Beste elektronische tandenborstel 2023. 5x elektrische tandenborstels

Laatste ge-update in door Eva

Elektrische tandenborstels worden door elke tandarts aangeraden, maar hoeveel beter zijn deze nou echt? Uit onderzoek blijkt dat ze meer tandplak verwijderen, het beter is voor je tandvlees en de kans groter is dat je twee minuten poetst. Benieuwd met welke tandenborstes je dit het beste kunt doen?

In deze review hebben we de beste elektrische tandenborstels van 2023 op een rij gezet, waarbij we hebben gekeken naar de vorm van de borstelkop, het aantal poetsstanden en de accuduur. Uiteindelijk is daar de Oral-B PRO 3-3500 als beste uitgekomen. Over deze én meer goede elektrische tandenborstels vertellen we je in deze review alles!

Beste koop elektrische tandenborstel
Oral-B PRO 3 - 3500
Bol.com
Oral-B PRO 3 - 3500
Beste Oral-B elektrische tandenborstel
Oral-B Pro 2 2000
Bol.com
Oral-B Pro 2 2000
Beste Philips Sonicare elektrische tandenborstel
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28
Coolblue
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28
Beste sonische elektrische tandenborstel
Oral-B Genius X - Special Editie - Zwart
Bol.com
Oral-B Genius X - Special Editie - Zwart
Oral-B PRO 3 - 3500 Bekijk prijzen
Borstelkop: Rond
Aantal poetsstanden: 3
Accuduur: 60 min
Hierom zijn we fan:
Cross Action borstel reinigt extra goed – Poetsdruksensor – 3 poetsstanden
Let hierop:
Glad handvat – Staat wiebelig op de oplader

Deze Oral-B Pro 3 3500 tandenborstel krijgt van ons de titel Beste koop elektrische tandenborstels. We kwamen tot deze conclusie omdat deze tandenborstel heel praktisch is en ook nog eens heel betaalbaar.

Een sterk punt van deze tandenborstel van Oral-B zijn de drie poetsstanden. Handig als je wittere tanden wilt of als je juist wat zachter wilt poetsen omdat je tandvlees ontstoken is. Wil je zeker weten dat je je tandvlees niet te hard poetst? Dan komt de poetsdruksensor goed van pas bij deze Oral-B in het zwart.

Met dit type poets je bijna twee weken je tanden, zonder dat je de accu hoeft op te laden. Zo hoef je geen oplader mee te nemen als je een paar weken op vakantie gaat. Als je je koffer inpakt, berg je de tandenborstel mooi op in de meegeleverde reisetui.

Pro 3-3500: de beste elektrische

Wil je graag dat je tanden en tandvlees goed schoon worden, dan helpen de schuin geplaatste borstelharen van de CrossAction opzetborstel daarbij. Deze reinigen extra diep tussen je tanden en langs je tandvleesrand zodat je gebit perfect schoon wordt en tandplak extra goed wordt verwijderd.

Het handvat van deze tandenborstel is wel vrij glad, waardoor het makkelijk uit je handen glijdt tijdens het poetsen. Met het bijgeleverde oplaadstation laad je de accu makkelijk op. De tandenborstel staat wel wat wiebelig op de lader, dus je moet wel opletten dat hij goed staat.

 • Je krijgt een CrossAction opzetborstel, oplaadstation en reisetui bij de tandenborstel.
 • Met de batterij indicator zie je wanneer de batterij leeg is
 • Een lichtsignaal waarschuwt als je te hard poetst

Als je een betaalbare elektrische tandenborstel zoekt die uitstekend poetst, kies dan voor deze elektrische Oral-B.

Met de schuin geplaatste borstelharen van de CrossAction opzetborstel van deze tandenborstel poets je je tanden extra schoon.

Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 Bekijk prijzen
Borstelkop: Ovaal
Aantal poetsstanden: 5
Accuduur: 56 min
Hierom zijn we fan:
SenseIQ technologie – Mooi uiterlijk – Drie poetsstanden
Let hierop:
Accu kan snel leegraken – App geeft niet altijd juiste feedback

Dit is de eerste sonische tandenborstel uit onze test. Door de sonische poetstechniek reinig je je tanden, je tandvlees en de ruimte tussen je tanden extra goed. De SenseIQ technologie helpt je bovendien om je tanden op de juiste manier te poetsen.

Met deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 poets je altijd goed. De poetsintensiteit wordt automatisch aangepast. Dit gebeurt op basis van een automatische meting van de poetsdruk, poetsbeweging, poetsduur en de plekken waar je poetst. Een handige tandenborstel dus!

Via de app bekijk je op je smartphone of tablet hoe je je tanden hebt gepoetst en of dat misschien nog beter kan. Hou er wel rekening mee dat de feedback over je tandenborstel van de app niet altijd nauwkeurig is.

Best geteste Philips Sonicare

De elektrische Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 krijgt van ons de titel best geteste elektrische tandenborstel. De tandenborstel ziet er niet alleen mooi uit, hij helpt je via de app ook om op de juiste manier je tanden te poetsen. Daarnaast profiteer je van de volgende eigenschappen:

 • met de luxe oplaadbare reisetui laad je onderweg je tandenborstel op
 • drie poetsstanden
 • persoonlijke instelmogelijkheden

Bij regelmatig gebruik van de verschillende poetsstanden raakt de accu wel sneller leeg. Je ziet aan de batterij-indicator wanneer je de tandenborstel weer moet opladen.

Wil je een tandenborstel die meehelpt om op de juiste manier te poetsen? Bestel dan deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12.

Door de poetsdruksensor poets je met deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 nooit te hard.

Oral-B Pro 2 2000 Bekijk prijzen
Borstelkop: Rond
Aantal poetsstanden: 2
Accuduur: 28 min
Hierom zijn we fan:
Cross Action borstelharen – Poetsdruksensor – Timer voor de juiste poetstijd
Let hierop:
Geen extra set opzetborstels – Geen reisetui

Deze Oral-B tandenborstel zit in onze test omdat deze elektrische tandenborstels ideaal zijn  voor gevoelig tandvlees. Met de ronde borstelkop maak je je tanden en tandvlees goed schoon. Zo verwijder je tandplak en heb je minder kans op tandsteen of gaatjes.

Om je gebit goed te reinigen is het belangrijk dat je lang genoeg poetst met een goede tandpasta. Dankzij de dubbele timer krijg je een seintje als je lang genoeg hebt gepoetst. De timer geeft ook aan als je een ander gedeelte van je mond moet poetsen. Zo sla je niets over.

Ben je bang dat je te hard drukt met poetsen? Deze tandenborstel van Oral-B heeft een poetsdruksensor die zorgt dat je het tandvlees niet te hard poetst. Daarnaast kun je kiezen uit twee poetsstanden, zodat je zelf bepaalt hoe stevig je poetst.

De beste Oral-B Pro

Als je een elektrische tandenborstel koopt, dan verwacht je natuurlijk wel dat deze je tanden goed schoonpoetst. Dit model heeft schuin geplaatste Cross Action borstelharen die extra diep reinigen tussen je tanden en langs de rand van het tandvlees.

Het is wel jammer dat er geen extra set opzetborstels wordt meegeleverd. De meeste borstels gaan 3 maanden mee en dan moet je dus zorgen dat je een voorraadje in huis hebt. Leg ze bijvoorbeeld in de kast naast de tondeuse of je krultang.

Wij vinden dit de beste Oral-B tandenborstel om de volgende redenen:

 • dankzij de poetsdruksensor poets je niet te hard
 • de Cross Action borstelharen maken je gebit goed schoon
 • met de timer hou je de juiste poetstijd aan

De batterij gaat maximaal 28 minuten mee. Als je 2x per dag twee minuten poetst, dan moet je de batterij na zeven dagen weer opladen. Bij de meeste tandenborstels gaat de batterij wel 14 dagen mee, maar dat is ook afhankelijk van hoe je poetst.

Zoek je een elektrische tandenborstel die helpt bij gevoelig tandvlees? Kies dan voor deze Oral-B PRO 2 2000.

Met de schuin geplaatste Cross Action borstelharen poets je je gebit extra goed schoon.

Verkrijgbaar bij:
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28 Bekijk prijzen
Borstelkop: Ovaal
Aantal poetsstanden: 1
Accuduur: 56 min
Hierom zijn we fan:
Poetsdruksensor – Batterij-indicator - Timer
Let hierop:
Eén poetsstand – Geen reisetui – Maakt redelijk wat geluid

Deze sonische tandenborstel van Philips hebben we in de test opgenomen als alternatief voor de gewone roterende elektrische tandenborstels. Deze Sonicare maakt je tanden grondig schoon met 62.000 poetsbewegingen per minuut.

We poetsten een week met deze elektrische tandenborstels en we merkten dat onze tanden witter werden. Deze Sonicare verwijdert tot wel 7 keer meer tandplak dan een gewone tandenborstel. Daarom vinden we dit de Beste Philips Sonicare.

De meegeleverde Optimal White opzetborstel helpt natuurlijk ook om je tanden witter te maken. Is je tandvlees gevoelig of wil je niet te hard poetsen? Deze tandenborstel geeft vanzelf aan wanneer je te hard poetst, door langzamer te trillen.

Beste Philips Sonicare voor een schoon gebit

Wij vergeten altijd wanneer we de opzetborstel moeten vervangen. Dat wordt opgelost met deze tandenborstel. De BrushSync technologie geeft namelijk een signaal als de borstel weer aan vervanging toe is.

Als je met deze Sonicare poetst, dan kun je aan het signaal horen wanneer je een ander deel van je gebit moet poetsen. Daarnaast zit er een timer op die aangeeft wanneer je lang genoeg hebt gepoetst. Er zit helaas maar één poetsstand op deze tandenborstel.

Deze Sonicare vinden wij de beste omdat deze betaalbaar is, je tanden witter maakt en vanwege de volgende eigenschappen:

 • Inclusief standaard oplaadstation
 • Batterij indicator
 • Poetsdruksensor

Stap jij ’s ochtends op de weegschaal en kijk je graag in de spiegel naar een schoon en wit gebit? Dan zijn deze elektrische tandenborstels iets voor jou!

Dankzij de BrushSync technologie krijg je een signaal als je de opzetborstel moet vervangen.

Oral-B Genius X - Special Editie - Zwart Bekijk prijzen
Aantal poetsstanden: 6
Accuduur: 56 min
Borstelkop: rond
Hierom zijn we fan:
Motiverende app
Veel verschillende standen
Let hierop:
Geen snellaadfunctie

Last but not least: de Oral-B Genius X. Deze tandenborstel is door de tandartsverzekering uitgeroepen tot de allerbeste. Is dat terecht? Absoluut. Want dit apparaat heeft meer dan je nodig hebt voor een fantastisch gebit.

Deze borstel heeft 6 verschillende intensiteitsstanden, mét timer. De poetsstanden zijn: dagelijkse reiniging, Pro-Clean, gevoelig, whitening, tandvleesverzorging en zelfs tongreiniging. Daarmee kun je dus echt je volledige gebit reinigen, zelfs als je poetswensen dagelijks verschillen. 

Verder heeft deze Oral-B ook een poetssensor: hij vertraagt de snelheid van de borstel automatisch en laat het via het lampje bovenin ook weten dat je te hard drukt. Je kan al je poetsresultaten zien in de daarvoor gemaakte app, die je zelfs motiveert om medailles te halen. 

De Oral-B Genius X heet verder trouwens met een reden genius: via artificial intelligence herkent hij jouw poetsgedrag en begeleidt je daarom elke dag naar het allerbeste resultaat voor je gebit. 

Net zoals een goede föhn of krultang je een mooi kapsel geeft, doet deze Oral-B Genius X precies wat ‘ie moet doen. De tandenborstel wordt geleverd met een batterij die wel 2 weken meegaat na 1 oplaadbeurt.

Product Borstelkop Aantal poetsstanden Accuduur
Oral-B PRO 3 - 3500 Oral-B PRO 3 - 3500
Beste koop elektrische tandenborstel
Rond 3 60 min Bekijk prijzen
Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12
Best geteste elektrische tandenborstel
Ovaal 5 56 min Bekijk prijzen
Oral-B Pro 2 2000 Oral-B Pro 2 2000
Beste Oral-B elektrische tandenborstel
Rond 2 28 min Bekijk prijzen
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28 Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6805/28
Beste Philips Sonicare elektrische tandenborstel
Ovaal 1 56 min Bekijk prijzen
Oral-B Genius X - Special Editie - Zwart Oral-B Genius X - Special Editie - Zwart
Beste sonische elektrische tandenborstel
rond 6 56 min Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.