Inventum)

Laatste ge-update in door Joel

Gezond eten is helemaal hip! Om mensen toch te laten genieten van gefrituurde snacks, zijn de airfryers op de markt gebracht. Producenten van levensmiddelen haken hier handig op in door snacks te maken die specifiek voor de airfryer gemaakt zijn. Deze producten bevatten minder vet én minder calorieën, waardoor het een gezonde vervanger is van de frituurpan. Maar wat is nou de beste airfryer van allemaal?

Dit is precies waar wij je bij gaan helpen. We hebben de beste airfryer van 2022 bepaalt op basis van de wattage, de capaciteit voor het aantal personen, de verschillende filters en de prijs. Daar is de Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90 als beste airfryer van 2022 uit de test gekomen. Daarnaast hebben we ook de beste kleine airfryer en een airfryer voor een groot huishouden voor je uitgelicht! Lees je mee?

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Bekijk prijzen
Vermogen: 2225 Watt
Verschillende filters: Vetfilter
Capaciteit: 4 à 5 personen

Natuurlijk beginnen we deze review met de beste airfryer van 2022, de Philips Avance Airfryer XXL. Zoals de naam van de airfryer al laat doorschemeren, is dit een erg grote airfryer die geschikt is voor een gezelschap tot wel vijf personen. Ideaal voor een feestje of etentje dus!

Het receptenboekje

Meegeleverd bij deze Philips Airfryer XL is het receptenboekje. Het grote voordeel van dit receptenboekje is dat hier de lekkerste gerechten in staan die je kunt bereiden met de airfryer. De voorgeprogrammeerde programma's zorgen ervoor dat je de volgende gerechten kunt bereiden:

 • Bakken en braden van kip, vis en vlees
 • Diepvriesfriet maken
 • Warmhouden

Een unieke feature van de beste XL airfryer is dat je deze ook kunt gebruiken om ingevroren vlees te ontdooien. Dit maakt het een alles in één keukenmachine waarmee je bakt, braadt, ontdooit en kookt! Zeg die frituurpan maar gedag!

Fat removal technologie

Door het design van de airfryer, wordt er overtollig vet onttrokken aan je gerecht. Het stervormige element en de dubbele bodem aan de onderkant filteren de vetdeeltjes uit de circulerende lucht, waardoor je maaltijd nog minder vet is. Deze kunnen overigens gewoon in de vaatwasser.

Bij het kopen van de airfryer zijn we twee nadelen tegengekomen. Hoewel het niet de duurste airfryer is, is deze wel erg prijzig. Daarnaast zien we ook dat de snoerlengte aan de korte kant is. Met maar 0,8 meter moet je deze dus dicht bij een stopcontact neerzetten. het gewicht zorgt er daarnaast voor dat je deze minder makkelijk opbergt en weer voor de dag haalt.

Een van onze vijf beste airfryers van 2022 vanwege de Fat Removal Technologie en het meegeleverde receptenboekje!

Plus- en minpunten
Fat Removal technologie - Ontdooien - Aantal personen - Receptenboekje
Snoerlengte - Prijzige airfryer
Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90 Bekijk prijzen
Vermogen: 2225 Watt
Verschillende filters: Vetfilter
Capaciteit: 4 à 5 personen

Na allerlei tests te hebben voltooid, is deze Philips Airfryer XXL Smart Sensing als best getest. Dit komt vooral door de Smart Sensing technologie waar gebruik van is gemaakt. Door verschillende sensoren worden de ingrediënten gescand en wordt de juiste baktijd en temperatuur aangehouden.

Je kunt veel van de elementen van de airfryer gewoon in de vaatwasser doen. De airfryer schoonmaken is niet iets wat ik graag doe, wat een belangrijke reden is om voor deze airfryer te kiezen. De volgende elementen kunnen in de vaatwasser:

 • Binnenpan
 • Mandje

Bakprogramma's

Naast dat je bij deze airfryer kunt profiteren van voorgeprogrammeerde bakprogramma's, kun je zelf ook de instellingen voor je favoriete gerechten opslaan. Heb je de kip op een sublieme wijze klaargemaakt, dan sla je deze instellingen eenvoudig op en zet je telkens weer een heerlijk gerecht op tafel.

Deze goede airfryer maakt daarnaast ook gebruik van de Fat Removal technologie. Dit wil zeggen dat het vet zo veel mogelijk uit het gerecht wordt gehaald, zonder dat je daarbij smaak verliest. De airfryer heeft daarnaast een gemakkelijke applicatie waar je inspiratie kunt opdoen voor lekkere recepten.

De nadelen

Er zijn een tweetal belangrijke nadelen die we ook bij veel andere airfryers zien. Dit is de kabellengte van slechts 0,8 meter. Hierdoor moet deze dicht bij een stopcontact zitten en is het een stuk moeilijker om deze op elke plek in je keuken neer te zetten.

Daarnaast is de prijs een groot nadeel. Het is namelijk de duurste airfryer in onze review van beste airfryer van 2022. De prijs ligt een stuk hoger, maar hier krijg je wel veel voor terug. Ga voor jezelf echter wel na of je niet beter een goedkopere airfryer kunt aanschaffen.

De best geteste airfryer door de Smart Sensing technologie!

Plus- en minpunten
Smart Sensing technologie - Instellingen opslaan - Fat Removal Technologie - Vaatwasser bestendig
Snoerlengte - Prijs
Inventum GF500HLD - Heteluchtfriteuse Bekijk prijzen
Vermogen: 1700 Watt
Capaciteit: 4 à 5 personen
Verschillende filters: -

Wil je de beste airfryer kopen voor een groot huishouden? Met deze Inventum Hetelucht friteuse GF500HLD haal je de beste airfryer voor een groot huishouden in huis. Deze hetelucht friteuse geeft je de mogelijkheid om tot wel vier à vijf personen van een heerlijke maaltijd te voorzien.

Het kookrek

Een van de grootste voordelen van deze airfryer is het kookrek waar gebruik van is gemaakt. Hierdoor kun je meerdere lagen in de airfryer creëren, waardoor je bijvoorbeeld friet en een groentespies tegelijk kunt klaarmaken. Met deze airfryer zet je in één keer een hele maaltijd op tafel!

Daarnaast kun je de elementen van deze airfryer gewoon in de vaatwasser doen. In tegenstelling tot andere airfryers, kun je bij deze Inventum airfryer de volgende elementen gewoon in de vaatwasser stoppen:

 • De binnenpan
 • Het grillrooster
 • Het mandje
 • De spiezen

De prijs

Naast dat je met deze airfryer veel mogelijkheden hebt, is het ook nog eens een voordelige airfryer. Het is namelijk de goedkoopste airfryer in deze review, wat het een ideale airfryer maakt voor bijvoorbeeld studenten.

Doordat de prijs wat lager ligt, ontbreken er helaas ook twee belangrijke onderdelen. Allereerst ontbreekt de geurfilter. Heb je gefrituurde gerechten gemaakt, dan blijft de lucht nog even hangen. Het kan daarom handig zijn om de airfryer onder de afzuigkap te plaatsen.

Daarnaast ontbreekt er helaas ook de vetfilter. Waar het vet bij veel andere airfryers wordt weg gefilterd, is dat bij deze helaas niet het gevallen. Hierdoor kan het zijn dat de friet uit deze hetelucht friteuse aan de vettige kant is. Let hier dus goed op en gebruik weinig bakolie.

De beste hetelucht friteuse vanwege het kookrek en de zeer scherpe prijs!

Plus- en minpunten
Grotere airfryer - Kookrek - Vaatwasser bestendig - Voordelige airfryer
Baklucht - Vetfilter
Philips Airfryer HD9252/70 Bekijk prijzen
Vermogen: 1400 Watt
Capaciteit: 2 à 3 personen
Verschillende filters: -

Laten we beginnen met het grootste voordeel van de Philips Airfryer L HD9252/70, namelijk dat het een erg compacte airfryer is. Hierdoor kun je deze eenvoudig op het aanrecht kwijt, ook al is je aanrecht wat kleiner. Daarnaast berg je deze kleinere airfryer ook gemakkelijk in de kast of la op!

Toch zien we door het compacte model ook direct dat de snoerlengte aan de korte kant is. Ook in dit geval is deze namelijk maar 0,8 meter, waardoor het handig kan zijn om een extra stekkerdoos te hebben of deze dichter bij een stopcontact te plaatsen.

2 à 3 personen

In tegenstelling tot de andere hetelucht friteuses in deze review, is deze airfryer geschikt voor 2 à 3 personen. Hierdoor heb je ruimte voor ongeveer 800 gram friet. Hoewel dit natuurlijk een voordeel kan zijn, is het ook een nadeel van deze compacte heteluchtfriteuse.

Als je namelijk een groter gezelschap hebt, dan moet je meerdere keren bakken. Als oplossing zou je hiervoor ook nog de oven kunnen gebruiken. Het nadeel is dan wel dat je meerdere apparaten tegelijk in de gaten moet houden. Een ouderwetse frituurpan kan in zo'n geval ook uitkomst bieden.

Bakprogramma's

De airfryer gebruikt verschillende bakprogramma's om je van de lekkerste gerechten te voorzien. Daarbij moet je denken aan:

 • Diepvriesfriet
 • Groenten
 • Karbonade
 • Kip
 • Taart
 • Vis
 • Warmhouden

We hebben zelf het programma voor het maken van frietjes gebruikt. We hebben daarbij vergeleken met een traditionele frituurpan, waarbij we moeten opmerken dat de frieten net zo knapperig zijn! Kortom, wat ons betreft is deze frituurpan goedgekeurd!

De beste kleine airfryer vanwege het aantal bakprogramma's en het compacte design!

Plus- en minpunten
Compacte airfryer - Automatische bakprogramma's - 800 gram friet - knapperige, verse frietjes
800 gram frites - snoerlengte
Tefal Easy Fry Precision EY4018 Bekijk prijzen
Vermogen: 1500 Watt
Capaciteit: 3 à 4 personen
Verschillende filters: Geurfilter

En tot slot hebben we nog de Tefal airfryer, de beste airfryer van 2022 met geurfilter. Met deze hetelucht friteuse profiteer je van tal van verschillende bakprogramma's, waaronder braden, cake, friet, garnalen, kip, pizza, vlees en vis. Kortom, voor iedereen zit er wel een geschikt programma bij!

Alles in één airfryer

Tijdens het bakken van verschillende gerechten zijn we zowel een aantal voor- als nadelen tegengekomen. Het grote voordeel van deze hetelucht friteuse is dat de geurfilter ervoor zorgt dat vervelende geurtjes niet in huis blijven hangen. Hierdoor ruikt je huis altijd fris en hoef je de airfryer niet onder de afzuigkap te zetten.

Het nadeel is alleen wel dat we tijdens het bakken wel een vetfilter missen. Deze zorgt er normaal gesproken namelijk voor dat het vet afgevoerd wordt tijdens het bakken. Doordat deze ontbreekt, moet je goed opletten hoe je jouw ingrediënten klaarmaakt.

Daarnaast ontbreekt er wat ons betreft ook een kijkvenster. Je kunt namelijk niet zien hoe het met de friet, de kip of je pizza gesteld is. Je moet de airfryer openen om de status van je eten te zien. Hierdoor ontsnapt er veel warmte en moet het eten er nog langer in.

Accessoireset

Wat we nog wel als een pluspunt ervaren, is dat je bij deze airfryer ook verschillende accessoires krijgt. Deze accessoires kun je bij de specifieke gerechten gebruiken die je klaarmaakt. Zo vind je in de doos:

 • Rooster voor saté
 • Rooster voor verschillende soorten vlees/vis
 • Pizzavorm
 • Bakvorm

Hierdoor kun je alle hierboven genoemde gerechten ook heerlijk bereiden, wat het voor ons tot een van de beste airfryers van 2022 maakt. Daarnaast vinden we het heerlijk dat vrijwel alles in de vaatwasser kan. De airfryer schoon krijgen is wat dat betreft verleden tijd!

De beste airfryer met geurfilter, verschillende accessoires en automatische bakprogramma's.

Plus- en minpunten
Automatische bakprogramma's - Geurfilter - Vaatwasser - Accessoireset
Vetfilter - Kijkvenster
Verkrijgbaar bij:
# Product Vermogen Capaciteit Verschillende filters
1 Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90
Beste koop airfryer
2225 Watt 4 à 5 personen Vetfilter Bekijk prijzen
2 Philips Airfryer XXL Smart Sensing Premium HD9867/90
Best geteste airfryer
2225 Watt 4 à 5 personen Vetfilter Bekijk prijzen
3 Inventum GF500HLD - Heteluchtfriteuse
Beste airfryer groot huishouden
1700 Watt 4 à 5 personen - Bekijk prijzen
4 Philips Airfryer HD9252/70
Beste airfryer klein huishouden
1400 Watt 2 à 3 personen - Bekijk prijzen
5 Tefal Easy Fry Precision EY4018
Beste airfryer met geurfilter
1500 Watt 3 à 4 personen Geurfilter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 2 oktober 2022
Door: Joel

Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.