Cake bakken in de Airfryer

Laatste update: 22 juni 2020
Cake bakken in de Airfryer

Dat je gezond kunt frituren in de airfryer is inmiddels al redelijk bekend maar wist je dat de airfryer nog veel meer voordelen heeft. Je kunt namelijk ook perfect gebak maken in dit veelzijdige apparaat. Voor muffins, cupcakes of appeltaart heb je geen oven meer nodig. Maar ook een cake bakken in de airfryer kan heel makkelijk en smaakt net zo lekker als uit de oven.

Hoe kan ik cake bakken in de airfyer?

Het beslag maak je zoals je altijd gewend bent of zoals het recept je vertelt dit te doen. Je kunt het beslag direct na voorverwarmen in het airfryermandje gieten en zo je cake afbakken. Ook kun je er voor kiezen om de cake op de bodem te maken. Je maakt nu gebruik van de airfryer zonder het mandje. Op deze manier voorkom je ook nog eens krassen op je onderbak. Haal het mandje er uit en plaats 3 siliconen cupcakes ondersteboven tussen de inhammen op de bodem van de airfyer. Plaats op de siliconen vormpjes de bakvorm of schaal die je wilt gebruiken, je zult zien dat deze recht en dus stabiel staat.

Hoe lang moet de cake in de airfryer?

Giet het beslag in de vorm die je hebt gekozen. Let er op dat je de vorm niet meer dan 2/3 vult met het beslag in verband met het rijzen van de cake. De gemiddelde tijd voor het bakken van een cake is 55 minuten op 155 graden. Is je vorm wat smaller en hoger dan kan dit wat langer zijn. Is je vorm juist breder en minder gevuld dan is je cake waarschijnlijk al eerder klaar.

Welke bakvorm kan ik gebruiken in de airfryer?

Als je er voor kiest om de airfryer zonder mandje te gebruiken en voor je eigen bakvorm te gaan dan kun je eigenlijk voor elke springvorm, siliconenvorm of ovenvaste schaal kiezen die je wilt zolang deze goed past. Zorg er altijd voor dat de bakvorm stabiel staat. Afhankelijk van het materiaal kan het zijn dat je de vorm van tevoren moet inspuiten of insmeren met boter of olie.

Wist je niet dat je dit ook kon doen met de airfryer? Verbaas je verder en lees wat er allemaal in de airfryer kan.

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Als oprichter van debeste.com en een enthousiaste liefhebber van technologie, richt ik me op het bieden van een betrouwbaar en ongedwongen platform voor het kiezen van huishoudelijke apparaten. Ik en ... Lees meer