Beste scheerapparaat 2023. 5x de beste scheerapparaten

Laatste ge-update in door Stijn

Tegenwoordig zien we steeds meer scheerapparaten die je zowel nat als droog kunt gebruiken. Zelfs in reclames van Gillette en Braun wordt hier volop mee geadverteerd. Doordat de scheerapparaten in allerlei soorten, maten, kleuren en versies verkrijgbaar zijn, kan het lastig zijn om een goed scheerapparaat te kiezen.

Daarom hebben we in deze review de scheerapparaten vergeleken op basis van de reiniging, de accuduur, nat en droog scheren, het draadloos scheren en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk is daar de Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 als beste scheerapparaat van 2023 naar voren gekomen. Benieuwd naar een aantal andere goede scheerapparaten moet mooie extra's? Hier vertellen we je er alles over!

Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 Bekijk prijzen
Droog/nat scheren: Droog en nat scheren
Draadloos: Ja
Afspoelbaar: Ja
Accuduur: 60 minuten
Hierom zijn we fan:
Scheerintensiteit - Precisietrimmer - Accessoires - Turbo Power functie
Let hierop:
Reinigingsstation - Applicatie

We trappen deze review af met de Philips Series 9000 Prestige SP9820/12. Een van de sterke punten van deze Philips Series scheerapparaat is dat deze de intensiteit tijdens het scheren automatisch aanpast aan de dichtheid van je baard. Hierdoor is je baard altijd op de juiste manier gescheerd.

Beste scheerapparaten

We zien daarnaast dat er verschillende accessoires worden meegeleverd die de scheerervaring gemakkelijker maken. Daarbij moet je denken aan:

 • Precisietrimmer opzetstuk
 • Opbergetui
 • Oplader

Vooral over de precisietrimmer zijn we enorm te spreken. Het is een opzetstuk waarmee je bijvoorbeeld bakkebaarden en nekharen bij kunt werken. In plaats van het bijwerken met de scheerkop, kun je hiervoor de trimmer gebruiken. Dit zorgt er tevens voor dat je geen aparte trimmer aan hoeft te schaffen.

Wat we hierbij wel missen is een reinigingsstation. Dit is bijvoorbeeld een accessoire dat we wel bij de Braun Series zien. Dit wil zeggen dat je het scheerapparaat schoon moet maken nadat je deze gebruikt hebt. Hier hebben we wat tips voor je op een rij gezet.

Een ander aspect dat we missen is de aanwezigheid van een mobiele applicatie. Hoewel we dit aspect alleen bij een high end scheerapparaat zien, zou dit wel een mooie toevoeging zijn. Het zorgt er namelijk voor dat je meer informatie krijgt over de scheertechnieken en over de voortgang van je huid. Ideaal als je een gevoelige huid geïrriteerd raakt en je hier vanaf wil.

Turbo Power Functie

Als laatste grote voordeel willen we nog de Turbo Power Functie benadrukken. Dit zorgt er namelijk voor dat het scheerapparaat harder gaat werken, waardoor je ook de dikste haren een stuk gemakkelijker af kunt scheren. Heb je de Turbo Power Functie niet nodig, maar wil je wel net wat meer resultaat, dan heeft het scheerapparaat drie verschillende standen.

Het beste scheerapparaat van 2022 vanwege de precisietrimmer, de automatische scheerintensiteit en de turbo power functie!

Braun Series 9 9395cc Bekijk prijzen
Droog/nat scheren: Droog en nat scheren
Accuduur: 60 minuten
Draadloos: Ja
Afspoelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Scheerintensiteit - Reinigingsstation - Snellaadfunctie - Accessoires
Let hierop:
Alleen draadloos - Eén stand

Zodra we de doos van deze Braun Series 9 9359CC open deden, zagen we het reinigingsstation zitten. Na de test van het scheerapparaat hebben we deze direct gebruikt, waarbij het opgevallen is dat het scheerapparaat enorm schoon wordt. Doordat je altijd met een schoon scheerapparaat scheert, heb je minder last van acne en huidirritaties.

Opladen

Het opladen van het apparaat is een van de grote voordelen die we opgemerkt hebben. Zelfs als je bent vergeten om deze aan de oplader te leggen, heb je binnen enkele minuten voldoende energie voor een goede scheerbeurt. Zo kun je toch met een glad scheerresultaat op pad, zelfs als je al aan de late kant bent.

Daarbij moeten we wel vermelden dat je het scheerapparaat niet kunt gebruiken als je deze aan de oplader hebt liggen. Waar je bij andere scheerapparaten wel kunt scheren als deze bekabeld ligt, kan dat bij deze niet. Je moet dus óf even wachten totdat je voldoende hebt voor één scheerbeurt of niet vergeten om deze na gebruik weer aan de oplader te leggen.

Zodra je deze gaat gebruiken, zien we wel dat je maar één stand hebt die je kunt gebruiken. In vergelijking met de andere apparaten, waaronder de Philips Series, is dat wel een nadeel. Als je namelijk dikkere haren hebt, moet je deze met dezelfde intensiteit afscheren als de andere haren.

We zien daarbij wel dat de scheerintensiteit zich automatisch aanpast aan de dichtheid van je baard. Dit is ook de reden dat er maar voor één stand is gekozen. Ten opzichte van de andere elektrische scheerapparaten van Philips is dit wel een nadeel, aangezien die wel over minimaal twee standen beschikken.

Accessoires

Qua accessoires krijg je bij de Braun Series 9 net wat meer dan bij het vorige scheerapparaat van Philips. Je krijgt namelijk de volgende accessoires standaard meegeleverd:

 • Reinigingsstation
 • Reinigingsvloeistof
 • Onderhoudsborstel
 • Opbergetui
 • Oplader

Daarnaast beschikt deze ook over een geïntegreerde trimmer, waardoor je geen losse trimmer meer hoeft aan te schaffen. Zo loop je er toch fris en fruitig bij na elke scheerbeurt!

Het best geteste scheerapparaat van 2022 vanwege het meegeleverde reinigingsstation, de snellaadfunctie en de verschillende accessoires!

Verkrijgbaar bij:
Braun Series 9 Pro 9465cc Bekijk prijzen
Droog/nat scheren: Droog en nat scheren
Accuduur: 60 minuten
Draadloos: Ja
Afspoelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Reinigingsstation - Opbergetui - Scheerintensiteit - Nat & droog scheren
Let hierop:
Draadloos gebruik - Turbo Power Functie

Evenals bij de vorige Braun Series 9 krijg je bij deze Braun Series 9 Pro 9465CC een uitstekend reinigingsstation mee. Het SmartCare Center zorgt er namelijk voor dat het apparaat schoongemaakt en direct opgeladen wordt, zodat ook je volgende scheerbeurt weer een pretje is. Het scheerapparaat zelf schoonmaken is hierdoor niet na elke scheerbeurt nodig. Na het scheren berg je het apparaat op in een leren etui, ideaal voor op reis!

Droog scheren

Bij dit scheerapparaat heb je de mogelijkheid om zowel droog als nat te scheren. Ook het scheren met schuim of gel behoort tot de mogelijkheden. Ongeacht de manier waar je scheert, adviseren we wel om het apparaat na gebruik goed schoon te maken. Daarbij hebben we prima reinigingsgemak ervaren, met onder meer:

 • Afspoelbare kop
 • Onderhoudsborstel
 • Volledig afspoelbaar onder de kraan

Hierboven hebben we de scheerintensiteit al meerdere malen genoemd. Dit geeft het scheerapparaat een groot voordeel ten opzichte van de Braun Series 5 en Braun Series 3. In die gevallen heb je namelijk geen automatische scheerintensiteit. Volgens ons is het verschil in prijs zeker het overwegen waard.

We missen daarbij wel de Turbo Power Functie. Hoewel het vibrerend scheerapparaat nog steeds de dikke haren gemakkelijk afscheert, is dit een functie die we bijvoorbeeld op de Philips scheerapparaten wel zien. Ook beschikt dit scheerapparaat maar over één stand. Wel hebben we een uitklapbare precisietrimmer gezien die een extra trimmer overbodig maakt.

Scheerapparaten oplaadbaar

Een groot voordeel is de snellaadfunctie van dit scheerapparaat. Dit hebben we al eerder gezien bij het vorige Braun Series scheerapparaat. Hierdoor kun je na vijf minuten direct weer scheren. Natuurlijk moet je niet vergeten om het scheerapparaat daarna weer aan de oplader te leggen. Helaas behoort draadloos opladen daarbij nog niet tot de mogelijkheden.

Ook bij dit scheerapparaat moeten we vermelden dat je deze niet kunt gebruiken als deze aan de oplader ligt. In dat geval moet je wachten tot het apparaat is opgeladen. Dit vinden we wel een nadeel. Zeker als je haast hebt dan wil je niet eens de vijf minuten van de snellaadfunctie wachten om te kunnen scheren.

Het beste scheerapparaat voor dikkere haren vanwege de scheerintensiteit, het reinigingsstation en het luxe etui!

Braun Silk-épil 1 1170 - Epilator Bekijk prijzen
Droog/nat scheren: Droog scheren
Accuduur: Netstroom
Draadloos: Nee
Afspoelbaar: Nee
Hierom zijn we fan:
Reinigingsborstel - Simpel design - Licht gewicht
Let hierop:
Snoer - Opzetstuk

Nu de zomer er weer aankomt, vinden ook vrouwen het belangrijk om alles weer glad te scheren. Daarom hebben we ook een scheerapparaat voor vrouwen bekeken. Bij deze Braun Silk-épil heeft Braun gekozen voor een zeer simpel design, zonder allerlei poespas.

Zo hebben ze bijvoorbeeld gekozen voor één stand en een simpele aan en uit knop. Hierdoor ben je niet eindeloos aan het zoeken naar de juiste stand. Hierdoor ontbreekt helaas ook het opzetstuk voor je gezicht of de gevoelige zones van het lichaam.

Lichtgewicht

Een van de belangrijkste componenten van dit scheerapparaat zijn de fysieke eigenschappen. Het grote voordeel is het lichte gewicht, waardoor je deze altijd en overal kunt gebruiken. Laten we eens kijken naar de andere fysieke eigenschappen:

 • Gewicht: 31,8 gram
 • Diepte: 11,8 centimeter
 • Breedte: 5,7 centimeter
 • Hoogte: 14,2 centimeter

Naast dat het lichte gewicht een voordeel is, krijg je ook een onderhoudsborstel meegeleverd. Dat wil zeggen dat je de scheerkop gemakkelijk schoon kunt maken en achtergebleven haartjes kunt verwijderen.

Nat scheren

Helaas is het niet mogelijk om onder de douche te scheren. Dit komt omdat dit scheerapparaat, evenals andere elektronica, beschikt over een draad. Hierdoor word je ook beperkt in je bewegingsvrijheid. In tegenstelling tot de andere scheerapparaten is het niet mogelijk om dit apparaat overal mee naar toe te nemen.

Het beste scheerapparaat voor vrouwen vanwege het simpele design, het lichte gewicht en de reinigingsborstel.

Philips Shaver Series 5000 S5587/30 Bekijk prijzen
Droog/nat scheren: Droog en nat scheren
Accuduur: 60 minuten
Draadloos: Ja
Afspoelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Prijs - Gebruiksdisplay - Standen - Precisietrimmer
Let hierop:
Trimmer - Turbo Power functie

Op zoek naar het beste scheerapparaat van Philips van 2022? Dan hebben we hier de Philips Series 5000 S5587/30 voor je getest. Door het led display kun je precies zien hoe lang het scheerapparaat nog gebruikt kan worden. Hiermee voorkom je dat je de volgende keer met een leeg scheerapparaat staat te kijken.

Betaalbaar scheerapparaat

Kijken we naar het aantal standen van het goedkoopste scheerapparaat uit deze review, dan heeft deze 2 verschillende standen. Ten opzichte van de Philips Series 9000 is dit weinig, ten opzichte van de Braun scheerapparaten is dit weer meer. Daarom hebben we het hier toch als pluspunt opgeschreven.

We missen helaas wel de Turbo Power functie. Deze wordt over het algemeen veel gebruikt voor:

 • Het scheren van dikkere haren
 • Het scheren van een volle baard
 • Het scheren van rughaar

Roterend scheerapparaat

Evenals de meeste andere roterende scheerapparaten kunnen de flexibele scheerkoppen 360 graden meebewegen. Hierdoor passen deze zich aan je huid aan. Of je nu een stevige kaaklijn hebt of niet, je hebt elke keer weer een gladde scheerbeurt te pakken. Dit is het voordeel van elektrisch scheren met een Philips Series 5000 scheerapparaat!

Naast het roterende aspect van het scheerapparaat, krijg je ook een uitklapbare precisietrimmer. Hiermee heeft het apparaat een streepje voor ten opzichte van de Philips Series 9000. Hierdoor kun je ook een mooi trimresultaat bereiken, zonder dat je hiervoor een aparte trimmer moet aanschaffen. Ondanks dat je hier geen opzetstuk krijgt om mee te trimmen, vinden we dit alsnog het beste allround scheerapparaat van dit moment.

De 360 graden flexibele scheerkop van het elektrische scheerapparaat van Philips zorgt voor een uitstekend resultaat, elke scheerbeurt weer!

Product Droog/nat scheren Accuduur Draadloos Afspoelbaar
Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 Philips Series 9000 Prestige SP9820/12
Beste koop
Droog en nat scheren 60 minuten Bekijk prijzen
Braun Series 9 9395cc Braun Series 9 9395cc
Best geteste
Droog en nat scheren 60 minuten Bekijk prijzen
Braun Series 9 Pro 9465cc Braun Series 9 Pro 9465cc
Beste scheerapparaat voor zware baardgroei
Droog en nat scheren 60 minuten Bekijk prijzen
Braun Silk-épil 1 1170 - Epilator Braun Silk-épil 1 1170 - Epilator
Beste scheerapparaat voor vrouwen
Droog scheren Netstroom Bekijk prijzen
Philips Shaver Series 5000 S5587/30 Philips Shaver Series 5000 S5587/30
Beste scheerapparaat Philips
Droog en nat scheren 60 minuten Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.