Dé beste kunstkerstboom

Laatste update: 12 november 2023
Een man die naast verschillende kerstbomen in een keuken staat.

In deze uitgebreide review hebben wij diverse kunstkerstbomen modellen opgetuigd, gedecoreerd en getest. Of je nu zoekt naar een levensechte kunstkerstboom of naar een exemplaar binnen je budget: we hebben onze topkeuzes voor je op een rijtje gezet. De winnaar? Dat was Triumph Tree Forest, wegens de realistische uitstraling en de vele takken. Benieuwd waar we ook enthousiast over waren? Lees dan snel verder.

Beste kunstkerstboom 2023

De kunstkerstbomen vergeleken

Product Inclusief kunstverlichting Makkelijk op te bergen Makkelijk te decoreren Materiaal
Een groene kerstboom op een standaard tegen een witte achtergrond.
Triumph Tree Forest 150cm Beste koop kunstkerstboom
Nee Ja Ja PVC Bekijk prijzen
Een groene kerstboom op een witte achtergrond.
Triumph Tree Tuscan 120cm Beste geteste Kunstkerstboom
Nee Ja Ja PVC Bekijk prijzen
Een kerstboom op een standaard tegen een witte achtergrond.
PristinePine Batis 180cm Beste keuze voor gemak
Nee Nee Ja PVC en PE Bekijk prijzen
Nee Nee Ja PVC en PE Bekijk prijzen
Een kerstboom op een standaard tegen een witte achtergrond.
Everlands Imperial Pine 150cm Beste met sneeuw en kunstverlichting
Ja Ja Ja PE Bekijk prijzen
Swipe swipe

Handig om te weten

check
Hier kun je zelf op letten

De meeste kunstkerstbomen onderscheiden zich door het op- en afbouwproces en de ‘natuurlijke look’. Maar een duurdere kunstkerstboom hoeft niet gelijk te betekenen dat je boom er natuurlijker uit ziet.

check
Ons onderzoek

Om te kijken hoe mooi de kunstkerstbomen waren, hebben we in gekeken of je ze makkelijk flufft, hoe ze er van dichtbij uitzien en of de sneeuw wel echt leek. Lees hier meer over onze testresultaten.

check
Onze conclusie

Alle kunstkerstbomen zien eruit als een boom, maar de echte verschillen zie je in het gemak van het opbouwen van de boom en hoe realistisch de boom eruit ziet. Benieuwd waar je zelf op kan letten bij je aankoop? Lees hier meer.

1. Triumph Tree Forest 150cm

Beste koop kunstkerstboom

Voordelen:
 • Realistische uitstraling
 • De kunstkerstboom is makkelijk in te pakken en op te bergen
 • Te koop in veel verschillende hoogtes
 • Garantiebeleid van 5 jaar
 • De boom is Europees gecertifieerd, waardoor de boom brandveiliger is
 • Verkrijgbaar in 120 cm, 155 cm, 185 cm, 210 cm, 230 cm
Nadelen:
 • Het opbouwen kost wel veel tijd
 • Haken kunnen loskomen tijdens het ‘fluffen’
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 127,00

De Triumph Tree Forest is een kunstkerstboom die uitblinkt in zijn realistische uitstraling. De takken bezitten een mooie mix van groene en bruine tinten, wat bijdraagt aan het realistische effect. Ook bestaan de takken uit 2 onderdelen: een lichtere voorkant en een donkere achterkant, waardoor je een mooi en natuurlijk effect krijgt in de boom.

Het ‘fluffen’ van de takken, oftewel het uitvouwen en in vorm brengen, gaat redelijk makkelijk. Soms komen er wel haken vrij tijdens dit proces. Dit kan soms vervelend zijn, maar dat is opzich goed te hanteren. 

Het opbouwen vereist wel aandacht. De boom bestaat uit vier delen: een standaard, twee pijpen die je in elkaar klikt en de bovenkant van de boom. De takken zijn los en worden handmatig bevestigd, wat bij ons wat tijd in beslag nam.

Ze zijn gesorteerd op kleur, maar het is niet duidelijk welke kleur je als eerst moet bevestigen. Eenmaal gesorteerd en bevestigd, zorgt de structuur van de boom voor een stevige en stabiele basis. Het uit elkaar halen ging bij ons verrassend snel, dankzij de losse takken die je makkelijk verwijdert. Dit maakt het opbergen na de kerstperiode een stuk eenvoudiger.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, is de volgende dag in huis.

2. Triumph Tree Tuscan 120cm

Beste geteste Kunstkerstboom

Voordelen:
 • In elkaar zetten gaat vrij eenvoudig
 • Heeft een vrij natuurlijke look
 • Stabiele constructie, waardoor hij stevig en rechtop staat
 • Garantiebeleid van 10 jaar
 • Verkrijgbaar in 120 cm, 155 cm, 185 cm, 210 cm, 230 cm, 260 cm
Nadelen:
 • Veel losse onderdelen voor het opzetten van de boom
 • Opzetten kost wel wat tijd
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 105,37

De Triumph Tree Tuscan biedt een goede balans tussen kwaliteit en prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor veel huishoudens. Van dichtbij valt op dat de takken van de Triumph Tree Tuscan verrijkt zijn met bruine sliertjes, wat zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling, wat we ook terugzagen bij de Triumph Tree Forest.

Van veraf oogt de boom goed gevuld en staat hij ook rechtop. De onderkant van de boom bestaat uit een tak met ‘branches’, terwijl de bovenkant losse takken heeft zonder extra vertakkingen. Dit maakt het makkelijker om de boom een vol en uitnodigend uiterlijk te geven.

Toen we de Triumph Tree Tuscan in elkaar zetten, kostte dit wat meer aandacht door de verschillende onderdelen: een standaard, de onderkant van de boom, acht losse takken en de bovenkant. Hoewel dit proces misschien wat meer tijd in beslag neemt, is het resultaat een goed gevulde boom die niet scheef staat.

Het ‘fluffen’ van de boom, oftewel het uitvouwen en in vorm brengen van de takken, ging bij ons verrassend eenvoudig. Bovendien is de boom makkelijk te decoreren, mede dankzij de losse takken die voldoende ruimte bieden voor kerstversiering.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23:00 besteld, morgen in huis

3. PristinePine Batis 180cm

Beste keuze voor gemak

Voordelen:
 • Heeft een stevige constructie, waardoor hij stabiel staat
 • De boom is eenvoudig om in elkaar te zetten
 • De boom heeft 25 jaar fabrieksgarantie
Nadelen:
 • De boom stond bij ons een beetje scheef
 • De punten lijken wel erg op plastic
 • Hij is moeilijk om weer in de doos te krijgen
 • Enkel te verkrijgen in 180cm
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 149,95

De PristinePine Batis onderscheidt zit in het gemak: dit model is eenvoudig in elkaar te zetten. Toen we van dichtbij keken, zag de boom er mooi uit, met een realistische textuur en bruine sliertjes die door de takken lopen.

Het unieke aan deze boom, is dat de punt er wat minder realistisch uitziet vergeleken met de rest, maar dat doet weinig af aan de algehele esthetiek. Het ‘fluffen’ ofwel uitvouwen van de takken ging bij ons ook goed. De naalden zijn zacht en deden geen pijn aan de handen, wat het proces aangenaam maakte

Het opzetten van de Pristine Pine Batis ging bij ons verrassend eenvoudig. De boom bestaat uit drie delen: een standaard, een onderkant en een bovenkant. Deze onderdelen passen naadloos in elkaar, mede dankzij de zeshoekige verbinding tussen de twee kerstboomdelen.

Toch merkten we op dat de boom enigszins scheef leek te staan in de standaard, terwijl we zeker weten dat onze vloer waterpas is. Hoewel de boom eenvoudig uit elkaar te halen is, vonden we het een uitdaging om hem terug in de originele doos te krijgen.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

4. PristinePine Batis 180cm (met sneeuw)

Beste met sneeuw

Voordelen:
 • Leuke toevoeging van de toppen sneeuw
 • Boom staat stevig en stabiel
 • In elkaar zetten gaat relatief eenvoudig
 • Heeft 25 jaar fabrieksgarantie
Nadelen:
 • Het is lastig om de boom weer in de doos te krijgen
 • Minder sneeuw dan bij andere modellen
 • We misten een handleiding bij het opzetten van de boom
 • Enkel te verkrijgen in 180cm
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 159,95

De PristinePine Batis met sneeuw is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kunstkerstboom met een kleine toevoeging van sneeuw. De boom heeft een rijke, volle uitstraling en de sneeuw is op een unieke manier verwerkt in de naalden, wat een realistisch en sfeervol effect geeft.

We zagen ook een soort bruin sliertje door de takken, wat de boom een extra touch van authenticiteit geeft. Dit onderscheidt de PristinePine Batis duidelijk van de Everlands Imperial Pine, die een opgespoten sneeuweffect heeft. 

Het in elkaar zetten van de boom ging bij ons relatief eenvoudig, ondanks dat we de handleiding misten. De boom bestaat uit drie delen: een standaard, een onderkant en een bovenkant, die gemakkelijk in elkaar passen dankzij een zeshoekige verbinding. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opstelling. Het opbergen van de boom kan echter een uitdaging zijn, aangezien de boom lastig teruggaat in de originele doos. 

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

5. Everlands Imperial Pine 150cm

Beste met sneeuw en kunstverlichting

Voordelen:
 • Te koop in veel verschillende formaten
 • Ingebouwde kunstverlichting die weinig watt verbruikt
 • Bevat veel nepsneeuw
 • De boom is Europees gecertificeerd, waardoor hij wat brandveiliger is
 • Verkrijgbaar in 120 cm, 150 cm, 180 cm, 210 cm, 240 cm, 300 cm, 350 cm, 450 cm
Nadelen:
 • Sneeuw laat los, wat veel troep geeft met opbouwen
 • Door de sneeuw is de boom lastiger te fluffen
 • De onderkant is minder vol dan de bovenkant
 • Heeft 2 jaar fabrieksgarantie, wat veel minder is dan andere modellen in deze test
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 110,33

De Everlands Imperial Pine onderscheidt zich met haar dikke laag kunstsneeuw en kunstverlichting. Van veraf ziet de boom er redelijk gevuld uit, al is de onderkant wat minder vol dan de bovenkant.

De kunstverlichting is een fijne toevoeging; het is één onderdeel dat je makkelijk aan elkaar klikt en het heeft acht verschillende standen. Met een vermogen van 4 watt is de kunstverlichting zuinig in gebruik. 

De boom bestaat uit drie delen: de standaard, de onderkant en de bovenkant. Het in elkaar zetten ging bij ons vrij eenvoudig, al kan het even puzzelen zijn om de onderkant en de bovenkant goed in elkaar te krijgen. Zo heeft de onderkant een scharnier, wat de bovenkant mist. Dit maakt het monteren iets minder intuïtief vergeleken de Pristine Batis.

De takken zijn best stug, wat komt door de sneeuw die op de takken zit. Dit geeft de boom een winters effect, maar maakt het ‘fluffen’ wel wat lastiger. Vooral de bovenkant van de boom is moeilijk om goed in vorm te krijgen. Tijdens het fluffen komt er ook aardig wat sneeuw los, dus houd er rekening mee dat je erna flink moet stofzuigen. Het opbergen van de boom ging redelijk goed; hij paste prima terug in de doos.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

De Net-Niet

De net-niet is een selectie van producten die de lijst net-niet hebben gehaald. Zo kunnen we vertellen welke producten een succes zijn, maar welke je misschien beter in de (online) winkel kan laten staan.

Excellent Trees

De Excellent Trees is kunstkerstboom die je eenvoudig in elkaar zet. Ook wordt dit model geleverd met kunstverlichting, wat met 4 watt weinig stroom verbruikt. Het fluffen van de takken gaat ook redelijk gemakkelijk en zonder al te veel moeite pasten de onderdelen ook terug in de doos.

De grote nadelen van de Excellent Trees zit vooral in de uitstraling en de takken van de kunstkerstboom. Zo ziet de boom er van dichtbij wat goedkoop uit en is hij niet zo weelderig en vol als de andere modellen in deze toplijst. De lampjes zijn ook minder mooi weggewerkt, helemaal vergeleken de Everland Kerstboom

Hulp met je keuze

Ik wil een kunstkerstboom die eenvoudig op te zetten is:

De Triumph Tree Tuscan is een goede keuze. Ondanks dat hij wat meer onderdelen heeft dan sommige andere kunstkerstbomen, is het opzetten en decoreren van deze boom verrassend eenvoudig. De onderdelen passen goed in elkaar en het ‘fluffen’ van de takken gaat intuïtief en snel.

Ik wil een kunstkerstboom die makkelijk op te bergen is:

De Triumph Tree is een compacte boom die zonder al te veel moeite terug in de doos past, helemaal omdat alle takken los in de doos terugkunnen. Dat maakt het opbergen ook een stuk makkelijker.

Ik zoek een kunstkerstboom met een sneeuweffect:

De PristinePine Batis met sneeuw is perfect voor jou. De sneeuw lijkt volledig in de naalden te zijn verwerkt, wat zorgt voor een subtiel en gelijkmatig besneeuwd effect.

Zo hebben wij de kunstkerstbomen getest en gereviewed

Voor deze review hebben we 6 verschillende kunstkerstbomen van diverse merken en prijscategorieën opgezet in onze speciale testbijkeuken. We hebben de bomen opgezet, gemodelleerd, gekeken of je makkelijk kon decoreren en bouwde de boom vervolgens weer af. Bij elk onderdeel kreeg de kunstkerstboom een cijfer.

We schreven vervolgens op hoe lang het duurde voordat de boom gemonteerd was, hoe makkelijk het was om de boom af te bouwen en in de doos te stoppen en of je de takken makkelijk kon ‘fluffen’. Ook hebben we speciale decoratie aan de boom gehangen om te kijken of de boom dit goed aankon en goed bleef hangen. We keken ook of de boom waterpas stond en hoe natuurlijk het er van dichtbij en veraf uitzag.

Bij bomen met standaard lampjes, keken we hoeveel watt de lampjes verbruiken. Bij bomen met nepsneeuw keken we hoe mooi de sneeuw eruitzag en of je er geen extra rommel van kreeg.

Aan het einde hebben we een top 5 geselecteerd, aan de hand van onze testresultaten en marktonderzoek. Wil je zelf de resultaten met elkaar vergelijken? Bekijk dan hier onze testresultaten.

Koopgids: Hier kun je zelf op letten bij het kopen van een kunstkerstboom

 1. Grootte en ruimte: Overweeg de ruimte waar je de boom wilt plaatsen. Meet de hoogte van je plafond en de beschikbare vloeroppervlakte. Laat wat ruimte over aan de top voor een piek of andere decoratie.
 2. Takken en uitstraling: Kijk naar de kwaliteit en het aantal takken. Een hoger aantal takken zorgt voor een vollere, meer realistische uitstraling. Controleer of de takken goed vastzitten en niet makkelijk uitvallen.
 3. Makkelijk opzetten en opbergen: Kies een model dat eenvoudig op te zetten en af te breken is. Sommige bomen hebben een paraplusysteem waarbij de takken automatisch op hun plek vallen, wat tijd bespaart.
 4. Veiligheid en duurzaamheid: Zoek naar bomen die brandvertragend en gemaakt van duurzame materialen zijn. Dit zorgt voor een veiliger huis tijdens de feestdagen en een product dat vele jaren meegaat.
 5. Licht en decoratie: Overweeg of je een boom met ingebouwde verlichting wilt of liever zelf lampjes toevoegt. Ingebouwde verlichting bespaart tijd, terwijl losse lichtsnoeren meer flexibiliteit bieden.
 6. Prijs-kwaliteitverhouding: Bepaal je budget. Goedkopere bomen kunnen nog steeds van goede kwaliteit zijn, maar investeren in een duurzamere boom kan op lange termijn voordeliger zijn.

Kwaliteit van de naalden

De twee meest voorkomende materialen zijn PVC (polyvinylchloride) en PE (polyethyleen).

 • PVC: Dit materiaal is lichter en flexibeler, maar de naalden kunnen er soms minder realistisch uitzien. PVC-bomen zijn over het algemeen goedkoper.
 • PE: Dit materiaal zorgt voor een meer realistische uitstraling van de naalden en takken, maar bomen met PE-naalden zijn vaak duurder.

Kunstkerstbomen met PE-naalden zijn over het algemeen duurder dan die met PVC-naalden. Als je op zoek bent naar een boom die er zo realistisch mogelijk uitziet, dan is een boom met PE-naalden wellicht de beste keuze voor jou. Als de prijs belangrijker is en je het niet erg vindt als de boom er iets minder realistisch uitziet, dan is een boom met PVC-naalden of een combinatie van beide materialen een goede optie.

De Testresultaten

Testresultaten bij het opzetten van de kunstkerstboom

Kunstkerstboom Makkelijk in elkaar zetten
PristinePine Batis 180cm Ja
Triumph Tree Tuscan 120cm Nee
Everlands Imperial Pine 150cm Nee
Triumph Tree Forest 150cm Nee
Excellent Trees 120cm Ja
PristinePine Batis 180cm met sneeuw Ja

Hoe makkelijk je ze ‘flufft’ (uitvouwen van de takken)

Kunstkerstboom Makkelijk fluffen
PristinePine Batis 180cm Ja, naalden doen geen pijn aan de handen
Triumph Tree Tuscan 120cm Ja, takken bewegen soepel mee
Everlands Imperial Pine 150cm Nee, sneeuw maakt de takken stuf
Triumph Tree Forest 150cm Matig, takken zijn niet stug maar de haken laten soms los
Excellent Trees 120cm Matig, de kunstverlichting werkt beperkend
PristinePine Batis 180cm met sneeuw Ja, naalden doen geen pijn aan je handen

Hoe zien de takken en de boom er uit?

*Met een bruine sliert verwijzen we naar de nagemaakte tak in de kunstkerstboom. Een bruine sliert zorgt er vaak voor dat de boom wat realistischer oogt, aangezien er een ‘nep tak’ is verwerkt.

Kunstkerstboom Takken van dichtbij Boom van veraf
PristinePine Batis 180cm Het puntje lijkt wat meer van plastic dan de rest. Verder mooi met subtiele details, zoals de bruine sliert* door de takken. De boom is goed gevuld, maar staat een beetje scheef
Triumph Tree Tuscan 120cm Zien er mooi uit. Subtiele details, zoals de bruine sliert* door de takken, waardoor het wat realistischer oogt. De boom is goed gevuld
Everlands Imperial Pine 150cm Vooral veel nepsneeuw, waardoor je de takken nauwlijks ziet De onderkant is wat minder gevuld dan de bovenkant. De bovenkant is wel echt vol.
Triumph Tree Forest 150cm Mooie afwisseling van verschillende kleuren. Zit ook een klein puntje op de witte takken, waardoor de boom realistischer oogt. Goed gevuld: echt een volle boom
Excellent Trees 120cm Voelt wat goedkoop en heeft de minste takken van alle bomen in deze review De boom is niet heel vol of goed gevuld
PristinePine Batis 180cm met sneeuw Takken ogen realistisch, met een mooie bruine sliert* door de takken heen. De boom is goed gevuld

Kunstverlichting

Niet alle bomen hadden standaard kunstverlichting. Wanneer een vak leeg is, zat er geen kunstverlichting op de kunstkerstboom.

Kunstkerstboom Kunstverlichting Makkelijk aan te sluiten Aantal watt
PristinePine Batis 180cm
Triumph Tree Tuscan 120cm
Everlands Imperial Pine 150cm Ja. Werden geen extra lampjes meegeleverd en heeft 8 verschillende standen. Ja. Het is 1 onderdeel wat je aan elkaar klikt. 4 watt
Triumph Tree Forest 150cm
Excellent Trees 120cm Ja. Heeft geen standen en lampjes zijn niet mooi weggewerkt. Ja, makkelijk aan te sluiten. 4 watt
PristinePine Batis 180cm met sneeuw

Makkelijk te decoreren en makkelijk op te bergen

Kunstkerstboom Makkelijk te decoreren Opbergen Aantal watt
PristinePine Batis 180cm Ja Gaat lastig terug in de doos.
Triumph Tree Tuscan 120cm Ja Gaat makkelijk, omdat de takken los kunnen
Everlands Imperial Pine 150cm Ja Matig, ging wel oké in de doos 4 watt
Triumph Tree Forest 150cm Ja Gaat makkelijk, omdat de takken los kunnen
Excellent Trees 120cm Ja Matig, ging wel oké in de doos 4 watt
PristinePine Batis 180cm met sneeuw Ja Gaat lastig terug in de doos.

Waarom je ons mag vertrouwen

Dit artikel is met zorg samengesteld door Jasper. Sinds 2018 deelt hij zijn expertise over huis-, tuin- en keukenproducten. Voordat hij een product aanbeveelt, test hij het zelf grondig uit. Deze hands-on aanpak zorgt ervoor dat hij alle ins en outs van kunstkerstbomen kent. Deze diepgaande kennis en ervaring vormen de basis voor onze zorgvuldig samengestelde top 5. Bij ons krijg je eerstehands informatie, want wij testen elk product zelf en streven ernaar jou van de meest betrouwbare en praktische informatie te voorzien. Lees hier meer over ons review proces.

Recente updates

 • 12 november 2023: Koopgids uitgebreid en aangepast.
 • 8 november 2023: Deze koopgids is volledig herzien. We hebben verschillende kunstkerstbomen uitvoerig getest, waarvan er uiteindelijk 5 in onze lijst zijn gekomen.

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *