Beste scheerapparaat top 5 2020

Laatste ge-update in door Joel

De baard is weer helemaal terug van weggeweest. Lange baarden, korte stoppelbaardjes, het mag allemaal. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet meer geschoren wordt. Je wilt tenslotte niet dat je baard straks in je eten hangt. Doe je scheerapparaat dus nog maar niet weg. Of beter: kijk eens goed of jouw scheerapparaat nog up to date is. 

Fabrikanten brengen namelijk steeds weer nieuwe modellen op de markt, van hele simpele tot apparaten met een heleboel accessoires. Dat is best lastig kiezen. En omdat wij dat maar al te goed begrijpen, hebben we 5 scheerapparaten getest en een handige koopgids voor je gemaakt. Zo kun je snel zien wat goede scheerapparaten zijn en waarop je moet letten als je een nieuwe gaat kopen.

Wat is een goed scheerapparaat?

Geen enkele baard is hetzelfde. Wat voor jou een goed scheerapparaat is, hangt onder andere af van:

  • je baardtype (zwaar, licht)
  • hoe vaak je scheert
  • je huidtype
  • hoe je scheert: droog of nat?

Een goed scheerapparaat voor jou is het apparaat wat het beste rekening houdt met bovenstaande punten. Zo ziet het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid er heel anders uit dan het beste scheerapparaat voor droog scheren. Een gevoelige huid kun je namelijk het beste nat scheren, ook al gebruik je een scheerapparaat.

Een praktisch dingetje is het snoer. Scheer je vaak onderweg? Of wil je een scheerapparaat wat in de koffer mee op vakantie kan? Dan ben je misschien op zoek naar het beste scheerapparaat met een accu. Scheer je vooral thuis, dan is het beste scheerapparaat met een snoer misschien iets voor jou.

Zo kies je een goed scheerapparaat

Het beste scheerapparaat voor jouw baard is ook wel een beetje afhankelijk van je eigen voorkeur. Misschien vind je een scheerapparaat met kopsysteem handig. Hiermee kun je snel scheren. Het systeem volgt goed de vorm van je gezicht en het geeft een glad resultaat. Een apparaat met een bladsysteem is ook een optie. Dit scheert meestal wat dichter op de huid dan een kopsysteem, dus voor een gevoelige huid is dit wat minder fijn. Het resultaat is echter gladder, zodat je wat minder vaak hoeft te scheren. En dat is juist weer fijn voor je huid.

Heb je een flinke baard? Ga dan op zoek naar het beste scheerapparaat met een trimmer. Daarmee kun je je baard alvast wat uitdunnen voordat je begint met scheren. Dat wordt mooier dan wanneer je alles met je scheerapparaat gaat bijwerken. Bovendien worden de mesjes van je scheerapparaat dan minder snel bot. Nog geen idee wat je moet kiezen? Doe inspiratie op met onze scheerapparaat top 5. Neem snel een kijkje!

Philips Shaver
# Product Accuduur Scheerwijze Baardtrimmer Prijs v.a.
1 Philips Shaver 9000 series S9711/31
Het beste scheerapparaat met reinigingsstation
60 min Nat/droog € 220,00
2 Philips PT860/16
Het beste scheerapparaat voor droog scheren
50 min Nat/Droog € 108,99
3 Braun Series 7-7899cc + CCR 2
Het beste scheerapparaat voor een zware baard
50 min Nat/Droog € 189,05
4 Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12
Het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid
60 min Nat/Droog € 221,00
5 Braun Series 5 50-B1620s Blauw
Het beste allround scheerapparaat
50 min Nat/Droog € 121,99
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail