Beste soda maker 2023 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

Je hele winkelwagen ligt vol met frisdrank, die je vervolgens in zware 6-packs moet slepen naar je huis om dán weer je koelkast vol te hebben staan met een paar halfvolle flessen cola-waar-ooit-prik-in-zat.

Sodamakers zijn niet alleen de oplossing voor iedereen die geen zin meer heeft in onnodig sjouwen, het is ook een fantastische manier om duurzaam frisdrank te maken én het is ook nog eens goed voor je portemonnee. 

Maar in een tijdperk waarin sodamakers populair zijn geworden, zijn er ook een hoop extra modellen en varianten op de markt gekomen. En bij de verkeerde keus eindigt je goede voornemen met een te-zwaar apparaat waar je nooit iets mee doet.

Van vaatwasbestendig tot beste prijs: wij vergeleken 5 verschillende modellen om de beste sodamaker voor jou uit te zoeken. En we waren de grootste fan van de SodaStream Spirit One Touch

Product Capaciteit/inhoud fles Kun je er ook grote flessen mee vullen? Aantal flessen per CO2-patroon
SodaStream Spirit One Touch SodaStream Spirit One Touch 0.5 L 60 Bekijk prijzen
Sodawater - Bruiswater - Koeler Sodawater - Bruiswater - Koeler 20 l/u NVT Bekijk prijzen
AARKE Carbonator II Sodamaker AARKE Carbonator II Sodamaker 0,5 l 120 Bekijk prijzen
SodaStream Crystal Bruiswatertoestel SodaStream Crystal Bruiswatertoestel 0.7 l 60 Bekijk prijzen
Bruiswater maker | Soda maker zwart SodaStream Soda Stream Bruiswater maker | Soda maker zwart SodaStream Soda Stream 1 l 60 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
SodaStream Spirit One Touch Bekijk prijzen
Aantal flessen per CO2-patroon: 60
Kun je er ook grote flessen mee vullen?: Nee
Capaciteit/inhoud fles: 0.5 L
Hierom zijn we fan:
Tiptoetsen – Koolzuur toevoegen met 1 druk op de knop – Duurzame flessen
Let hierop:
Flessen kunnen niet in de vaatwasser – Apparaat heeft een snoer – Alleen garantie als je SodaStream fles gebruikt

Dit bruiswaterapparaat van SodaStream heeft een breed scala aan bubbels. Zo kun je er licht koolzuurhoudend water mee maken of super bruisend water, en alles daar tussenin. Als je het water wat langer wilt bewaren, kun je bijvoorbeeld kiezen voor sterk bruisend water. Drink je het meteen op, dan is licht bruisend misschien al voldoende.

Niet alleen mooi, maar ook praktisch

Je kunt dus alle kanten op met dit bruiswaterapparaat. Daarnaast heeft het apparaat de volgende eigenschappen:

 • het apparaat ziet er mooi uit
 • dosering van bubbels gaat met 1 druk op de knop
 • je kunt goed zien hoeveel bubbels je al hebt toegevoegd

En, wat ook handig is: de flessen zijn heel duurzaam, omdat de dop en onderkant gemaakt zijn van RVS. Je kunt de fles dan ook makkelijk meenemen en hergebruiken. Helaas kunnen de flessen niet in de vaatwasser, dus je zult ze zelf moeten afwassen. Vind je dat niet erg, en wil je graag een makkelijk te bedienen sodamaker? Dan is dit het apparaat voor jou.

Sodawater - Bruiswater - Koeler Bekijk prijzen
Capaciteit/inhoud fles: 20 l/u
Kun je er ook grote flessen mee vullen?: Ja
Aantal flessen per CO2-patroon: NVT
Hierom zijn we fan:
Gemaakt van roestvrij staal – Horecakwaliteit – 20 liter bruiswater per uur tappen
Let hierop:
Hoge prijsklasse- Hoger stroomverbruik – Zware machine

Zo, dat ziet er professioneel uit! Deze sodamaker van ich-zapfe misstaat zeker niet in een bar of restaurant. Hecht je veel waarde aan kwaliteit, dan kun je deze oerdegelijke sodamaker natuurlijk ook thuis gebruiken, bijvoorbeeld in je man cave, keet of huisbar.

Altijd vers bruiswater uit de tap

Met deze bruiswatermachine tap je met gemak 20 liter koel bubbelwater per uur. Je sluit ‘m gewoon aan op de waterleiding en doet de stekker in het stopcontact. Waterreservoir vullen, CO2-cilinder erin en tappen maar. Super handig voor feestjes, zo heb je steeds fris en lekker gekoeld bruiswater. Deze machine heeft ook nog de volgende voordelen:

 • professionele kwaliteit
 • lekbak en behuizing van roestvrij staal
 • water wordt gekoeld

Zoek je een bruiswatermachine van professionele kwaliteit, waarmee je lekker veel bruiswater kunt tappen? Koop dan dit apparaat van ich-zapfe, voor vele liters lekker koel water met bubbels.

Verkrijgbaar bij:
AARKE Carbonator II Sodamaker Bekijk prijzen
Capaciteit/inhoud fles: 0,5 l
Kun je er ook grote flessen mee vullen?: Nee
Aantal flessen per CO2-patroon: 120
Hierom zijn we fan:
Mooi design – Flessen Sodastream passen eronder – Eenvoudig te bedienen
Let hierop:
CO2-patronen elders kopen – Duurder dan andere merken – Niet programmeerbaar

Wow, dat is een mooie! Horen we je al denken. En inderdaad, de minimalistische vormgeving van deze AARKE bruiswatermachine is om door een ringetje te halen. Je kunt ‘m bovendien in verschillende kleuren kopen, dus er past er altijd wel eentje in jouw keuken.

De AARKE is voor het grootste deel gemaakt van roestvrij staal. Dat maakt dit apparaat duurzaam en ook roest- en corrosiebestendig. In de flessen past ongeveer 0,5 liter water. Ze zijn gemaakt van PET, waardoor ze stevig en duurzaam zijn.

Hoe mooi deze sodamaker ook is, er zijn ook wat aandachtspunten, namelijk:

 • AARKE maakt zelf geen CO2-patronen, dus die moet je elders bestellen
 • de flessen van Sodastream passen ook op dit toestel
 • het CO2-patroon is vrij snel leeg

Hoe zit het met gebruiksgemak?

Het gebruiksgemak van deze AARKE wordt als wisselend ervaren. Sommige mensen vinden het apparaat lastig te gebruiken. Toch hoef je alleen maar de CO2-cilinder erin te plaatsen, het mondstuk op de fles aan te sluiten en de hendel naar beneden te trekken. Dat is alles.

Ondanks dat eenvoud voorop staat, mist de AARKE wel wat functies die de concurrent wel heeft. Zo kun je het apparaat niet programmeren en heeft het geen display. Je kunt dus niet zelf het aantal bubbels bepalen. Daar staat veel gebruiksgemak tegenover: met 1 druk op de knop krijg je bubbels. Wil jij ook zo’n mooie bruiswatermachine op je aanrecht? Bestel dan deze AARKE Carbonator II Sodamaker.

Verkrijgbaar bij:
SodaStream Crystal Bruiswatertoestel Bekijk prijzen
Capaciteit/inhoud fles: 0.7 l
Kun je er ook grote flessen mee vullen?: Nee
Aantal flessen per CO2-patroon: 60
Hierom zijn we fan:
Herbruikbare glazen karaffen – Voor dagelijks gebruik – Zelf hoeveelheid koolzuur bepalen
Let hierop:
Behuizing van kunststof - Alleen geschikt voor Sodastream flessen – Karaffen zwaar om mee te nemen

Ben je van plan om elke dag water met prik te gaan drinken? Dan is deze handige set van Sodastream een prima keuze. Bij deze bruiswatermachine krijg je namelijk 2 glazen karaffen van 0,7 l die zo in de vaatwasser kunnen. Om mee te nemen zijn de karaffen wel een beetje zwaar. De behuizing van het apparaat is gemaakt van kunststof en metaal voor extra stevigheid.

Experimenteer met bubbels en smaakjes

Je bedient dit apparaat met een speciale knop. Als je de knop langer vasthoudt, komen er ook meer bubbels in het water. Zo kun en dus zelf proberen wat je het lekkerst vindt en ook lekkere smaakjes toevoegen. Daarnaast heeft deze machine de volgende eigenschappen:

 • Sodastream heeft eigen CO2-cilinders. Lege kun je omruilen voor volle.
 • De karaffen zijn herbruikbaar
 • Je kunt alleen Sodastream flessen gebruiken

Met deze handige set bespaar je geld en heb je meteen 2 stevige karaffen voor bruiswater, die je zo in de koelkast zet. Wil jij een bruiswater apparaat voor dagelijks gebruik? Koop dan deze handige en voordelige set van Sodastream!

Bruiswater maker | Soda maker zwart SodaStream Soda Stream Bekijk prijzen
Capaciteit/inhoud fles: 1 l
Kun je er ook grote flessen mee vullen?: Nee
Aantal flessen per CO2-patroon: 60
Hierom zijn we fan:
Leuk voor kinderen – Makkelijk te gebruiken - Voordelig
Let hierop:
Geen CO2-patronen meegeleverd – Niet voor dagelijks gebruik – Gemaakt van polyester, minder stevig

Wil je af en toe wat bubbels kunnen maken en heb je weinig zin om daar een duur apparaat voor te kopen? Dan is deze goedkope bruiswater maker van Bubble Maker misschien wel iets voor jou. Hij is trouwens ook leuk voor de kinderen!  Laat ze bijvoorbeeld lekker zelf cola of ijsthee maken als het buiten warm is.

Lekker veel ijsthee of limonade maken

In dit apparaat kun je de CO2-patromen van Sodastream gebruiken.  Deze wordt er niet bij geleverd, dus die moet je los bestellen. Bij de machine krijg je een BPA-vrije PET fles met een inhoud van maar liefst 1 liter. Daar kan dus heel wat priklimonade in gemaakt worden. Wil jij graag een bruiswatermachine die:

 • goedkoop is
 • makkelijk in gebruik is
 • leuk is voor kinderen

Probeer dan deze voordelige sodamaker. Je kunt ‘m hier meteen bestellen.

Verkrijgbaar bij:
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.