Beste dagcrème 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Het dagelijks aanbrengen van een dagcrème op het gezicht is één van de belangrijkste manieren om een gezonde en stralende huid te verkrijgen, ongeacht je leeftijd of huidtype. Goede dagcreme wordt gemaakt met de emulsies van olie en water, in combinatie met andere ingrediënten die de huid voeden en verzorgen.

De beste dagcrème biedt eigenlijk een soort extra barrière die jouw huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Hoe gezonder je huidbarrière, hoe beter je huid zich kan verdedigen tegen ontstekingen, uitdroging, irritatie, roodheid en zelfs donkere huidvlekken en rimpels. Voor een optimaal resultaat moet je dagelijks een dagcrème gebruiken. Wij helpen je graag met het vinden van de ideale dagcrème voor jouw huid. Lees verder om meer te ontdekken!

Hoe kies je een goede dagcrème in 2021?

De juiste dagcrème moet een beschermend laagje bieden die zowel tijdens de koude wintermaanden als tijdens de zomermaanden werkt, maar het moet zorgen voor een gezonde huid die gehydrateerd blijft. Een goede dagcreme kan ervoor zorgen dat jouw huid er evenwichtige en stralend gaat uitzien. Maar wat is nu de beste dagcreme? En aan welk huidverzorgingsingrediënten moet je dan de voorkeur geven? Ben je een fan van Hyaluronzuur, of wil je meer zonbescherming? Moet je dagcrème een hydraterend effect hebben, of gebruik je hiervoor best gespecialiseerde serums of maskers?

Lees verder en ontdek onze selectie van best geteste dagcrèmes. 

# Product Type huid Eigenschap 1 Eigenschap 2
1 Biodermal Pure Balance
Beste koop dagcreme
Onzuivere huid Matterend Hydraterend Bekijk prijzen
2 Olaz Total Effects Touch of Foundation
Beste dagcreme met SPF
Alle huidtypes Antirimpel Hydraterend Bekijk prijzen
3 Clinique Dramatically Different Lotion Moisturizing
Beste dagcreme voor droge huid
Droge huid Hydraterend Poriën minimaliseren Bekijk prijzen
4 NIVEA Q10POWER Anti-Rimpel SPF 30
Beste dagcreme voor oudere huid
Rijpe huid Antirimpel Verstevigend Bekijk prijzen
5 Biodermal P-CL-E Creme
Beste dagcreme voor gevoelige huid
Gevoelige Huid Nachtcrème Natuurlijke ingrediënt Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 23 oktober 2021
Beste koop dagcreme Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydrateren en matterend – Ideaal voor onzuivere huid – crème trekt snel in
 • Klein volume en prijzig – Geen SPF – Niet ideaal voor droge en gevoelige huid
Productreview:

Biodermal Pure Balance dagcrème is een hydraterende dagcrème die speciaal ontwikkeld werd voor onzuivere huid. De verschillende ingrediënten van deze goede dagcrème verfijnen de poriën, bevochtigen de huid, verbeteren de huidbarrière en hebben een positieve invloed op de elasticiteit van de huid. Biodermal Pure Balance dagcreme bevat onder andere Nyacinamide (vitamine B3) en Hyaluronzuur (hydratatie), waardoor deze dagcrème je huid een zachtere en gladdere tint geeft.

De voornaamste eigenschappen van deze goede dagcrème zijn:

 • Haar hydraterend effect: de aanwezigheid van hyaluronzuur zorgt voor een intensieve hydratatie van de huid die de vochtbalans en de elasticiteit van de huid verbetert.
 • Haar matterend effect: de aanwezigheid van sarcosine zorgt voor een minder vette huid waardoor onzuiverheden worden geweerd en waardoor de poriën van de huid verfijnd worden.
 • Haar beschermend effect: vitamine C en E beschermen tegen huidveroudering, fijne lijntjes en rimpels.

Dagelijks gebruik van Biodermal Pure Balance Dagcrème

S ’ochtends moet je deze beste dagcrème licht inmasseren. Zorg er eerst voor dat je gezicht en hals goed gereinigd worden. Voor een optimaal resultaat kan je ook gebruik maken van de Biodermal Pure Balance Skin Refining nachtcrème. Deze wordt op dezelfde manier gebruikt, maar alleen voor het slapengaan.

Biodermal Pure Balance dagcrème bevat geen SPF en is dus niet geschikt als bescherming tegen de zon.

Beste dagcreme met SPF Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Anti-rimpel – (lichte) SPF bescherming – Niet vettig
 • Blijft niet goed zitten – Streperig na een paar uur
Productreview:

Olay Total Effects “7-in-one” is een dagcrème met SPF 15. Het “7-in-one” aspect van deze goede dagcrème verwijst naar de 7 tekens van veroudering die met deze crème bestreden worden.

 1. Deze crème vermindert het aantal zichtbare rimpels
 2. Deze crème hydrateert de huid
 3. Het egaliseert de teint van de huid
 4. Het verfijnt de poriën
 5. De crème zorgt voor een gladde huidtextuur
 6. De crème verheldert de huidglans
 7. Olay Total Effects maakt de huid weer stevig

Deze beste dagcrème met SPF helpt dankzij haar hydraterende functie om de huid stralend en egaal te houden, maar Olay Total Effects is ook een krachtige anti rimpel crème. Dat heeft te maken met het foliërend effect van deze crème, die zo het natuurlijke zelfvernieuwingsproces van de huidoppervlak verbetert.

Een niet vettige dagcrème die beschermt tegen de zon

Bovendien biedt deze leuke dagcrème nog een aantal andere voordelen:

 • Het zorgt voor een snelle absorptie van de crème doorheen de huid.
 • De niet-vette formule is ideaal voor mensen die een vettige huid hebben.

Dit zorgt ervoor dat de poriën niet verstopt worden door deze beste dagcrème met SPF. De SPF factor van deze crème is zeer nuttig en helpt om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Let op: een factor van 15 is een zeer lichte bescherming en is onvoldoende voor een lange blootstelling aan de zon!

Beste dagcreme voor droge huid Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zeer goede kwaliteit – Ideale beste dagcrème voor droge huid – Smeert goed uit
 • Prijzig – Geen SPF – Niet ideaal tijdens de wintermaanden
Productreview:

De Clinique Dramatically Different Lotion Moisturizing is een hydraterende dagcrème die gebruikt maakt van een 3-stappen huidverzorgingssysteem. Maar wat houdt dit in?

 • De gele hydraterende lotion hydrateert de hele dag lang.
 • Deze goede dagcrème is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in de huid.
 • De vochtbarrière van de huid wordt versterken, zodat er meer vocht in de huid wordt behouden.

Dit 3-stappen huidverzorgingssysteem werd door dermatologen ontwikkeld en is eenvoudig in gebruik: het neemt niet langer dan drie minuten in beslag en moet twee keer per dag aangebracht worden. Deze dagcrème is omwille van haar hydraterend effect één van de beste dagcrème voor droge huid en kan het best gecombineerd worden met andere huidverzorgingsproducten, zoals gezichtsmaskers en oogcrème.

Natuurlijke ingrediënten voor een ideaal vochtgehalte

Het vochtgehalte van de huid wordt de hele dag lang in balans gebracht dankzij het gebruik van glycerine en natriumhyaluronaat: deze stoffen trekken vocht aan en verstevigen de huid aan de hand van een natuurlijk mix van zonnebloemzaad-, gerst- en komkommerextracten.

Verkrijgbaar bij:
Beste dagcreme voor oudere huid Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Antirimpel - SPF 30 – Goedkoop – Ideaal voor een rijpe huid
 • Effect van creatine is nooit bewezen
Productreview:

Nivea is een klassiek merk op vlak van huidverzorging. Van hen verwachten we dus altijd een kwaliteitsvol product dat alle verwachtingen inlost. De NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel is een verstevigende dagcrème die op effectieve wijze rimpels bestrijdt. De NIVEA Q10 is immers een krachtige antioxidant en natuurlijke rimpelbestrijder, die gebruikt maakt van creatine om rimpels effectief te bestrijden.

Q10 staat voor 10x meer creatine, waardoor de NIVEA Q10 dagcrème een uiterst krachtige antirimpel crème is voor je huid. Deze goede dagcrème wordt het best dagelijks aangebracht op een gereinigd gezicht en kan ook aangevuld worden met Nivea Q10 Power nachtcrème voor een optimaal resultaat.

Deze zachte Nivea-formule is dermatologisch getest om alleen de beste zorg voor je huid te garanderen.

Een geweldige anti-rimpel en beste dagcrème met SPF

Nivea’s hydraterende dagcrème vermindert niet alleen de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels op het gezicht, maar biedt ook een zeer robuuste bescherming tegen de zon. Deze beste dagcrème heeft een SPF 30 en beschermt zo de huid tegen schade die het door de stralen van de zon zou kunnen oplopen. Je huid blijft er op die manier lekker lang jong uitzien.

Beste dagcreme voor gevoelige huid Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Plantaardige basis met ceratonia-extract – Kan ook als nachtcreme dienen – beste dagcreme voor gevoelige huid
 • Minder geschikt voor droge huid
Productreview:

De Biodermal P-CL-E dagcrème ondersteunt het natuurlijke herstel van de huid. Deze voedende, probleemoplossende crème is geschikt voor elk huidtype en is speciaal ontwikkeld voor kleine huidproblemen zoals een gevoelige en droge huid. De Biodermal P-CL-E dagcrème biedt een tijdelijke dagelijkse extra stimulans voor de huid, en zorgt ervoor dat je huid stralend en gezond blijft. Daarom is dit één van de beste dagcrèmes voor gevoelige huid op de markt.

P-CL-E is een multifunctionele crème die niet alleen geschikt is voor het gezicht, maar ook voor de rest van het hele lichaam. Bovendien kan je deze beste dagcrème ook gebruiken als voedende nachtcrème. Ondanks het feit dat deze dagcrème geen SPF heeft, en dus niet beschermt tegen de zon, biedt deze goede dagcreme wel een intensieve hydratatie voor je huid.

Plantaardige ingrediënten voor een optimale huid

De crème bevat plantaardig ceratonia-extract, een plantaardig alternatief voor collageen, waardoor een extra beschermend laagje op je huid gevormd wordt. De Natuurlijke glycoproteïnen in deze gezichtscrème helpen om je huid te revitaliseren en de biologische processen in je huid te stimuleren met vitamine E.

 • De Biodermal P-CL-E dagcreme is vol en rijk van textuur, maar is daarom ook niet zo goed geschikt voor droge huidtypes.
 • Je kan de dagcrème in tegendeel wel goed gebruiken voor de wintermaanden, wanneer je best een extra beschermingslaagje kan gebruiken.
 • De rijke textuur maakt hem ook ideaal als masker of nachtcreme.

De tube gaat best lang mee. Deze crème is ook beschikbaar in kleinere tubes van 15ml en 50ml, als je de dagcrème eerst wil uittesten voordat je een groteren hoeveelheid koopt.

Verkrijgbaar bij:
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail