Recepten omrekenen naar slowcooker

Gelukkig zijn er al veel recepten speciaal voor de slowcooker te verkrijgen. Recepten voor de slowcooker vind je online of in een kookboek. Toch kunnen we ons voorstellen dat je graag je oude, vertrouwde recepten wilt bereiden in jouw favoriete slowcooker.

Anders dan bij traditioneel koken, gaan bij de slowcooker alle ingrediënten tegelijkertijd de pan in. Wel kan het zijn dat je van tevoren vlees of uitjes wilt aanbraden. Als je de deksel van de slowcooker gesloten houdt dan kun je de volgende tabel, opgesteld door Crock-Pot, als richtlijn gebruiken voor bereidingstijd van “normale” recepten in een slowcooker.

Omrekentabel recepten naar slowcookertijden:

Kooktijd recept

Slowcooker op low

Slowcooker op high

15 – 30 minuten

4 – 6 uur

1,5 – 2 uur

30 – 45 minuten

6 – 10 uur

3 – 4 uur

1 – 3 uur

8 – 10 uur

4 – 6 uur

Recepten omrekenen naar slowcooker


Tijden low en high omrekenen 

Zoals je inmiddels al wel weet kun je het eten op high of op low laten garen. Als je een recept hebt dat op low moet, maar je hier geen tijd meer voor hebt, dan kun je hem sneller op high laten bereiden. Maar andersom kan natuurlijk ook. Je wilt het op tijd klaar maken en de hele dag in de slowcooker laten pruttelen, om 's avonds direct aan te kunnen schuiven. Om recepten van low naar high of andersom om te rekenen kun je deze tabel gebruiken.