Beste kunstkerstboom 2022 (Ontdek de mooiste met verlichting)

Laatste ge-update in door Jasper

De kerst komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd is om een nieuwe kerstboom aan te schaffen. Ben je het echter zat om een van de 2,5 miljoen kerstbomen te kopen die jaarlijks worden aangeschaft en wil je overstappen op een echte kerstboom, dan helpen wij je uit de brand. Naast een kerststal, kerstverlichting en andere accessoires, mag een goede kerstboom namelijk niet ontbreken.

In deze review zetten we de beste kunstkerstbomen van 2022 voor je op een rij. Daarbij hebben we gelet op de hoogte, of er een voet wordt meegeleverd, of er andere extra's van toepassing zijn en de prijs. Uiteindelijk is daar de Everlands Imperial Pine als beste kunstkerstboom van 2022 uit de test gekomen. Benieuwd naar een andere kerstboom die bij jouw wensen past? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

Beste kunstkerstboom met verlichting
Black Box Trees Toronto
Bol.com
Black Box Trees Toronto
Beste kwaliteit kunstkerstboom
Triumph Tree Sherwood
Bol.com
Triumph Tree Sherwood
Beste kunstksertboom met sneeuw
Kerstboom Excellent Trees®
Bol.com
Kerstboom Excellent Trees®
Kerstboom Imperial Pine Bekijk prijzen
Hoogte: 120 cm
Inclusief voet: Ja
Mogelijke extra’s: -
Hierom zijn we fan:
Prijs
Licht gewicht
Scharniersysteem
Zachte naalden
Let hierop:
Klein
Geen accessoires

Geschikt voor: Mensen die een basic kerstboom in huis willen tegen een scherpe prijs

Laten we beginnen met de beste kunstkerstboom van 2022, de Everlands Imperial Pine kunstkerstboom. Laten we beginnen met het grootste voordeel van allemaal, namelijk de scherpe prijs. De volgende kunstkerstboom in de lijst is namelijk 160% duurder, terwijl de duurste zelfs 500% duurder is.

De fysieke kenmerken

Kijken we naar de fysieke kenmerken van de kunstkerstboom, dan valt het gewicht in positieve zin op. Met een gewicht van maar 8,26 kilogram is deze licht van gewicht, maar toch enorm stevig.

Daarnaast beschikt de kerstboom over zachte naalden zonder een frosted puntje aan het uiteinde. Hierdoor zie je wel wat sneller dat het om een kunstkerstboom gaat. De zachte naald zorgt daarbij wel voor een warme uitstraling. Ook voor je kinderen of huisdieren is dit wel zo prettig.

Let er daarbij wel op dat het een kleinere kunstkerstboom is in vergelijking met andere modellen. Met een hoogte van 120 centimeter is deze dus vooral geschikt voor kleinere huiskamers of het plaatsen van de kunstkerstboom op een verhoging. De kunstkerstboom is verkrijgbaar in:

 • 120 - 240 in stappen van 30 centimeter
 • 300 centimeter
 • 360 centimeter
 • 450 centimeter

De takken

Heb je de kunstkerstboom opgezet of ga je de kunstkerstboom opbergen, dan is het grote voordeel dat er gebruik is gemaakt van een scharniersysteem. Je hoeft de takken alleen nog naar beneden te vouwen of weer in te vouwen, waardoor de boom snel staat of weer opgeborgen kan worden.

Helaas zijn er verder geen accessoires bij deze kunstkerstboom. Zowel de verlichting, de kerstballen als die piek zul je dus nog zelf aan moeten schaffen. Wil je weten hoe je een kunstkerstboom precies op kunt zetten? Hier vertellen we je er alles over!

De beste kunstkerstboom van 2022 vanwege de scherpe prijs, het scharniersysteem en het lichte gewicht!

Verkrijgbaar bij:
Triumph Tree Forest Frosted Bekijk prijzen
Hoogte: 155 cm
Inclusief voet: Ja
Mogelijke extra’s: -
Hierom zijn we fan:
Frosted puntje
Kleur takken
Natuurlijke gelaagdheid
Volle boom
Let hierop:
Insteekconstructie
De poot

Geschikt voor: Kleinere ruimtes of kantoorruimtes met meerdere kerstbomen.

Nadat het meerdere malen opzetten, afbreken, bekijken en aankleden van de kerstboom, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Triumph Tree Forest Frosted als beste uit de test is gekomen. Dit komt voor door de natuurlijk uitstraling van de boom, mogelijk gemaakt door:

 • Kleur van de takken
 • Natuurlijke gelaagdheid
 • Frosted puntje

Deze lijkt op een echte kerstboom

Laten we beginnen met de kleur van de takken. Door de bruine kleur van de takken en het frosted puntje, lijkt het erop dat je met een echte boom te maken hebt die uit een winters dennenbos afkomstig is. Zodra de boom staat heb je ook echt het gevoel dat het kerst is!

Daarnaast is ook de natuurlijke gelaagdheid een groot voordeel van deze boom. Dit zorgt er namelijk voor dat de boom er mooi en vol uitziet, waardoor je een echte kerstsfeer in huis creëert. Daarnaast ziet het er ook beter uit als je de kerstboom eenmaal vol hebt hangen met verlichting.

Ook deze kunstkerstboom is in verschillende lengtes verkrijgbaar, zodat je zelf kunt bepalen in welke ruimte én welke lengte je in je huiskamer, kantoor of leefkeuken wilt hebben!

De minpunten van de kunstkerstboom

Bij het opzetten van de kunstkerstboom zijn we tegen het eerste nadeel aangelopen. Dit duurt namelijk wat langer dan bijvoorbeeld met de Everlands kunstkerstboom, aangezien deze een insteekmechanisme heeft. Hierdoor moet je de takken stuk voor stuk insteken.

Daarnaast is het ons ook opgevallen dat je niet met een draadloze stofzuiger, robotstofzuiger of gewone stofzuiger onder de kerstboom door kunt. Wil je dit wel, dan adviseren we een kerstboom waarbij de afstand tussen de grond en de onderste takken wat groter is, zoals bij de Toronta kunstkerstboom.

De best geteste kunstkerstoom van 2022 vanwege de kleur van de takken, de mooie frosted puntjes en de natuurlijk gelaagdheid!

Black Box Trees Toronto Bekijk prijzen
Hoogte: 215 cm
Inclusief voet: Ja
Mogelijke extra’s: Verlichting
Hierom zijn we fan:
Inclusief verlichting
Grote kerstboom
Harde en zachte naalden
Scharnierconstructie
Let hierop:
Zwaar
Hoge poot

Geschikt voor: Mensen die graag een grote, volle kerstboom inclusief verlichting in de kamer willen hebben!

Op zoek naar een mooie grote kersboom voor in de hal, dan moet je deze Black Box Toronto kunstkerstboom hebben. Deze is namelijk 215 centimeter hoog, waardoor dit een erg mooie boom is om in een grotere ruimte te plaatsen.

LED verlichting

Er zijn twee verschillende manieren waarmee de kunstkerstboom je tijd gaat besparen. Allereerst doordat er verlichting gebruikt is, waarbij er standaard 240 warme witte LED lampjes zijn gebruikt. Hierdoor hoef je deze dus niet zelf in de kerstboom te hangen.

Daarnaast is er voor de takken gebruik gemaakt van een scharniersysteem. Zodra je de kunstkerstboom uit de doos haalt, kun je deze uitklappen en staat de kerstboom. Ook op deze manier kun je dus tijd besparen, ook doordat je nu alleen nog maar de kerstballen moet ophangen en de piek erop hoeft te zetten.

Door dit scharniersysteem en de lengte van de boom, is deze wel een stuk zwaarder dan de andere kerstbomen. Deze weegt namelijk ruim 13,5 kilogram, waardoor het lastig kan zijn om deze grote boom in je eentje uit de doos te halen. We adviseren dan ook om dit met twee personen te doen.

Harde en zachte naalden

Qua uiterlijk maakt de boom gebruik van zowel harde als zachte naalden. De zachte naalden zitten in de boom voor de opvulling, terwijl de harde PVC naalden zorgen voor meer stevigheid en een realistische uitstraling. Daarnaast kun je hierdoor de ballen makkelijker ophangen.

Vergelijken we deze boom met de andere modellen, dan valt de hoge poot erg op. Hierdoor kun je wel gemakkelijker schoonmaken rondom de kerstboom, aangezien verschillende apparaten makkelijk onder de takken door kunnen. Denk daarbij aan:

 • Stofzuiger
 • Je huisdieren
 • Robotstofzuiger
 • Spelende kinderen

Let er echter wel op dat je dit wel mooi moet vinden en beter aan moet kleden dan bij de Triumph Tree het geval is. Doordat deze boom een stuk lager bij de grond is, hoef je ook niet veel moeite te doen om de poot te verbergen. Een kerststal of een oud donker dekbedovertrek biedt dan een mooie uitkomst!

De beste nep kerstboom inclusief verlichting en scharniersysteem om tijd te besparen tijdens het opzetten.

Verkrijgbaar bij:
Triumph Tree Sherwood Bekijk prijzen
Hoogte: 185 cm
Inclusief voet: Ja
Mogelijke extra’s: -
Hierom zijn we fan:
Echte takken
Verschillende kleuren
Kleurcodes
Gewicht
Let hierop:
Prijs
Smal

Geschikt voor: Mensen die een smallere maar hoge kwaliteit kunstkerstboom willen aanschaffen.

Wil je een kunstkerstboom van hoge kwaliteit, dan biedt deze Triumph Tree Sherwood je een mooie optie. Dit komt allereerst door de takken die gebruikt zijn. De mallen waaruit de takken gegoten zijn, zijn namelijk gemaakt op basis van echte takken. Zo lijkt het net alsof je echte takken in de boom hebt hangen.

Daarnaast zorgt die ook voor zachte platte naalden, waardoor het allemaal nog net wat echter lijkt. Ook bij echte kerstbomen zijn de onderste naalden vaak wat platter. De harde borstelige naalden zorgen voor een mooie opvulling en een echte volle boom!

Verschillende kleuren

De kleuren van de kerstboom komen op drie verschillende manieren terug:

 • Verschillende kleuren groen die gebruikt zijn
 • Kleurcodes bij de takken
 • Het ophangen van jouw favoriete kleur kerstballen!

De verschillende kleuren groen zijn gebruikt om de boom een echte uitstraling te geven, terwijl de kleurcodes het erg makkelijk maken om de juiste tak op de juiste plek te hangen. Hierdoor hoef je niet bij elke tak te kijken waar je deze ook alweer op moet gaan hangen.

Daarnaast valt het ook op dat het gewicht van de kunstkerstboom erg licht is. Met maar 8,29 kilogram is deze een stuk lichter dan bijvoorbeeld de Black Box kunstkerstboom, die maar liefst 13,5 kilogram weegt.

De minpunten

Er zijn een tweetal minpunten die we willen opmerken. Allereerst is dat de prijs van het product. Het is namelijk een van de duurste kunstkerstboom in deze review. Hier moet je rekening mee houden als je de kunstkerstboom aanschaft, aangezien de Everlands Imperial bijvoorbeeld voor 20% van de prijs beschikbaar is.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat deze voor de lengte van 185 centimeter met 107 centimeter in doorsnee wel erg smal is. Wil je de kerstboom in een erg hoge ruimte neerzetten, dan kan dat heel mooi zijn. Is de ruimte erg breed, dan kan de kerstboom erg klein aanvoelen.

Wil je de beste kunstkerstboom kopen met een uitstekende kwaliteit, dan moet je de Triumph Tree Sherwood hebben!

Verkrijgbaar bij:
Kerstboom Excellent Trees® Bekijk prijzen
Hoogte: 150 cm
Inclusief voet: Ja
Mogelijke extra’s: Besneeuwde toppen
Hierom zijn we fan:
Besneeuwde kunstkerstboom
Diameter
Metalen voet
Scharniersysteem
Let hierop:
Klein
Prijs

Geschikt voor: Mensen met een ruim budget die van een besneeuwde kunstkerstboom houden.

En als laatste kunstkerstboom in deze review hebben we nog de Excellent Trees kerstboom. Deze werkt niet met inhakende takken, maar met mooie metalen takken die je eenvoudig uit kunt klappen door het scharniersysteem. Daarnaast kun je deze vormen naar wens, zodat je een prachtige boom hebt voor een gezellige kerst.

De PVC dennennaalden

De PVC naalden bestaan uit een combinatie van PE en PVC naalden. Door de besneeuwde look van de kerstboom is deze echt uniek. Na de verschillende kunstkerstbomen getest te hebben, is dat een groot positief punt dat is opgevallen. Dit zorgt namelijk voor een echte winterse sfeer in huis!

Door het hoogwaardig PVC materiaal van de naalden die gebruikt zijn, kun je er ook gemakkelijk duurzame LED lampjes in hangen, terwijl ook het ophangen van de kerstballen geen enkel probleem is. De naalden werken daarnaast vlam vertragend en zijn goedgekeurd door Europese autoriteiten.

Door al deze positieve punten, betaal je ook stevig voor de kerstboom. Het is namelijk de duurste boom uit deze review, waarbij andere vergelijkbare bomen voor een fractie van de prijs verkrijgbaar zijn. Deze beschikken natuurlijk niet over de mooie besneeuwde look.

Stevige kerstboom

Een groot voordeel van de kerstboom is dat deze erg stevig is. Dit komt door een drietal punten:

 • Metalen voet
 • Grote diameter
 • Laag bij de grond

Daarnaast wordt de kerstboom geleverd in een stevige opbergdoos, zodat je deze na gebruik ook weer eenvoudig op kunt bergen. De kunstkerstboom staat op een stevige metalen voet, terwijl de takken laag bij de grond hangen. Hierdoor ligt ook het zwaartepunt laag en valt deze minder snel op.

We willen tot slot nog wel even vermelden dat deze kunstkerstboom met 150 centimeter aan de kleine kant is. Wil je een grotere maat bestellen, dan kun je kiezen voor 180 en 210 centimeter. Andere bomen in deze review zijn natuurlijk ook nog een optie!

De beste kunstkerstboom met besneeuwde look, PE plastic naalden en een stevige opbergkoffer!

Verkrijgbaar bij:
Product Hoogte Inclusief voet Mogelijke extra’s
Kerstboom Imperial Pine Kerstboom Imperial Pine
Beste koop kunstkerstboom
120 cm - Bekijk prijzen
Triumph Tree Forest Frosted Triumph Tree Forest Frosted
Best geteste kunstkerstboom
155 cm - Bekijk prijzen
Black Box Trees Toronto Black Box Trees Toronto
Beste kunstkerstboom met verlichting
215 cm Verlichting Bekijk prijzen
Triumph Tree Sherwood Triumph Tree Sherwood
Beste kwaliteit kunstkerstboom
185 cm - Bekijk prijzen
Kerstboom Excellent Trees® Kerstboom Excellent Trees®
Beste kunstksertboom met sneeuw
150 cm Besneeuwde toppen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit