Airfryer resetten

Laatste update: 2 april 2024

Als je airfryer niet mee wilt werken en niet meer goed aan gaat, is dit een vervelend probleem. Omdat het om een elektronisch apparaat gaat, zie je vaak niet wat er binnenin mis kan zijn met je airfryer. Daarom kan het zijn dat je even niet meer weet wat je moet doen als de airfryer niet reageert. Geen paniek, wellicht is er niks aan de hand en moet de airfryer een reset krijgen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de airfryer kunt resetten. Ook kan het helpen om eerst de tips te lezen als in het blog over de airfryer die niet meer aan gaat. Als je dit stappenplan volgt heb je misschien al de oplossing. Zo niet, dan helpen we je hier verder met het resetten van je airfryer.

Airfryer resetten

Wanneer moet je de airfryer resetten? Dit is een goede vraag, die waarschijnlijk niet bij je opkomt wanneer je airfryer naar behoren werkt. Maar wanneer je airfryer niet meer doet wat hij moet doen, dan is het een ander verhaal. Zo krijg je wel eens te horen van mensen die zeggen dat de airfryer niet meer goed aan gaat. Of dat de klok in het display het niet meer doet of dat de airfryer de tijd niet goed laat zien.

Zo reset je de airfryer:

  1. Druk op de aan/uit knop van de airfryer.
  2. Druk vervolgens op de toets met het stersymbool (keuze), je ziet nu de huidige opgeslagen instellingen.
  3. Toets net zolang op de temperatuur knop totdat je de gewenste temperatuur in beeld ziet verschijnen. Het knopje met de ster er op blijft knipperen.
  4. Druk op de timer toets om vervolgens de gewenste tijd te kiezen.
  5. Druk weer op de knop met het ster symbool, je hoort nu een piepje. Ook knippert het ster knopje niet meer. Dit betekent nu dat de instellingen zij opgeslagen.
  6. Toets de aan/uit knop in om de airfryer weer op te starten. Je kan hem weer gebruiken!

Hopelijk doet je airfryer het weer en kan je er weer met veel plezier gebruik van maken. Werkt hij nog niet naar behoren? Neem dan met de fabrikant contact op voor garantie!

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer