Beste kunstkerstbomen 2022 - De topkeuzes van dit jaar!

Laatste ge-update in door Agnes

Tijdens de kerstdagen staat er in bijna elk Nederlands huis wel een kerstboom. Naast de traditionele echte kerstboom wordt de nep kerstboom of kunstkerstboom steeds populairder.

Een kunstkerstboom is makkelijk. Even opzetten en je bent klaar. Geen last van losse naalden en als je een boom koopt met verlichting dan bespaar je ook nog veel tijd. Maar ja, hoe kies je nou de beste kunstkerstboom?  En wat is de beste kunstkerstboom voor 2021? We zochten het uit.

We hebben hier 5 kunstkerstbomen getest om erachter te komen wat de beste kunstkerstboom is. Daarbij hebben we gekeken naar bomen met en zonder verlichting. In onze test zitten kunstkerstbomen uit verschillende prijsklassen. Daardoor zit er altijd wel een boom bij jouw past.

Benieuwd wat wij de beste nep kerstboom vonden? De Everlands Imperial Pine Kunstkerstboom kwam duidelijk als beste uit onze test.

# Product Hoogte Verlichting Aantal takken
1 Everlands Imperial Pine
Beste koop kunstkerstboom
Hoogte 770 Bekijk prijzen
2 Triumph Tree Forest Frosted
Best geteste kunstkerstboom
155 cm 618 Bekijk prijzen
3 Black Box Trees Kingston
Beste kunstkerstboom met verlichting
185 cm 501 Bekijk prijzen
4 Urban Living
Beste kunstkerstboom met sneeuw
240 cm 170 Bekijk prijzen
5 Excellent Trees® LED Jarbo Green
Beste mini kunstkerstboom
60 cm 60 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 oktober 2022
Everlands Imperial Pine Bekijk prijzen
Hoogte: Hoogte
Verlichting: Nee
Aantal takken: 770

Met een kunstkerstboom haal je meteen een gezellige kerstsfeer in huis. Deze Everlands Imperial Pine Kunstkerstboom is goed geprijsd en het is ook nog eens een mooie boom. Vandaar dat wij van DeBeste.com dit de beste koop kunstkerstboom vinden.

De Imperial Pine Kunstkerstboom van Everlands is 180 centimeter hoog en past daardoor in bijna elke huiskamer. Deze boom heeft 770 takken en daardoor ziet de boom er vol uit. Er zit helaas geen verlichting, sneeuw of decoratie bij deze boom, dus die moet je er nog los bijkopen.

Beste koop kunstkerstboom met zachte naalden

Door de zachte naald voelt de boom prettig aan tijdens het opzetten. De takken klap je makkelijk uit dankzij het scharniersysteem. Deze kunstkerstboom heeft de volgende eigenschappen:

 • Metalen voet
 • Vlam vertragend en EN71-2 gecertificeerd
 • Geschikt voor binnen

Wil je graag een betaalbare en mooie kerstboom? Bestel dan deze Everlands Imperial Pine Kunstkerstboom.

Door de lage prijs heeft deze kunstkerstboom een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Plus- en minpunten
Makkelijk op te zetten – Veel takken – Vlam vertragend
Zonder verlichting – Zonder decoratie – Zonder sneeuw
Verkrijgbaar bij:
Triumph Tree Forest Frosted Bekijk prijzen
Hoogte: 155 cm
Verlichting: Nee
Aantal takken: 618

Ben je op zoek naar een kunstkerstboom die niet van echt te onderscheiden is?  Kijk dan eens naar deze Triumph Tree Forest Frosted kunstkerstboom. De naalden van deze boom zijn van binnen wit, waardoor de naalden een beetje bevroren lijken. Door dit effect lijkt het alsof de boom uit een besneeuwd bos komt.

De boom heeft 618 stevige PVC naalden met een mooie donkergroene kleur. De takken zijn diepbruin van kleur waardoor het net lijkt of er een echte kerstboom in je kamer staat. Door de goede kwaliteit zullen de naalden niet zo snel uitvallen. Zo heeft je robotstofzuiger minder werk.

De best geteste kunstkerstboom voor je woonkamer

Er zit helaas geen verlichting of decoratie bij deze kerstboom, dus je moet zelf nog een paar mooie kerstballen en kerstlampjes aanschaffen. De boom heeft wel een licht besneeuwd effect, maar er zit geen kunstsneeuw op de takken.

Als je deze boom bestelt dan profiteer je van de volgende eigenschappen:

 • Makkelijk op te zetten dankzij de kleurcode op de takken
 • Met je aankoop steun je Trees for All
 • Mooie volle boom

Je krijgt bij deze boom 10 jaar garantie. Wat ons betreft zegt dat genoeg over de kwaliteit. Wil je dus een mooie boom die net echt lijkt? Kies dan voor deze Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom.

Door de donkere naalden en bruine takken is deze kunstkerstboom bijna niet van echt te onderscheiden.

Plus- en minpunten
Volle boom – Makkelijk op te zetten – Je steunt een goed doel met je aankoop
Geen verlichting – Geen decoratie – Kunststof voet
Verkrijgbaar bij:
Black Box Trees Kingston Bekijk prijzen
Hoogte: 185 cm
Verlichting: Ja
Aantal takken: 501

De kerstbomen die we tot nu getest hebben, worden allemaal zonder verlichting geleverd. Daarom testen we nu deze Black Box Trees Kingston Kunstkerstboom met verlichting. Deze boom van 185 cm wordt geleverd met 107 warm gekleurde LED lampjes, dus je hoeft zelf geen lampjes meer te kopen.

Deze kerstboom is gemaakt van een hoge kwaliteit PVC en zal dus lang meegaan. De donkergroene naalden en bruine takken ogen natuurlijk. Aan de buitenkant hebben de naalden een hardneedle afwerking waardoor ze levensecht lijken.

De beste kunstkerstboom met verlichting

Goedkoop is deze kerstboom niet, maar hij ziet er mooi uit en je hoeft er alleen nog maar kerstdecoratie in te hangen en je favoriete bordspel als cadeau onder de boom te leggen. Het opzetten gaat ook heel makkelijk. De takken hebben een scharnierconstructie waarmee je ze gemakkelijk uitvouwt. De takken vallen automatisch op hun plaats.

 • 5 jaar garantie op de boom en 2 jaar op de verlichting
 • Aanloopsnoer van 1,6 m
 • Inclusief reservelampjes

Deze boom wordt zonder decoratie of sneeuw geleverd. Deze Black Box Trees Kingston Kunstkerstboom is perfect als je op zoek bent naar een kwalitatieve kunstkerstboom met verlichting.

Dankzij de LED-verlichting zet je deze kunstkerstboom snel op en hoef je alleen maar te decoreren.

Plus- en minpunten
Inclusief LED verlichting – Hardneedle afwerking – Hoge kwaliteit PVC
Zonder decoratie – Zonder sneeuw – Redelijk kort snoer
Verkrijgbaar bij:
Urban Living Bekijk prijzen
Hoogte: 240 cm
Verlichting: Nee
Aantal takken: 170

Een kunstkerstboom met sneeuw zorgt voor een echte kerstsfeer in huis. Deze Urban Living kerstboom wordt met sneeuw geleverd. Geen gedoe meer met gemorste spuitsneeuw die je weg moet stofzuigen. Deze boom is met een hoogte van 2,4 m de hoogste uit deze test.

Deze boom heeft een stevige poot en blijft goed staan. De boom is makkelijk op te zetten. Je klapt de takken en naalden uit en de boom staat. Omdat er al sneeuw op zit, hoef je er alleen maar lampjes en decoratie in te hangen.

Beste kunstkerstboom met sneeuw

Deze handige kerstboom met sneeuw zet je dus snel in je woonkamer neer. Door de lengte van de boom kun je er veel decoratie in hangen en dat ziet er gezellig uit. De boom heeft verder de volgende kenmerken:

 • 2 jaar garantie
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Gemaakt van stevig polypropyleen

Als je graag een makkelijke kunstkerstboom wilt waar de sneeuw al op zit, bestel dan deze Urban Living Kunstkerstboom.

Op deze boom zit kunstsneeuw, dus je hoeft zelf niet met een spuitbus aan de slag.

Plus- en minpunten
Inclusief sneeuw - Lengte 240 cm – Makkelijk op te zetten
Geen decoratie – Geen verlichting
Verkrijgbaar bij:
Excellent Trees® LED Jarbo Green Bekijk prijzen
Hoogte: 60 cm
Verlichting: Ja
Aantal takken: 60

De laatste kunstkerstboom die we hier reviewen is de kleine Excellent Trees® LED Jarbo kunstkerstboom van 60 cm. Deze mini kunstkerstboom is ideaal als je bijvoorbeeld in een appartement woont of een kunstkerstboom voor op kantoor zoekt.

Deze mini kunstkerstboom wordt geleverd met 35 LED lampjes dus je hoeft geen aparte verlichting meer te kopen. Door de zachte naalden heeft de boom een mooie uitstraling. Je kunt de boom prima op een tafel zetten. Omdat het licht is, valt het wel makkelijk om. Zet het dus stevig vast.

Beste mini kunstkerstboom

De kunstkerstboom ziet er mooi vol uit en is gemaakt van stevig PVC. De boom lijkt levensecht door de bruine takjes en mooie groene naalden. De boom heeft een stevige voet met een jute zak. Dus dat hoef je ook niet meer te regelen. Zorg wel dat er een rookmelder in de buurt hangt, want het boompje is niet behandeld met vlam vertragende middelen.

Deze boom heeft verder de volgende eigenschappen:

 • Energiezuinige LED verlichting die op batterijen werkt
 • 2 jaar garantie
 • Warm licht

Heb je een leuke kerstboom voor op tafel of bij de receptie van je kantoor nodig? Dan is deze Excellent Trees® LED Jarbo Green Kunstkerstboom wel wat voor jou.

Deze kerstboom van 60 cm is compact zodat je ‘m overal neer kunt zetten.

Plus- en minpunten
Inclusief verlichting – Tafelmodel – Levensecht uiterlijk
Boompje valt makkelijk om – Exclusief decoratie
Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.