Beste slowcooker 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Zelf gekookte maaltijden worden vaak als eerste verwaarloosd tijdens drukke dagen. Maar als je ondanks tijdgebrek niet van plan bent om jezelf minder te verwennen, dan kan een goede slowcooker de ideale oplossing. De beste slowcooker is ideaal voor het bereiden van soep, stoofschotels en taaie stukken vlees. Ze zijn ontworpen om voedsel gedurende een lange tijd op laag temperatuur te laten sudderen.

Wat is een goede slowcooker voor je keuken?

De beste slowcooker is een veelzijdig keukenapparaat. Je kan er vloeibare gerechten mee voorbereiden zoals soep, eenpansgerechten en stoofpotten, op relatief lage temperaturen en met lange kooktijden. De Crockpot CR0524 4,7 L is volgens ons de beste slowcooker voor je keuken. Wij hebben voor onze keuze gekeken naar een aantal eigenschappen zoals de beschikbare opbergruimte, de functies (zoals de timer of sauteerfunctie) en de prijs.

Lees verder en ontdek alle slowcookers die wij getest hebben. Wil je nog meer te weten komen over slowcookers? Op het einde van dit artikel vind je een handige koopgids waar je alle belangrijkste info vindt over slowcookers.  

# Product Inhoud Sauteerfunctie Startuitstel Highlight
1 Crock-Pot CR507
Beste koop slowcooker
4,7 liter Koude greep Bekijk prijzen
2 Crock Pot CR027X
Best geteste slowcooker
6 liter Koude greep Bekijk prijzen
3 Russell Hobbs 25630-56 Sous vide
Beste slowcooker met timer
6,5 liter Sous vide functie
-
Bekijk prijzen
4 Crock Pot CR052
Beste slowcooker met warmhoudfunctie
4,7 liter Keramische antiaanbaklaag Bekijk prijzen
5 Crock Pot CR026X
Beste Crockpot
4,7 liter Antiaanbaklaag Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 20 oktober 2021
Beste koop slowcooker Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Uitneembare binnenpan voor vlees – Sauteerfunctie - Timer
 • Geen startuitstel – Korte stroomkabel
Productreview:

De Crockpot 4.7L Countdown Slowcooker is een grote slowcooker met een handige digitale afteltimer: je kan hem zodanig programmeren dat hij na een bepaald aantal uren stopt met koken in plaats van hem handmatig te moeten uitschakelen. De bediening van deze beste slowcooker is eenvoudig, maar niet zo intuïtief.

Deze goede crock pot heeft een ronde vorm en een keramische pan. Het nadeel van keramiek is dat het een zwaar materiaal is. Toch heeft deze crock pot met timer veel voordelen:

 • Warmhoudfunctie: hij houdt de warmte goed bij eenmaal aan tafel geserveerd.
 • Anti-aanbaklaag: je kan de slowcooker schoonmaken zonder dat je de bakoppervlak beschadigt.
 • De capaciteit: een indrukwekkende 4,7 liter. Meer dan genoeg om een groot gezin te voeden.
 • De afteltimer: je kan hem instellen om te koken, op laag of hoog vuur, van 30 minuten tot 20 uur, in stappen van 30 minuten. Daarna schakelt hij automatisch over op de warmhoudstand

Jammer genoeg kan je het begin van de kooktijd niet uitstellen. De bouwkwaliteit is zeer goed. De handgrepen zijn handig en het netsnoer is afneembaar. Deze crock pot heeft rubberen voetjes waardoor het apparaat stevig op het werkblad geplaats kan worden.

Als je een crock pot met grote capaciteit en afteltimer nodig hebt, dan raden wij deze goede slowcooker ongetwijfeld aan! Maar als de timer niet belangrijk is voor je, dan zijn er aantrekkelijke modellen op de markt.

Esthetische en goedkope 5 liter keramische slowcooker

De bedieningselementen van de Crockpot zijn eenvoudig, maar niet altijd intuïtief. Zo druk je bijvoorbeeld op de selecteerknop om hem aan te zetten en gebruik je de pijltjestoetsen om de warmte-instelling te kiezen. Door op de aan/uit-knop te duwen denk je dat de slowcooker begint met koken, maar in plaats daarvan wordt de pan uitgeschakeld.

De afteltimer is een geweldige functie, de grote capaciteit is ideaal om grote porties te koken en de resultaten zijn voortreffelijk. De afwas was een beetje frustrerend. Eén van de nadelen van een keramische pan, ten opzichte van een pan met antiaanbaklaag, is dat hij moeilijker schoon te maken is. In theorie kan je schuren zonder het oppervlak te beschadigen. In de instructies van de Crockpot wordt echter geadviseerd om geen schuurmiddelen of schuursponsjes te gebruiken. Let op dat je geen scherpe voorwerpen zoals messen in de buurt houdt: ze kunnen de pan beschadigen.

De kookresultaten zijn uitstekend, waardoor het een goede optie is als je een grote slowcooker met timer wil voor je keuken.

Best geteste slowcooker Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Aluminium binnenpan – Grote inhoud - Kookplaatbestendig
 • Geen startuitstel – Binnenpan kan niet op inductie – korte snoer
Productreview:

De Crockpot 6 liter Slowcooker CSC027X Digital Sauté Slow Cooker is een heel grote slowcooker met een digitaal bedieningspaneel en een kookplaatbestendige binnenpan. Hoewel de pan zelf geen warmhoudstand heeft voor het aanbraden en sauteren, kan je de binnenpan wel op je gas- of elektrische kookplaat (maar niet op inductie) zetten. Het formaat is goed, maar we vonden het jammer dat er maar twee kookstanden waren op de slowcooker. Op zich niet erg, want deze slowcooker heeft veel aantrekkelijke eigenschappen:

 • Een aantrekkelijk design: een glazen deksel met zwarte aluminium binnenpan met antiaanbaklaag in plaats van een traditionele keramische crockpot.
 • Kookplaat bestendig: kan op alle kookplaten gebruik worden maar niet op inductiekookplaat.
 • Ruimte inhoud: 6 liter is voldoende om voor een gezin van zeven personen te koken, of om grote porties voor te bereiden. Deze slowcooker 6 liter met timer wordt geleverd met een receptenboekje.
 • Eenvoudige bediening: je kan kiezen uit twee verschillende warmtestanden (langzaam en nog langzamer). Er is geen uitgestelde timer, maar je kan de kooktijd kiezen, in stappen van 30 minuten.
 • De digitale display telt de resterende kooktijd af, waarna de Crockpot automatisch overschakelt op de warmhoudstand.

De binnenpan heeft geen hete stand voor vlees of voor het sauteren van basis-ingrediënten zoals uien, knoflook en kruiden.

Degelijke slowcooker met timer en warmhoudfunctie

Bij het opzetten van de crockpot valt op dat het netsnoer korter is dan bij de meeste andere slowcookers. De bouwkwaliteit is goed, en de pot en het deksel zien er goed genoeg uit om op tafel gepresenteerd te worden. Omdat het geen zware keramische pan is, wordt de warmte niet zo goed vastgehouden.

Zet hem op één van de twee warmtestanden en hij begint al op te warmen, zelfs voordat je de timer aanzet. Nochtans blijkt dat sommige recepten, zelfs op de hoogste stand, na een paar uren nog steeds niet gaar zijn. De bedoeling van een slowcooker is om voedsel traag te garen, maar deze slowcooker is wel extreem traag.

Het voordeel van deze Crockpot is dat je de pan op het fornuis kan gebruiken. Dat is vooral om ingrediënten eerst te braden voordat je ze langzaam gaat garen, zonder eerst een andere pan vuil te maken. Uiteindelijk waren alle kookresultaten goed, maar voor de prijs van deze crockpot hadden er wel meer functies mogen zijn.

Beste slowcooker met timer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Start uitstel – Warmtesonde – Sous vide functie - Timer
 • Groot en zwaar – Duurder – Korte snoer
Productreview:

De Russell Hobbs slowcooker is een heel grote en lijvige pan met een elegant en eenvoudige design. Deze slowcooker beschikt over een klein bedieningspaneel met knoppen en lampjes voor alle verschillende (en uitgebreide) kookfuncties waarmee je de temperatuur, de kooktijden en andere specifieke voedselopties kan bepalen.

De keramische binnenpan van de Rusell hobbs slowcooker is echt zwaar, vooral wanneer hij vol is. Onnodig om erbij te zeggen dat deze slowcooker 6 liter met timer ideaal is voor het maken van grote hoeveelheden eten waarmee je dagenlang kan overleven. Door zijn grootte neemt hij wel veel plaats in de keuken in.

De sous vide functie van de Rusell Hobbs slowcooker maakt gebruik van een metalen rek (vergelijkbaar met een toastrekje) dat in de pan zit, en waarin je voedselzakjes kan plaatsen (deze moet je wel apart kopen). De instructies vermelden dat je voor de sous vide functie zip-lock zakjes moet gebruiken voor het voedsel. Deze hoeven wel niet van een specifiek merk te zijn. Je zal dus moeten nagaan welke zakjes geschikt zijn voor gebruik in deze slowcooker. Ondanks het feit dat deze functie het voornaamste verkoopelement van deze goede slowcooker vormt, is er geen extra informatie beschikbaar. Dit vonden wij zeer jammer.

De temperatuursonde is een geweldige extra functie die je niet bij alle andere slowcookers vindt: met de sonde weet je altijd of een stuk vlees gaar is. Je kan de sonde ook wegnemen en gebruiken in een oven.

De beste slowcooker 6 liter met timer

We hebben verschillende stoofpotjes met verschillende vleessoorten gekookt en we hebben ze allemaal met minimale inspanning mals, sappig en perfect gaar kunnen bakken. Dit is natuurlijk de verwachting die je hebt bij een slowcooker van deze kwaliteit.

Een belangrijk punt dat volgens ons meer in de gebruiksaanwijzing moet benadrukt worden, is dat de timer voor de sous vide bereiding pas start wanneer de temperatuur van het water de gewenste instelling heeft bereikt. Zo kan het soms 20 minuten duren voordat deze op temperatuur komt te staan, waardoor het eten te laat klaar stond. Het helpt om warm water uit de kraan te gebruiken om het opwarmen te verkorten.

De Rusell Hobbs slowcooker wordt geleverd met een nuttige kookwijzer. De instellingen voor deze functie zijn immers afhankelijk van het gewicht van het product en afhankelijk van de manier waarop je de ingrediënten wil garen.

We hebben deze goede slowcooker nu al een tijdje uitgeprobeerd: De Sous Vide Slow Cooker van Russell Hobbs is wat aan de duurdere kant maar heeft wel een nuttige functie die andere slowcookers niet hebben: de sous vide functie. Als je graag met veel precisie kookt, dan is dit de juiste investering voor jou!

Beste slowcooker met warmhoudfunctie Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Programmeerbare Timer – Scharnierdeksel - Warmhoudstand
 • Geen startuitstel – Kort snoer
Productreview:

Deze prachtige zwarte keramische Crockpot slowcooker is gemaakt van metaal en heeft een binnenpan die vervaardigd is uit keramiek. Je kan hem daarom ook gebruiken in een oven. Dankzij de ruime inhoud kan je met deze crockpot slowcooker probleemloos gerechten voorbereiden voor 4 tot 5 personen. Alhoewel hij geadverteerd wordt als een 6 liter crockpot, moet je weten dat de werkelijke inhoud van de binnenpan maar 4,7 L bedraagt. Toch onderscheidt deze best geteste slowcooker zich van andere modellen dankzij de volgende functies:

 • Een programmeerbare timer: hiermee heb je nog meer controle over het koken wanneer je niet thuis bent.
 • Een warmhoudstand: deze goede slowcooker springt automatisch op deze stand na het koken.  Op die manier hoef je niet te vrezen dat jouw maaltijd koud wordt wanneer je weer thuis bent.
 • Glazen deksel met scharnier: je hoeft het deksel niet af te nemen, aangezien die vast zit aan het apparaat! Je kan de slowcooker gewoon openzetten wanneer je in de crockpot wil roeren.

Bovendien is de display van de Crock-Pot Slowcooker CSC052 even gebruiksvriendelijk als de Crockpot CR026X. De timer en andere functies van de slowcooker zijn eenvoudig te bedienen zodat je geen tijd verliest met ingewikkelde instellingen. Alle onderdelen van deze beste crockpot slowcooker zijn vaatwasserbestendig. Je kan ze na het koken probleemloos in de vaatwasser steken zonder dat er krassen op komen.

Beste slowcooker met timer en warmhoudfunctie

Deze goedkope slowcooker 6 liter met timer en warmhoudfunctie niet zo duur. Wij hebben lang nagedacht over nadelen maar de enige die wij echt konden vinden is de super korte snoer, waardoor je de slowcooker niet overal in je keuken zal kunnen plaatsen. Dit is een praktisch detail dat het toestel echt perfect had kunnen maken. Gelukkig wegen alle voordelen harder door en daarom kunnen wij de Crock-Pot Slowcooker CSC052 enkel maar aanraden.

Wij waren vooral fan van het 'Hinged Lid' scharniersysteem waardoor je het deksel enkel naar achter hoeft te klappen wanneer je even in het eten wil roeren. De ruime inhoud is praktisch en de slowcooker is eenvoudig te reinigen. Op vlak van kookprestaties waren wij ook zeer tevreden: de anti aanbaklaag zorgt ervoor dat je niet hoeft te vrezen voor aangebrande ingrediënten, iets waar veel mensen voor vrezen wanneer ze aan een crockpot denken. Deze beste crock pot is zeer efficiënt in wat het moet doen: wat wil je nog meer?

Beste Crockpot Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Startuitstel – vaatwasserbestendig - Prijs
 • Geen startuitstel – Sauteren niet mogelijk – Wordt te warm
Productreview:

De Crockpot CR026X is een keramische slowcooker. Dit betekent dat de binnenpan een keramische antiaanbaklaag heeft. Hierdoor is deze goede Crockpot PFOA-vrij en PRFE-vrij. Beide stoffen worden soms gebruikt om teflon te hechten aan kookpannen maar zijn zeer ongezond. Daarom is het een enorm voordeel voor je gezondheid dat deze Crockpot slowcooker geen gebruik maakt van deze stoffen. Dit is bijlange niet het enige voordeel dat wij vastgesteld hebben:

 • De binnenpan kan op een inductieplaat of in de oven gebruikt worden.
 • Eenvoudige bediening van alle functies: één knop voor alle functies (2 standen + warmhoudfunctie).
 • Instelbare tijd: met sprongen van 30 minuten.

De Crockpot CR026X vormt een mooi geheel met een bedieningspaneel dat elegant geïntegreerd is in de hoofdstructuur. Slowcookers kies je niet enkel voor hun uiterlijk, maar dit exemplaar mag er best wel zijn. Het deksel is uit glas gemaakt met een metalen rand. De slowcooker is stevig gebouwd, terwijl je het kookproces kan volgen door het glas. Een ander voordeel zijn de handvaten die koud blijven. Je hebt geen bescherming nodig om het deksel van deze slowcooker af te halen.

Moderne 5 liter keramische slowcooker

De Crockpot CR026X slowcooker is voor elke keuken een goede aanwinst: de slowcooker leverde mooi prestaties en niet enkel voor vloeibare gerechten. Het was ook perfect mogelijk om lekker brownies of taarten met deze cooker te bakken! Uiterlijk ziet deze beste Crockpot er elegant uit en de prijs is helemaal niet overdreven.

Dankzij de 5 liter inhoud kan je gerechten voor een groot gezin voorbereiden. Als je nog nooit een Crockpot slowcooker hebt gebruikt, zou dit wel eens het apparaat kunnen zijn dat je keukengewoontes zal veranderen. Net zoals alle andere toestellen van Crockpot, is deze van uitstekende kwaliteit. De keramische anti-aanbaklaag, het glazen deksel met metalen rand en de Coolgrip handvatten maken er een geweldige crock pot van.

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail