Wat als je airfryer stinkt?

Wat als je airfryer stinkt?

Soms krijgen we van mensen de vraag dat ondanks regelmatig schoonmaken hun airfryer als nog stinkt. Ze vragen dan of dit normaal is, maar willen vooral ook weten wat je hier tegen kunt doen.

Vieze geur ondanks goed schoonmaken

Het kan gebeuren dat je airfryer niet meer zo frist ruikt. Ondanks dat je elke keer de bak schoonmaakt, het mandje in de vaatwasser doet, en met een doekje het element schoonmaakt. Het kan gebeuren dat je de airfryer een volgende keer aan doet en je toch nog etensluchtjes van de vorige bereiding ruik. En dat ruikt dan weer niet zo prettig. Gelukkig hebben wij de tip om te zorgen dat deze nare geuren meteen verdwijnen!

Airfryer stinkt, maar niet lang

Het is gelukkig simpel om je airfryer weer stankvrij te krijgen. Je hebt hiervoor een limoen of een citroen nodig en een stuk aluminiumfolie. Leg het aluminiumfolie in de airfryer en doe er een dun laagje water op. Vervolgens snijd je de citroen of limoen in vier stukken en leg je op het folie neer. Daarna zet je de airfryer aan op 180 graden en laat je de citroen of de limoen hier 10 minuten in zitten. Wat er nu gebeurt is dat de citroen of de limoen ervoor zorgt dat het achtergebleven vet los komt. Dit vet veroorzaakt namelijk de stank. Het vet valt op het aluminiumfolie. Zodra de 10 minuten voorbij zijn, is het een kwestie van het aluminiumfolie verwijderen, en met een licht vochtig doekje alles na poetsen. De volgende keer heb je er gegarandeerd geen last meer van dat je airfryer stinkt! 

Heb je nog geen airfryer of wil je een nieuwe? Hier vind je de top 10 met de beste airfryers van dit moment. 

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer