Beste 5 handdoeken van 2022

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Gemiddeld gaat een handdoek twee tot vijf jaar mee. Hoe lang doe jij inmiddels al met je handdoeken? Misschien wordt het tijd voor een paar nieuwe, maar weet je niet zo goed waarop je moet letten? Dan zit je hier goed.

Met deze review helpen we je namelijk op weg met het kiezen van de beste handdoeken. Wij waren ook benieuwd wat de beste handdoeken van 2022 zijn. En dus gingen we daarnaar op zoek. We zochten vijf kwalitatieve handdoeken uit. Daarna hebben we de uitgekozen handdoeken getest.

De beste handdoeken uit onze test zijn de handdoeken uit de Byrklund Handdoeken set. Deze scoorden het best qua prijs en kwaliteit. Wil je graag weten welke andere handdoeken we getest hebben? Lees dan zeker even verder!

 • Beste koop handdoeken - Byrklund Handdoeken set
 • Best geteste handdoeken - Seashell Luxor Hotel Handdoek
 • Beste kwaliteit handdoeken - Yumeko Douchelaken
 • Beste hamam handdoek - Hamamdoek
 • Beste microvezel handdoek - Sneldrogende Microvezel Handdoek
Byrklund Handdoeken set Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Droogt goed – Goede kwaliteit met 500 gr/m2 – Voelt zacht aan
 • Handdoeken kunnen flink pluizen – Na vaak wassen worden de handdoeken dunner
Productreview:

Deze Byrklund handdoekenset is een set van 10 handdoeken die we hier reviewen. Deze handdoeken kregen van ons de eervolle titel “Beste koop handdoeken 2022”. We leggen je hier graag uit hoe we tot dat oordeel zijn gekomen.

Bij het uitpakken van de handdoeken valt het gewicht meteen op. Deze handdoeken wegen namelijk 500 gram per vierkante meter. Deze handdoeken zijn dus van een middelzware kwaliteit. Dat is minder goed dan een handdoek van hotelkwaliteit, maar beter dan de gemiddelde handdoek.

Kijken we naar de structuur, dan zien we dat de lusjes redelijk overeind staan. Dat maakt deze handdoeken zacht en comfortabel. Lekker als je een gevoelige huid hebt, of als je deze handdoek wilt gebruiken om je baby af te drogen na een ontspannend badje.

Beste koop handdoeken 2022

Na een was- en droogbeurt hebben we de handdoeken getest na het douchen. De handdoeken zijn gemaakt van 100% natuurlijk katoen, waardoor ze zacht en stevig aanvoelen. Als je je afdroogt, dan schuurt de handdoek niet. We vinden ook dat de handdoek voldoende vocht opneemt.

Uit online reviews blijkt dat bij sommige gebruikers deze handdoeken erg pluizen. De handdoeken kunnen na vaak wassen ook iets dunner worden. Zelf hadden we daar na 1x wassen weinig last van, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Wij vinden deze Byrklund handdoeken de beste koop handdoeken van 2022 vanwege:

 • Het gewicht van 500 gr/m2
 • Het zachte gevoel
 • De samenstelling van 100% katoen

Dat maakt deze Byrklund handdoeken wat ons betreft de beste koop handdoek van 2022.

Door de katoenen lusjes voelen deze handdoeken lekker zacht aan

Verkrijgbaar bij:
Seashell Luxor Hotel Handdoek Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zware kwaliteit gekamd katoen – Voelt zacht aan – Neemt veel vocht op
 • Drogen op lage temperatuur – Afmetingen wat klein voor een badhanddoek
Productreview:

Hotel handdoeken staan bekend vanwege de goede kwaliteit. Het zijn vaak lekkere dikke en zachte handdoeken. Die wil je thuis natuurlijk ook wel hebben! Deze Seashell Luxor handdoeken zijn geweven van 100% hoogwaardige gekamde katoen, wat lekker zacht aanvoelt.

Toen we de handdoeken voor het eerst vastpakten, viel het ons op hoe zacht de handdoeken waren. Er zitten vrij grote lusjes aan, maar niet zo groot dat de handdoek snel te plat wordt. Er zit ook een ophanglus aan, waarmee je de handdoek makkelijk ophangt in je badkamer.

Er zitten 3 sierbiezen op de handdoeken, die zorgen voor een chique uitstraling. We hebben de handdoeken eerst in de wasmachine gestopt en daarna in de droger. De handdoeken kwamen er zacht uit en we hebben ze gebruikt na het douchen.

Best geteste handdoeken van 2022

Het formaat van deze handdoeken is 50 x 100 cm en dat is redelijk voor een badhanddoek. Zelf zien we onze handdoeken liever een slag groter, bijvoorbeeld 70x140 cm. Toch lukte het wel om ons goed af te drogen met de handdoeken.

Deze handdoeken wegen 50 gr/m2 meer dan de Byrklund handdoeken en ze zijn gemaakt van een betere kwaliteit katoen. Daardoor zijn ze kwalitatief net iets beter. De pluspunten nog even op een rij:

 • Zware kwaliteit 550 gr/m2
 • Gekamd katoen
 • Wasbaar op 60 °C

De handdoeken moeten drogen op een lage temperatuur. Als je droger geen aparte stand heeft voor een lage temperatuur, dan moet je de handdoeken aan de waslijn drogen. Door de goede kwaliteit zijn dit wat ons betreft de best geteste handdoeken van 2022.

Het gekamde katoen zorgt dat de handdoek zacht blijft aanvoelen

Verkrijgbaar bij:
Yumeko Douchelaken Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Dikke handdoeken – Zacht katoen – Drogen goed
 • Redelijk aan de prijs – Beperkt aantal kleuren leverbaar
Productreview:

Dit Yumeko douchelaken is de derde handdoek die we hier reviewen.  Met een gewicht van 600 gr/m2 weegt deze handdoek meer dan de handdoeken van Seashell en Byrklund. En met een afmeting van 70x140 cm is deze handdoek ook groter, wat wij erg positief vinden.

Deze handdoek is bijzonder, omdat deze is gemaakt van 100% biologisch fairtrade katoen dat is geproduceerd door kleine katoenboeren in India. Zij krijgen een eerlijke prijs voor hun katoen. Het voldoet bovendien aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Deze handdoeken zijn dus gemaakt van verantwoord katoen. De handdoeken voelen lekker dik en zacht aan als we ze uit de verpakking halen. Ze zien er ook mooi uit: met een naaimachine is er een mooie border op gestikt. En er zit ook een handige ophanglus aan om de handdoek op te hangen.

Beste kwaliteit handdoeken

Deze handdoeken zijn niet zo voordelig als de handdoeken van Seashell en Byrklund. Aan de andere kant zijn ze wel verantwoord geproduceerd van een goede, zware kwaliteit katoen. En deze badlakens zijn een slag groter dan de andere twee die we tot nu toe getest hebben.

Wat deze handdoek zo goed maakt:

 • Gemaakt van biologische fairtrade katoen
 • Zware kwaliteit
 • Mooi afgewerkt

Wij vonden dat deze handdoeken voldoende water opnamen. Er waren geen pluizen tijdens het afdrogen, iets wat je vaak wel hebt bij nieuwe handdoeken. De handdoeken voelden verder lekker zacht aan, dus wat ons betreft zijn dit de beste kwaliteit handdoeken.

Deze handdoeken zijn gemaakt van fairtrade katoen en een verantwoorde keuze

Hamamdoek Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Droogt goed – Lichtgewicht – Vrolijke dessins
 • Niet zo zacht als gewone handdoek – Groot formaat, onhandig bij afdrogen
Productreview:

Deze hamamdoek, ook wel pestemal of fouta genoemd, is een grote handdoek die je kunt gebruiken in de sauna of als trendy strandlaken. Deze doeken hebben de eigenschap dat ze snel drogen en veel water op kunnen nemen. Je kunt je er dus ook perfect mee afdrogen.

Deze handdoek is wel anders dan de handdoeken die we hiervoor getest hebben.  Zo is deze hamamdoek gemaakt van 100% Turkse hydrofielkatoen. Dat is een soort katoen die lekker snel droogt. Bij het uitpakken voelde deze doek wel dunner aan dan een gewone handdoek.

De doek is ook veel groter, namelijk 180 x 100 cm. Daardoor kun je de doek goed gebruiken in de sauna of als strandlaken. Voor gebruik als gewone handdoek is het wel wat te groot. En het voelt niet zo donzig zacht aan als een gewone badhanddoek.

Beste hamam handdoek

Het viel ons op hoe licht deze hamamdoek was. Na een wasbeurt in de wasmachine en drogen, hebben we de doek getest na een douchebeurt. Het was opvallend dat deze doek niet heel zwaar werd door het afdrogen. Maar toch droogde de doek goed af.

De leuke franjes en de ingeweven strepen geven de doek een vrolijk uiterlijk. Daarnaast heeft de doek de volgende pluspunten:

 • Lichtgewicht
 • Droogt snel
 • Multifunctioneel

Daardoor is dit wat ons betreft de beste hamam handdoek.

Deze hamamdoek droogt goed omdat het is gemaakt van goed absorberend katoen

Verkrijgbaar bij:
Sneldrogende Microvezel Handdoek Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Absorbeert goed – Weegt weinig – Droogt snel
 • Synthetische vezels voelen plakkeriger aan - Niet duurzaam
Productreview:

De laatste handdoek die we hier beoordelen is een microvezel handdoek. Microvezel is een synthetisch materiaal wat helaas niet duurzaam is. Je kunt het niet vergelijken met het katoen van de Seashell, Byrklund en Yumeko handdoeken en de hamamdoek.

Deze microvezel handdoek droogt 4 x sneller dan een normale handdoek en is tot 6 keer lichter dan een normale handdoek. Dat merkten we meteen toen we de handdoek uitpakten. Het weegt bijna niets. Je stopt deze handdoek dan ook makkelijk in je koffer of je sporttas met je hardloopschoenen.

De handdoek voelt lekker zacht aan en wij vonden het formaat van 70 cm x 140 cm goed passen bij een badhanddoek. Bij het afdrogen viel het ons op hoe makkelijk het afdrogen gaat met zo’n lichte handdoek.

Helaas kun je wel voelen dat het om een handdoek gaat die van synthetische vezels is gemaakt, want wij vonden het een wat plakkerig gevoel geven. De handdoek droogt wel snel op en absorbeert net zo goed als de andere handdoeken die we hier hebben getest.

Beste microvezel handdoek

Deze microvezel handdoek is zeer geschikt om je haar mee te drogen. Bij krulhaar voorkomt het pluisvorming. Je wikkelt de handdoek makkelijk om je haar heen. Door de zachte stof beschadigt je haar niet en blijft het mooi.

Wij vinden dit de beste microvezel handdoek door de volgende eigenschappen:

 • Droogt snel
 • Makkelijk mee te nemen
 • Royaal formaat

Met deze microvezel handdoek heb je altijd een sneldrogende handdoek die je makkelijk mee kunt nemen.

Door de speciale stof droogt deze handdoek heel snel op

Verkrijgbaar bij:
# Product Materiaal Afmetingen Kwaliteit Prijs v.a.
1 Byrklund Handdoeken set
Beste koop handdoeken
100% katoen 50 x 100 cm 500 g/m2 € 49,95
2 Seashell Luxor Hotel Handdoek
Best geteste handdoeken
100% gekamd katoen 50 x 100 cm 550 g/m2 € 37,99
3 Yumeko Douchelaken
Beste kwaliteit handdoeken
100% katoen 600 g/m2 70 x 140 cm € 55,95
4 Hamamdoek
Beste hamam handdoek
100% Turks hydrofielkatoen 180x100 cm 395 gr € 13,95
5 Sneldrogende Microvezel Handdoek
Beste microvezel handdoek
Polyester en polyamide 128 gr 70 x 140 cm € 24,95
Laatste prijs-update: woensdag 18 mei 2022
Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail