Testen en Reviewen: Revahs JM-101

Laatste update: 21 juni 2023

Voor je diner nog even je baard in model brengen of vlak voor je werk even je ongeschoren sikje weghalen: een tondeuse is zo’n apparaat wat je eigenlijk standaard in je badkamer wilt hebben. 

Ondanks dat je er in gelooft dat een goede tondeuse niet duur hoeft te zijn, heb je al vrij snel een miskoop bij een tondeuse. En hoe jammer zou dat zijn, want zo’n tondeuse gebruik je uiteindelijk toch vaker dan je verwacht. 

Daarom test ik vandaag de Revahs JM-101: een luxe uitvoering van een tondeuse, die in tijden van dit artikel rond de 130,- kostte. Ik keek naar het resultaat, design, gebruiksvriendelijkheid en gaf antwoord op de vraag of de tondeuse z’n geld waard is.

Waarom een tondeuse?

Ik heet Eva en je zal niet snel verwachten dat ik een tondeuse test. Mijn naam roept nou niet per sé ‘baardscheerder’ en ik heb mijn halflange haar er ook niet voor gemillimeterd. 

Hoe kan ik dan een tondeuse testen?

Gelukkig heb ik een hele lieve vriend; met baard én met kort haar. Die wilde de som op zich nemen. Hij (Corné) is in deze review de expert en zal zijn korte baardje netjes scheren met de mooie tondeuse. 

Hoe mijn vriend deze tondeuse heeft getest

De Revahs JM-101 heb ik vergeleken op basis van 4 elementen:

Design
Ligt het lekker in de hand?

Gebruiksvriendelijkheid
Kan Corné ook bij de moeilijke plekjes?

Resultaat
Coronakapsel?

Prijs/kwaliteit
Moet hij nu helemaal kaal?

Wat was de eerste indruk?

Er gaan dagen voorbij dat ik geen tondeuse in mijn hand hebt. Dat zal je vast verbazen. Ondanks dat ik geen tondeuse-expert ben, moet ik wel zeggen dat het product er gelikt uit zag. Het openmaken van de doos was een experiences an sich.

Mijn vriend kijkt daar anders naar: ‘china-kwaliteit’, zei hij. De tondeuse ligt in een plastic bakje, omwikkeld in een plastic zakje in een kartonnen doos. Toch veranderde die ervaring toen hij de tondeuse uit de verpakking haalden.

Eenmaal in zijn hand, voelt het solide; de tondeuse is zwaar, het materiaal voelt aangenaam aan en de knopjes zijn robuust en bewegen duurzaam. Kortom: hij ligt lekker in de hand. Ook de display op het scheerapparaat is duidelijk. Zo kun je zien hoeveel batterij je nog hebt en zie je hoeveel bewegingen je per seconden maakt. Én nog een heel groot pluspunt: het apparaat is volledig opgeladen als-ie uit de doos komt. 

Hoe is het design?

Het design is gewoon wat je van een scheerapparaat verwacht. Maar wel premium. ‘Niet zo’n apparaatje die je van de kruidvat koopt’, verwoordt mijn vriend. De tondeuse is gemaakt van metaal. Soms kunnen je handen door dit materiaal gaan stinken, maar dat heeft deze niet. 

Ook het aan/uit-knopje schakelt makkelijk en ook de snijmesjes kan je verstellen. Waarom? Daar is mijn vriend nog niet achter gekomen. Maar het kán wel en het verstellen gaat ook nog eens simpel. Dan het display: die zie je niet vaak op een tondeuse. Bij een normaal scheerapparaat weet je niet hoeveel batterij je nog hebt. Een risico, want als ‘ie bijna op is, kun je zomaar met een halve baard voor de spiegel staan. Zo’n situatie voorkom je met de Revahs JM-101: het is duidelijk hoeveel je nog kan scheren. Daardoor kun je ook de batterij van de tondeuse optimaal gebruiken, omdat je ‘m niet onnodig hoeft op te laden.

Is de Revahs JM-101 makkelijk te gebruiken?

Ja. ‘Fantastisch’, zegt mijn vriend. De tondeuse scheert heel goed. Er zit genoeg kracht in om een snelle scheerbeweging te maken. Daardoor blijft het product niet haken en voorkom je het pijnlijke gevoel dat er zo’n haartje wordt uitgetrokken.

Ook kom je makkelijk op moeilijke plekken, zoals aan de zijkant van je kaaklijn bijvoorbeeld. Het apparaat is verder ook niet te groot, wat het scheren ook makkelijk maakt. En dan het grote voordeel: je kan in 1 rits zo een streep van je baard weghalen. De tondeuse is scherp, snel én stevig. 

Verder is het ook multifunctioneel: je kan ‘m ook gebruiken als scheerapparaat. Door de meerder opzetstukjes kun je verschillende lengtes onder handen nemen. Elke vorm van gezichtsbeharing krijg je feilloos in model. 

En hoe is het resultaat?

Een duim vliegt in de lucht. Mijn vriend vindt zijn baardje er goed uitzien en daarmee is het resultaat ook geslaagd. Geen gekke gaten in je baard of gekke uitstekende plukjes: je krijgt binnen een paar halen je haar op dezelfde lengte, zonder ontstoppingen. 

Er zit slechts 1 nadeel aan de Revahs JM-101: de tondeuse wordt geleverd met slechts 1 baardopzetstukje en meerdere haaropzetstukjes. Het is een hele fijne baardtrimmer, maar mocht je echt een baard-baard hebben of met meerdere lengtes ín je baard werken? Dan moet je deze geweldige tondeuse even heroverwegen. 

Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding? 

Ondanks dat het product duurder uitvalt dan andere tondeuses, ‘is dat ‘m wel zeker waard’, zegt mijn Corné. Het is misschien in 1x een iets groter bedrag dan je op voorhand had gehoopt, maar een tondeuse gebruik je uiteindelijk toch vaker dan je verwacht. Een goedkoop kan daarmee dus echt een duurkoop worden.

Dat deze tondeuse iets duurder is, merk je aan de gehele experience: het materiaal is luxe, de mesjes vlijmscherp en over het gehele design is goed nagedacht. Daardoor is de tondeuse heel makkelijk in gebruik en ook dat gemak maakt het z’n geld echt waard. 

Is het product Eva-approved?

Of het product nou Eva-approved is? Tja. Ik heb geen baard en ik gok dat ik de tondeuse in de toekomst ook niet veel ga gebruiken. Maar of het product nou Corné-approved is?

Ja. Het verbaasde hem in elk perspectief en het resultaat is goed. Mijn vriend zou het product zéker aanraden als baardtrimmer. 

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Eva Hoogland
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer