Beste weegschaal 2023. 5x de beste personenweegschaal

Laatste ge-update in door Eva

Met een weegschaal kun je tegenwoordig veel meer dan alleen maar wegen. Ze worden namelijk steeds slimmer. Met sommige weegschalen kun je naast je gewicht ook je vetpercentage, vochtpercentage en spier- en botmassa meten. Het aanbod is reuze.

Met onze top-5 wordt het een stuk makkelijker om de weegschaal voor jouw situatie te vinden. We hebben verschillende apparaten vergeleken en onder andere gelet op de nauwkeurigheid en de verschillende mogelijkheden. De beste weegschaal van 2023 is de Medisana BS 436 Connect.

Product Weegnauwkeurigheid Lichaamsanalyse Maximaal gewicht Geheugen
Medisana BS 436 Connect Medisana BS 436 Connect
Beste personenweegschaal incl. slimme functies
100 gram 180 kg 8 gebruikers Bekijk prijzen
Silvergear Silvergear
Best getest en beste prijs
100 gram 180 kg 5 gebruikers Bekijk prijzen
Robi S6 Robi S6
Met vetpercentage meting
100 gram 180 kg 100 gebruikers Bekijk prijzen
Medisana PSD Medisana PSD
Analoge weegschaal
500 gram 150 kg n.v.t. Bekijk prijzen
Sacoma Sacoma
Digitale weegschaal
100 gram 180 kg 24 gebruikers Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Medisana BS 436 Connect Bekijk prijzen
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram
Maximaal gewicht: 180 kg
Geheugen: 8 gebruikers
Hierom zijn we fan:
Volledige lichaamsanalyse
Springt automatisch aan
Luxe design
Let hierop:
Display springt snel uit
Glad oppervlak

Geschikt voor: Het bepalen van je gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa, botmassa, BMI-waarde en caloriebehoefte.

De weegschaal waar we het meest van onder de indruk waren is de Medisana BS 436 Connect. Naast dat deze weegschaal je gewicht weegt, kun je er ook een lichaamsanalyse mee doen. Met deze Medisana weegschaal meet je je:

 • gewicht
 • vetpercentage
 • vochtgehalte
 • spier- en botmassa

Daarnaast analyseert het apparaat je caloriebehoefte en bepaalt hij je BMI-waarde. De weegschaal is gemakkelijk aan je smartphone te koppelen, waarna je al je meetgegevens terug kunt vinden in de bijbehorende applicatie. Je ziet hier in één oogopslag of er veranderingen in bijvoorbeeld je spiermassa of gewicht hebben plaatsgevonden. Heb je een persoonlijk doel gesteld, dan kun je de voortgang dus eenvoudig opvolgen. Erg prettig!

Uitstraling

Het eerste dat ons opviel, is het luxe design. De weegschaal heeft een glazen oppervlak en ziet er erg mooi uit. Zodra ik op de weegschaal ging staan, sprong hij automatisch aan. Het enige dat ik eigenlijk nog miste was een antislip oppervlak, zoals bij de Silvergear. De weegschaal is namelijk vrij glad.

Het meten ging snel en gemakkelijk. Wel moet je snel de gegevens aflezen want het display springt redelijk snel weer uit. Ook is het scherm vrij klein, waardoor het aflezen soms wat lastiger gaat. Bij de Sacoma ging het lezen van de meetresultaten een stuk gemakkelijker.

Gebruik je de weegschaal met meerdere gezinsleden? Dan heb je aan één weegschaal meer dan genoeg. De applicatie onthoudt de gegevens van acht gebruikers. De weegschaal herkent automatisch de gebruiker die op de weegschaal gaat staan. Wij zijn fan!

Na één meting ben je helemaal op de hoogte van je gezondheid.

Silvergear Bekijk prijzen
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram
Maximaal gewicht: 180 kg
Geheugen: 5 gebruikers
Hierom zijn we fan:
Uitgebreide lichaamsanalyse
Strak design
Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Nauwkeurige meting
Let hierop:
Exclusief batterijen
Vrij klein

Geschikt voor: Volledige lichaamsanalyse

De weegschaal die als best door onze tests heen kwam, is de Silvergear. Ook deze weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, spiermassa, botmassa, buikvet, caloriebehoefte, vochtgehalte en je BMI. De bijbehorende applicatie slaat je gegevens op, waarna je gemakkelijk het verloop van je gezondheid kunt volgen.

Best getest

Voor we een meting konden doen moesten we de weegschaal eerst van batterijen voorzien. Die worden bij deze weegschaal niet meegeleverd. Na het plaatsen van de batterijen konden we onze test beginnen. Toen we op de weegschaal stapten, sprong deze automatisch aan.

Wat ik zelf wel erg fijn vond: in tegenstelling tot de Medisana BS 436 Connect, heeft deze weegschaal wél een antislip gedeelte. Hierdoor stap ik toch wel een stuk zekerder op de weegschaal. Wel is de weegschaal niet zo diep, waardoor hij waarschijnlijk minder geschikt is voor eenieder met een grote schoenmaat.

Een ander minpuntje is dat je enkel een lichaamsanalyse kunt doen via de applicatie. De weegschaal heeft geen 'offline-functie' zoals de Sacoma dat heeft. Wel is de applicatie weer geschikt voor het bijhouden van gegevens van meerdere gebruikers én kun je de weegschaal verbinden aan je smartwatch of kan lees je de gegevens af via een app. Je kunt de weegschaal daarnaast via bluetooth verbinden met:

 • Fitdays
 • Google Fit
 • Apple Heath

Mede dankzij het strakke design, de volledige lichaamsanalyse, de nauwkeurige metingen, de goede prijs- / kwaliteitsverhouding en het strakke design kwam deze weegschaal als best uit onze tests.

Volg eenvoudig het verloop van je gezondheid met deze uitgebreide lichaamsanalyse weegschaal.

Robi S6 Bekijk prijzen
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram
Maximaal gewicht: 180 kg
Geheugen: 100 gebruikers
Hierom zijn we fan:
Groot geheugen
Erg nauwkeurig
Compact formaat
Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Let hierop:
Meetresultaten gewichtsanalyse zijn enkel in de applicatie te bekijken
Geen offline functie

Geschikt voor: Het opslaan van gegevens tot wel 100 gebruikers.

Ben je op zoek naar een weegschaal die je vetpercentage kan meten, dan kunnen we je de Robi S6 aanraden. Het is één van de meest uitgebreide weegschalen uit onze test. Naast dat je je gewicht en vetpercentage ermee kunt meten, kan deze weegschaal namelijk veel meer:

 • gewicht
 • lichaamsvet
 • vetvrij lichaamsgewicht
 • onderhuids vet
 • visceraal vet
 • watergewicht
 • skeletspier
 • botmassa
 • spiermassa
 • eiwit
 • BMI
 • BMR

Beste weegschaal met vetpercentage analyse

Net als bij de Silvergear is ook de Robi S6 licht van gewicht en compact. Hij neemt dus niet te veel ruimte in beslag. Wel kun je net als bij de Silvergear de gemeten resultaten enkel in de applicatie bekijken. Op het display zie je alleen je gewicht.

Één van de grootste voordelen van deze weegschaal is de nauwkeurigheid. De 4G-precisie sensoren geven je gewicht tot op 100 gram nauwkeurig weer. Hij is hiermee een stuk nauwkeurig dan bijvoorbeeld de Medisana PSD.

Een ander voordeel is de ruime opslag. Waar de Medisana BS 436 Connect maar ruimte biedt aan het opslaan van de gegevens van 8 personen, kun je op de Robi S6 maar liefst 100 profielen opslaan. Op een sportschool bijvoorbeeld, komt deze weegschaal dus goed van pas.

Vind je de Robi S6 wel mooi, maar mist hij net wat? Dan is de Robi S9 wellicht de perfecte weegschaal voor jou. Deze weegschaal kan net wat meer. Zo meet hij naast bovenstaande gegevens ook je hartslag en je lichaamsleeftijd. Alle gegevens lees je gemakkelijk af via het kleurendisplay of via de app. Echter, voor deze uitgebreidere weegschaal betaal je aanzienlijk meer. In onze ogen is de Robi S6 meer dan voldoende.

Een weegschaal met de ontzettend veel mogelijkheden, waaronder het meten van je vetpercentage.

Verkrijgbaar bij:
Medisana PSD Bekijk prijzen
Lichaamsanalyse: Nee
Weegnauwkeurigheid: 500 gram
Maximaal gewicht: 150 kg
Geheugen: n.v.t.
Hierom zijn we fan:
Gebruiksgemak
Stevig en stabiel
Geen batterijen nodig
Resultaat is direct zichtbaar
Let hierop:
Minder nauwkeurig
Geen lichaamsanalyse

Geschikt voor: Eenieder die enkel zijn of haar gewicht wilt meten.

Ben je op zoek naar een goede weegschaal zonder te veel poespas, dan zit je met de Medisana PSD eigenlijk altijd wel goed. Met deze weegschaal meet je enkel en alleen je gewicht. Niet meer en niet minder. Geen ingewikkelde technologieën en ingewikkelde snufjes dus.

Analoge personenweegschaal

Één van de grootste voordelen van een analoge weegschaal zoals deze is dat je er geen batterijen voor nodig hebt. Nadat we de weegschaal uit de doos haalden, was hij direct klaar voor gebruik. Zodra je op de weegschaal staat kun je je gewicht gemakkelijk van het grote display aflezen. Het aflezen gaat een stuk gemakkelijker dan bij de Medisana BS 436 Connect. Houd er wel rekening mee dat het display niet verlicht is. Hierdoor kun je de weegschaal enkel in een goed verlichte ruimte gebruiken.

Wat ik ook erg fijn vond, is de antislip laag. De Medisana BS 436 Connect voelde erg glad aan, waardoor ik het idee had dat ik erg voorzichtig moest gaan staan. Bij deze praktische personenweegschaal heb ik dat gevoel helemaal niet. De weegschaal is stabiel en blijft stevig op zijn plek staan.

Een nadeel is de nauwkeurigheid. Een analoge weegschaal meet altijd minder nauwkeurig. De Robi S6 bijvoorbeeld, weegt op 100 gram nauwkeurig. Deze Medisana weegschaal weegt slechts op 500 gram nauwkeurig. Wil je je voortgang met precisie opvolgen, dan is dit niet altijd even handig. Daarnaast kun je met deze weegschaal geen lichaamsanalyse uitvoeren.

Je levert dus in op nauwkeurigheid en volledigheid. Echter, ben je enkel op zoek naar een weegschaal die je gewicht meet, dan is deze weegschaal meer dan geschikt. De weegschaal:

 • werkt zonder batterijen
 • kan gebruikt worden in vochtige ruimtes
 • meet snel
 • gewicht is duidelijk te lezen
 • is erg stabiel

Geen ingewikkelde technologieën en overbodige snufjes; deze weegschaal doet wat een weegschaal zou moeten doen.

Sacoma Bekijk prijzen
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram
Maximaal gewicht: 180 kg
Geheugen: 24 gebruikers
Hierom zijn we fan:
Uitgebreide meting
Nauwkeurig resultaat
Ook zonder applicatie te gebruiken
Oplaadbaar
Let hierop:
Enkel nauwkeurig als je er met blote voeten op staat
Vrij hoge prijs

Geschikt voor: Het meten van maar liefst 17 essentiële gezondheidswaarden.

Ben je op zoek naar een weegschaal die echt alles kan? Dan ben je op zoek naar de Sacoma. Door middel van 4G-precisie sensoren meet deze weegschaal maar liefst 17 essentiële gezondheidswaarden. We konden deze luxe weegschaal dan ook niet in onze top-5 laten ontbreken.

Slimme weegschaal

Deze weegschaal heeft vrij veel weg van de Robi S6. Echter, naast dat hij alle gegevens meten kan die de Robi meet, meet hij ook je hartslag en je lichaamsleeftijd. Alle gegevens lees je gemakkelijk af via het kleurendisplay. Een erg complete meting dus! De weegschaal:

 • analyseert 17 essentiële gezondheidswaarden
 • is oplaadbaar
 • biedt optimale nauwkeurigheid
 • is gemaakt van goede kwaliteit materialen
 • kan de gegevens van 24 gebruikers opslaan
 • heeft een duidelijk te lezen kleurendisplay
 • heeft een offline modus die automatisch je gegevens opslaat
 • Overzichtelijke app

Wat ik ideaal vond, is dat je de meetresultaten direct op het LCD-display kunt bekijken. Je hebt dus niet per se de applicatie nodig, zoals bij de Silvergear. Toch worden de meetresultaten direct met de applicatie gesynchroniseerd zodat je ook daar je voortgang kunt bijhouden. Zelfs als je even geen wifi hebt.

En, ook niet onbelangrijk, deze smart weegschaal meet tot 100 gram nauwkeurig. Je mag er dus vanuit gaan dat je een complete én correcte meting geniet. Waar ik ook positief verrast door werd is dat je de weegschaal kunt opladen via de bijgeleverde USB-kabel. Je hoeft dus geen batterijen meer te kopen, zoals bij de Medisana BS 436 Connect.

Een puntje om op te letten: de meetresultaten zijn enkel nauwkeurig als je met blote voeten op de weegschaal staat. Dat is niet zo erg, maar wel iets om in je achterhoofd te houden. Een ander minpunt is de prijs. Het is een van de duurste weegschalen uit onze top-5. Maar, daar krijg je dan ook een heleboel voor terug.

De meest uitgebreide weegschaal uit onze 2022 top-5!

Verkrijgbaar bij:
Product Lichaamsanalyse Weegnauwkeurigheid Maximaal gewicht Geheugen
Medisana BS 436 Connect Medisana BS 436 Connect
Beste personenweegschaal incl. slimme functies
100 gram 180 kg 8 gebruikers Bekijk prijzen
Silvergear Silvergear
Best getest en beste prijs
100 gram 180 kg 5 gebruikers Bekijk prijzen
Robi S6 Robi S6
Met vetpercentage meting
100 gram 180 kg 100 gebruikers Bekijk prijzen
Medisana PSD Medisana PSD
Analoge weegschaal
500 gram 150 kg n.v.t. Bekijk prijzen
Sacoma Sacoma
Digitale weegschaal
100 gram 180 kg 24 gebruikers Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.