Recepten omrekenen naar slowcooker

Laatste update: 2 april 2024

Gelukkig zijn er al veel recepten speciaal voor de slowcooker te verkrijgen. Recepten voor de slowcooker vind je online of in een kookboek. Toch kunnen we ons voorstellen dat je graag je oude, vertrouwde recepten wilt bereiden in jouw favoriete slowcooker.

Anders dan bij traditioneel koken, gaan bij de slowcooker alle ingrediënten tegelijkertijd de pan in. Wel kan het zijn dat je van tevoren vlees of uitjes wilt aanbraden. Als je de deksel van de slowcooker gesloten houdt dan kun je de volgende tabel, opgesteld door Crock-Pot, als richtlijn gebruiken voor bereidingstijd van “normale” recepten in een slowcooker.

Omrekentabel recepten naar slowcookertijden:

Kooktijd recept Slowcooker op low Slowcooker op high
15 – 30 minuten 4 – 6 uur 1,5 – 2 uur
30 – 45 minuten 6 – 10 uur 3 – 4 uur
1 – 3 uur 8 – 10 uur 4 – 6 uur
Recepten omrekenen naar slowcooker

Tijden low en high omrekenen

Zoals je inmiddels al wel weet kun je het eten op high of op low laten garen. Als je een recept hebt dat op low moet, maar je hier geen tijd meer voor hebt, dan kun je hem sneller op high laten bereiden. Maar andersom kan natuurlijk ook. Je wilt het op tijd klaar maken en de hele dag in de slowcooker laten pruttelen, om ’s avonds direct aan te kunnen schuiven. Om recepten van low naar high of andersom om te rekenen kun je deze tabel gebruiken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer