Beste scheerapparaat - Top 5 [2022 editie]

Laatste ge-update in door Joel de Bruin

Een goed scheerapparaat maakt een wereld van verschil. Niet alleen bij huidirritatie, maar ook bij de baard zelf. Daarom hebben we hier gezocht naar het beste scheerapparaat 2022. We keken onder meer naar de prijs, het type baard, het schoonmaken en de accessoires die zijn bijgeleverd.

Uiteindelijk is daar Philips Shaver 9000 series S9711/31 als best geteste scheerapparaat uitgekomen, terwijl het overal beste scheerapparaat de Braun Series 5 50-B1620s is. Ben je dus op zoek naar het beste scheerapparaat voor mannen, dan staat die gegarandeerd in deze review!

 • Het beste scheerapparaat met reinigingsstation - Philips Shaver 9000 series S9711/31
 • Het beste scheerapparaat voor droog scheren - Philips PT860/16
 • Het beste scheerapparaat voor een zware baard - Braun Series 7-7899cc + CCR 2
 • Het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid - Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12
 • Het beste allround scheerapparaat - Braun Series 5 50-B1620s Blauw
# Product Accuduur Scheerwijze Baardtrimmer
1 Philips Shaver 9000 series S9711/31
Het beste scheerapparaat met reinigingsstation
60 min Nat/droog Bekijk prijzen
2 Philips PT860/16
Het beste scheerapparaat voor droog scheren
50 min Nat/Droog Bekijk prijzen
3 Braun Series 7-7899cc + CCR 2
Het beste scheerapparaat voor een zware baard
50 min Nat/Droog Bekijk prijzen
4 Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12
Het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid
60 min Nat/Droog Bekijk prijzen
5 Braun Series 5 50-B1620s Blauw
Het beste allround scheerapparaat
50 min Nat/Droog Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Philips Shaver 9000 series S9711/31 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Glad resultaat – Incl. baardtrimmer – Reinigingsstation bijgeleverd
SmartClean cartridges zijn duur – Hoge prijsklasse – Accu moet vaak worden opgeladen

Scheer je graag droog en nat? Met deze Philips Series 9000 S9711/31 kan het allebei. Pak een bus scheerschuim of neem het apparaat mee onder de douche. Op dit scheerapparaat zit een flexibele scheerkop met 3 roterende mesjes, die in 8 richtingen kan draaien. Zo kom je ook bij moeilijk bereikbare plekjes. Dankzij het meegeleverde baardtrimmer opzetstuk kun je ook een zware baard bijwerken.

Automatisch schoonmaken met het reinigingsstation

Dit Philips scheerapparaat heeft een accu, dus je neemt het overal mee naartoe. De bijgeleverde reisetui beschermt je scheerapparaat onderweg. Op het display kun je zien of de accu moet worden opgeladen, of wanneer het apparaat schoongemaakt moet worden. Dat is zo gebeurd, met het SmartCleanPlus reinigingsstation. Je zet het scheerapparaat erin en het reinigingsstation reinigt, smeert en droogt de scheerkop automatisch. Het reinigingsstation neemt wel wat ruimte in beslag, dus hou daar rekening mee. Ben je vergeten om het apparaat op te laden? Gebruik dan de snellaadfunctie en binnen een paar minuten sta jij te scheren.

Je krijgt bij dit apparaat de volgende handige accessoires:

 • SmartClick baardtrimmer,
 • een SmartClean Plus waarmee je het scheerapparaat reinigt, droogt en oplaadt
 • een reisetui.

Dit apparaat is duurder dan het gemiddelde scheerapparaat. De SmartClean cartridges zijn ook aan de dure kant als je ze los moet kopen. Daar staat tegenover dat het zeer glad scheert, lang meegaat en weinig geluid maakt. Wil jij het allerbeste scheerapparaat en mag dat best wat kosten? Bestel dan deze Philips Shaver 9000 series S9711/31.

Verkrijgbaar bij:
Philips PT860/16 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Snelladen mogelijk – Goede prijs-kwaliteitverhouding – Glad scheerresultaat
Geen turbostand – Minder geschikt voor een zware baard – Geen reinigingsstation

Het maakt niet uit hoe lang je je baard al hebt laten staan, want dit Philips PT860/16 scheerapparaat scheert moeiteloos lange en korte baardharen af. Eventueel kun je eerst nog de uitklapbare trimmer gebruiken om de langste baardharen weg te halen. Je kunt er ook je snor of bakkebaarden mee bijwerken. Voor een zware baard is dit apparaat minder geschikt.

Dit scheerapparaat is wel voorzien van een Dual Precision systeem met dubbele mesjes, die de haren optilt en net onder de huid afscheert. Hierbij past het systeem zich aan de ronding van je gezicht en hals aan. Het resultaat: een ultraglad gezicht.

Lekker praktisch in gebruik

Dit Philips scheerapparaat kun je met of zonder snoer gebruiken. Er zit een energiebesparende, krachtige en duurzame lithium-ion batterij in dit apparaat. Als je de accu 1 uur oplaadt, dan heb je meer dan 50 minuten scheertijd. Dit is genoeg voor ongeveer 17 x scheren. Snelladen kan ook. Dit duurt 3 minuten en dan kun je 1x scheren. Deze Philips heeft helaas geen turbostand voor extra snel scheren, dus je kunt de scheertijd niet korter maken. Nog wat praktische eigenschappen van dit scheerapparaat:

 • Het apparaat spoel je na gebruik af onder de kraan
 • Het LED display geeft alle nodige informatie

Zoek je een betaalbaar scheerapparaat wat lekker praktisch is? Kies dan voor dit Philips PT860/16 scheerapparaat.

Verkrijgbaar bij:
Braun Series 7-7899cc + CCR 2 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Snellader – Geschikt voor zware baard - Turbostand
Dure cartridges nodig – Messen niet zelfslijpend – Hoge prijsklasse

Als je een zware baard hebt, dan is niet elk scheerapparaat voor jou geschikt. Met sommige apparaten ben je eindeloos bezig. Dat gebeurt niet met deze Braun Series 7. Dit is een slim elektrisch scheerapparaat, waarmee je tijd bespaart. Dankzij de innovatieve Sonische technologie en 4 gesynchroniseerde scheerelementen scheer je je baard sneller af dan met apparaten die deze techniek niet hebben.

Heb je haast? Gebruik dan een van de 5 Turbo-/Sensitive-standen voor extra snelheid. Wil je juist voorzichtig scheren, dan pas je het scheerapparaat met een druk op de knop aan voor extra zachtheid.

Schoonmaken? Dat is niet meer nodig

Bij dit Braun scheerapparaat krijg je een Clean & Charge laadstation meegeleverd, waarin je de accu kunt opladen en schoonmaken. Hier horen cartridges bij die flink aan de prijs zijn. Je krijgt er 2 bij als je het apparaat koopt en daar kun je ongeveer 4 maanden mee doen. Om je messen te sparen, kun je gebruik maken van de ingebouwde precisietrimmer om je baard in te korten. De messen zijn niet zelfslijpend. Mochten de messen bot worden, dan geeft het scheerapparaat dat aan op het display. Je ziet hier ook of de batterij nog vol is en met de snellader kun je snel bijladen als dat nodig is.

Heb jij:

 • Een zware baard
 • Weinig tijd
 • Een hekel aan schoonmaken

Probeer dan dit scheerapparaat van Braun, dat wel raad weet met een flinke baard.

Verkrijgbaar bij:
Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Scheert snel glad – Geschikt voor gevoelige huid – Gladde coating voor soepel scheren
Geen reinigingsapparaat – Niet draadloos opladen – Duurder apparaat

Een zware baard en een gevoelige huid gaan niet altijd even goed samen. Een baard moet je vaak lang scheren, of meerdere keren scheren, waardoor je huid geïrriteerd kan raken. Deze Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 is de juiste keuze als je huid gevoelig is. Het scheert namelijk gemakkelijk de korte haren weg.

Extra fijn voor de gevoelige huid zijn de volgende eigenschappen:

 • Ronde flexibele scheerkop die zich aan je gezicht aanpast
 • Nat en droog scheren
 • Snel scheren
 • Het apparaat glijdt soepel over je huid dankzij de SkinComfort-ringen met anti-wrijvingscoating

Op het apparaat zitten bovendien 3 standen, zodat je het scheren kunt aanpassen aan de dikte van je baard.

Ook voor bakkebaarden en nekharen

Met deze Philips Shaver S9000 Prestige SP9820 werk je ook in no time je bakkebaarden en nekharen bij. Je gebruikt hiervoor het speciale precisie opzetstuk. Bij dit scheerapparaat zit geen reinigingsapparaat, dus je moet het zelf schoonmaken door het af te spoelen onder de kraan. Dit apparaat valt in een hogere prijsklasse, maar is een echte weldaad voor de gevoelige huid. Wil jij deze Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 ook uitproberen? Dan kun je ‘m nu meteen bestellen.

Verkrijgbaar bij:
Braun Series 5 50-B1620s Blauw Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Nat en droog scheren – Betaalbaar apparaat – Handig display met o.a. accuduur
Geen beschermhoesje – Weinig opzetstukken – Geen middentrimmer om haartjes op te tillen

Wil je graag een scheerapparaat wat moeiteloos over je gezicht, kin en hals glijdt? Kies dan voor deze Braun Series 5 50-B1620s. Op dit scheerapparaat zitten 3 flexibele mesjes die zich aanpassen aan de vorm van je gezicht. Zo krijg je een gladder scheerresultaat, hoewel het wat langzamer scheert dan met een scheermes. Het apparaat ligt wel lekker in de hand door het ergonomische ontwerp, zodat je geen kramp krijgt tijdens het scheren. Dit scheerapparaat is veelzijdig, dankzij:

 • Meegeleverde precisietrimmer met Easy Click systeem
 • Overzichtelijk LED-display met de status van de mesjes en de batterijduur
 • Accu waarmee je snoerloos scheert

Nat scheren in een handomdraai

Als je van nat scheren houdt, dan kun je deze Braun series 5 ook prima gebruiken. Het waterdichte scheerapparaat kun je gebruiken met scheergel of -schuim, of je neemt het mee onder de douche.

Als je op vakantie gaat dan is zo’n accu ook handig. Een volle accu gaat 50 minuten mee. Daarmee kun je bijna 3 weken scheren. Er zit geen hoesje bij, dus je moet het apparaat zo in je toilettas meenemen. Er zit wel een beschermkapje bij. Na gebruik spoel je de mesjes af onder de kraan via het EasyClean-systeem. Wil je graag een betaalbaar scheerapparaat wat gewoon doet wat het moet doen? Dan is dit scheerapparaat van Braun een prima keuze.

Door: Joel de Bruin

Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:

LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail