Beste elektrische tandenborstel [2022 editie]

Laatste ge-update in door Stijn

Elektrische tandenborstels worden door elke tandarts aangeraden, maar hoeveel beter zijn deze nou echt? Uit onderzoek blijkt dat ze meer tandplak verwijderen, het beter is voor je tandvlees en de kans groter is dat je twee minuten poetst. Benieuwd met welke elektrische tandenborstels je dit het beste kunt doen?

In deze review hebben we de beste elektrische tandenborstels van 2022 op een rij gezet, waarbij we hebben gekeken naar de vorm van de borstelkop, het aantal poetsstanden en de accuduur. Uiteindelijk is daar de Oral-B PRO 3-3500 als beste elektrische tandenborstel van 2022 uitgekomen. Over deze én meer goede elektrische tandenborstels vertellen we je in deze review alles!

# Product Borstelkop Aantal poetsstanden Accuduur
1 Oral-B PRO 3 - 3500
Beste koop elektrische tandenborstel
Rond 3 60 min Bekijk prijzen
2 Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12
Best geteste elektrische tandenborstel
Ovaal 5 56 min Bekijk prijzen
3 Oral-B Pro 2 2000N
Beste Oral-B elektrische tandenborstel
Rond 2 28 min Bekijk prijzen
4 Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28
Beste Philips Sonicare elektrische tandenborstel
Ovaal 1 56 min Bekijk prijzen
5 Philips Sonicare PlaqueDefense 2-Serie HX6231/01
Beste sonische elektrische tandenborstel
Ovaal 1 56 min -
Laatste prijs-update: vrijdag 7 oktober 2022
Oral-B PRO 3 - 3500 Bekijk prijzen
Borstelkop: Rond
Aantal poetsstanden: 3
Accuduur: 60 min

Deze Oral-B Pro 3 3500 tandenborstel krijgt van ons de titel Beste koop elektrische tandenborstel. We kwamen tot deze conclusie omdat deze tandenborstel heel praktisch is en ook nog eens heel betaalbaar.

Een sterk punt van deze tandenborstel van Oral B zijn de drie poetsstanden. Handig als je wittere tanden wilt of als je juist wat zachter wilt poetsen omdat je tandvlees ontstoken is. Wil je zeker weten dat je je tandvlees niet te hard poetst? Dan komt de poetsdruksensor goed van pas.

Met deze Oral B Pro 3 3500 tandenborstel poets je bijna twee weken je tanden zonder dat je de accu hoeft op te laden. Zo hoef je geen oplader mee te nemen als je een paar weken op vakantie gaat. Als je je koffer inpakt, berg je de tandenborstel mooi op in de meegeleverde reisetui.

De beste koop elektrische tandenborstel die extra goed reinigt

Wil je graag dat je tanden en tandvlees goed schoon worden, dan helpen de schuin geplaatste borstelharen van de CrossAction opzetborstel daarbij. Deze reinigen extra diep tussen je tanden en langs je tandvleesrand zodat je gebit perfect schoon wordt en tandplak extra goed wordt verwijderd.

Het handvat van deze tandenborstel is wel vrij glad, waardoor het makkelijk uit je handen glijdt tijdens het poetsen. Met het bijgeleverde oplaadstation laad je de accu makkelijk op. De tandenborstel staat wel wat wiebelig op de lader, dus je moet wel opletten dat hij goed staat.

 • Je krijgt een CrossAction opzetborstel, oplaadstation en reisetui bij de tandenborstel.
 • Met de batterij indicator zie je wanneer de batterij leeg is
 • Een lichtsignaal waarschuwt als je te hard poetst

Als je een betaalbare elektrische tandenborstel zoekt die uitstekend poetst, kies dan voor deze Oral-B Pro 3 3500.

Met de schuin geplaatste borstelharen van de CrossAction opzetborstel van deze tandenborstel poets je je tanden extra schoon.

Plus- en minpunten
Cross Action borstel reinigt extra goed – Poetsdruksensor – 3 poetsstanden
Glad handvat – Staat wiebelig op de oplader
Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 Bekijk prijzen
Borstelkop: Ovaal
Aantal poetsstanden: 5
Accuduur: 56 min

Dit is de eerste sonische tandenborstel uit onze test. Door de sonische poetstechniek reinig je je tanden, je tandvlees en de ruimte tussen je tanden extra goed. De SenseIQ technologie helpt je bovendien om je tanden op de juiste manier te poetsen.

Met deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 poets je altijd goed. De poetsintensiteit wordt automatisch aangepast. Dit gebeurt op basis van een automatische meting van de poetsdruk, poetsbeweging, poetsduur en de plekken waar je poetst.

Met de app bekijk je op je smartphone of tablet hoe je je tanden hebt gepoetst en of dat misschien nog beter kan. Hou er wel rekening mee dat de feedback van de app niet altijd nauwkeurig is.

Best geteste elektrische tandenborstel

De Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 krijgt van ons de titel best geteste elektrische tandenborstel. De tandenborstel ziet er niet alleen mooi uit, hij helpt je via de app ook om op de juiste manier je tanden te poetsen. Daarnaast profiteer je van de volgende eigenschappen:

 • met de luxe oplaadbare reisetui laad je onderweg je tandenborstel op
 • drie poetsstanden
 • persoonlijke instelmogelijkheden

Bij regelmatig gebruik van de verschillende poetsstanden raakt de accu wel sneller leeg. Je ziet aan de batterij-indicator wanneer je de tandenborstel weer moet opladen.

Wil je een tandenborstel die meehelpt om op de juiste manier te poetsen? Bestel dan deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12.

Door de poetsdruksensor poets je met deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 nooit te hard.

Plus- en minpunten
SenseIQ technologie – Mooi uiterlijk – Drie poetsstanden
Accu kan snel leegraken – App geeft niet altijd juiste feedback
Oral-B Pro 2 2000N Bekijk prijzen
Borstelkop: Rond
Aantal poetsstanden: 2
Accuduur: 28 min

Deze Oral-B PRO 2 2000N tandenborstel zit in onze test omdat deze elektrische tandenborstel ideaal is voor als je last hebt van gevoelig tandvlees. Met de ronde borstelkop maak je je tanden en tandvlees goed schoon. Zo verwijder je tandplak en heb je minder kans op tandsteen of gaatjes.

Om je gebit goed te reinigen is het belangrijk dat je lang genoeg poetst met een goede tandpasta. Dankzij de dubbele timer krijg je een seintje als je lang genoeg hebt gepoetst. De timer geeft ook aan als je een ander gedeelte van je mond moet poetsen. Zo sla je niets over.

Ben je bang dat je te hard drukt met poetsen? Deze tandenborstel van Oral B heeft een poetsdruksensor die zorgt dat je het tandvlees niet te hard poetst. Daarnaast kun je kiezen uit twee poetsstanden, zodat je zelf bepaalt hoe stevig je poetst.

De beste Oral B elektrische tandenborstel

Als je een elektrische tandenborstel koopt, dan verwacht je natuurlijk wel dat deze je tanden goed schoonpoetst. Deze elektrische tandenborstel heeft schuin geplaatste Cross Action borstelharen die extra diep reinigen tussen je tanden en langs de rand van het tandvlees.

Het is wel jammer dat er geen extra set opzetborstels wordt meegeleverd. De meeste borstels gaan 3 maanden mee en dan moet je dus zorgen dat je een voorraadje in huis hebt. Leg ze bijvoorbeeld in de kast naast de tondeuse of je krultang.

Wij vinden dit de beste Oral B tandenborstel om de volgende redenen:

 • dankzij de poetsdruksensor poets je niet te hard
 • de Cross Action borstelharen maken je gebit goed schoon
 • met de timer hou je de juiste poetstijd aan

De batterij gaat maximaal 28 minuten mee. Als je 2x per dag twee minuten poetst, dan moet je de batterij na zeven dagen weer opladen. Bij de meeste tandenborstels gaat de batterij wel 14 dagen mee, maar dat is ook afhankelijk van hoe je poetst.

Zoek je een elektrische tandenborstel die helpt bij gevoelig tandvlees? Kies dan voor deze Oral-B PRO 2 2000N.

Met de schuin geplaatste Cross Action borstelharen poets je je gebit extra goed schoon.

Plus- en minpunten
Cross Action borstelharen – Poetsdruksensor – Timer voor de juiste poetstijd
Geen extra set opzetborstels – Geen reisetui
Verkrijgbaar bij:
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28 Bekijk prijzen
Borstelkop: Ovaal
Aantal poetsstanden: 1
Accuduur: 56 min

Deze sonische tandenborstel van Philips Sonicare hebben we in de test opgenomen als alternatief voor de gewone roterende elektrische tandenborstels. Deze Sonicare maakt je tanden grondig schoon met 62.000 poetsbewegingen per minuut.

We poetsten een week met deze Philips Sonicare Protective Clean 4300 tandenborstel en we merkten dat onze tanden witter werden. Deze Sonicare verwijdert tot wel 7 keer meer tandplak dan een gewone tandenborstel. Daarom vinden we dit de Beste Philips Sonicare elektrische tandenborstel

De meegeleverde Optimal White opzetborstel helpt natuurlijk ook om je tanden witter te maken. Is je tandvlees gevoelig of wil je niet te hard poetsen? Deze tandenborstel geeft vanzelf aan wanneer je te hard poetst, door langzamer te trillen.

Beste Philips Sonicare elektrische tandenborstel voor een schoon gebit

Wij vergeten altijd wanneer we de opzetborstel moeten vervangen. Dat wordt opgelost met deze tandenborstel. De BrushSync technologie geeft namelijk een signaal als de borstel weer aan vervanging toe is.

Als je met deze tandenborstel poetst, dan kun je aan het signaal horen wanneer je een ander deel van je gebit moet poetsen. Daarnaast zit er een timer op die aangeeft wanneer je lang genoeg hebt gepoetst. Er zit helaas maar één poetsstand op deze tandenborstel.

Deze Sonicare vinden wij de beste omdat deze betaalbaar is, je tanden witter maakt en vanwege de volgende eigenschappen:

 • Inclusief standaard oplaadstation
 • Batterij indicator
 • Poetsdruksensor

Stap jij ’s ochtends op de weegschaal en kijk je graag in de spiegel naar een schoon en wit gebit? Dan is deze Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28 iets voor jou.

Dankzij de BrushSync technologie krijg je een signaal als je de opzetborstel moet vervangen.

Plus- en minpunten
Poetsdruksensor – Batterij-indicator - Timer
Eén poetsstand – Geen reisetui – Maakt redelijk wat geluid
Verkrijgbaar bij:
Philips Sonicare PlaqueDefense 2-Serie HX6231/01
Borstelkop: Ovaal
Aantal poetsstanden: 1
Accuduur: 56 min

Deze Philips Sonicare PlaqueDefense 2-Serie HX6231/01 is de derde Sonicare tandenborstel die we hier reviewen. Deze tandenborstel heeft geen poetsdruksensor, terwijl de andere geteste Sonicare modellen dit wel hebben. Je moet dus zelf inschatten of je niet te hard poetst.

Deze Philips Sonicare PlaqueDefense 2-Serie is een goede tandenborstel voor als je veel tandplak wilt verwijderen. Bij deze tandenborstel krijg je een ProResults PlaqueDefense opzetborstel met dicht op elkaar geplaatste, gebogen borstelharen, die speciaal is ontwikkeld om veel tandplak weg te halen.

Weet je niet hoe lang je elk deel van je gebit moet poetsen? Deze tandenborstel laat je weten wanneer je van zone mag wisselen, zodat je elk deel van je gebit even lang poetst. We vonden de dubbele timer erg handig, omdat deze ook meteen aangeeft wanneer je lang genoeg gepoetst hebt.

De beste sonische elektrische tandenborstel voor een goede prijs

Net zoals een goede föhn of krultang je een mooi kapsel geeft, doet deze Philips Sonicare PlaqueDefense 2-Serie HX6231/01 precies wat ‘ie moet doen. De tandenborstel beschikt vooral over de basisfuncties en heeft dus bijvoorbeeld geen app of vervangingsindicator.

Met de accu kun je ongeveer 14 dagen 2x per dag je tanden poetsen voordat je weer moet opladen. Verder wordt deze tandenborstel geleverd inclusief:

 • ProResults PlaqueDefense opzetborstel
 • Oplaadstation

Ben je op zoek naar een instapmodel van Sonicare? Kies dan voor deze Philips Sonicare PlaqueDefense 2-Serie HX6231/01 tandenborstel.

De handige timer geeft aan wanneer je tijdens het poetsen mag wisselen naar een ander deel van je gebit.

Plus- en minpunten
Betaalbaar instapmodel – Inclusief opzetborstel – Dubbele timer
Geen app – Geen poetsdruksensor – Geen vervangingsindicator
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!