Beste 5 thermosbekers van 2022

Laatste ge-update in door Sandra

Nederlanders zijn dol op aardappelen, kaas, kroketten en frikandellen, maar ook op koffie. Gemiddeld drinken Nederlanders zo'n 2,4 kopjes koffie per persoon per dag. Dat komt neer op 260 liter koffie per persoon per jaar, oftewel, 8,5 kilo. Helaas hebben we soms wel te weinig tijd om echt te genieten van die koffie. Met een koffiebeker die je mee kan nemen onderweg, en die dan ook nog eens je koffie warm houdt, heb je net wat meer tijd om even tot rust te komen en te genieten.

Helaas zijn er veel koffiebekers die als thermosbekers worden geadverteerd, maar die het drinken helemaal niet warm houden. Daarnaast zit er vaak ook nog eens een vieze smaak aan de beker. Wij hebben daarom uitgezocht wat de beste thermosbeker van dit jaar is zodat jij ook even een momentje voor jezelf kunt nemen. We bespreken eerst de beste thermosbekers waarna we uitleggen waar we op gelet hebben. Aan het einde van dit artikel geven we nog wat tips mee en beantwoorden we veel gestelde vragen.

# Product Inhoud Anti-slip Lekvrij Prijs v.a.
1 Koffiebeker To Go
Beste koop thermosbeker
380ml € 19,95
2 Vatten® Premium RVS Koffiebeker
Best geteste thermosbeker
380ml € 29,95
3 SIP !T Premium Koffiebeker To Go
Beste koffie thermosbeker
380-510ml € 29,95
4 Warmhoudbeker/warm houd beker
Beste warmhoudbeker
320ml € 11,20
5 Revere Koffiebeker
Beste thermosbeker to go
380ml € 0,00
Laatste prijs-update: dinsdag 27 september 2022
Koffiebeker To Go Bekijk prijzen
Inhoud: 380ml
Anti-slip: Ja
Lekvrij: Nee

We starten onze lijst met de beste koop thermosbeker, dat is de thermosbeker die het best presteert in de lagere prijsklasse. Ook voor een laag prijsje is het mogelijk om milieubewust te zijn terwijl je toch nog stijlvol op straat loopt met jouw to go beker.

De dubbele wanden van deze thermosbeker zijn vacuüm geïsoleerd waardoor jouw drankje tot 4 uur warm kan blijven. Het drankje moet dan natuurlijk wel al goed op temperatuur zijn wanneer het ingeschonken wordt. Er is genoeg inhoud voor ongeveer 3 kopjes koffie, oftewel, 380 ml. Even een pot koffie opzetten, inschenken en je bent klaar om te gaan.

Een paar specificaties van deze koffiebeker:

 • Inhoud 380 ml;
 • Gewicht 300 gram;
 • Anti-slip;
 • Dubbelwandig;
 • Past in bijna elke auto bekerhouder.

Duurzaamheid op één

We zijn in 2022 heel erg gefocust op duurzaamheid. De aarde is vooralsnog de enige wereld die we hebben, en daar moeten we zuinig op zijn. Deze thermosbeker draagt zijn steentje bij door herbruikbaar te zijn. Het is gemaakt van voedselveilig 18/8 roestvrij staal en is 100% vrij van BPA. Daarnaast past hij ook nog eens in bijna elke bekerhouder waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen.

Let erop dat deze beker niet geheel lekvrij is. Wanneer je deze in een tas wilt stoppen moet je dus zeker weten dat hij rechtop blijft staan.

De beker is zeer gebruiksvriendelijk en met één hand te openen, dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld aan het rijden of fietsen bent. Aan de onderkant van de beker zit een anti-slip bodem zodat de beker minder makkelijk omvalt.

Plus- en minpunten
Anti-slip bodem – Met één hand te openen – Past in bijna elke bekerhouder – Houdt warmte tot 4 uur vast
Niet lekvrij – Verf komt na een paar maanden los
Verkrijgbaar bij:
Vatten® Premium RVS Koffiebeker Bekijk prijzen
Inhoud: 380ml
Anti-slip: Ja
Lekvrij: Ja

De beste thermosbeker van 2022 is wat ons betreft de Vatten Premium RVS Koffiebeker. Deze beker doet niet alleen goed waar hij voor gemaakt is, maar ziet er ook nog eens lekker modieus uit. Wij zijn overigens niet de enige die enthousiast zijn over deze beker, de afgelopen jaren heeft deze beker lovende recensies weten te scoren.

Met zijn zachte, lieve kleuren (waarvan je er 12 kunt kiezen) ziet deze beker er al top uit, maar het feit dat jouw drinken nog uren warm blijft is natuurlijk het belangrijkst. De warmte wordt goed vastgehouden omdat de beker drievoudig geïsoleerd is. Tevens kun je koude drankjes hier ook koud in houden op warme zomerdagen.

Een paar specificaties van de beste koffie to go beker:

 • Inhoud 380 ml;
 • Gewicht 300 gram;
 • Anti-slip;
 • Drievoudig geïsoleerd;
 • 100% lekvrij;
 • Gerecyclede verpakking.

Geen geknoei meer

Ook als je lopend naar je werk of school gaat blijft jouw drankje lekker warm. Je kunt de beker gewoon in je tas stoppen zonder bang te zijn dat het gaat lekken. Wel zo fijn als je even je handen vrij moet hebben!

Helaas was de beker te breed om in de bekerhouder van sommige testers te passen, dus het is zeker niet geschikt voor elke bekerhouder. Redelijk teleurstellend voor mensen die vaak file moeten rijden 's ochtends.

De koffiebeker voldoet niet alleen aan onze verwachtingen, maar je voelt ook tijdens het vasthouden al dat de beker van hoogwaardig materiaal gemaakt is. Dankzij de matte afwerking en de anti-slip bodem is de kans klein dat de beker omvalt. Overigens is dit geen probleem als de beker dicht is want, zoals we al eerder hebben vermeld, de beker is lekvrij.

Plus- en minpunten
Lekvrij – Gerecyclede verpakking – Anti-slip – Drievoudig geïsoleerd
Te breed voor sommige bekerhouders – Houdt soms smaak vast
Verkrijgbaar bij:
SIP !T Premium Koffiebeker To Go Bekijk prijzen
Inhoud: 380-510ml
Anti-slip: Ja
Lekvrij: Ja

Wie dagelijks koffie drinkt heeft waarschijnlijk alleen behoefte aan de beste koffie thermosbeker. Even de dag rustig beginnen met een (of meerdere) lekker bakje koffie alvorens je aan het werk gaat. Maar dan moet die koffie wel warm gehouden worden. Wij hebben, samen met eerdere gebruikers, ervaren dat dat wel goed komt.

Je kunt ongeveer 3 kopjes koffie meenemen in één beker met een inhoud van 380 ml. Of je nu graag zwarte koffie, koffie met melk en suiker, of een heerlijke thee mee wilt nemen, het wordt tot 4 uur warm gehouden dankzij de dubbelwandige isolatie.

Een paar specificaties van deze koffiebeker:

 • Inhoud 380 ml;
 • Gewicht 300 gram;
 • Anti-slip;
 • Dubbelwandige isolatie;
 • 100% BPA vrij;
 • Lekvrij;
 • Vaatwasser bestendig.

Een frisse start van de dag

‘S ochtends heb je natuurlijk even wat tijd nodig om uit de kreukels te komen zodat je fris de dag kan starten. Het is echter wel zo fijn als je beker ook lekker fris is. Het gebruik van RVS en siliconen zorgt ervoor dat deze beker gewoon in de vaatwasser kan, maar er wordt aangeraden om de beker met de hand af te wassen om de kwaliteit te waarborgen.

Ook bij deze koffiebeker hebben we helaas moeten constateren dat hij niet geschikt is voor alle bekerhouders wegens zijn afmetingen.

De beker is beschikbaar in zowel 380 ml en 510 ml waardoor je altijd genoeg bij hebt voor jouw drinkbehoefte. Andere kleuren zijn niet beschikbaar, maar we vinden dat de beker opzich al een heel fraai ontwerp heeft.

Plus- en minpunten
Beschikbaar in twee maten – Lekvrij – Houdt inhoud goed warm – Siliconen grip
Past niet in elke bekerhouder – Niet in meerdere kleuren beschikbaar
Verkrijgbaar bij:
Warmhoudbeker/warm houd beker Bekijk prijzen
Inhoud: 320ml
Anti-slip: Nee
Lekvrij: Ja

De beste koffie thermosbeker heeft een goede isolatie. Deze isolatie kun je ook gebruiken om koude drankjes koel te houden tijdens de warme zomermaanden. Als je op zoek bent naar de beste isoleerbeker zonder teveel poes pas, dan ben je op zoek naar dit model.

Een simpel design, maar wel een hele fijne werking, dat is wat deze merkloze beker te bieden heeft. De metallic zwarte uitstraling oogt rustig en valt niet teveel op. Er wordt gebruik gemaakt van een kunststof schroefdop en sluitklep waardoor het vloeistof niet lekt.

Een paar specificaties van deze koffiebeker:

 • Inhoud 320 ml;
 • Gewicht 300 gram;
 • Dubbelwandige isolatie;
 • 100% BPA vrij;
 • Lekvrij;

Drinken zonder gedoe

Persoonlijk hebben wij het op een dag al druk genoeg, en daar hoeven we niet nog eens de stress bij te hebben van een koffiebeker die niet doet wat hij moet doen. Bij normaal gebruik lekt deze beker niet waardoor je niet ook nog eens hoeft schoon te maken. Let er wel op dat er geen anti-slip aanwezig is, dus omstoten is zo gebeurd.

Helaas is deze beker ook niet geschikt voor in devaatwasser. Je zult de beker dus met beleid met de hand moeten schoonmaken.

Je kunt de tas gemakkelijk meenemen op reis, in de hand of in een tas. Hij is slechts 9 cm in diameter en weegt ongeveer 250-300 gram. Hierdoor is de beker ook geschikt om mee te nemen naar college of op zakenreis.

Plus- en minpunten
Lichtgewicht – 100% BPA vrij – Lekvrij – Handig in gebruik
Niet geschikt voor vaatwasser – Weinig inhoud
Verkrijgbaar bij:
Revere Koffiebeker Bekijk prijzen
Inhoud: 380ml
Anti-slip: Ja
Lekvrij: Ja

Revere is een Engels woord wat, losjes vertaald, betekent dat je veel respect voor iemand hebt. Eerlijk is eerlijk, na het gebruiken van hun koffiebeker hebben wij best wel wat respect gekregen voor dit merk, want het is gewoon een top product.

Ze beginnen al gelijk goed door een extraatje mee te leveren. Je krijgt niet alleen de koffiebeker bij aankoop van dit product, maar ook een lepeltje om eventueel suiker of melk mee te roeren. Dat scheelt weer een plastic wegwerplepeltje! De beker zelf is gemaakt van RVS en het lepeltje van goudkleurig metaal.

Een paar specificaties van deze koffiebeker:

 • Inhoud 380 ml;
 • Gewicht 200 gram;
 • Anti-slip;
 • Lekvrij;
 • Goede grip;
 • Inhoud blijft tot 6 uur warm.

Alles extra is mooi meegenomen

Wist je dat je door het gebruik van een eigen koffiebeker korting kunt krijgen bij verschillende plekken? Zo krijg je bij de Kiosk €0,25 korting op een kop koffie, en bij Starbucks zelfs €0,30. Fijn als je dan een koffiebeker hebt die ook nog eens 100% lekvrij is. Een zakje suiker of klein pakje koffiemelk meepakken, even roeren met dde meegeleverde lepel en jij kunt weer met een goed humeur verder met je dag.

Hoe fijn de beker ook mag zijn, het is wat minder grappig dat hij niet in de vaatwasser of magnetron kan. Even je drinken opwarmen of moeiteloos schoonmaken zit er dus niet in.

Het is wel opvallend dat deze beker het drinker langer warm houdt dan de andere bekers in deze lijst. Pas tegen het einde van de werkdag konden we echt spreken van koude koffie.

Plus- en minpunten
Inhoud blijft tot 6 uur warm – Lekvrij – Goede grip – Lichtgewicht
Niet vaatwasser bestendig – Past niet makkelijk onder koffiezetapparaat
Verkrijgbaar bij:
Door: Sandra

Hi, ik ben Sandra! Producten testen en onderzoeken is ondertussen een van mijn hobby's geworden. Je maakt al gauw een miskoop, en daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee. Samen met mijn collega's verdiep ik mij nu in verschillende producten in en rondom het huis. Mis je nog een advies? Neem dan contact met ons op!