Beste slowcooker 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

Er zijn weinig dingen die zo nostalgisch voelen als flinke pan met gebraden kip. Het urenlange garen van de groenten en het vlees, de tientallen kruiden die erin gaan en het allerbest: de geur die het geeft in huis.   

Met z’n allen rondom de eettafel of juist een eenpersoonsportie maken: een slowcooker maakt échte thuismaaltijden. Je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan en je kookkunsten branden ook niet aan. Dat er daarom zoveel soorten en modellen zijn, is dus niet zo verrassend. 

Maar wat is het voordeel en nadeel van zo’n slowcooker, wat kost een slowcooker aan het stroom, maar bovenal: wat kun je er mee doen? Op die vragen geven wij antwoord!

Product Inhoud Startuitstel Warmhoudfunctie
Russell Hobbs MaxiCook 6 liter Searing 22750-56 Russell Hobbs MaxiCook 6 liter Searing 22750-56
Beste koop slowcooker
6 Liter Bekijk prijzen
Crock Pot CR027X Crock Pot CR027X
Best geteste slowcooker
6 Liter Bekijk prijzen
Tefal All-in-One CY505E Tefal All-in-One CY505E
Beste slowcooker met timer
6 Liter Bekijk prijzen
Russell Hobbs Cook@Home Searing 3,5 Liter Russell Hobbs Cook@Home Searing 3,5 Liter
Beste slowcooker met warmhoudfunctie
3,5 Liter Onbekend Bekijk prijzen
Crock-Pot CR507 Crock-Pot CR507
Beste crockpot
4,7 Liter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Russell Hobbs MaxiCook 6 liter Searing 22750-56 Bekijk prijzen
Inhoud: 6 Liter
Startuitstel: Ja
Warmhoudfunctie: Ja
Hierom zijn we fan:
Startuitstel – Binnenpan – Timer functie – Koude greep
Let hierop:
Omvang - Vaatwasser

Tijdens het testen van de Russell Hobbs MaxiCook Searing Slowcooker zijn we erachter gekomen dat deze verreweg het beste is bevallen. Het product heeft tal van pluspunten ten opzichte van de concurrentie, te beginnen met een tweetal voordelen met betrekking tot de timing.

Allereerst is er namelijk de startuitstel functie, waarmee je de start kunt uitstellen. Zo kun je het eten ’s avonds al klaarmaken en de volgende dag automatisch laten starten. Op die manier heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan als je thuiskomt. De timer functie zorgt vervolgens voor de warmhoudstand!

Met de slowcooker zet je binnen een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Hoewel de inhoud van 6 liter ook zorgt voor een groot apparaat, kun je er enorm veel gerechten mee klaarmaken, waaronder:

 • Kip
 • Rundvlees
 • Hachee
 • Spareribs
 • Boeuf Bourguignon

De binnenpan kun je eenvoudig uit het apparaat halen om deze eenvoudiger te reinigen. Daarnaast kun je deze ook op het fornuis gebruiken om het vlees vast aan te braden. Het is helaas niet mogelijk om de losse onderdelen in de vaatwasser te doen.

Anti aanbaklaag

Gebruik je deze onderdelen wel in de vaatwasser, dan gaat de anti aanbaklaag eraf. Dit willen we natuurlijk voorkomen. We adviseren daarom de onderdelen met de hand goed te reinigen en vervolgens goed af te spoelen.

Wat daarnaast nog handig is, is de koude greep waar gebruik van is gemaakt. Deze zorgt ervoor dat de grepen aan de buitenkant koel blijven, zodat je de slowcooker makkelijker kunt verplaatsen of op tafel kunt zetten. Dit geldt overigens niet voor de grepen van de binnenpan, die wel heet kunnen worden.

De Russell Hobbs Slowcooker is de beste slowcooker van 2022, mede door de grote inhoud en de timer functionaliteiten.

Crock Pot CR027X Bekijk prijzen
Inhoud: 6 Liter
Startuitstel: Nee
Warmhoudfunctie: Ja
Hierom zijn we fan:
Binnenpan – Timer – Glazen deksel – Warmhoudfunctie
Let hierop:
Omvang – Gewicht

De best geteste slowcooker is de Crock-Pot Slowcooker CSC027X 6 L. We zijn vooral enorm fan van deze slowcooker vanwege de binnenpan. Je kunt deze onder meer als braadpan gebruiken, maar ook op andere warmtebronnen, waaronder:

 • Elektrisch
 • Gas
 • Inductie
 • Keramisch
 • Oven

Daarnaast zijn we enorm fan van de timer. Je hoeft hierdoor niet zelf de tijd in de gaten te houden en kunt prima andere dingen gaan doen terwijl je het vlees lekker laat sudderen. Ook de sauteerfunctie draagt hier aan bij. Wat dat betreft heb je altijd een heerlijk gerecht op tafel staan.

De glazen deksel stelt je ook nog eens in staat om mee te kijken met het proces. Zo kun je zelf ook in de gaten houden of je wel tevreden bent en kun je kijken of je het gerecht wellicht even moet doorroeren. Ondanks dat er ook een timer gebruikt wordt, is het altijd fijn om zelf een blik op het proces te kunnen werpen.

We sluiten de voordelen af met de warmhoudfunctie. Ook als je kinderen wellicht wat later thuis zijn van school, heb je nog steeds een heerlijke warme maaltijd op het menu staan. Het eten blijft daarmee warm, zonder dat je het verder laat garen.

Fysieke eigenschappen

Qua fysieke eigenschappen moet je wel goed opletten. We zien namelijk dat de omvang van het apparaat erg groot is. Tenzij je een grote keuken of werkblad hebt, kan deze erg veel plek innemen. Ook als je het apparaat wilt opbergen is dit iets waar je rekening mee moet houden.

In dat geval moet je ook het gewicht van de slowcooker meenemen in je beslissing. Deze weegt namelijk 4,5 kilogram, waardoor je er ook niet telkens mee wilt gaan slepen. Denk er dus goed over na of je wel plek hebt voor de slowcooker op je aanrecht.

De best geteste slowcooker vanwege de handige binnenpan, de glazen deksel én de timer!

Tefal All-in-One CY505E Bekijk prijzen
Inhoud: 6 Liter
Startuitstel: Ja
Warmhoudfunctie: Ja
Hierom zijn we fan:
Startuitstel – Timer – Vaatwasser bestendig – Programma’s
Let hierop:
Groot en zwaar - Functies

Vanaf het moment dat we de slowcooker onder ogen kregen, zagen we al meteen dat de mogelijkheden met de Tefal CY505E All-in-One Slowcooker eindeloos waren. Dit valt direct op aan het display, waar enorm veel verschillende programma’s op staan. Hier komen we later nog op terug.

We zien namelijk twee timer functionaliteiten waar we enorm fan van zijn. Deze zijn hierboven ook al eens benoemd. Het gaat om de timer functie en de startuitstel functie. De Tefal slowcooker voegt daar ook nog eens een warmhoudtijd van 24 uur aan toe. Zelfs in onverwachte situaties blijft het eten warm!

De producten van de Tefal zijn volledig vaatwasser bestendig, zodat je ze niet met de hand hoeft af te wassen. Let er echter wel voor op dat je niet met scherpe messen uit je messen set in de binnenpan komt. Deze kan de anti aanbaklaag namelijk beschadigen, waardoor het eten alsnog kan aankoeken.

Slowcooker bereiden van gerechten

Zoals we hierboven al even hebben aangegeven, zijn er enorm veel verschillende programma’s op het display zichtbaar. Denk daarbij aan:

 • Havermout
 • Rijst
 • Babyvoeding
 • Stomen
 • Pressure cooking

Deze zorgen ervoor dat je veel verschillende gerechten kunt bereiden. Toch moeten we wel opmerken dat het natuurlijk overbodige programma’s zijn als je ze niet gebruikt. Heb je het vermoeden dat je deze niet gebruikt, dan zijn er ook goedkopere varianten beschikbaar zonder al deze extra programma’s.

Door de grootte van de slowcooker kun je enorm veel eten bereiden. Het is zelfs mogelijk om eten te bereiden en dit voor langere tijd in de koelkast te bewaren. Een nadeel hiervan is natuurlijk wel dat deze veel ruimte in beslag neemt en zwaar is om te blijven verplaatsen. Hier moet je dus mee oppassen.

De beste slowcooker met timer, startuitstel en warmhoudfunctie is deze Tefal CY505E!

Russell Hobbs Cook@Home Searing 3,5 Liter Bekijk prijzen
Inhoud: 3,5 Liter
Startuitstel: Onbekend
Warmhoudfunctie: Ja
Hierom zijn we fan:
Binnenpan – Glazen deksel – Koude greep - Prijs
Let hierop:
Timer - Vaatwasser

Van de verschillende Russell Hobbs slowcookers is deze Cook at Home Searing Slowcooker als beste uit de test gekomen. Om te beginnen heeft deze slowcooker namelijk een glazen deksel, zodat je het gehele kookproces nauwlettend in de gaten kunt houden.

Dit is ook wel een vereiste, aangezien er geen sprake is van een timer functionaliteit. Hierdoor moet je zelf de tijd in de gaten houden en tussendoor kijken of het gerecht er langer of juist korter in moet. Ook de startuitstel functionaliteit ontbreekt. Hierdoor moet je de hele tijd de slowcooker in de gaten houden.

Het voordeel van de slowcooker is dat er gebruik is gemaakt van een koude greep, zodat je de slowcooker moeiteloos op tafel zet. Doordat de inhoud van de pan maar 3,5 liter is, is deze ook een stuk lichter én goedkoper dan de andere slowcookers in deze review. Hierdoor verplaats je deze sneller.

Vaatwasser

Helaas is het niet mogelijk om de onderdelen van de slowcooker in de vaatwasser te doen. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

 • Binnenpan
 • Deksel
 • De slowcooker zelf

Hierdoor moet je de onderdelen zelf met de hand afwassen. Het voordeel van de binnenpan is dan wel weer dat je deze ook op het gasfornuis of elektronisch fornuis kunt gebruiken. Door de anti aanbaklaag kun je het eten al braden voordat je het klaarmaakt in de slowcooker.

Om het proces te versnellen adviseren we wel om gekookt water uit de waterkoker in de slowcooker te doen als je bijvoorbeeld het vlees wil laten sudderen. Het kan namelijk wel even duren voordat de slowcooker op temperatuur is. Gekookt water gebruiken versnelt het proces aanzienlijk.

Deze slowcooker van Russell Hobbs staat bekend om het compacte design en het lichte ontwerp.

Crock-Pot CR507 Bekijk prijzen
Inhoud: 4,7 Liter
Startuitstel: Nee
Warmhoudfunctie: Ja
Hierom zijn we fan:
Timer – Glazen deksel – Vaatwasser – Prijs
Let hierop:
Startuitstel – Binnenpan

Laten we beginnen met het grootste voordeel van de beste crockpot slowcooker van 2022, de Crock Pot Slowcooker 4,7 Liter. Dat is namelijk de ingebouwde timer die gebruikt is. De timer kun je instellen van 30 minuten tot wel 20 uur, waardoor je de lekkerste gerechten heerlijk laat sudderen.

Daarnaast zien we dat de deksel een groot voordeel is. Hier kijk je eenvoudig doorheen, waardoor je het proces goed in de gaten kunt houden. Ondanks de timer, ziet het oog toch altijd net wat meer. Helaas ontbreekt wel het startuitstel. Je kunt dus niet vooraf instellen hoe laat je wil dat de slowcooker begint.

Wat ons ook nog is opgevallen is de prijs van de slowcooker. Deze is meer dan uitstekend, zeker in vergelijking met de andere slowcookers in deze review. Dit maakt de slowcooker ook direct een interessante aankoop voor studenten die op het budget moeten passen! 

Binnenpan

Kijken we naar de binnenpan, dan heeft deze zowel een belangrijk voordeel als een nadeel. Het grote voordeel is dat je de binnenpan gewoon in de vaatwasser kunt doen. Hierdoor hoef je deze na een uitgebreide maaltijd niet nog eens zelf af te wassen. Maaltijden die je bijvoorbeeld kunt maken, zijn:

 • Gemarineerde kip
 • Eenpansgerecht met rijst
 • Havermout
 • Pulled Pork of Pulled Chicken

Als nadeel willen we daarbij wel vermelden dat de binnenpan, in tegenstelling tot andere slowcookers in deze review, niet geschikt is voor andere warmtebronnen. Je kunt deze dus niet op het fornuis of in de oven plaatsen om het eten opnieuw op te warmen. Houdt hier dus wel rekening mee!

De beste Crock Pot slowcooker vanwege de glazen deksel, de timer en de uitstekende en scherpe prijs!

Welke slowcookers hebben wij vergeleken?

In totaal hebben we 20 slowcookers onderzocht, getest en vergeleken van 5 merken.

De volgende slowcookers hebben we onder de loep gehouden om erachter te komen wat de beste van 2022 is.

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.