Beste weegschaal 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Met een weegschaal kun je tegenwoordig veel meer dan alleen maar wegen. Weegschalen worden steeds slimmer. Misschien ben je wel op zoek naar de beste weegschaal met vetpercentage meting of kies je toch liever voor de beste analoge weegschaal?

Net onze weegschaal top 5 wordt het een stuk makkelijker om de beste weegschaal te kiezen voor jouw situatie. Hier vind je namelijk de beste personenweegschaal van 2022, de beste slimme weegschaal en de beste analoge weegschaal.

Benieuwd naar de uitkomst van onze weegschaal test? De Silvergear Bluetooth Zwart vonden wij de beste weegschaal van 2022, o.a. door de handige app en de vele gebruikersprofielen.

# Product Maximaal gewicht Lichaamsanalyse Weegnauwkeurigheid
1 Silvergear Bluetooth
Beste koop weegschaal
180 kg 100 gram Bekijk prijzen
2 Robi S9
Best geteste weegschaal
180 kg 100 gram Bekijk prijzen
3 Withings Body + Zwart
Beste weegschaal met vetpercentage
180 kg 100 gram Bekijk prijzen
4 Medisana BS 436 Connect
Beste slimme weegschaal
180 kg 100 gram Bekijk prijzen
5 Medisana PS412
Beste analoge weegschaal
160 kg 1 kilo Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 7 oktober 2022
Silvergear Bluetooth Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 180 kg
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram

We beginnen onze review met de Silvergear Bluetooth weegschaal. De mooie vormgeving van deze personenweegschaal valt ons meteen op. Met een gewicht van nog geen 1,5 kilo is dit bovendien een lichte weegschaal die je makkelijk neerzet.

Toen we op de weegschaal stapten, ging deze automatisch aan. We moesten er wel zelf batterijen in doen, want die waren niet meegeleverd. De diepte van deze Silvergear weegschaal is 26 cm en dat is niet zo veel. Als je een wat grotere schoenmaat hebt, dan is deze weegschaal wel aan de korte kant.

Deze personenweegschaal is gemaakt van glas en metaal, dus als je erop gaat staan dan voelt dat wel wat hard en koud aan. Het antislip gedeelte voelt minder koud aan.

Deze Silvergear digitale weegschaal weegt niet alleen je gewicht, maar ook vochtgehalte en spiermassa. Die gegevens kun je niet meteen aflezen. We moesten namelijk eerst de Fitdays app installeren op de smartphone voordat we via  bluetooth de gegevens van de lichaamsanalyse konden zien.

Deze smart weegschaal meet ook je BMI, botmassa en vetpercentage. Daarnaast heeft het de volgende pluspunten:

 • Mogelijkheid om metingen op te slaan in de app
 • 5 Persoonlijke gebruikersprofielen
 • Neemt weinig ruimte in
 • BMI meting

Omdat je profielen kunt opslaan, kun je deze digitale weegschaal met meerdere personen gebruiken.

Beste koop weegschaal met bluetooth

Deze smart weegschaal is heel voordelig maar biedt wel een volledige lichaamsanalyse, een nauwkeurige gewichtsmeting en een heel mooi strak design.

De bediening via je smartwatch of smartphone is heel erg handig, want zo heb je altijd alle meetgegevens bij je. Daarom krijgt deze Silvergear weegschaal van ons de titel “beste koop weegschaal van 2022”.

Deze weegschaal maakt een complete lichaamsanalyse

Plus- en minpunten
Lichaamsanalyse – Mooi design – Geschikt voor meerdere personen
Geen batterijen meegeleverd – Weegschaal is vrij klein – App nodig voor lichaamsanalyse
Robi S9 Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 180 kg
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram

Deze Robi S9 personenweegschaal is de tweede weegschaal die we hier reviewen. Net als de Silvergear weegschaal meet deze smart weegschaal niet alleen je gewicht, maar ook lichaamsvet, waterpercentage, spier- en botmassa.

Deze weegschaal is bijna net zo groot als de Silvergear weegschaal en is net zo compact. De Robi S9 geeft op het duidelijke kleurendisplay weer wat je gewicht, BMI of vetpercentage is. Bij de Silvergear weegschaal heb je daarvoor een app nodig.

We hebben de Robi S9 smart weegschaal ook gebruikt met de Smart App. De Robi S9 synchroniseert automatisch alle gegevens met je smartphone, dus we konden ons gewichtsverloop mooi bijhouden met de app en alle afzonderlijke metingen aflezen op het kleurenscherm.

Dit is een van de beste weegschalen als het gaat omnauwkeurigheid, vanwege de 4G precisie sensors die gebruikt worden voor de metingen. Ons gewicht werd op 100 gram nauwkeurig gemeten en terwijl je op de weegschaal staat, meten de sensors ook meteen je lichaamssamenstelling.

Best geteste weegschaal met groot weegvermogen

We konden onze profielen opslaan in deze weegschaal, die ruimte heeft voor meer dan 100 profielen. Dat is meer dan de Silvergear weegschaal, waar we maar vijf profielen konden opslaan. Aan de andere kant kost deze weegschaal het dubbele van wat de Silvergear kost.

Deze weegschaal heeft de volgende pluspunten:·

 • Maximaal weegvermogen van 180 kg 
 • Nauwkeurige metingen
 • Koppelbaar via Bluetooth 4.0

Wij vonden de weegschaal makkelijk in gebruik. We konden de meetresultaten makkelijk aflezen en ook de koppeling met de app werkte prima bij ons. Daarom vinden wij dit de best geteste weegschaal.

Op het grote kleurenscherm lees je makkelijk alle meetgegevens af

Plus- en minpunten
Nauwkeurig meten – Koppelbaar via Bluetooth - Lichaamsanalyse
Dure weegschaal – Meetresultaten alleen nauwkeurig met blote voeten
Verkrijgbaar bij:
Withings Body + Zwart Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 180 kg
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram

De derde weegschaal die we hebben uitgeprobeerd is deze Withings Body weegschaal. Deze weegschaal meet geen buikvet en metabolische leeftijd, maar wel vochtgehalte, algemeen vetpercentage, spiermassa BMI en botmassa.

Het is makkelijk als je in de badkamer kunt wegen nadat je bijvoorbeeld je haar gedaan hebt met de fohnborstel of je stijltang. Deze weegschaal neemt weinig plaats in, maar het apparaat weegt met 2,8 kilo wel wat meer dan bijvoorbeeld de Robi S9 weegschaal, dus we moesten wel even sjouwen.

Deze weegschaal is duurder dan de vorige twee weegschalen die we getest hebben. Toch heeft deze weegschaal geen extra functies in vergelijking met de Silvergear en Robi S9 weegschalen. Je kunt 8 gebruikersprofielen aanmaken. Bij de Silvergear waren dat er 5 en bij de Robi S9 waren dat er 100.

Net als de andere twee weegschalen heeft deze weegschaal ook een app. We hebben ‘m gedownload en uitgetest. Je kunt er mooi je gewichtsverloop mee bijhouden en dat werkt heel motiverend als je aan het afvallen bent. Je moet wel eerst een account aanmaken.

Deze weegschaal met vetpercentage heeft verder de volgende positieve eigenschappen:

 • Je kunt je streefgewicht instellen   
 • De lichaamsanalyse functie kun je uitschakelen als je zwanger bent
 • Verbindt met wifi

Met deze weegschaal meet je niet je metabolische leeftijd.

Beste weegschaal met vetpercentage en wifi

Het display is verlicht, zodat je ook je gewicht kunt aflezen als er weinig licht is. Deze weegschaal stuurt de gegevens via wifi naar je smartphone. Bij de andere weegschalen gebeurde dat via Bluetooth. Het voordeel van wifi is dat je niet in de buurt van de weegschaal hoeft te blijven.

Dit is wat ons betreft de beste weegschaal met vetpercentage meting uit deze review.

Door het instellen van je streefgewicht krijg je extra motivatie.

Plus- en minpunten
Lichaamsanalyse – Instellen streefgewicht - Synchronisatie met wifi
Meet geen buikvet – Meet geen metabolische leeftijd
Medisana BS 436 Connect Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 180 kg
Lichaamsanalyse: Ja
Weegnauwkeurigheid: 100 gram

Na de Withings Body weegschaal testen we nu de Medisana BS 436 weegschaal. Net als de vorige drie weegschalen kan deze Medisana weegschaal ook een lichaamsanalyse doen. Met deze Medisana weegschaal meet je:

 • Gewicht
 • Vetpercentag
 • Vochtgehalt
 • Spier- en botmassa

Bij het uitpakken van deze weegschaal zagen we dat de afmetingen vergelijkbaar zijn met de andere weegschalen. De weegschaal ziet er mooi uit en heeft een oppervlak van glas. Er zit geen antislip oppervlak op en dat maakt de weegschaal redelijk glad.

Toen we op de weegschaal gingen staan, sprong de weegschaal meteen aan om het gewicht te gaan meten. Het display is vrij klein, maar wel duidelijk genoeg. Het springt redelijk snel weer uit, dus je moet wel snel de gegevens aflezen. Deze weegschaal heeft verder een mooi design.

We hebben ook de app uitgeprobeerd. Deze weegschaal verbind je via bluetooth met de Apple Health of VitaDock App. Wij hebben de app van de fabrikant geïnstalleerd. Die heeft wat ons betreft wel een groot nadeel.

Je moet namelijk toestemming geven aan de fabrikant om je gegevens te delen met derden. Als je dat niet doet, kun je de app niet gebruiken om lichaamsanalyse gegevens af te lezen. Met deze weegschaal kun je wel 8 gebruikersprofielen aanmaken met de leeftijd en lengte van elke gebruiker.

Beste slimme weegschaal met gebruikersprofielen

Volgens de handleiding moet de weegschaal elke gebruiker kunnen herkennen. Tijdens het testen verliep dit echter niet zo heel soepel en kwamen de weeggegevens soms bij de verkeerde persoon te staan. We kregen ook verschillende resultaten als we op dezelfde dag diverse keren gingen wegen.

Deze weegschaal past prima in je badkamer. Zo kun je snel even wegen nadat je je haar hebt gedaan met de tondeuse, of als je net gedoucht hebt. Deze weegschaal meet niet zo nauwkeurig als de Robi S9, maar is wel makkelijk in gebruik. Vandaar dat we dit de beste slimme weegschaal vinden.

Deze Medisana weegschaal geeft soms verschillende weegresultaten

Plus- en minpunten
Mooi design – Lichaamsanalyse – 8 gebruikersprofielen
De app deelt gegevens met derden – Display gaat snel uit – Weegt soms onnauwkeurig
Medisana PS412 Bekijk prijzen
Maximaal gewicht: 160 kg
Lichaamsanalyse: Nee
Weegnauwkeurigheid: 1 kilo

De laatste weegschaal die we hier reviewen is de Medisana PS412 weegschaal. Deze weegschaal is een analoge weegschaal. De vorige weegschalen die we hier testten wogen digitaal. Niet iedereen wil een digitale weegschaal, daarom testen we ook deze analoge weegschaal

Omdat het een analoge weegschaal is, weegt deze op 1 kilo nauwkeurig en niet op 100 gram zoals de digitale weegschalen doen. Deze weegschaal heeft geen lichaamsanalyse, dus hij meet alleen je gewicht.

Toen we de weegschaal optilden, konden we goed merken dat hij met een gewicht van 3,5 kilo zwaarder weegt dan de andere weegschalen uit deze test. Je verplaatst de weegschaal dus niet zo makkelijk. Aan de andere kant staat hij daardoor wel lekker stabiel op de grond.

We bleven goed op deze weegschaal staan dankzij het zachte antislip oppervlak. We vonden ook de volgende eigenschappen positief:    

 • Werkt zonder batterijen
 • Stabiele weegschaal    
 • Gewicht is duidelijk af te lezen

Het ronde grote display is in een goed verlichte kamer duidelijk en goed af te lezen. Het display is alleen niet verlicht, dus we vonden het lastig om ons gewicht af te lezen in een wat donkere kamer.

Beste analoge weegschaal zonder batterijen

Als je net klaar bent met je baardtrimmer en nog even snel gaat wegen, dan is deze weegschaal handig. Ondanks dat dit een van de langste weegschalen uit onze review is, pas je er waarschijnlijk niet op als je schoenmaat groter is dan 46. Dan is de weegschaal te kort.

In vergelijking met de andere geteste weegschalen is dit een eenvoudige weegschaal die doet wat ‘ie moet doen. Je hebt geen batterijen voor nodig om te kunnen wegen dus hij doet het altijd.

Deze weegschaal werkt zonder batterijen

Plus- en minpunten
Geen batterijen nodig - Stabiel – Gewicht goed te zien
Weegt op 1 kg nauwkeurig – Onverlicht display – Niet geschikt voor grote voeten
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.