Beste elektrische tandenborstel 2021 - Top 10

Laatste ge-update in door Joel

De beste elektrische tandenborstel maakt op een makkelijke manier jouw tanden stralend schoon. Uit onderzoek blijkt dat elektrische tandenborstels je tanden veel schoner poetsen en zo helpen om tandplak te verminderen. Daar word niet alleen jij, maar ook je tandarts heel blij van!

Hoe gebruik je een elektrische tandenborstel?

Poetsen met een elektrische tandenborstel werkt echt anders dan het poetsen met een handtandenborstel. Zo hoef je geen bewegingen met je handen te maken, omdat de borstelkop zelf beweegt. Deze kop draait rond, beweegt op en neer of heen en weer. Je houdt de borstel met tandpasta tegen je tanden aan en de tandenborstel doet de rest.

Hoe kies je de beste elektrische tandenborstel?

Tja, dat is niet eenvoudig. Er worden zoveel soorten elektrische tandenborstels verkocht, dat je er misschien duizelig van wordt. Zo zijn er sonische tandenborstels, roterende en vibrerende tandenborstels en roterende tandenborstels. Gelukkig kun je in onze Koopgids lezen waarop je precies moet letten als je een nieuwe tandenborstel gaat kopen. We hebben ook alvast 10 elektrische tandenborstels voor je getest en een top 3 gemaakt. Zie je een fijne tandenborstel, dan kun je die hier meteen bestellen.

Top 10 Elektrische Tandenborstels
# Product Borstelkop Techniek Poetsdruksensor Standen Prijs v.a.
1 Oral-B Genius 10000N
Best getest
Rond 3D roterend 6 € 138,99
2 Oral-B Vitality 100 CrossAction
Beste koop
Rond 2D roterend 1 € 29,99
3 Philips Sonicare HX6321/03
Beste voor kids
Ovaal Sonisch 2 € 34,99
4 Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 Ovaal Sonisch 2 € 64,99
5 Oral-B Pro 2 2500 Rond 3D roterend 2 € 49,99
6 Silk'n ToothWave Ovaal Sonisch 1 € 249,00
7 Oral-B Pro 2 2000N CrossAction Rond 3D roterend 2 € 48,99
8 Oral-B Pro Cross Action 2500 - Duo Set Rond 3D roterend 2 € 98,00
9 Oral-B Stages Power Kids Rond 2D roterend 1 € 22,99
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Best getest Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Poetsdruksensor - Timer - 6 poetsstanden - Battterij-indicatie
 • Je moet je telefoon altijd bij je hebben - Verwarrend door zoveel opties
Productreview:

De Oral-B Genius 10000N is de beste geteste elektrische tandenborstel van dit moment! Het is bewezen dat een ronde borstel het effectiefst tegen tandplak werkt. Je kunt deze elektrische tandenborstel verbinden middels een app op je telefoon. Zo kun krijg je een duidelijk inzicht over jouw poetsgewoontes. Je zult al snel zien hoe jij beter kunt poetsen. Deze tandenborstel heeft 6 poetsstanden (gevoelige poetsstand, intense poetsstand, massage poetsstand, poetsstand voor wittere tanden, standaard poetsstand en tong poetsstand). Er wordt een houder voor je telefoon meegeleverd. Deze plak je op de spiegel, hier hang je telefoon in. Zo hou je eenvoudig de app in de gaten tijdens het poetsen. Deze tandenborstel wordt geleverd met een handig reisetui. De etui gebruik je niet alleen om je tandenborstel in te transporteren, hij dient ook direct als oplader. Ook kun je de etui uitklappen en gebruiken als een standaard voor je telefoon.

Om de statistieken goed bij te houden, moet je jouw telefoon wel altijd bij je hebben bij het tandenpoetsen.

Beste koop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Timer - Eenvoudig in gebruik
 • Geen poetsdruksensor - Geen meegeleverde accessoires
Productreview:

De Oral-B Vitality 100 is de beste koop voor een elektrische tandenborstel. Voor slechts een paar tientjes kun je het gebit eenvoudig grondig reinigen. Het is een simpele tandenborstel met slecht een aan/uitknop. Wel is deze tandenborstel voorzien van een handige timer. Dit helpt je om aan de aanbevolen 2 minuten poetsen te komen. De timer trilt na 30 seconde poetsen, zo weet jij dat het tijd is om van kant te wisselen. Na vier keer ben je dus je hele mond rond geweest en weet je dat je langgenoeg gepoetst hebt.

Deze tandenborstel heeft geen poetsdruksensor.

Beste voor kids Bekijk prijzen
Productreview:

De Sonicare HX6321/03 van Philips is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Omdat het een langwerpige borstel heeft, mag je kind de vertrouwde poetsbewegingen blijven maken, terwijl de tandenborstel het grondige schoonmaakwerk doet. Je kunt de telefoon via bluetooth aan de app koppelen. De app zorgt ervoor dat tandenpoetsen leuk wordt. Bovendien kun je in de app kijken hoelang je kind gepoetst heeft. Deze tandenborstel heeft twee poetsstanden. Een zachte stand voor jonge kinderen en een hoge stand voor oudere kinderen.

Deze tandenborstel heeft geen poetsdruksensor.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Timer - Poetsdruksensor - Accuduur (184 min.)
 • Stopt automatisch na 2 minuten - Geen meegeleverde reis-etui
Productreview:

De Philips Sonicare verschilt van de Oral-B omdat hij geen roterende bewegingen maakt, maar op-en-neer (ook wel sonisch genoemd). Dit is een uitkomst voor mensen die graag elektrisch willen poetsen, maar de vertrouwde poetsbewegingen willen blijven maken. Deze tandenborstel is door de Consumentenbond samen met de Oral-B Genius 10000N uitgeroepen tot beste elektrische tandenborstel. Deze tandenborstel heeft 1 poetsstand die je op 2 niveaus kunt gebruiken. Ook heeft hij een ingebouwde timer, poetsdruksensor en een accu die opgeladen lang meegaat.

Na twee minuten poetsen stopt hij automatisch. Dit is vervelend als je nog even door wilt poetsen.

Oral-B Pro 2 2500 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Eenvoudig in gebruik - Timer - Poetsdruksensor
 • Oplaadkabel is wat kort
Productreview:

Oral-B Pro 2 2500 heeft een oplichtende poetsdruksensor, een ingebouwde timer zodat het makkelijker wordt om minimaal 2 minuten te poetsen. Deze tandenborstel beschikt over twee poetsstanden; intense reiniging en een zachtere poetsstand voor gevoelige tanden. In de meegeleverde reis-etui kun je de tandenborstel eenvoudig en veilig meenemen op reis. Deze elektrische tandenborstel wordt geleverd inclusief een handige reis-etui!

De oplaadkabel is wat aan de korte kant.

Silk'n ToothWave Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Erg vriendelijk en effectief voor (gevoelig) tandvlees - Timer - Maakt bijna geen geluid - Radiofrequentiegolven zorgen voor wittere tanden
 • Relatief prijzig - Geen reis-etui - Geen poetsdruksensor
Productreview:

De Silk’n ToothWave is een uitkomst is voor mensen met gevoelig tandvlees. Deze tandenborstel is uniek in gebruik. Hij werkt namelijk met radiofrequentiegolven. Deze golven bereiken plekken waar de gewone tandenborstel niet bij kan komen. Dankzij deze golven laat vuil veel gemakkelijker los. Bovendien werken de radiofrequentiegolven preventief. Ze zorgen ervoor dat vuil minder goed aan je tanden kunnen hechten. Silk’n ToothWave beloofd dan ook wittere tanden al na zes weken poetsen. Deze tandenborstel is voorzien van een timer. Elke 30 seconden gaat hij af, zodat jij weet dat je van kant kunt wisselen. Na twee minuten schakelt de tandenborstel zichzelf uit. Deze tandenborstel heeft geen poetsdruksensor. Wat misschien wel handig zou zijn geweest. De borstel heeft namelijk veel zachtere haartjes dan je gewend bent, dus je zult eerder geneigd zijn om veel druk uit te brengen, terwijl dit niet nodig is. De zachte borstelhaartjes ontlasten het tandvlees. Poetsen met de Silk’n ToothWave zal dan ook wel even wennen zijn.

Deze tandenborstel is relatief duur in aanschaf.

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Timer - Poetsdruksensor - 2 standen incl. voor gevoelige tandvlees
 • Kort oplaadkabel
Productreview:

De Oral-B Pro 2 2000N heeft twee poetsstanden. Druk een keer op de knop voor de normale reiniging. Druk nog een keer op de knop voor een milde reiniging. De laatste stand is vooral geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees. Handig is dat deze elektrische tandenborstel een poetsdruksensor heeft. Zodra je te hard drukt, zal het felle lampje gaan branden. Je weet dan meteen dat je minder hard moet drukken, om je tandvlees te ontzien. Ook heeft deze tandenborstel een timer. Na elke 30 seconden geeft de tandenborstel een seintje dat het tijd is om een andere kant van je gebit te poetsen. Na 2 minuten geeft hij een ander signaaltje, maar blijft wel aanstaan. Zodat je nog even door kunt poetsen als je denkt dat dit nodig is.

De oplaadkabel is wat aan de korte kant.

Oral-B Pro Cross Action 2500 - Duo Set Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Timer - Poetsdruksensor - 2 standen incl. voor gevoelige tandvlees
 • Kort oplaadkabel
Productreview:

In deze set krijg je twee tandenborstels, een voor hem en een voor haar. Bij deze set krijg je 2 keer een Oral-B Pro 2500, een roze en een zwarte. Ook krijg je twee reis-etuis, twee opladers, 1 cross action opzetborstel en een 3D white opzetborstel. De Oral-B Pro 2 2500 heeft twee poetsstanden. Een normale reiniging (daily clean) en speciale reiniging/massage voor het tandvlees (gum care). Handig is dat deze elektrische tandenborstel een poetsdruksensor heeft. Zodra je te hard drukt, zal het felle lampje gaan branden. Je weet dan meteen dat je minder hard moet drukken, om je tandvlees te ontzien. Ook heeft deze tandenborstel een timer. Na elke 30 seconden geeft de tandenborstel een seintje dat het tijd is om een andere kant van je gebit te poetsen. Na 2 minuten geeft hij een ander signaaltje, maar blijft wel aanstaan. Zodat je nog even door kunt poetsen als je denkt dat dit nodig is.

De oplaadkabel is wat aan de korte kant.

Verkrijgbaar bij:
Oral-B Stages Power Kids Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Kindvriendelijk borsteltje - Timer - App zorgt voor langer poetsen
 • Geen batterij-indicator
Productreview:

De Oral-B Stages Power Kids is de beste elektrische tandenborstel voor kinderen. Je kunt deze tandenborstel verbinden via een app op de tablet of telefoon. Het is bewezen dat 90% van de kinderen hierdoor langer poetsten en dat wil je als ouder natuurlijk! Tandpasta heeft 2 minuten inwerkingstijd, dus hoe langer je kind poetst hoe beter. Deze tandenborstel beschikt over een timer. Voor sommige kinderen is het even wennen, maar al snel hebben kinderen door dat ze moeten poetsen totdat de timer afgaat. De borstel is aangepast op het kindergebit. De Oral-B Stages Power Kids is verkrijgbaar in meerdere Disney uitvoeringen, er zit vast ook een Disneyheld voor jouw kind tussen!

Deze tandenborstel heeft geen batterij-indicator.

J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z #
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail